21.12.10, 18:36
co to karta mówi na temat czyjejś szczerości?? czy ktoś jest z nami szczery?
chodzi mi o to czy ta karta ma znamiona jakiegos fałszu?
moze szczery jest az do bólu, mówi słowa, które mogą zaboleć, a prawda czasem boli..?
Obserwuj wątek
    • ivana Re: 3 miecze 21.12.10, 19:16
      Lilka z ust mi to wyjęlas... Szczery do bolu, jak najbardziej masz racje, to slowa , ktore rania i ukazuja nasza bezbronnosc wobec tak naglego i trafnego ataku slownego. To slowa ktore ukazuja prawde o stosunku do nas osoby, ktora sie z nimi zwraca
      • indi12 Re: 3 miecze 21.12.10, 19:22
        Pokazała mi się kiedyś na plotkę która tez zabolała.wink)
        • neceg Re: 3 miecze 21.12.10, 19:43
          Witam. Jak najbardziej ta karta o tym mowi.
    • mrgodot Re: 3 miecze 22.12.10, 10:34
      lilka107 napisała:

> co to karta mówi na temat czyjejś szczerości?? czy ktoś jest z nami szczery?
      > chodzi mi o to czy ta karta ma znamiona jakiegos fałszu?
      > moze szczery jest az do bólu, mówi słowa, które mogą zaboleć, a prawda czasem b
      > oli..?
      >
      Zdecydowanie bym się z tym niezgodziła. 3 Mieczy wyraża Saturna w Wadze, a więc ciężką planetę władającą znakiem Koziorożca i odpowiadającą m.in. za ustalanie zasad, których należy przestrzegać w znaku tożsamym z kartą Sprawiedliwości. Za kłamstwa Saturn surowo każe.
      Problem z ta kartą jest taki, że ona oznacza surowe i chłodne (w stylu Koziorożca i ślepej Sprawiedliwości Wagi) ustalenie zasad, których należy przestrzegać i one niekoniecznie, a przeważnie wcale, nie sa zgodne z racjami serca i naszymi wyobrażeniami. A ból i poczucie oszukania wynika z konfrontacji tych naszych wyobrażeń i pragnień z obiektywną rzeczywistością, gdzie ktoś nam mówi "nie". A my przeważnie czujemy się wtedy oszukani i do głowy nam nie przyjdzie, że w naszych planach nie uwzględniliśmy drugiej strony, nie sprawdziliśmy jak po drugiej stronie te sprawy wyglądają, jak są oceniane.
      Nasz ból wynika stąd, że my sobie nagle uświadamiamy, że ktoś to po prostu widzi inaczej i bańka mydlana pęka. W końcu to miecze, nie kielichy.
    • coill Re: 3 miecze 22.12.10, 11:58
      tak szczery.
      choc czase podszyte moze to byc jakby umyslne,podszyte zlosliwoscia- by wbic komus przysłowiową szpilke, ukłuć.
      Choc zauwazylam, ze częsciej to sie dzieje w 5ciu mieczach.
      • misboaa Re: 3 miecze 27.04.14, 12:59
        czy szczery do bólu nie tak do końca bo 3 Mieczy sugerował by, że ktoś może chcieć zranić osobę i po to to mówi - jeśli wychodzi w zamiarze,
        natomiast może być tak, że szczerość podyktowana jest dobrocią serca, troską co dla drugiej osoby jest trudne do przyjęcia
    • ucztababette Re: 3 miecze 27.04.14, 20:36
      Tak, mowi o szczerosci!
      O szczerosci az do bolu.
      Czyli zabieg chirurgiczny I ciecie. Ostresmile)
      Slowa bolace, tnace , ale chyba serio stanowiące!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka