Dodaj do ulubionych

jakie pytania do zagadki?

28.12.10, 21:45
Chcę rozwikłać zagadkę. Znałam się z pewnym chłopakiem. Spotykaliśmy się dość regularnie u wspólnych znajomych, ale sami nie byliśmy przyjaciółmi. Mało ze sobą rozmawialiśmy i to on trzymał dystans. Na ulicy tylko "cześć". Tak wyglądały nasze kontakty przez wiele lat.
I nagle dziwny przełom! Gość prosi mnie o nr tel. bo chciałby się umówić!
Mnie wryło.
Do dzisiaj się zastanawiam skąd ten pomysł się u niego wziął skoro wcześniej specjalnie się mną nie interesował. Sam na to wpadł? Znajomi go namówili żeby nas zeswatać? Pijany był????
Do tej zagadki potrzeba mi kilka sensownych pytań żeby nie było niejasności w interpretacji. Macie jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • coill Re: jakie pytania do zagadki? 28.12.10, 22:44
      moze zwyczajneie- co mysli, czuje jakie ma zamiary?
      + co jest powodem pros by o nr tel i w jakim celu wzial ten nr
    • 2bieguny Re: jakie pytania do zagadki? 29.12.10, 08:13
      ja bym na poczatek zrobiła krotki rozkład na pytanuie, czy zadzwoni, ze wziął nr tel. to jeszcze nic nie znaczy smile
      a jak by mi wyszło, ze tak, to bym zadała pytanie: Czy się umówimy? Czy dojdzie do spotkania? Jaki bedzie klimat rozmowy? Co/kto skłoniło go do nawiazania kontaktu?
      Czy relacja będzie się rozwijac? Jakie bedzie moje nastawienie do niego po spotkaniu? Jakie bedzie nastawienie jego do mnie po spotkaniu?
      No ale punktem wyjscia jest, czy on w ogołe nadzwoni i czy Ty na ew. spotkanie masz ochote.
      Jak sobie odpoiwesz na pytanie powyzej to nabierze kształtu to co jeszcze bedziesz chciała wiedziec.
      Nie ma co gdybac, w którą strone saniki pojadą, jak sanki w piwnicy big_grin
      • misboaa Re: jakie pytania do zagadki? 29.12.10, 15:06
        Nie zrozumiałyśmy się. To sprawa sprzed lat i znajomość napewno się nie rozwinie bo już nie mamy ze sobą kontaktu. Ja wtedy byłam tak zaskoczona tą nagłą zmianą, że się z nim nie umówiłam. Chcąc być jednak szczera powiedziałam dlaczego moja decyzja jest własnie taka. Nie miało to związku z odrzucieniem jego jako osoby, ale jakimś "przeczuciem", że coś tu jest nie tak. Facet przez lata traktuje laskę jak powietrze i nagle wyskakuje z randką smile Każda by się chyba zdziwiła? big_grin
        Co ciekwawe on niczego nie zdementował, nie podjął żadnej rozmowy na ten temat czy choćby wyśmiania moich obaw. Uprzejmie wysłuchał i więcej już mnie nie zagadywał.
        To podsyciło jeszcze bardziej moje podejrzenia, że coś innego kryło się za tym pomysłem niż szczera chęć na randkę.
      • misboaa karty 29.12.10, 15:30
        W międzyczasie, bo ręce mnie świerzbiły, wyciągnęłam karty

1. Jak mnie odbiera - 6 Pucharów
        chyba należę do przeszłości/ od lat się nie wiedzieliśmy, ewentualnie traktował mnie jako młodszą koleżanke bo on ciutkę jest starszy

2. Co go nakłoniło do próby umówienia się Koło Fortuny, Król Monet
        Chyba wcale o tym nie myślał tongue_out albo zrobił to pod wpływem chwili, spaceru na świeżym powietrzu i drinka wypitego u znajomych albo namówił go ów znajomy (Król), bo chciał zmienić coś w swoim życiu? Właśnie takich niedomówień kart chciałam uniknąć i dlatego potrzebuję mądrzejsze pytania big_grin

3. Co o mnie myśli - Księżyc, Diabeł, 2 Buław
        he he karty niezłe, ale o sobie nie potrafię powiedzieć.

4. Dlaczego nic więcej już na ten temat nie wspominał - 7 Monet, Królowa Mieczy
        bo czekał żeby ja coś zrobiła? Może mało delikatnie go potraktowałam bo faktycznie mam taką przypadłość, że jak użyję języka by coś komuś wytłumaczyć to czasami głowy lecą hehehe
        • niwa1 Re: karty 29.12.10, 16:22
          Mam wrażenie że byłaś mu bliska od zawsze /6 Puch/ -tj odkąd cię poznał, ale odczuwał jakś blokadę aby nawiązać z tobą relacje, możliwe że po prostu nie wierzył w swoje możliwości, szanse u ciebie.
          Koło Fortuny tylko potwierdza że myślał o tym nieraz aż w końcu to zrobił a Król Denarów dla mnie tu oznacza że do tego dojrzał.
          Księżyc Diabeł 2 Buł - dla mnie wybitnie widać że jest zauroczony twoją zmysłowością, temperamentem i pragnie się zbliżyć ale nie potrafi tego zrobić.
          Gdy w końcu się zebrał, ty zasypałaś go słowami,które go zabolały/Q.Mieczy/, więc wycofał się

• misboaa Re: karty 29.12.10, 17:12
            niwa1 napisała:

> Mam wrażenie że byłaś mu bliska od zawsze /6 Puch/ -tj odkąd cię poznał, ale od
            > czuwał jakś blokadę aby nawiązać z tobą relacje, możliwe że po prostu nie wierz
            > ył w swoje możliwości, szanse u ciebie.
            > Koło Fortuny tylko potwierdza że myślał o tym nieraz aż w końcu to zrobił a Kró
            > l Denarów dla mnie tu oznacza że do tego dojrzał.
            > Księżyc Diabeł 2 Buł - dla mnie wybitnie widać że jest zauroczony twoją zmysło
            > wością, temperamentem i pragnie się zbliżyć ale nie potrafi tego zrobić.
            > Gdy w końcu się zebrał, ty zasypałaś go słowami,które go zabolały/Q.Mieczy/, wi
            > ęc wycofał się
            >
            >
            O kurcze! Jeśli to prawda to pięknie się zachowałam, nie ma co!!!
            Miło słyszeć, ze jednak miał dla mnie sympatię bo po tak ogromnym dystansie jaki zachowywał trudno było domyśleć się czegokolwiek. Często myślałam, że jest jedynie poprawnie uprzejmy w towarzystwie. Zdawkowo odpowiadał na moje pytanie, a zawsze miał tyle ciekawego do powiedzenia więc ja odbierałam to jako próbę zbycia. Być może był nieśmiały.
            • misboaa karty 2 29.12.10, 23:53
              To jeszcze: jakie miał uczucia po odmowie - 9 Mieczy, Sprawiedliwość (3 Puchary)

Zadałam takie pytanie bo wciąż drążę czy wynikało to z potrzeby jego serca czy też słusznie podejrzewałam, że z namowy innych.
              Przy 9Mieczy to raczej smutno mu było, choć Sprawiedliwość pokazuje to tak jakby przyjął to do wiadomości zupełnie bez emocji.
              3Puch. przypomniały mi, że po imprezie wracaliśmy nawet razem do domu i on był wtedy wyjątkowo mocno wstawiony. Mi się to bardzo nie podobało bo takich amantów omijam raczej z daleka. Może upił się na smutno?
              Chciała bym wiedzieć jak to było....
              • asia.33 Re: karty 2 30.12.10, 00:09
                mieczy to byl jednak cios..facet dusil w sobie i poczuł sie oceniony zbyt surowo ..mozliwe tez ze chciał ukryc emocje stad alkohol
                • misboaa Re: karty 2 30.12.10, 12:16
                  asia.33 napisała:

> mieczy to byl jednak cios..facet dusil w sobie i poczuł sie oceniony zbyt surow
                  > o ..mozliwe tez ze chciał ukryc emocje stad alkohol

Wygląda na to, że przypadkiem odkryłam tajemnicę swojego życia. Zagadka na długie, zimowe wieczory...
                  Kompletnie nie spodziewałam się takich kart bo byłam wręcz pewna, że on mnie jedynie uprzejmie tolerował.
                  Z drugiej strony to trzeba być cymbałem żeby nie umieć podejść dziewczyny tylko ją spłoszyć tongue_out Trzeba być też cymbalicą żeby nie odmówić uprzejmie tylko zdzielić kandydata po łbie tongue_out choć wg mnie zrobiłam to delikatnie i grzecznie wieć Asia ma penie rację, że on wrażliwy musiał być, a ja to przeoczyłam.
                  • niwa1 Re: karty 2 30.12.10, 18:25
                    Jakie miał uczucia po odmowie/9 Miecz,Sprawiedliwość/3 Puch

Nie potrafił sobie wytłumaczyć co było przyczyną odmowy, rozmyślał dlaczrgo?
                    Cierpiał, ale uznał w końcu po przeanalizowaniu sytuacji,że pozostaje się pogodzić z takim stanem rzeczy i pocieszyć się znajomymi.
                    Wychodzi na to że delikatny w środku,dumny na zewnątrz
                    • misboaa Re: karty 2 31.12.10, 00:59
                      niwa1 napisała:

> Jakie miał uczucia po odmowie/9 Miecz,Sprawiedliwość/3 Puch
                      >
                      > Nie potrafił sobie wytłumaczyć co było przyczyną odmowy, rozmyślał dlaczrgo?
                      > Cierpiał, ale uznał w końcu po przeanalizowaniu sytuacji,że pozostaje się pogod
                      > zić z takim stanem rzeczy i pocieszyć się znajomymi.
                      > Wychodzi na to że delikatny w środku,dumny na zewnątrz

i na końcu trafiłaś w dziesiątkę bo od jego bliskich znajomych słyszłam wielokrotnie, że honorowy więc dumy też pewnie mu nie brakuje.
                      Eszszsz żesz z własnej ślepoty mogłam pomylić nieśmiałość z ignorancją a potem dorobiłam całą spiskowa resztę tongue_out
                      Tarot cudowny jest, bez niego nigdy bym na to nie wpadła...
                      • misboaa rozmowa Wieża 07.01.11, 22:14
                        Jako, że nie widzieliśmy się szmat czasu to babska ciekawość nie dał mi spokoju i zapytałam jak będzie wyglądać nasze spotkanie po latach

1. Jak zareaguje na zewnątrz - Rycerz Monet
                        teraz już przyjaźniej, ale z niczym się dalej nie wychyli. Co za charakter tongue_out
                        2. Myśli - Rycerz Pucharów
                        miluśko mu będzie
                        3. Uczucia - Kochankowie
                        hoho te same co kiedyś. W przyszłości mogą oznaczać jednak powiew rozsądku bo nie wiadomo w jakiej będzie syt. matrymonialnej
                        4. Jak będzie wyglądała nasza rozmowa - Wieża (Paź Buław)
                        jakiś zonk bo Paź bojący jest/ Pewnie nic znowu nie będziem mówił, ja coś zacznę, ale odzewu jak zwykle nie będzie. Chyba, że spotamy się na pogrzebie.
                        5. Efekt spotkanie (w sensie odnowienia znajomości) - 6 Buław (2 Buł,Ryc.Buł)
                        mimo wszystko świetnie, ale Ryc. Buł. pewnie by chciał tylko myślenie ma jak osoba z 2Buł. rozważa, nie zrobi kroku, obserwuje więc chyba nie będziemy podtrzymywać kontaktu
                        • nielaik Re: rozmowa Wieża 08.01.11, 08:08
                          misboaa napisała:
                          Jako, że nie widzieliśmy się szmat czasu to babska ciekawość nie dał mi spokoju
                          i zapytałam jak będzie wyglądać nasze spotkanie po latach

1. Jak zareaguje na zewnątrz - Rycerz Monet
                          Nie pokaże po sobie, tego że najchętniej wręczył by ci kwatki, czekoladki z wierszem napisanym przez niego. Do takich wyznań chyba jeszce długa droga przed nim, powli będzie krążył wokół tematu, przejdzie przez kilka etapów aż w końcu przyzna się. Myślę, że dostaniesz coś na tym spotkaniu od niego, to będzie rzecz dzięki, której będziesz o czymś myśleć. Wartość tego może cię zaskoczyć. Stawiałabym, że to będzie kluczem do nowych możliwości. Nawet jeśli będzie to niepozornej wielkości. Coś się tu zacznie.
                          2. Myśli - Rycerz Pucharów
                          Zaprosił bym ją na randkę wyjątkowo romantyczną.
                          3. Uczucia - Kochankowie
                          W uczciach Kochankowie na początkowym etapie dobrze wróżą. Może jest wolny, ja stawiam, że jest. Wnioskuję to na podstawie Koła Fortuny i Króla Monet z poprzedniego rozkładu. A nawet powiedziałabym, że długo kogoś nie miał.
                          4. Jak będzie wyglądała nasza rozmowa - Wieża (Paź Buław)
                          jakiś zonk bo Paź bojący jest/ Pewnie nic znowu nie będziem mówił, ja coś zaczn
                          ę, ale odzewu jak zwykle nie będzie. Chyba, że spotamy się na pogrzebie.
                          Paź strachliwy bo pierwsza Wieża? Czy ja wiem? Wieża może też robić piorunujące wrażenie, rozmowa, która oświeca rozmówców, otwiera im oczy.
                          5. Efekt spotkanie (w sensie odnowienia znajomości) - 6 Buław (2 Buł,Ryc.Buł
                          )

6 buław, mężyczna będzie skakać z radości, kobieta dała mu szansę. Ale 2 buław już nie bardzo rozumiem. Rycerz Buław będzie mu się chciało spotykać.
                          • misboaa Re: rozmowa Wieża 08.01.11, 13:37
                            Dużo rzeczy widzisz nielaiku którę już teraz mogłam potwierdzić. Ładnie ci karty idą big_grin

> 1. Jak zareaguje na zewnątrz - Rycerz Monet
                            > Nie pokaże po sobie, tego że najchętniej wręczył by ci kwatki, czekoladki z wie
                            > rszem napisanym przez niego. Do takich wyznań chyba jeszce długa droga przed ni
                            > m, powli będzie krążył wokół tematu, przejdzie przez kilka etapów aż w końcu pr
                            > zyzna się. Myślę, że dostaniesz coś na tym spotkaniu od niego, to będzie rzecz
                            > dzięki, której będziesz o czymś myśleć. Wartość tego może cię zaskoczyć. Stawia
                            > łabym, że to będzie kluczem do nowych możliwości. Nawet jeśli będzie to niepozo
                            > rnej wielkości. Coś się tu zacznie.
                            a to ciekawe bo o podarku nie pomyślałam. Faktycznie mógłby mi coś dać bo czasami dawał coś znajomym

> 2. Myśli - Rycerz Pucharów
                            > Zaprosił bym ją na randkę wyjątkowo romantyczną.
                            do winiarki hehe big_grin

> 3. Uczucia - Kochankowie
                            > W uczciach Kochankowie na początkowym etapie dobrze wróżą. Może jest wolny, ja
                            > stawiam, że jest. Wnioskuję to na podstawie Koła Fortuny i Króla Monet z poprze
                            > dniego rozkładu. A nawet powiedziałabym, że długo kogoś nie miał.
                            chyba nie można łączyć tego razem bo te karty dotyczą przyszłości a KFort. i KM odległej przeszłości. On później kogoś miał.

> 4. Jak będzie wyglądała nasza rozmowa - Wieża (Paź Buław)
                            > Paź strachliwy bo pierwsza Wieża? Czy ja wiem? Wieża może też robić piorunujące
                            > wrażenie, rozmowa, która oświeca rozmówców, otwiera im oczy.
                            ciekawe

> 5. Efekt spotkanie (w sensie odnowienia znajomości) - 6 Buław (2 Buł,Ryc
                            > .Buł
                            > )

> 6 buław, mężyczna będzie skakać z radości, kobieta dała mu szansę. Ale 2 buław
                            > już nie bardzo rozumiem. Rycerz Buław będzie mu się chciało spotykać.
                            6Buław to krótkie zwycięstwo, a 2Buław stanie w miejscu. Pewnie teoretycznie coś by można, ale okoliczności powiedzą: stop. No i Ryc. Buł. to wyjazd. Fajnie było, ale pora ruszać w swoją drogę i ewentualnie wyglądać listonosza (2Buł) tongue_out
        • nielaik Re: karty 08.01.11, 07:45
          misboaa napisała:

W międzyczasie, bo ręce mnie świerzbiły, wyciągnęłam karty
          1. Jak mnie odbiera - 6 Pucharów
          Pytanie spoza rozkładu, czy 6 pucharów oznaczają tylko powroty do przeszłości?
          Myślę, że on odbiera cię jako kogoś z ustabibilozwaną sytacją życiową, materialną. Masz się czym dzielić, jesteś zadowolona z życia. Do takich ludzi, społeczeństwo wali drzwiami i oknami (przesadziłam) bo u nich w domu dobrze się siedzi, rozmawia. Ciasto na stole, a jeszcze do tego miła konwesacja, coś tam podpowiesz, doradzisz i od razu lżej.
          2. Co go nakłoniło do próby umówienia się Koło Fortuny, Król Monet
          Masz może działkę blisko lasu gdzie robisz grila? Patrzę na Króla Monet i myśli jakie przechodzą mi po głowie to winiarnia, chęć spędzenia czasu na świeżym powietrzu i ubicie interesu. Koła Fortuny (przynajmniej u mnie) mają swój cel, interes, a że obok jest KM to myślę, że pan miałby dla ciebie jakąś propozycję. A jeszcze przy okazji chciałby zmienć swoje życie, może on teraz ma ci czym zaimponować?
          3. Co o mnie myśli - Księżyc, Diabeł, 2 BuławA
          Uważa, że masz w sobie (nie chcę użyć słowa demonicznego) coś takiego z sabatu czarownic. Dla niego masz jakąś tajemnicę, nieprzewidywalność, magnetyzm, jednocześnie trzymasz to wszystko w garści, jesteś opanowana.
          [b]4. Dlaczego nic więcej już na ten temat nie wspominał - 7 Monet, Królowa Mie
          czy
          /b]]
          7 monet teraz czeka na egekty, a Królowa Mieczy pewnie sama się do neigo odezwie.
          • misboaa Re: karty 08.01.11, 13:25
            nielaik napisała:

> 1. Jak mnie odbiera - 6 Pucharów
            > Myślę, że on odbiera cię jako kogoś z ustabibilozwaną sytacją życiową, material
            > ną. Masz się czym dzielić, jesteś zadowolona z życia. Do takich ludzi, społecze
            > ństwo wali drzwiami i oknami (przesadziłam) bo u nich w domu dobrze się siedzi,
            > rozmawia. Ciasto na stole, a jeszcze do tego miła konwesacja, coś tam podpowie
            > sz, doradzisz i od razu lżej.
            Nielaiku marnujesz się bo gabinet wróżb kulinarnych too tqój strzał w 10! Nie wiedż lepszej specjalistki w te kolcki od ciebie big_grin Oczywiście, że jest ciasto! lub inne słodkości.

> 2. Co go nakłoniło do próby umówienia się Koło Fortuny, Król Monet
            > Masz może działkę blisko lasu gdzie robisz grila? Patrzę na Króla Monet i myśli
            > jakie przechodzą mi po głowie to winiarnia, chęć spędzenia czasu na świeżym po
            > wietrzu i ubicie interesu. Koła Fortuny (przynajmniej u mnie) mają swój cel, in
            > teres, a że obok jest KM to myślę, że pan miałby dla ciebie jakąś propozycję. A
            > jeszcze przy okazji chciałby zmienć swoje życie, może on teraz ma ci czym zaim
            > ponować?
            bo to się wydarzyło w plenerze, w czasie rozporostowywania kości przy biesiadzie big_grin Mam nadzieję, że Król nie pokazujuje naszego kolegi i że z tego wynika, że nie było to zaplanowane, ukartowane a samo się stało. Nie myślałam nigdy żeby się z nim wiązać, ale chciałam się zaprzyjaźnić właśnie dlatego, że mi imponował. Inteligencja, niewymuszona wiedza i dużo luzu. Mało jest takich ludzi.

> [b]4. Dlaczego nic więcej już na ten temat nie wspominał - 7 Monet, Królowa
            > Mieczy
            /b]]
            > 7 monet teraz czeka na egekty, a Królowa Mieczy pewnie sama się do neigo odezwie.
            jeśli tak myślał to się przeliczył
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka