05.01.11, 20:22
d jakiegoś czasu spotykam pana smile Pan jest miły i ympatyczny, ale się nie znamy, znaczy mijamy sie i tyle.
Zapytałam czy pan jest wolny?
1. Sygnifikator Pana - 5 puch.
2. Co przemawia za stm, ze jest wolny - Swiat
3. Co przemawia przeciw temu, ze jest wolny - K. puch
4. Wynik- 7 monet-
Wg mnie pan jest wolny, moze po rozwodzie bo 5 pucharów to jakby człowiek po przejsciach tak mi się skojarzyło, swiat kojarzy mi się z wolnością i takim zasiedziałym męzem nie jest, nie opiekuje sie nikim, 7 monet jakby mi potwierdzały, ze jest sam.
Co myslicie?
Obserwuj wątek
    • niwa1 Re: wolny? 05.01.11, 20:37
      Napewno jest rozgoryczony i po jakimś rozstaniu. Król Kielichów może jednak mówić że formalnie jest jednak z kimś związany,może być w separacji i czekać na dalszy rozwój tej relacji.
    • pacha.mama Re: wolny? 05.01.11, 21:00
      Mi się wydaje, że pan jest formalnie wolny ale dość silne uczucia żywi względem byłej partnerki. Póki co na tyle, że raczej związkiem zainteresowany nie jest. Te 7 denarów (przy świecie) jakoś skojarzyły mi się z faktem, że pan zapracował na rozstanie ale to już pewnie nadinterpretacja smile
    • krolowa.mieczy Re: wolny? 05.01.11, 21:03
      Wolny, po przejściach, jeszcze sie chyba nie podniósł tak do końca.
      smile
      • lilka107 Re: wolny? 05.01.11, 21:29
        formalnie wolny ale emocjonalnie jeszcze nie
        • 2bieguny Re: wolny? 05.01.11, 21:52
          Jak dotrę do jakies wiedzy faktycznej, napisze smile dzięki smile
    • justillo Re: wolny? 05.01.11, 22:01
      wolny ale związany emocjonalnie z kobietą
      • 2bieguny Zona i dwójka dzieci!!!! 05.01.11, 22:24
        Ot widzicie tak sie wpusciłysmy w maliny, wczesniej nie sprawdzałam, teraz dopiero. Moja kolezanka go zna.
        • asia.33 Re: Zona i dwójka dzieci!!!! 05.01.11, 22:46
          jakas godzine temu milam napisac ale zbila mnie z tropu 5puch...zawsze krol puch pokazywal mi faceta z dobytkiem typu zona i dziecko, bo to w sumie ojciec i maz,,,mysle ze jego sytuacja to uzalanie sie nad soba czyli facet chyba nie jest za szczesliwy w tym swoim swiecie
          • krolowa.mieczy Re: Zona i dwójka dzieci!!!! 05.01.11, 23:04
            dla mnie to szok!
            z drugiej strony jest na pewno nieszczesliwy.
    • 2bieguny Re: wolny? 05.01.11, 22:27
      Ieraz to ja się zmartwiłam, nic nie wskazywało, ze ma zone i dzieci ;/
      • pacha.mama Re: wolny? 05.01.11, 22:48
        Faktycznie w maliny i to głęboko smile
        7 denarów w sumie może być na dzieci (owoce związku). Ale ta 5 pucharów? Albo sytuacja w związku albo pokazało Twoją rychłą utratę złudzeń smile
      • niwa1 Re: wolny? 05.01.11, 22:54
        Ja byłam przekonana że formalnie ma rodzinę jak to Kró lKielichów, w końcu to karta rodziny i związków. Ale reszta kart świadczy że nie jest zadowolony sad
    • coill Re: wolny? 05.01.11, 23:44
      a dzieci nie ma/miał moze?
    • 2bieguny Sorry 06.01.11, 07:58
      Ale zaczęłam sie zastanawiac jaki to ma sens?
    • nielaik Re: wolny? 06.01.11, 09:29
      Rozgoryczony swoją sytacją, tak jakby musiał być w tym małżeństwie a nie chce. Bardzo nie chce. Kartę Świata odczytuję tak jakby chciał się wyzwolić. Ktoś powinien zająć się domem, wręcz większego zaangażowania, ale on tego nie robi. 7 denarów. Jeżeli to była dopiero poczatkowa faza znajomości, na zasadzie cześć, co słychać, raczej nikt się nie przynzaje do sytuacji jaką ma. Dobrze, że wyszło teraz, zanim sprawy zabrenęły by za daleko.
    • misboaa Re: wolny? 06.01.11, 09:58
      Nie po raz pierwszy wiać, że tarot rozumije po swojemu. Pytanie zadane smile - odpowiedź wprost smile
      On wcale nie wychwytuje naszych intencji, tego podtekstu w pytaniu który dla nas (ludzi big_grin) jest oczywisty. Wolny? Słysząc to w głowie mamy cały zestaw podpytań smile Czy się z kimś spotyka? Na stałe? Luźno? Ślub formalny? Rozwód? Wydaje się, że pytanie jest postawione jasno, nie jest złożone więc to jasne, że odpowiedź powinna być też jasna, a tu chlap na twarz! big_grin Totalnie inny rodzaj filozofii.
      Widać wprawdzie (przynajmniej ja to tak widzę), że coś jest zakończone i jest to powodem osamotnienia, że śmiało można by się o niego starać bo droga otwarta, nic go nie związuje. Ja odebrałam te karty tak, że on jest rozwiedziony, ale ma zobowiązania wobec dzieci które wciąż wymagają jego opieki i spokojnie można go podrywać bo on czeka na nową kobietę big_grin Prawie tak jest, ale prawie.... big_grin
      Sedno chyba tkwi w słowie "wolny" i to jest ten błąd którego trudno uniknąć.

2bieguny napisała:
      > Zapytałam czy pan jest wolny?
      > 1. Sygnifikator Pana - 5 puch.
      > 2. Co przemawia za stm, ze jest wolny - Swiat
      > 3. Co przemawia przeciw temu, ze jest wolny - K. puch
      > 4. Wynik- 7 monet-
      • nielaik Re: wolny? 06.01.11, 11:20
        Też tak myślę. To że on ma rodzinę, przy czym nie jest szczęsliwy z żoną, nie oznacza jeszcze, że ma nikogo nie szukać. Jest wiele osbób, które znalazły się w niekorzystnej partnerskiej sytuacji.
        Na pewno dobrze jest widzieć w co się można wpakować w związkek z osobą, która jeszcze nie ma rozowdu, nie wiadomo czy będzie miała, która ma rodzinę, zobowiązania. Zwłaszca to ostatnie, bo to trochę zmienia wygląd związku. Trzeba dokłądnie wybadać na czym się będzie stało, w razie decyzji o kontunuacji znajomości. Ale to nie oznacza, że będzie źle. Wręcz przeciwnie. Karty mają tutaj przewagę, bo widać więcej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka