18.01.11, 16:22
Asia.33 :to decyzja w momencie zatrzymania sie "co dalej, w która strone" nawet podany byl przykład na przecieciu szlaków, czy cos o lotnisku, dworcach i takich miejscach".
Ciekawe znacznie, a jeszcze mówi się o tej karcie, że oznacza także internet. Możecie napisać coś więcej o tej karcie? Może również pokazała wam się z innej strony?

Obserwuj wątek
    • misboaa Re: 8 mieczy 18.01.11, 16:26
      Mi pokazała doręczenie paczki przez kuriera, a królowej listy w skrzynce więc coś w tym jest na rzeczy big_grin Internet też u kogoś się potwierdził.
    • coill Re: 8 mieczy 18.01.11, 16:51
      u mnei to w wieksosci stres, samokontrola, brak kontaktu(wlasnie przez samokontrole i stres, nie wiemy co napisac i jak, boimy sie). Duze napiecie umyslu, kontmlacja.
      Ściśnięcie, zduszenie, wiezienie
    • asia.33 Re: 8 mieczy 18.01.11, 17:02
      to jest moment kiedy nie mozemy ruszyc z miejsca bo nie wiemy co zrobic lub blokuje nas stres czy nie wiemy w ktora strone zrobic krok ..przerobilam ją dokładnie ..pokazuje rowniez zatrzymanie przez kogos ale takie fizyczne , gdy ktos cie np obejmuje i nie chce puscic ale to jakos cie krepuje bo np inni patrza...albo sytuacja ...masz cos doniesc komus..jest to powiedzmy elegancka filiznaka z kawa ktos na nia czeka ale jest nalana po brzegi i teraz trzymasz ja w rece a na nogach wyskoie 10cm szpilki i nie wiesz czy ruszyc bo czujesz ze jak zrobisz krok to zacznie sie wylewac wiec sie wahasz i stresujesz ..chcesz a nie mozesz fizycznie sie ruszyc ..tak dokladnie mi sie przedstwaila w realu ta karta ;D moze oznaczac wile wiecej jesli chodzi o drogi to napislam juz ..dworce , autobusy, komunikacja przemieszczanie sie miejsce skad robimmy jakis krok po oczekiwaniu lub po namysle co dalej
      • lilka107 Re: 8 mieczy 18.01.11, 18:11
        jak najbardziej jest to karta internetu, miecze jako myśli, słowa, komunikacja ale z ograniczonym dostępem do 2 strony, brak kontaktu bezposredniego, wzrokowego..
      • dobema Re: 8 mieczy 18.01.11, 18:20
        Ja ją odbieram podobnie jak Asia.
        Taka blokada, zatrzymanie się, ograniczenia, brak możliwości ruszenia do przodu.
        Na mojej 8 mieczy mam nawet pokazany konflikt, oskarżenia, sytuację stresową, główna bohaterka karty ewidentnie ma problem. Jest otoczona przez atakujących ją ludzi z mieczami!

Raczej nie miałam nigdny jako karty kontaktu, listów, wiadomości. A przynajmniej do tej pory.
        smile
        • mrgodot Re: 8 mieczy 19.01.11, 18:54
          U mnie 8 Mieczy bardzo często wskazuje na kontakt internetowy. Ostatnio miałam ją z tydzień temu jako wydarzenie dnia przy Królu Monet i od razu przyszło mu na myśl, że pewnie dostanę maila od Króla Monet. I tak też się stało. W przeciągu godziny dostałam maila od Króla Monet.
          To jest taki kontakt poprzez miejsce, gdzie krzyżują się różne szlaki i często wręcz dosłownie oznacza, że kontaktujemy się z kimś kogo nie widzimy, nie możemy wykonać gestu w jego stronę więc to jest przekaz na zasadzie coś od kogoś przeczytam lub usłyszę ale nie mogę tego ocenić w oparciu o inne tzw. "zmysły" bo one są tu nieczynne.
          W relacjach osobistych i zawodowych pokazuje mi się często jako utknięcie w miejscu spowodowane blokadami zewnętrznymi, niezałatwionymi sprawami z przeszłości, brakiem dokumentacji lub niepełną dokumentacją, która nie pozwala ruszyć do przodu. Takie trwanie w miejscu, bo do przodu się nie da, do tyłu też nie, przynajmniej dopóki nie uzyskamy konkretnych wskazówek umożliwiających przejście przez tę bramę. W 8 Mieczy ze względu na napływ zbyt wielu sprzecznych sygnałów zewnętrznych po prostu się gubimy. Czasem na chwilę, czasem na dłużej. Stąd te skojarzenia z dworcami i lotniskami, bo tam bardzo łatwo się zgubić jeśli człowiek nie potrafi podejść do okienka z napisem "Informacja" i zamiast tego słucha sprzecznych wskazówek udzielanych przez ludzi naokoło.
          • milka.beauty Re: 8 mieczy 22.01.11, 00:36
            -Poczucie pułapki , błędne koło
            -Pozorny brak wyjsc gdy nalezy zrzucić chustkę i zobaczyć , ze możliwośći sa nalezy je dojrzeć .
            -Lęk
            Kryzys w środku emojonalny ale i psychiczny .

W tej karcie nalezy chcywtać nadarzajće sie okazje bo one pozwolą nam wyjsc z tego stanu.
            • lukrusia Re: 8 mieczy 22.01.11, 13:19
              Z doświadczenia gdy wychodzi mi ta karta to odczuwam , ze znajduje sie w sytuacji zamknietej , ze nie ma wyjścia -trudno sie wtedy rozejrzeć szczególnie w dal .
              Przede wszystkim osobom którym wróżę -to postawa ich jest nie bierna , nie działają nie wiedza co zrobić .
              Taki zamknięty krąg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka