06.02.11, 19:00
Witam. Znalazlam fajny rozklad. Ostatnio tylko to mi chodzi po glowie czyli Pomysl meza na biznes. Pomozcie
1. Realne mozlliwosci relalizacji pomyslu: KROL BULAW
-Krol Bulaw mam potrzebe dominacji i działania zmierzające za wszelką cenę do osiągnięcia sukcesu w pracy, w tworzeniu, w budowaniu. Przedsiębiorczość. Dobra karta.
2. Zewnetrzne trudnosci na jakie mozna napotkac: KSIEZYC
-mysle, ze trzeba wszystko dokladnie sprawdzic, przemyslec a ksiezyc oswietli droge.
3. Predyspozycje klienta do tego typu dzialalnosci: 6 BULAW
-jest dobrze , ma predyspozycje..karta dobrze mi sie kojarzy.
4. 5. Sposob w jaki nalezy postepowac przy inicjowaniu: GIERMEK KIELICHOW
-niewiem moze trzeba cos ukryc ?
6. Mozliwosci pozniejszego rozwoju: KAPLAN
-to nauka, poszerzanie wiedzy, kursy itd
7. 8. Sytuacja finansowa zyski lub straty: 5 DENAROW + SWIAT
-ło matko i tu ta 5 denarow mnie zmartwila ale potem wyszedl Swiat..to moze najpierw beda duze straty a potem zyski???
9. Niezbedne inwestycje: 4 DENAROW
-no pieniadze trzeba bedzie wydac, moze jeszcze jakis kredyt do tego?
10. Pracownicy lub wspolpracownicy: RYCERZ BULAW
-kogos trzeba bedzie zatrudnic
11. Dalsza przyszlosc firmy: EREMITA+ 8DENAROW+2DENAROW
-ten pustelnik mi sie tu nie podoba, moze pokazuje poszukiwanie rozwiazan, dociagnelam 8denarow+2denarow- duzo pracy czeka ale z ta 2 denarow moze mowic o rozrzutnosci albo firma bedzie dzialala w spolce? Wolalabym bez spolek bo mi sie zle kojarza.
Pomozcie, podpowiedzcie prosze..kazda rada jest cenna. Pozdrawiam i z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • nielaik Re: Biznes II 06.02.11, 21:17
      neceg napisała:

Witam. Znalazlam fajny rozklad. Ostatnio tylko to mi chodzi po glowie czyli Po
      mysl meza na biznes. Pomozcie
      1. Realne mozlliwosci relalizacji pomyslu: KROL BULAW
      Da się rozkręcić firmę.
      2. Zewnetrzne trudnosci na jakie mozna napotkac: KSIEZYC
      Wszystko sprawdzać dwa razy, nie pozstawiać miejsca nie niedomówienia. Ktoś może zwodzić, źle doradzać.
      3. Predyspozycje klienta do tego typu dzialalnosci: 6 BULAW
      Nadaje się na szefa, umie przewodzić ludziom, wydawać polecenia, zna swoją wartość. Wie co robi, do tego stopnia, że go podziwają, ufają.
      4. 5. Sposob w jaki nalezy postepowac przy inicjowaniu: [b]GIERMEK KIELICHOW [/
      b]
      -niewiem moze trzeba cos ukryc ?
      Nie wiem.
      6. Mozliwosci pozniejszego rozwoju: KAPLAN
      Kontakty z większymi instytucjami, przyda się dobry prawnik, który będzie wiedział jak w większym świecie się poruszać.
      7. 8. Sytuacja finansowa zyski lub straty: 5 DENAROW + SWIAT
      Na początku działalności trzeba będzie z czegoś zrezygnować, zacisnąć pasa, zanim firma zacznie zarabiać konkretne pieniądze. Świat dobrze rokuje, wszystko jest poukładane, na miejscu, pod względem finasowym nie ma się czym martwić. Zyski mogą napływać z róznych strona, na klientów, nie powinniście narzekać.
      9. Niezbedne inwestycje: 4 DENAROW
      -no pieniadze trzeba bedzie wydac, moze jeszcze jakis kredyt do tego?
      A czy 4 deanrów nie mówi tutaj na co wydać, w co zainwestować? Nie wiem co by to mogło być. Rekalma, żeby ludzie wiedzieli, że jest taka firma? 4 denarów jest zamknięta, nie specjalnie się wyrywa do tego aby ludzie ją poznali.
      10. Pracownicy lub wspolpracownicy: RYCERZ BULAW
      -kogos trzeba bedzie zatrudnic
      Nie rozumiem jacy będą czy w jakim typie zatrudnić? Jeżeli to drugie to są to osoby, które nie obawiają się kontaktów między ludzkich, łatwo je nawiązują, są śmiałe, mają energię do działania, nie obawiają się trudniejszych problemów.
      11. Dalsza przyszlosc firmy: EREMITA+ 8DENAROW+2DENAROW
      Dużo pracy przy jednoczesnym lawirowaniu. Eremita szuka, 2 denarów też kombinuje, jest coś takiego, że trzeba zastanowić się co robić. Ale 2 denarów to też przepływ gotówki.
      • neceg Re: Biznes II 06.02.11, 21:31
        Slicznie dziekuje. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka