krolowa.mieczy 12.02.11, 16:32 Czy kładziemy karty znów? Link do artykułu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krolowa.mieczy Re: Zaginiona Dominika 12.02.11, 17:21 Sygnifikator Dominiki - as mieczy Czy żyje - król mieczy jak zmarła - as pucharów motyw - 3 mieczy miejsce obecnego przebywania - świat jak trafić w to miejsce - 9 kijów czy zostanie znaleziona - 9 monet Kurcze, nie żyje. Zabił ją mężczyzna. Zastanawiam się czy broń to nóż czy pistolet, ale stawiam na nóż. As pucharów wg mnie mówi o przyczynie zgonu: wykrwawienie (może ktoś jej przeciął tętnicę?) Motyw to albo rabunek albo zawód miłosny choć nie sądzę, ze czynu dokonano w afekcie - król mieczy miał zaplanowane wszystko. Znajduje się w miejscu ogrodzonym, na czyjejś posesji, polu (?) chyba z dala od swojego domu. Nie wiem czemu 9 kijów skojarzyła mi się z kopaniem w ziemi lub piasku. Być moze odnajdzie ją kobieta latem lub przy pracach polowych (żniwa, obrabianie pola, ogródka?). Dlaczego uważam, ze nie żyje: po raz kolejny jako S jest as mieczy i na dodatek król mieczy jako agresor Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: Zaginiona Dominika 12.02.11, 17:22 * poprawka: miało być - czynu NIE dokonano w afekcie Odpowiedz Link
2bieguny Re: Zaginiona Dominika 12.02.11, 17:37 a ja uwazam, ze ona zyje, i ma się dobrze, raczej powiedziłabym ze ona uciekła z domu, a nie została porwana, dlatego jest swiat, as mieczy, jako odcięcie się od rodziny i bliskich, a znalezc ją nie bedzie łatwo, bo bedzie sie starała, zeby jej nie znaleziono, nie wiem czy ją znajdą, ale wg mnie zyje. Odpowiedz Link
lilka107 Re: Zaginiona Dominika 12.02.11, 17:46 raczej nie żyje, świat często pokazuje śmierć, odejście w inny wymiar, moze mówic równiez o przebywaniu daleko od domu, ucieczka itp ale raczej nie przy tych kartach, as mieczy, król mieczy, 3m. Cięzko będzie odnalezc, ale odnajdą, kiedy cieplo będzie Odpowiedz Link
ma_ewa01 Re: Zaginiona Dominika 12.02.11, 18:05 Z tych kart , to faktycznie może nie żyć... M Odpowiedz Link
misboaa Re: Zaginiona Dominika 13.02.11, 01:34 Nie żyje. Zabito ją nożem lub utopiono. Mogła się wykrwawić. Zrobil to zdradzony lub odrzucony facet. Sprawę przemyślał dokładnie/ nie wiem czy samego czynu, alenapewno tego co mu "zrobiła". Był zły, miał dość. Miejsce obecnego przebywania to chyba odpowiedź że w grobie, może w wodzie jeśli ją utopiono, lub pod jakimiś kamieniami/ falochron? Też myśłę, że odneleziona zostanie gdy będzie ciepło. Odpowiedz Link
2bieguny Re: Zaginiona Dominika 12.02.11, 20:38 Ostatnio bardziej ufam swojej intuicji, a z tego co pamietam z takimi tematami był tutaj nie raz, nie lada kłopot Odpowiedz Link
mrgodot Re: Zaginiona Dominika 14.02.11, 00:41 Sygnifikator Dominiki - as mieczy Czy żyje - król mieczy jak zmarła - as pucharów motyw - 3 mieczy miejsce obecnego przebywania - świat jak trafić w to miejsce - 9 kijów czy zostanie znaleziona - 9 monet Mam trochę inne odczucia w tym przypadku. Wydaje mi się, że żyje (przynajmniej w momencie rozkładania kart), ale jej życie dosłownie "wisi na włosku", jest w gestii Króla Mieczy. Król Mieczy przeważnie wypada mi jako osoba, której ciężko podjąć konkretna decyzję i ją wprowadzić w życie bo tak długo analizuje, że na czyn nie ma czasu. Ten z twojej karty ewidentnie wygląda na zamyślonego. I okrutnego przy okazji. As Mieczy z twojej talii kojarzy mi się z wezwaniem o pomoc, takim ostatnim krzykiem. Pytanie "jak zmarła" narzuca odpowiedź. A As Kielichów to jednak woda życia i źródło jeszcze bije. Dlatego nie będę interpretowac pozostałych kart. Jest "w świecie". Myślę, że na granicy tych światów. Zgodziłabym się z motywem - jakieś osobiste porachunki, różnica zdań, wyobrażeń, zdrada, zranione uczucia. Może warto by dorzucić pytanie co osobę łączy ze sprawcą/sprawcami zdarzenia. Jak zawsze w takich sytuacjach pojawia się dużo mieczy i dużo wody. Odpowiedz Link