Dodaj do ulubionych

zagadka dziecieca

03.03.11, 16:03
Jako, że tu cicho i głucho, a wiatr hula na forumie od kilku dni to mam zagadkę.
Moja bratanica, panna J., lat: 1rok 3mce, uwielbia czytać swoją ksiażeczkę. Naprawdę bardzo ładnie ją czyta, nie drze (nie ma jak bo są grube strony tongue_out), angażuje się tak bardzo, ze nawet całuje niektóre postacie które darzy szczególną sympatią. Aha, książeczka ma w środku pewien trik czyli otwierane okienka więc ją też rajcuje to.
Zagadka brzmi: o czym jest ta książeczka, jakie postacie przedstawia (tematyka).
smile
Obserwuj wątek
    • asia.33 Re: zagadka dziecieca 03.03.11, 16:16
      no to ja mam takie karty
      o czym jest ksiazeczka = paz puch, 6kiji, 3monet
      o bohaterskim dziecku big_grin , ktore pojechało dokas i wygrało z czyms , lub zrobilo cos co zaplanowało wczesniej big_grin ahahah no tak mi powiedziały moje karty smile
      • algaria Re: zagadka dziecieca 03.03.11, 16:23
        kopciuszek, czerwony kapturek, królewna śnieżka
        • krolowa.mieczy Re: zagadka dziecieca 03.03.11, 16:27
          nie, Algario. Bajeczka z zupełnie innej tematyki. Bardzie przyziemnej jeśli można tak to nazwać.
          smile
      • krolowa.mieczy Re: zagadka dziecieca 03.03.11, 16:26
        Asiu, coś mi się zdaje, że karty pokazały ci jak ona tą książeczkę obrabia non stop big_grin
        Paź puch to ona, 3 monet: ciągle ją kartkuje - od prawa do lewa i z powrotem, a 6 kijów - tak tu jest trop zwłaszcza jeśli masz RW. smile
    • czu-jka Re: zagadka dziecieca 03.03.11, 20:44
      A właśnie głucho tu i cicho ostatnio. Aż smutnosmile
      • pirankap Re: zagadka dziecieca 03.03.11, 23:51
        Witam serdecznie mi wyszlo ze ksiazeczka jest o szczesliwej rodzince , przujaciolach co gdzies wyjechali na jakas wycieczke, opowiada zey nie krzywdzic przyjaciol i im pomagac he ale ja sie ucze wiec jak cos zle zinterpretowalamto sorki pozdrawiam
        • pirankap Re: zagadka dziecieca 03.03.11, 23:52
          moze rzydkie kaczatko
        • krolowa.mieczy Re: zagadka dziecieca 04.03.11, 08:58
          Wiesz co? W sumie jesteś blisko, ale nie chodzi o rodzinę.
          Zaraz dam odpowiedź.
    • krolowa.mieczy Odpowiedź 04.03.11, 09:01
      To bajeczka o zwierzątkach w zagrodzie smile Krówki, świnki, pieski, koniki, kotki, kurki itd.
      Panna J. bardzo lubi brązowego konika i jego tak całuje.
      big_grin
      Na 6 kijów jest koń i dlatego pisałam Asi, ze to wskazówka.
      • czu-jka Re: Odpowiedź 04.03.11, 09:04
        Wczoraj pomyślałam, że może o to chodzić, moją siostrzenica też ma taką ksiażeczkę.
        Panna J. bardzo lubi brązowego konika i jego tak całuje.
        O jak słodkosmile. Buziak dla malucha i ciocismile.
        • krolowa.mieczy Re: Odpowiedź 04.03.11, 15:28
          Czujko, to trzeba było pisać! smile Jesteś dobra w zagadkach smile
          Dzięki za buziaka - nawzajem kiss
          • czu-jka Re: Odpowiedź 04.03.11, 17:13
            A już nie chciałam, bo potraktowałam to raczej na zasadzie kalambur niż zgadywnia kartsmile.
      • asia.33 Re: Odpowiedź 04.03.11, 19:15
        no ewidentnie 6kiji to konik big_grin miałam napisac wczoraj ale pomyslałam ze nie znam takiej ksiazeczki i nie wpisalam..a znam sie na rzeczy hehe jestem na biezaco w spr ksiazeczek i zabawek big_grin ..uwielbiam ten temat smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka