Dodaj do ulubionych

samobójstwo

17.03.11, 21:43
Przyczyna samobójstwa mężczyzny?
Gwiazda, 10 Pucharów, 8 Pucharów

Gwiazda (10 Buław, Paź Monet). Dobrze żyjące ze sobą małżeństwo. Dom z miłą atmosferą, wielu przyjaciół. Pan stateczny, ciepły. Rodzina od lat zastatanawia się dlaczego to zrobił. Dzisiaj na spotkaniu rozmawialiśmy o tym i wyciągnęłam szybkie karty. Rodzina wpadła na jeden trop, ale powiem o nim później bo nie ma pewności czy jest słuszny.
Obserwuj wątek
    • czu-jka Re: samobójstwo 17.03.11, 21:53
      moim zdaniem powodem był zawód miłosny.
    • asia.33 Re: samobójstwo 17.03.11, 22:32
      choroba? bał sie ze bedzie ciezarem dla rodziny w przyszłosci???
      • pirankap Re: samobójstwo 17.03.11, 23:32
        nie wiem mi w kartach tak jakby wyszlo ze Pan chcial bardzo chcial miec dzieci i teraz albo zona poronila , alo byl bezplodny i nie mogl dac jej dziecka
        A drugiew na co wpadlam to ze moze naduzyl wladzy na dziecku i tu byl powod mi te karty to mowia sad
        • pirankap Re: samobójstwo 17.03.11, 23:38
          jeszcze mam pomysl jak moge z interpretowac te karty
          smile
          pan robil jakies machlojki z pieniedzmi i narobil soie dluow

• misboaa Re: samobójstwo 18.03.11, 00:05
            pirankap napisała:

> jeszcze mam pomysl jak moge z interpretowac te karty
            > smile
            > pan robil jakies machlojki z pieniedzmi i narobil soie dluow
            >

Też nie. Finansowo powodziło im się bardzo dobrze i uchodzili za dość majętnych. Mieli duże, wyposażone godpodarstwo. Dlatego ta historia jest taka dziwna i często wspominana.
            Lubiani przez wszystkich, żadnych konfliktów, długów. Dla niego dom i praca były wartością.
        • misboaa Re: samobójstwo 17.03.11, 23:56
          pirankap napisała:

> nie wiem mi w kartach tak jakby wyszlo ze Pan chcial bardzo chcial miec dzieci
          > i teraz albo zona poronila , alo byl bezplodny i nie mogl dac jej dziecka
          > A drugiew na co wpadlam to ze moze naduzyl wladzy na dziecku i tu byl powod mi
          > te karty to mowia sad

Byli po 50tce kiedy to się stało.
          Dla obojga było to drugie małżeństwo. Wcześnie owdowieli, ale każde z nich miało swoje dzieci. W tym czasie już dorosłe, traktowane równo. Taka duża, zgodna rodzina. Alkoholu, przemocy tam nie było.
          • pirankap Re: samobójstwo 18.03.11, 00:07
            moze rodzina mysli ze ktos upozorowal jego smierc
            • misboaa Re: samobójstwo 18.03.11, 00:21
              pirankap napisała:

> moze rodzina mysli ze ktos upozorowal jego smierc

Wszystko wskazywało na to, że planował to wcześniej bo w ciągu kilku dni odwiedził wszystkich bliskich znajomych, pytał czy kiedykolwiek w czymś im zawinił i mówił, że nie wiadomo kiedy się znowu zobaczą. To było samobójstwo.
    • asia.33 Re: samobójstwo 18.03.11, 02:07
      przychodzi i do glowy ze oze tesknil za zona ktora zmarla??
      to przez gwiazde... odchowal dzieci, rozliczy ise i chcial do niej?????
      ona byla jego gwiazda za nia tesknil, odchowal dzieci byly samodzielne i wtedy zdecydowal bylo to pod wplywem emocji
      • misboaa Re: samobójstwo 18.03.11, 15:29
        asia.33 napisała:

> przychodzi i do glowy ze oze tesknil za zona ktora zmarla??
        > to przez gwiazde... odchowal dzieci, rozliczy ise i chcial do niej?????
        > ona byla jego gwiazda za nia tesknil, odchowal dzieci byly samodzielne i wtedy
        > zdecydowal bylo to pod wplywem emocji

Być może to jest tajemnica...
        On był bardzo dobrym mężem dla drugiej żony, wręcz ją adorował. Być może taki był, a może rekompensował sobie brak poprzedniej? Doceniał ją bo pierwszą stracił?
        Rodzina ustaliła, że lekarz wykrył u niego nieuleczalną chorobę stwów i powiedział mu, że z czasem przestanie się poruszać, nie będzie pracować. Zataił to przed najbliższymi, ale w tym czasie zrobił się nienaturalnie poddenerwowany. Rodzina uznała, że załamał się tym. Był bardzo aktywnym człowiekiem z prawdziwą pasją do rolnictwa.
        Czy to może być to?
        • asia.33 Re: samobójstwo 18.03.11, 16:17
          moze byc , napislam juz o tym na samym poczatku, ze chodzi o chorobe...10kiji to ciezar paz monet - konkretnie dla dzieci
          • misboaa Re: samobójstwo 18.03.11, 16:48
            asia.33 napisała:

> moze byc , napislam juz o tym na samym poczatku, ze chodzi o chorobe...10kiji t
            > o ciezar paz monet - konkretnie dla dzieci

Jejku!!! Widzę, że było póżno jak czytałam i pisałam i musiałam przeoczyć twój celny wpis. Nie wiem jak inaczej mogło się to stać???

/Być może zrobił to ze względu na dzieci. Sama Gwiazda to w tym wypadku chyba brak nadziei, może łzy. Myśłicie, że tarot mógł aż tak dosłownie połączyć staw na karcie ze stawami czy mnie ponosi za duża fantazja? Dlatego dociągnęłam karty dodatkowe bo zając historię z opwieści nie mogłam się powsrzymać przed takim skojarzeniem.
            • asia.33 Re: samobójstwo 18.03.11, 17:11
              gwiazda to chyba tu konkretnie pokzała sie przyszłosc..ze zrobil to ze wzgledu na przyszłosc ( gwiazda to nadzieja = przyszłosc) , myslal o przyszłosci by nie byc ciezarem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka