20.04.11, 13:31
znalazlam slabiutka siec.
jest tak se. pozdr wszystkich i tesknie za PL
Qmie
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: hej 20.04.11, 13:34
      Heloł smile Masz tam jakichś znajomych?, jak tam okolica?
      • krolowa.mieczy Re: hej 20.04.11, 13:43
        mieszkampod lasem. tu jest jak w 8mieczy, nocami malo spie bo babcia jak sie budzi to urzadza wycieczki po domu i jednoczes ma zaburzenia czasoprzestrz. polek sporo ale ja spotykam je od przypadku do przypadku. jestem niewyspana, roźalona, teskniaca. trafilam srednio dobrze. ogolnke polki za duzo jedza, morda w kubel i sluzyc. uciekam. mam wolne do 16 to chce skorzystac z powietrza. wracam na pocz lipca. Boszsz nie wiem czy wytrzymam.
        zycie plata figle. cale szczescie mam karty to jakos daja mi pocieszenia.
        pa
      • czu-jka Re: hej 20.04.11, 13:44
        O Królowo kiss, Napisz jak tam Ci, zaglądaj częściej, bo smutno tu bez Ciebiesmile
        • krolowa.mieczy Re: hej 20.04.11, 13:53
          nie mam dostepu do neta. w centrum aachen nie ma free punktow, kaza se placic 5eu za h. jestem teraz na zboczu gorki z domkami jednorodz i wynalazlam tu connect point za free.
          jak wroce to opisze wszystko na blogu, mam zdj katedry, ratusza,uliczek itd a matérialu i kart z sytuacjami na kilka wpisow. jezu jak tesknie za polska. to rozdzierajaca dusze 4puch. ojczyzna. dzis dopiero wiem co znaczy tesknota mickiewicza w inwokacji...
          juz placze. uciekam bo ludzie gapia sie na mnie.
          • czu-jka Re: hej 20.04.11, 13:57
            Trzymaj się Kochanasmile, A niech się patrzą, a te 3 miesiace szybko miną. Buziaki.
          • zainteresowany1977 Re: hej 20.04.11, 14:18
            Dasz radę, nie stresuj się tam za mocno smile
    • ma_ewa01 Re: hej 20.04.11, 14:33
      O kurkasmile...
      No fajnie, że jesteś. Licz dni poza sobą, co dzień to o jeden więcej i powrót sie przybliżasmile.
      Wytrzymasz, trzymam kciuki. Początek zawsze jest najtrudniejszy.
      Buziaki
      Msmile
    • misboaa Re: hej 21.04.11, 00:16
      wow królowo jak fajnie, że się odezwałaś / i że znalazłaś free górkę big_grin
      Uciekaj od babci kiedy tyko możesz, z laptopem pod pachą i wsakuj do Szkółki smile
      Pojawiają się nowe osoby, Zet godnie cię zastąpił (a nawet wypoważniał jakby, na nowym stanowisku tongue_out ) i wszystko idzie w dobrym kierunku smile
      Już się nie mogę doczekać na fotki.
      • zainteresowany1977 Re: hej 21.04.11, 09:26
        Oj nie, QMieczy jest tu niezastąpiona smile
    • algaria Re: hej 21.04.11, 00:22
      całusy Q Całusy wróć do nas
    • wanilkowa Re: hej 21.04.11, 09:31
      Królowo trzymaj się dzielnie i nie daj siębig_grin
      A co zobaczysz i zwiedzisz, to Twoje.
      • mrgodot Re: hej 21.04.11, 10:43
        Królowo, ale niespodzianka!
        Spokojnie, będzie dobrze. Ja trzymam kciuki. Jesteś silną kobietą, dasz radę smile Początki zawsze są trudne.
        Zaglądaj tu jak najczęściej. Zeta jakoś trzymamy w ryzach ale nie wiadomo kiedy jak długo się uda. Na razie nie nabroił za bardzo. No i harmonia panuje na Szkółce. Ostatnia pełnia nie dała nam się we znaki.
        Pozdrawiam!
        • zainteresowany1977 Re: hej 21.04.11, 12:11
          Skoro pełnia się nie dała we znaki a powinna to co to za pełnia Mr Godot? wink
          • mrgodot Re: hej 21.04.11, 13:08
            zainteresowany1977 napisał:

> Skoro pełnia się nie dała we znaki a powinna to co to za pełnia Mr Godot? wink
            >
            Poprzednio się dawała poznać w formie nerwowej atmosfery. Może klimat się zmienił? Może ta wiosna, odrodzenie, wszystko się budzi do życia? A pełnia była, owszem, w poniedziałek. Dla mnie osobiście całkiem pozytywnie zaskakująca.
            • zainteresowany1977 Re: hej 21.04.11, 13:10
              Widziałem wspomnianego łysego w całej krasie.
    • krolowa.mieczy Re: hej 22.04.11, 09:43
      dzieki za odzew i kciuki smile trzymam sie jakos, mama kaze mi myslec tylko o pieniadzach ktore zarobie i miec w D. szkopow. na razie przejmuje sie wszystkim az za bardzo. na maj wyszla mi 5puch i moja 1sza mysl to ze babcia zejdzie. 2ga to moja melancholia...
      jesli chodzi o zwiedzanie to nie bylo go sporo. 14 kwie mialam tylko dzien wolny i bylam w centrum, wczoraj na styku 3 granic niem holend i belgij.
      reszta w wiezieniu 8miećzy.
      no to spokojnych swiat i wszystkiego dobrego. wysylajcie mi mocna energie plis. zebym sie nie zalamala.
      do nastepnego.
      • 2bieguny Re: hej 22.04.11, 20:20
        Królowo, potraktuj to jak etap, poznania czegos nowego, myśle, ze pieniaze to jedno, a zyciowe doświadczenie, które dzieki temu zdobedziesz to drugie. Teraz patrzysz na to tak, a potem podsumujesz, dzis wyniku nie da sie podsumowac, ale napisze tak jak Ty mi kiedys, wszystko dzieje sie w naszym życiu po coś, więc to co teraz robisz, tez jest po cos. ocenisz to pózniej. Zycze Ci wszystkoego dobrego w świateczny czas, duzo pozytywnej energii smile Buziak smile
        • olgab4 Re: hej 22.04.11, 21:08
          Królowo, wiem, co czujesz...prawie 5 lat temu przeprowadzilam sie, w wieku lat 18, sama do UK na studia. Serce mi pękało i miałam początki poważnej depresji, z dala od domu, język niby wyuczony w szkole, ale jakze inny od tego, jakim ludzie mowia naprawde...
          Na pewno dasz rade. Ja tez dalam, i daje nadal, choc to juz tyle lat...
          Ściskam Cie mocno.
          • faucon6 Re: hej 22.04.11, 21:31
            jasne, ze dasz radesmile. Twoja mocna strona: jesteś rozsądna i nie działasz impulsywnie. Pomyśl jaki cudowny bedzie ten dzień powrotu kiedy się uwolniszsmile. Pieniądze to nie wszystko...niby tak, ale kurcze potem spokojnie bedziesz sie mogla za czyms rozejrzec bez noza na gardle. I tez wzmocnisz sie, bo mimo ze to cholernie boli to tez sprawia, ze stajesz sie bardzie swiadoma siebie (plusow, minusow - szkola przetrwania).
            dobrze, ze masz internet, telefonsmile i karty kontakt z jezykiem i krajem.
            po latach...sa rzeczy za ktorymi sie potem tesknikiss
    • asia.33 Re: hej 23.04.11, 13:04
      dasz rade Madziu..musisz zobacz ile nas tu Wiedźm i Wiedźminów Cie wspiera duchowo nie kazdy ma takiego farta wink))
      trzymam kciuki ..bedzie dobrze ..musi byc !!!!!!!! innej opcji nie ma.... i juz!
      buziaki kiss
    • krolowa.mieczy Re: hej 23.04.11, 16:16
      jeszcze raz dziekuje wam smile lepiej mi na duszy i w sercu.
      powiem wam tez ze gdyby nie tarot to nie wiem jak trwalabym.
      jest tu taka wiedzma znaczy Hexe po niem, co od 20Lat sprzata u babci. taka Putzfrau, ma 70lat i dyryguje. 2dziewczyny przez nia wpadly w zalamanie nerwowe i na swoja prosbe wyjechaly. ta wiedzma awansowala od kilku lat na osobista przyjaciolke i zalatwiaczke rzeczy roznych. probuje sobie mnie ustawic i zastraszac. no i tarot wylozyl mi kawe na lawe jak dziadowe zneutralizowac. we wt pierwsze podejscie wink
      aha, mam zdjecie Tuska w ratuszu w Aachen haha. zdziwicie sie jak wkleje GDY WROCE big_grin
      Marudze juz. zajmujcie sie kartami grzecznie, widze ze Zet stoi na strazy babinca wink
      aha! pewna dziewczyna Karolina Wozniacka, po ichniemu Caroline WoZniaKi, dodaje mi otuchy smile Ta babcia u ktorej jestem do 87r.z. grala w tenisa i namietnie oglada eurosport. a karolina wykosila wszystkich w miami i teraz w stuttgardzie.
      Gut.
      no to: So, noch mal viele grusse von aachen. frohe ostern big_grin
      • misboaa Re: hej 23.04.11, 16:24
        No widzisz : ) tarot dopomaga smile
        Jak zrobisz próbę z jędzą to zaraz dawaj nam znać jak się tarocik spisał big_grin
        Uściski!!!!!!
      • zainteresowany1977 Re: hej 23.04.11, 17:58
        Można wiedzieć co ona takiego robi żeby Cię zdeprymować?, czy robi tak że babcia ma prawo mieć do Ciebie pretensje o domniemane niedoróby?, jeśli babcia nie ma do Ciebie zastrzeżeń i jeśli z nią ustaliłaś co i jak masz do zrobienia to powiedz tamtej mądrali, że wiesz co do Ciebie należy i że to babcia powiedziała Ci co i jak masz robić i to babcia Cię zatrudnia więc nie będziesz słuchać innej osoby bo w umowie nie było mowy o dodatkowych kierownikach - jeśli ta jest z tych nerwowych to to ją przerośnie i Ci odpuści, i nie poskarży się bo dajmy na to spokojnie jej to zakomunikujesz smile Skąd wiesz, że dwie osoby stamtąd zwiały?, od kogo?
        • mrgodot Re: hej 23.04.11, 20:05
          Frohe Ostern Konigin! Spoko, dasz radę. Teraz ty wykosisz konkurencję. Niech moc będzie z tobą - Moge die Macht mit dir sein (umlauty pomijam smile)
    • nielaik Re: hej 25.04.11, 13:22
      Nadeszła czarna godzina, czas wytoczyć działa i rzucić granatem, jak rzekł Słowacki.
      Karty Syren dla Ciebie:
      Czas ruszyć na przód
      To czas aby pozwolić odejść temu co stare i niepotrzebne, aby mogło nadejść nowe.
      Karta mówi, że jesteś uczulany na fakt, że musisz pozwolić odejść staremu, aby zrobić miejsce dal nowego. Najpierw pozwól odejść mu emocjonalnie i intelektualnie. Innymi słowy "zrezygnuj" lub "powiedz do wiedzenia" w swoim umyśle i sercu. Gdy tylko to zrobisz fizyczne odejście wydarzy się naturalnie, w sposób pokojowy i harmonijny. Poproś Niebo o pomoc w dokonaniu tej zmiany, nie palnuj, nie ustalaj, no i nie martw się jak wydarzy się odejście (czy zmiana). Włóż całą swą energię w modlitwę i ufność, a resztę zostaw Nieskończonemu Duchowi. Ptrzymasz konkretne przewodnictwo, ilekroć przyjdzie właściwy czas na podjęcie działania. Do tego czsu z miłością odziel się od starych sytuacji.
      Kmentarz odemnie. Wygląda na to, że jak nie chcesz tam być, to chyba nie będzie długo, zwłaszcza jeżeli ci się tam nie podoba. Albo znajdziesz na miejscu jeszcze coś innego, lepszego. Dlasze karty są optymistyczne.

Tak
      Twoja intuicja ma rację, podejmij odpowiednie działania.
      Jesteś całkowice pewny swojego następnego ruchy i wyciągnąłeś tę kartę jako dodatkowe potwierdzenie, które zdopinguje cię do działania. Ta karta potwierdza, ze twoja intuicja jest bezbłędna i że możesz jej całkowice zaufać. Radość, którą czujesz, wiedząc ze twoje intuicyjne przeczucia są prawdziwe, może zostać zahamowana przez lęk przed dokonaniem życiowych zmian. Niebo chce żebyś wiedział, że zatroszczono się już o wszystkie szczegóły. Jesteś wspierany na wszelkie sposoby, tak długo, jak prosisz o pomoc i akceptujesz ja gdy przychodzi do ciebie w różnych formach.

Związek bratnich dusz
      Właśnie czeka na ciebie nowy roman, który na podłoże duchowe.
      Zamanifestowało się twoje pragnienie, by wejść w związek wspaniałej miłości i jesteś teraz prowadzony, aby stowrzyć lub otrzymać taką sytuaję. Ten związek ma podłoże duchowe, w którym partnerzy mają prawdziwe zaufanie o głęboką wiarę. Ty i twój partner podzielacie podobne duchowe koncepcje i macie otwarte umysły, gdy trzeba się uczyć i wprowadzać w życie nowe praktyki. Właśnie teraz w sposób naturalny płynie do ciebie to partnerstwo. Jeśli jednak obawiasz się lub starasz się na siłę, aby coś się wydarzyło, możesz opóźnić rezultaty. To ważne byś z radością dał się prowadzić do upragnionego wyniku. Dopasuj się do ruchu, jaki stworzyła dla ciebie manifestacja. Przyciągnij parntera przez swoje ciepło i zrelaksowane zachowanie, i wiedz, że Niebo troszczy się o wszystie szczegóły dla was obojga.
      Komentarz odemnie. Nie wiem czy karta oznacza tylko raomas, związek, ale można by też przyjąć, że masz szanse spotkania osoby, kobieta, mężczyna, z która się zaprzyjaźnisz. Będziecie nadawać na tych samych falach

Na wiedźmę mogę ci podać sposób trzech kartek z NLP. Może nie będzie z ręką na sercu ale powinna się odczepiś i spóścić trochę z tonu.
    • krolowa.mieczy Re: hej 25.04.11, 15:05
      nielaiku dzieki. jak wroce to przesle ci cos w zalaczniku. ta pierwsza karta ktora wylosowalas idealnievpokrywa mi sie z tarotowa smiercia. nie rozumialam o cochodzi przez 5 dni. wczoraj zrozumialam. wczoraj zdarzyl sie glupi losowy wypadek. babcia mi upadla. nie ma nic zlamane na szczescie.
      rodzina nie chce zglaszac tego do mojeje firmy ale ja bardzo chce i jutro to zrobie. chce sie wyrwac z tego miejsca i juz nie wracac. chce przeniesienia a teraz mam argument. rodzina boi sie wlasnie ze kolejna osoba wyjedzie. tu od roku bylo 6 roznych dziewczyn. kazda uciekla. +et, odp na twoje pyt skad mi wiadomo o tym. jest niepisana zasada0Olek zagranica ze nie oszukuja siebie, mowia prawde jak jest i czego sie spodziewac. pomagaja sobie,a polki pielegniarki na stale w niem posrednicza w wymianie kontaktow i info i ksiazek itp. stad wiem.
      ok spadam bo mam wolne do 15.30
      nielaiku, twoje karty mowia o tym co siedzi mi w glowie i co zrobie. w maju.
      dzieki raz jeszcze.
      • asia.33 Re: hej 26.04.11, 23:56
        Madziu jesli warto sie przemeczyc to ja mam wyprobowana metode .... jak kiedys majac lat 20 pracowałam i bylam akurat na poczatku ciazy mialam taki dylemat...zwolnic sie czy prcowac mimo iz byl to koszmar ze wzgladu na to iz byla to dla mnie meczarnia...nie mialam sily psychicznie ale wazniejsze bylo to ze gdyybym odeszla nie mialabym zadnych swiadczen byl to 2 miesiac ciazy a 3 miesiac pracy wogole...czulam sie bardzo zle, ciaza rozwijala sie prawidlowo ale moje samopoczucie bylo koszmarne ..koszmarem bylo wstawanie codziennie o 6 ..ukrywalam ciaze by mnie nie zwolniono...i mowilam sobie DZISIAJ PRZETRZYMAM JUTRO SIE ZWOLNIE..I TAK PRZETRWAŁAM...AZ 4 LATA smile)))))) I TO BYŁO BARDZO DOBRE ROZWIAZANIE DLA MNIE Z PERSPEKTYWY CZASU.
        • justillo Re: hej 27.04.11, 23:03
          Trzymaj się królowo mieczyku smilejesteś silna i dasz rade a wiesz że ja myslę o germanach tylko ja chcę do szpitala ale czas pokaże,zobaczymy co będzie
          Moc energii dla ciebiesmile
          • asia.33 Re: hej 27.04.11, 23:22
            o zobaz justillko a miałas w swoim rozkładzie krolowa puch a to opiekunka pilegniarka to by pasowało wiec ta q mieczy moze to byc jezyk...szlifuj..no i konkurencja 5kiji moze byc duza
    • bielunka Re: hej 26.04.11, 23:45
      smile usmiech sle, zeby ci tam lepiej było.
      trzymaj się, my cie trzymamy za ciebie tezsmile
    • krolowa.mieczy Re: hej 03.05.11, 13:35
      Witam was w lepszym nastroju smile
      minal okres wstrzasowoxpoczatkowy, jestem spokojna, ulozyly mi sie relacje z kazda osoba, lekko przyklepaly choc ze sprzataczka-wiedzma jest to rozejm delikatny i wymuszony. w sumie nie moge narzekac teraz choc nadal tkwie w 8mieczy jak w wiezieniu. tam po prostu panuje taka atmosfera, bacznosc. po niem to brzmi mniej tragicznie-Gaefengnis (wiezienie).
      rozejm ze sprzataczka - wymuszony dlatego ze baba byla nie do wytrzymania, kontrola kapo Arbeit macht frei. wkurw sie i zadzwonilam do swojego biura w polsce. moja szefowa powiedziala ze wiedzma to zadna moja zleceniodawczyni i jak mi cos nie odpowiada to mam ja zlewac. widocznie firma kontaktowala sie z synem babci i on wyprostowal ta jedze. teraz jesli zrobie cos po nie ich mysli (inne zwyczaje, a nie specjalnie) to gadaja od razu "nicht schlimm" (nic sie nie stalo, nie szkodzi) hehe.
      odliczam dni do konca tak czy siak.
      boje sie kolejnego upadku babci dlatego ze jej mozna milion razy gadac ze jak chce wstac lub gdzies isc a ja gotuje, sprzatam lub jestem w t ma wolac. ona robi co chce, lazi bez balkonika i nie da rady upilnowac. gorzej jak z dzieckiem.
      dobra, koniec wywnetrzania, teraz karty:
      7mie - demencja, alzheimer. wypada mi o babci, klamie jak najeta (z powodu choroby), miesza jej sie wszystko:fakty,godziny, slowa, czasem nie wylapuje sensu jej wypowiedzi a gadam "tak tak" zeby jej nie denerwowac.
      wieza- kilka razy zostawilam zapalone swiatlo na pietrze.
      6kijow(arcus arcanum) - moja karta dnia gdy babcia upadla. wyszla calo z tego, tylko siniak na brodzie.
      as monet - dzis karta dnia, prezent urodzinowy od wiedzmy! zaskoczyla mnie skubana, pamietala.
      diabel - prasowalam
      reszty zpomnialam sad napisze nastep razem.

pozdrawiam wszystkich mocno i goraco smile
      Qmie M.
      • ma_ewa01 Re: hej 03.05.11, 13:57
        Witaj, witaj.
        To dobrze, że najgorsze już za Tobą. Koniec też coraz bliżej. Robi się coraz cieplej, więc też będzie sprzyjająca aura do odzyskiwania sił i mocysmile.
        U nas ok, dajemy radęsmile.
        Pozdrawiam serdecznie i bukiecik buziaków urodzinowych dołączam
        Msmile
      • czu-jka Re: hej 03.05.11, 14:21
        Cieszę się, że masz już lepszy nastrój. Wierzę, że oswoisz się z otoczeniem i rozłąka minie szybciutkosmile
        Ps. Diabel w prasowaniu super, ciekawe jak tarot okreslilby zmywaniesmile.
        Buziaki
        • zainteresowany1977 Re: hej 03.05.11, 23:38
          Może umiarkowanie, bo gwiazda to raczej prysznic smile
          • czu-jka Re: hej 04.05.11, 09:03
            Umiarkowanie jest całkiem prawdopodobnesmile. Tylko przyjemnosc ze zmywania nikla, mozna powiedziec umiarkowanasmile.
            • krolowa.mieczy Re: hej 04.05.11, 13:40
              umiarkowanie! dobrze ze padla ta karta bo tez mam o niej info smile
              otoz chcialam przechytrzyc babcie z piwem. kaza jej pic piwo do kolacji ale ona potem bierze silne leki i obawialam sie jak to razem zadziala. wiec odlalam cwierc butelki i dodalam wody. cholera zorientowala sie ze to piwo to chyba felerne tongue_out
              umiarkowanie jak na obrazku.
    • krolowa.mieczy Re: hej 03.05.11, 14:57
      dzieki smile
      zapomn napisac ze w 3tyg schudlam 5kg. stres.
      pa, lece bo jestem na smyczy i wolne mi sie konczy.
      • ma_ewa01 Re: hej 04.05.11, 09:10
        Wow!!! No widzisz nie ma tego złego... I jaka laska będziesz. Chopy oszalejąsmile.
        A tak w ogóle, to to ile Ci tych kg jeszcze zostało???
        Msmile
      • czu-jka Re: hej 04.05.11, 09:18
        Fajny wyniksmile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka