Dodaj do ulubionych

9 mieczy a obrona ...

25.09.11, 13:50
Witam serdecznie,
miałam bronić się w tym roku we wrześniu ale mój promotor wyjechał na 2 miesiące i nie było z nim kontaktu. Wysłałam mu swoją pracę dyplomową e-mailem (jak poleciła mi moja uczelnia), ale mi nie odpowiedział na moją wiadomość - może zrobi to po powrocie z urlopu. Zupełnie nie wiem czy jest dobrze napisana i czy nie wyjdzie z tego jakiś plagiat, ponieważ nie wiedząc co i jak mam pisać i nie mając wsparcia w promotorze z powodu jego niedostępności, przepisywałam sporo z książek... sad Wrzesień się kończy, a on przedłużył sobie urlop i teraz nie wiem co z moją zaległą obroną ;/ Na uczelni powiedzieli mi, że jeżeli po powrocie promotor wyrazi zgodę, to obrona będzie w październiku. Jestem pełna niepokoju i lęków czy promotor zaakceptuje mi moją pracę i dopuści do obrony w październiku bo tak mało czasu zostało, gdyby bowiem przerzucił mnie na przyszły rok, musiałabym zapłacić za obronę równowartość rocznego czesnego tj. 4000 zł, na co mnie nie stać gdyż wzięłam już kredyt z maksymalną ratą żeby spłacić studia.
Zapytałam więc kart, czy uda mi się obronić z wynikiem pozytywnym pracę dyplomową jeszcze w tym roku i otrzymałam dość nieciekawą w moim odczuciu kartę:
9 mieczy. Nie wiedząc czy interpretować ją w kierunku pozytywnym czy negatywnym , wyciągnęłam na nią kartę uzupełniającą, czy kartę 9 mieczy należy interpretować pozytywnie i wyszło 3 pucharów. Na podstawie wylosowanym kart wydaje mi się, że obronię się wreszcie w tym roku (3 pucharów to karta świętowania i radości) ale po drodze pojawi się wiele utrudnień i zmartwień (9 mieczy) ;/ A może się mylę? Czy karta 9 mieczy ma jakieś pozytywne znaczenia jeśli chodzi o naukę? Co o tym sądzicie? Bardzo proszę o pomoc w interpretacji
Obserwuj wątek
    • baba_potwor Re: 9 mieczy a obrona ... 25.09.11, 22:57
      9 mieczy mogła oznaczać Twój obecny nastrój związany z obroną - niepokój i niepewność. 3 pucharów może rzeczywiście oznaczać pomyślne zakończenie, ale jedna karta to za mało, żeby wyciągać wyraźne wnioski. Poza tarotem: jeżeli "przepisujesz z książek", to bezwzględnie musisz podać źródło każdego, ale to każdego cytatu, nawet jeżeli jest to jedno zdanie. Jeżeli tego nie zrobisz, to rzeczywiście będzie plagiat.
      • gise-lle Re: 9 mieczy a obrona ... 26.09.11, 08:21
        Witaj, robiłam przypisy ale obawiam się, że nie wszędzie ...;/ Dzisiaj spróbuje wymyślić jakiś rozkładzik na obronę bo faktycznie jest problem z odczytaniem wyniku z jednej karty
        • anna151sx Re: 9 mieczy a obrona ... 27.09.11, 21:19
          Uczelnie maja program "Plagiat", jesli cos przepisujesz - koniecznie zmien szyk wyrazow w zdaniu, bo np. Adam Mickiewicz urodzil sie w Zaosiu kolo Nowogrodka. - uznany zostanie za palgiat. Natomiast to samo przeredogowane zdanie: Miejscem urodzenia Adama Mickiewicza było Zaosie leżące koło Nowogrodka - juz nie.
          • indi12 Re: 9 mieczy a obrona ... 28.09.11, 09:37
            A w jakiej pozycji była 9 mieczy ?
    • nuvvo Re: 9 mieczy a obrona ... 28.09.11, 13:46
      jezeli masz miec przedluzony termin obrony/oddania pracy na nastepny rok akademicki, to nie dotyczy ciebie oplata za czesne. placisz za powtorzenie seminarium dyplomowego. a to juz zupelnie inna kwota - prosze, poinformuj sie na uczelni zamiast sie denerwowac.
      • coill Re: 9 mieczy a obrona ... 01.10.11, 02:06
        nuvvo napisała:

> jezeli masz miec przedluzony termin obrony/oddania pracy na nastepny rok akadem
        > icki, to nie dotyczy ciebie oplata za czesne. placisz za powtorzenie seminarium
        > dyplomowego. a to juz zupelnie inna kwota - prosze, poinformuj sie na uczelni
        > zamiast sie denerwowac.

u mnie na uczelni tez tak bylo, ze Ci co by robili w nastepnym roku musieli placic nowe czesne jak za rok studiow normalnie..
    • coill Re: 9 mieczy a obrona ... 01.10.11, 02:07
      9 mieczy lubi wypasc kiedy bardzo sie denerwujemy i martwimy, mogla pokazac Ci aktualny stan a nie wynik.
      moze poloz szerszy rozklad na to pyt a nie jedna karte?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka