Witam serdecznie,
miałam bronić się w tym roku we wrześniu ale mój promotor wyjechał na 2 miesiące i nie było z nim kontaktu. Wysłałam mu swoją pracę dyplomową e-mailem (jak poleciła mi moja uczelnia), ale mi nie odpowiedział na moją wiadomość - może zrobi to po powrocie z urlopu. Zupełnie nie wiem czy jest dobrze napisana i czy nie wyjdzie z tego jakiś plagiat, ponieważ nie wiedząc co i jak mam pisać i nie mając wsparcia w promotorze z powodu jego niedostępności, przepisywałam sporo z książek...

Wrzesień się kończy, a on przedłużył sobie urlop i teraz nie wiem co z moją zaległą obroną ;/ Na uczelni powiedzieli mi, że jeżeli po powrocie promotor wyrazi zgodę, to obrona będzie w październiku. Jestem pełna niepokoju i lęków czy promotor zaakceptuje mi moją pracę i dopuści do obrony w październiku bo tak mało czasu zostało, gdyby bowiem przerzucił mnie na przyszły rok, musiałabym zapłacić za obronę równowartość rocznego czesnego tj. 4000 zł, na co mnie nie stać gdyż wzięłam już kredyt z maksymalną ratą żeby spłacić studia.
Zapytałam więc kart, czy uda mi się obronić z wynikiem pozytywnym pracę dyplomową jeszcze w tym roku i otrzymałam dość nieciekawą w moim odczuciu kartę:
9 mieczy. Nie wiedząc czy interpretować ją w kierunku pozytywnym czy negatywnym , wyciągnęłam na nią kartę uzupełniającą, czy kartę 9 mieczy należy interpretować pozytywnie i wyszło 3 pucharów. Na podstawie wylosowanym kart wydaje mi się, że obronię się wreszcie w tym roku (3 pucharów to karta świętowania i radości) ale po drodze pojawi się wiele utrudnień i zmartwień (9 mieczy) ;/ A może się mylę? Czy karta 9 mieczy ma jakieś pozytywne znaczenia jeśli chodzi o naukę? Co o tym sądzicie? Bardzo proszę o pomoc w interpretacji