czu-jka 13.12.11, 09:02 Jakimi kartami może się pokazywać? Moze byc to 3 mieczy naprzyklad? Albo 9-10 mieczy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krolowa.mieczy Re: Impotencja 13.12.11, 12:32 Stawiałabym na Wisielca. Albo jakąś kartę pucharową np. 4 puch(?) Odpowiedz Link
hoaxx Re: Impotencja 13.12.11, 13:54 krolowa.mieczy napisała: > Stawiałabym na Wisielca. Albo jakąś kartę pucharową np. 4 puch(?) Moje pierwsze skojarzenie to też były 4 Puchary. Odpowiedz Link
lilka107 Re: Impotencja 13.12.11, 14:25 duzo kart moze o tym mówić, ale dla mnie najbardziej - 4 miecze Odpowiedz Link
czu-jka Re: Impotencja 13.12.11, 14:32 4 miecze- w mojej talii on lezy a cos tam mu sterczy, w sensie 4 miecze hihi Odpowiedz Link
mrgodot Re: Impotencja 13.12.11, 17:11 W sensie stricte fizycznym powiedziałabym, że odwrócona Moc a przy prostych kartach Moc w towarzystwie Wieży, Wisielca, 4 Monet, 4 Mieczy i innych osłabiających kart. 9 albo 5 Mieczy to raczej problem w głowie i przekłada się na niemoc fizyczną. 4 Pucharów - bo nie sprawia pryzjemności, a może nie z tą osobą albo już komuś obrzydło z nadmiaru. Odpowiedz Link
iza1982d są 13.12.11, 19:19 mrgodot napisała: > W sensie stricte fizycznym powiedziałabym, że odwrócona Moc a przy prostych kar > tach Moc w towarzystwie Wieży, Wisielca, 4 Monet, 4 Mieczy i innych osłabiający > ch kart. > 9 albo 5 Mieczy to raczej problem w głowie i przekłada się na niemoc fizyczną. > 4 Pucharów - bo nie sprawia pryzjemności, a może nie z tą osobą albo już komuś > obrzydło z nadmiaru. dwa razy wróżyłam dla mojej koleżnaki, i na impotencje wyszła karta: -autentycznie 2 pałek, bo pałeczki to sprawy seksualne, żywioł ognia, ale także inne sprawy a na 2 pałek jest bierność. I się sprawdziło, jej partner miał kłopot z impotencją. -takze karta 4 mieczy. Pozdr. Iza. Odpowiedz Link
mrgodot Re: są 13.12.11, 20:46 iza1982d napisała: > dwa razy wróżyłam dla mojej koleżnaki, i na impotencje wyszła karta: > -autentycznie 2 pałek, bo pałeczki to sprawy seksualne, żywioł ognia, ale także > inne sprawy a na 2 pałek jest bierność. I się sprawdziło, jej partner miał kło > pot z impotencją. 2 Buław to stanie na progu, wobec i zastanawianie się czy wejść czy zostać. Sama w sobie raczej niewiele ma z impotencją wspólnego. Bo w końcu nie można powiedzieć, że ktoś jest impotentem kiedy nie chce sie seksualnie otworzyć na osobę, która mu się do łóżka np. pcha. To nie oznacza, że impotent, tylko że się nie zdecydował/a wchodzić w relację z daną osobą. A poza tym trzeba by tu wziąć pod uwagę możliwość zaistnienia alternatywy. Ktoś może tę osobę pociągać bardziej. Impotent to jest wtedy kiedy chce a nie może. Odpowiedz Link
iza1982d Re: są 14.12.11, 15:06 > 2 Buław to stanie na progu, wobec i zastanawianie się czy wejść czy zostać. Sam > a w sobie raczej niewiele ma z impotencją wspólnego. Bo w końcu nie można powie > dzieć, że ktoś jest impotentem kiedy nie chce sie seksualnie otworzyć na osobę, > która mu się do łóżka np. pcha. To nie oznacza, że impotent, tylko że się nie > zdecydował/a wchodzić w relację z daną osobą. A poza tym trzeba by tu wziąć pod > uwagę możliwość zaistnienia alternatywy. Ktoś może tę osobę pociągać bardziej. > > Impotent to jest wtedy kiedy chce a nie może. Nie zgadzam się kategorycznie, jak pisałam 2 pałek wyszła mówiąca o tym, że jej mąz mial kłopot z tym, onapotwierdziła, miał z tym kłopot. A jednak sprawdziło się w przykładzie. Iza. Odpowiedz Link
mtt7 Re: są 14.12.11, 18:09 2 palek na impotencję jak najbardziej, już średniowieczni tarociści to zauważyli. Spójrzcie tylko na ten obrazek z talii Golden Tarot of Renaissance Tekst linka Odpowiedz Link
iza1982d Re: są 14.12.11, 18:51 mtt7 napisała: > 2 palek na impotencję jak najbardziej, już średniowieczni tarociści to zauważy > li. > Spójrzcie tylko na ten obrazek z talii Golden Tarot of Renaissance > > [url=http://www.albideuter.de/assets/images/Este_-_Stabe_02.jpg]Tekst linka[/ur > l] Witaj mtt7, a możesz wkleić tą kartę 2 pałek z tej talii? Golden Tarot of Renaissance. Iza. Odpowiedz Link
mtt7 Re: są 14.12.11, 19:03 Umiem tylko wkleić linka, nie wiem jak zrobić , aby był obrazek na forum 2 pałek Odpowiedz Link
iza1982d Re: są 14.12.11, 19:53 mtt7 napisała: > > Umiem tylko wkleić linka, nie wiem jak zrobić , aby był obrazek na forum > > 2 pałek > Dzięki, rzeczywiście jakoś mu tam nie staje Iza. Odpowiedz Link
algaria zapomniałam dodać 14.12.11, 20:13 zapomniałam dodać że w średniowieczu karą za złapanie męża na cudzołóstwie było odcięcie tzn przybijano mu mosznę do deski i dawano brzytwę i albo się odciął albo sobie gardło poderżnął. Podejrzewam że ten obrazek na karacie mówi właśnie o tym (jaki jest as buław z tej talii? - może ona pokazuje cudzołóstwo) Odpowiedz Link
iza1982d Re: zapomniałam dodać 14.12.11, 21:36 algaria napisała: > zapomniałam dodać że w średniowieczu karą za złapanie męża na cudzołóstwie było > odcięcie tzn przybijano mu mosznę do deski i dawano brzytwę i albo się odciął > albo sobie gardło poderżnął. Podejrzewam że ten obrazek na karacie mówi właśnie > o tym (jaki jest as buław z tej talii? - może ona pokazuje cudzołóstwo) E tam, właśnie jak mu odcięto narzędzie, to teraz już nie może Iza. Odpowiedz Link