Dodaj do ulubionych

pomoc w interpretacji Tarota Aniołów

21.01.12, 22:29
Witam ! Niedawno zaczęłam interesowac się Tarotem Aniołów. Znaczenie kart zbliżone jest to znaczeń poszczególnych kart w tarocie , dlatego proszę o interpretację osoby lepiej ode mnie rozeznane we wróżeniu.

Zapytałam , czy dobrym pomysłem jest, aby osoba X pomogła mi w rozwiązaniu pewnego problemu i co za tym idzie - czy pomoże. Wyłożyłam karty. Oto odpowiedniki w tarocie : DIABEŁ-PAPIEŻYCA-PAPIEŻ .

Gorąco proszę o interpretację osoby bardziej doświadczone ode mnie. Dziękuję z góry smile
Obserwuj wątek
    • mrgodot Re: pomoc w interpretacji Tarota Aniołów 22.01.12, 14:58
      Najpierw musisz podać własną interpretację - takie sa zasady. Nikt cię tu nie będzie krytykował za błędną lub nieporadną interpretację.
      Pytanie nie jest najlepiej postawione: czy dobrze? A dla kogo? Bo dla kart to pewnie obojętne. Pytaj o konsekwencje a nie o ocenę.
      I przydałby się link do kart.
      • zainteresowany1977 Re: 22.01.12, 15:06
        Może pytać czy dobrze?, a dla kogo?, no ale rzecz jasna musi się skoncentrować na odczytaniu informacji o przyczynach, konsekwencjach, to co daje tarot, czyli rady. Jak wyglądają te karty?, brakuje linku.
        • zainteresowany1977 Re: 22.01.12, 15:19
          Z tego co zauważyłem to od pytania ważniejsza jest intencja, karty opowiadają sytuację nie tak bezpośrednio jak ludzie ze sobą rozmawiają, mogą więc zobrazować cały plan sytuacji nie w taki sposób jak się tego oczekuje i wówczas konkretne pytanie może być utrudnieniem przy uzyskaniu tych istotnych informacji na dany temat. Wchodzę do apteki i mówię ,,ja chcę plaster na małą ranę ciętą", pani z braku takich plastrów mówi ,,niestety nie mamy plastra na taką ranę", wychodzę zły i zniesmaczony, ale gdybym zapytał ,,czy może mi pani coś zaproponować na małą ciętą ranę?" to prawdopodobnie pani położyłaby na ladę wodę utlenioną, opatrunek i bandaż i jeszcze by powiedziała gdzie jest najbliższy ostry dyżur. Często niewłaściwie się stawia sprawę i pytania i przez to nie można się dowiedzieć tego co istotne.
          • mrgodot Re: 22.01.12, 15:27
            Do jakiej ty apteki chodzisz? Na małą ranę, mały plaster, na dużą duży, z opatrunkiem i tyle.

Zet, ja po prostu uważam, że karty sa poza dobrem i złem i nie udzielają nam lekcji moralności, nie oceniają co jest dobre, co złe, ale pokazują skutki działań lub ich braku. Gdyby było inaczej to na wiele pytań dot. chociażby romansów Tarot by dawał kartę ostrzegawczą i kazał wracać do żony/męża lub nie pchać się między wódkę a zakąskę.
            Lepiej spytać co wyniknie, co się wydarzy jeśli ... Ale to tylko uwaga na marginesie.
            • zainteresowany1977 Re: 22.01.12, 17:40
              smile oj to był taki przeintelektualizowany przykład smile

Ja też jestem zdania, że karty nie są ani dobre ani złe.
    • piaf16 Re: pomoc w interpretacji Tarota Aniołów 22.01.12, 16:16
      Moim zdaniem osoba ta chętnie zgodzi się pomóc rozwiązac problem i z pozytywnym skutkiem dla mnie. Odpowiednik Diabła na pierwszej pozycji, mówi dodatkowo o silnych emocjach z tym związanych. Emocje władają mną, a nie ja emocjami. To moja interpretacja.
    • czu-jka Re: pomoc w interpretacji Tarota Aniołów 22.01.12, 18:09
      Moim zdaniem jak najbardziej otrzymasz pomoc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka