Dodaj do ulubionych

Pytanie o pytania

05.02.12, 19:53
Witam
Niedługo wybieram się do numerologa/tarocisty. Chciałam zapytać o stawianie pytań. Chcę uzyskać klarowne odpowiedzi, wiem mniej więcej czego chcę się dowiedzieć ale jak sformułować pytanie?? Np. Chcę zapytać o dziecko, o ogólny obraz osobowości, który jeszcze w tym wieku wydaje mi się mało czytelny, o potencjały, zagrożenia. Chcę zapytać o zdrowie, stosunki z rodziną, z przyjaciółmi. Czy powinnam zadać tyle pytań? czy jedno ogólne pozwoli odczytać taki obraz z kart? Pomyślałam o spisaniu wszystkich interesujących mnie spraw i pokazaniu tarocistce na kartce. Czy to dobry pomysł?
Jest też sprawa co do której chciałabym rozjaśnić obraz, ale tkwię w takim chaosie że trudno mi nawet postawić konkretne pytanie. Czy wróżąca może mi pomóc sformułować pytanie jeśli opowiem trochę o tej sytuacji ?
Proszę o poradę w tej sprawie
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • algaria Re: Pytanie o pytania 05.02.12, 20:05
      rzadko który tarocista odpowie Ci o małym dziecku - numerolog prędzej ... To samo się tyczy zdrowia - wróżka to nie diagnosta lekarz.
      Pytania pozostałe - to zależy od wróżącego, czasem wystarczy jedno ogólne czasem lepiej konkretne ale dotyczące wąskiej dziedziny i dopytywać w trakcie wróżby.
      Raczej nie powinnaś pokazywać kartki z pytaniami wróżącemu lepiej je spisz i zapamiętaj i pytaj z głowy. A o chaos to naświetl sprawę a wróżka powinna wiedzieć o co kart pytać
      • ma_ewa01 Re: Pytanie o pytania 06.02.12, 06:47
        Podpisuje się pod tym, co napisała Algaria. Małym dzieciom się nie wróży. A jeśli chodzi o pytania, to im konkretniejsze pytanie tym konkretniejsza odp. Zastanów się, co chcesz wiedzieć i tak sformułuj pytanie. Pewnie,że wróżka Ci w tym pomożesmile
        Pozdrawiam
        Msmile
    • zainteresowany1977 Re: 06.02.12, 13:20
      To i ja coś dopiszę.
      Tak naprawdę to ktoś dobrze wróżący może mniej więcej wiedzieć o co będziesz pytała zanim dotrzesz na umówioną wizytę i już wcześniej poznać odpowiedzi na główne pytania ale żeby nie komplikować sobie życia zrobi to pewnie przy Tobie.
      Zanim zadasz pytanie zastanów się czy na pewno chcesz poznać odpowiedź, to jest tak jak z poznaniem prezentu przed jego otrzymaniem, taki prezent może nawet nie cieszyć. Tak naprawdę to będzie lepiej gdy mało opowiesz o sprawie, w końcu to wróżący ma wykorzystać swoją intuicję i podać Ci swoje niezależne wnioski. Możesz kolejno czytać pytania albo podać kartkę, jak chcesz.
      • zyciowa_zaduma Re: 06.02.12, 15:57
        Zapomniałam dopisać w poprzedniej odpowiedzi - to czego nie chcę wiedzieć tez sobie zapiszę. Masz rację, niektórych pytań lepiej nie zadawaćwink

Pozdrawiam

• zyciowa_zaduma Re: Pytanie o pytania 06.02.12, 15:52
      Dziękuję za podpowiedzi. Pewne dane już przekazałam - do portretu numerologicznego. Chyba jednak sporządzę listę pytań i po prostu będę się nią wspomagać. Wiem że czasem słowa wróżącego potrafią wywołać wzruszenie, myśli szybują ku nowym odkryciom , wątkom i wtedy trudno na zimno przypomnieć sobie co to ja jeszcze chciałam smile
      O zdrowie dziecka chciałam zapytać w związku ze wstępnym zdiagnozowaniem pewnej choroby, która jednakowoż medycznie może zostać potwierdzona dopiero za rok. Więc pomyślałam że może .. smile

To ciekawe co piszesz Zainteresowany , czy tarociści rozkładają karty żeby zobaczyć z czym przychodzi klient ?
      Pozdrawiam

• zainteresowany1977 Re: 06.02.12, 17:43
        Jeśli wróżący ma ochotę i zna mowę kart to może (nie musi) odczytać z kart po co mniej więcej przyjdzie klient, może sprawdzić co się dzieje w różnych sferach życia klienta.
        Pamiętaj, że wróżący może się mylić, może też być niekompetentny, nie wiadomo na kogo trafisz a nawet jak trafisz na kogoś kto umie to on też może zejść w swojej wróżbie na manowce i np. uzyskane odpowiedzi mogą Ciebie sprowadzić na manowce, trzeba o tym pamiętać, żeby potem dobrze spać i nie robić głupstw.
        Bodaj Hajo Banzhaf napisał, że tarot jest dobrym doradcą ale złym panem - czyli tarot nie powinien panować nad naszym życiem, co jest trudne bo między wiarą we wróżby i ,,magiczną"\sprawczą mocą wróżb zachodzi dziwna korelacja.
        Jako że lubię odnajdować przykłady smile, można komuś podać dwa gołe kable i powiedzieć żeby przytrzymał je po prostu przez minutę ale można komuś podać dwa gołe kable i powiedzieć, że co jakiś czas płynie przez nie ogromne napięcie, no i wiadomo, że w drugim przypadku ktoś będzie na progu zawału, i to jest magia słów ogromne napięcie smile
        • czu-jka Re: 06.02.12, 18:34
          Zet, nie wiedziałam, że taki elektryk z Ciebie.
          A wracając do wątku, to dobra doświadczona tarocistka będzie wiedziała jak postawić pytanie i dodatkowo Ci doradzi. Także spokojniesmile
          • zainteresowany1977 Re: 06.02.12, 19:00
            smile przełączniczek Ci się zepsuł? smile, poskrobać i dobrze nasmarować Ty paskudo smile
            • czu-jka Re: 06.02.12, 19:07
              Hę??smilehihi. Przełączników wolę nie smarowaćsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka