Dodaj do ulubionych

Dzien dobry:)

08.02.12, 11:46
Podgladam szkolke od dawna.. i wrescie odwazylam sie do was dolaczycsmile na ten tydzien mialam kaplana i kaplanke, dlugo myslalam co tez moze to oznaczac a tu proszesmile karty pokazaly ze wrescie do was dolaczesmile witajcie szanowni tarocisci i tarocistkismile
Obserwuj wątek
    • zainteresowany1977 Re: Dzien dobry:) 08.02.12, 12:15
      Nie czuje się szanownym smile, cześć smile
    • algaria Re: Dzien dobry:) 08.02.12, 13:33
      Witamy witamy smile
    • baba_potwor Re: Dzien dobry:) 08.02.12, 14:49
      Hejka.
      • babowa Re: Dzien dobry:) 08.02.12, 16:33
        witajsmile
        i fajny nick
        dobra firmawink
    • ma_ewa01 Re: Dzien dobry:) 08.02.12, 17:52
      Witaj w Szkółce. Napisz coś o sobie, jak długo masz karty, jakie itp. No i zapraszamy do wróżenia
      Msmile
    • freya_v Re: Dzien dobry:) 08.02.12, 18:21
      Tarotem zainteresowalam sie jakies 2 lata temu. Najpierw karty wycinalam wlasnetongue_out Od roku mam talie Tarot Snow Ciro Marchetti. Wasze forum znam od dawna.. kiedys byl tu bardzo duzy ruchsmile
      • mrgodot Re: Dzien dobry:) 08.02.12, 18:39
        Witaj na forum smile
        Uwielbiam talie Ciro Marqetti ale Tarota Snów nie mam. Mam Gilded i Divine Legacy. Obie już zdarte smile
        • freya_v Re: Dzien dobry:) 08.02.12, 19:01
          Zanim kupilam tarota snow mialam wydrukowana talie Legacy of divine,ale byl pewien czas,ze chcialam skonczyc z tarotem i ja spalilamuncertain talia niezwykle magiczna ale jako poczatkujacej byla dla mnie wyzwaniem..
        • nielaik Re: Dzien dobry:) 09.02.12, 12:24
          mrgodot napisała:

> Witaj na forum smile
          > Uwielbiam talie Ciro Marqetti ale Tarota Snów nie mam. Mam Gilded i Divine Lega
          > cy. Obie już zdarte smile
          Pamiętam, że niedawno chwaliłaś się Divine Legacy. Tak szybko się zniszczyły? Karty nie mają twardszego papieru?
    • algaria Re: Dzien dobry:) 08.02.12, 20:17
      Ja mam tarota snów - dla mnie trochę nie wygodny ze względu na swoje gabaryty - mało z niego korzystam i dlatego słabo się dogadujemy
      • mrgodot Re: Dzien dobry:) 08.02.12, 20:21
        No właśnie Tarot Snów gabarytowo trochę duży.
        Ja teraz szukam inspiracji na kolejną talię. Ale jednak zawsze i wszędziew będę wychwalać Gilded Tarot i Divine Legacy. Może ja mam takie papuzio-kolorowe upodobania smile I Crowleya - jak to Zet określił - odpustowa kolorystyka.
        • zainteresowany1977 Re: 09.02.12, 11:22
          Ta jest ostrawa, wręcz niepokojąca ale i bardzo szczególna.
          www.aeclectic.net/tarot/cards/initiatory-golden-dawn/
          Jej obrazy mocno działają na psychikę, chociaż chyba mogłyby lepiej gdyby nie była taka ciężka w przekazie. Twórca chyba musiał coś brać dla inspiracji.
          Mnie kusi Thoth, mistrzostwo jeśli idzie o opracowanie graficzne, mega tajemnicza, zdaję sobie sprawę, że jest jak dla mnie chyba zbyt dużym wyzwaniem chociaż ma ponoć bardzo celne napisy.
          • zainteresowany1977 Re: 09.02.12, 11:32
            Mi brakuje na rynku talii o niemal całkowicie współczesnej stylistyce, takiej w której i na WA i na MA znajdują się postacie współczesne, uwikłane w sytuacje we współczesnych sceneriach. Małą część życzenia wypełnia 78 doors, którą posiadam ale to namiastka tego co ktoś mógłby sprodukować.
            • zainteresowany1977 Re: 09.02.12, 11:37
              Fakt, że na większości kart ze scenkami są pokazaniu ludzie z minionych epok zmusza do niepotrzebnej pracy służącej przekonwertowaniu znaczeń ze starych na współczesne, no i dodatkowo i tak trzeba dokonać powiązań z sytuacjami życiowymi, moim zdaniem to poracha i jakiś mega archaizm w 21 wieku.
          • mrgodot Re: 09.02.12, 12:47
            zainteresowany1977 napisał:

> Ta jest ostrawa, wręcz niepokojąca ale i bardzo szczególna.
            > www.aeclectic.net/tarot/cards/initiatory-golden-dawn/
            > Jej obrazy mocno działają na psychikę, chociaż chyba mogłyby lepiej gdyby nie b
            > yła taka ciężka w przekazie. Twórca chyba musiał coś brać dla inspiracji.

To jest chyba talia, której użwya ostatnio Tarocistka Danuta (oprócz Crowleya). Nie wiedziałam, że to ta więc dzięki za link. Trochę ostra, fakt.

• czu-jka Re: Dzien dobry:) 08.02.12, 20:22
        Witajsmile
        Tarot snów jest naprawdę urokliwy.
    • freya_v Re: Dzien dobry:) 08.02.12, 20:49
      Ja tez mysle o jeszcze jednej tali i chyba zdecyduje sie na Ludy Lescot tarotsmile
      • algaria Re: Dzien dobry:) 09.02.12, 00:41
        Ja właśnie chcę Ludy Lescot jako kolejna talię - jest bardzo mroczna i jeśli ktoś nie czuje tego klimatu to odradzam bo i symbolika trudna - talia nie do nauki.
        Ale jeśli Do Ciebie przemawia ta talia to nie ma co się opierać smile
        • zainteresowany1977 Re: 09.02.12, 11:28
          No niezła ale jak dla mnie za ,,ciężka", jednak nie mój klimat.
    • freya_v Re: Dzien dobry:) 09.02.12, 08:14
      Ludy Lescot urzekl mnie wlasnie tym mrocznym klimatemsmile wczesniej bylam zafascynowana Favole tarotem ale tam sa inne oznaczenia malych arkan.. duze arkana za to ciesza okosmile
      • algaria Re: Dzien dobry:) 09.02.12, 12:02
        Ludy Lescot - to ona ma 22 czy 23 lata - jak na tak młodą osobę to dziewczyna ma "trochę" ciemne podejście do życia
        • nielaik Re: Dzien dobry:) 09.02.12, 12:22
          Przyłączam się do chęci kupna tej talii. Klimat ma, powinno się dobrze czytać.
    • leda-is-one Re: Dzien dobry:) 09.02.12, 14:47
      Witajwinkto ja się przesune w ławce..siadaj obok mniewink
      • anna151sx Re: Dzien dobry:) 09.02.12, 19:25
        Witam cieplutko, choć powinnam napisać: siarczyście wink
        • greenwenus Re: Dzien dobry:) 10.02.12, 15:09
          Ja mam dopiero jedna talie ale wpadla mi w oko talia Mistyczny tarot snow, mam nadzieje, ze nie przekrecilam nazwy.
          Jak go zobaczylam to poczulam ze to to i wiem, ze wkrotce go kupie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka