freya_v 08.02.12, 11:46 Podgladam szkolke od dawna.. i wrescie odwazylam sie do was dolaczyc na ten tydzien mialam kaplana i kaplanke, dlugo myslalam co tez moze to oznaczac a tu prosze karty pokazaly ze wrescie do was dolacze witajcie szanowni tarocisci i tarocistki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma_ewa01 Re: Dzien dobry:) 08.02.12, 17:52 Witaj w Szkółce. Napisz coś o sobie, jak długo masz karty, jakie itp. No i zapraszamy do wróżenia M Odpowiedz Link
freya_v Re: Dzien dobry:) 08.02.12, 18:21 Tarotem zainteresowalam sie jakies 2 lata temu. Najpierw karty wycinalam wlasne Od roku mam talie Tarot Snow Ciro Marchetti. Wasze forum znam od dawna.. kiedys byl tu bardzo duzy ruch Odpowiedz Link
mrgodot Re: Dzien dobry:) 08.02.12, 18:39 Witaj na forum Uwielbiam talie Ciro Marqetti ale Tarota Snów nie mam. Mam Gilded i Divine Legacy. Obie już zdarte Odpowiedz Link
freya_v Re: Dzien dobry:) 08.02.12, 19:01 Zanim kupilam tarota snow mialam wydrukowana talie Legacy of divine,ale byl pewien czas,ze chcialam skonczyc z tarotem i ja spalilam talia niezwykle magiczna ale jako poczatkujacej byla dla mnie wyzwaniem.. Odpowiedz Link
nielaik Re: Dzien dobry:) 09.02.12, 12:24 mrgodot napisała: > Witaj na forum > Uwielbiam talie Ciro Marqetti ale Tarota Snów nie mam. Mam Gilded i Divine Lega > cy. Obie już zdarte Pamiętam, że niedawno chwaliłaś się Divine Legacy. Tak szybko się zniszczyły? Karty nie mają twardszego papieru? Odpowiedz Link
algaria Re: Dzien dobry:) 08.02.12, 20:17 Ja mam tarota snów - dla mnie trochę nie wygodny ze względu na swoje gabaryty - mało z niego korzystam i dlatego słabo się dogadujemy Odpowiedz Link
mrgodot Re: Dzien dobry:) 08.02.12, 20:21 No właśnie Tarot Snów gabarytowo trochę duży. Ja teraz szukam inspiracji na kolejną talię. Ale jednak zawsze i wszędziew będę wychwalać Gilded Tarot i Divine Legacy. Może ja mam takie papuzio-kolorowe upodobania I Crowleya - jak to Zet określił - odpustowa kolorystyka. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 09.02.12, 11:22 Ta jest ostrawa, wręcz niepokojąca ale i bardzo szczególna. www.aeclectic.net/tarot/cards/initiatory-golden-dawn/ Jej obrazy mocno działają na psychikę, chociaż chyba mogłyby lepiej gdyby nie była taka ciężka w przekazie. Twórca chyba musiał coś brać dla inspiracji. Mnie kusi Thoth, mistrzostwo jeśli idzie o opracowanie graficzne, mega tajemnicza, zdaję sobie sprawę, że jest jak dla mnie chyba zbyt dużym wyzwaniem chociaż ma ponoć bardzo celne napisy. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 09.02.12, 11:32 Mi brakuje na rynku talii o niemal całkowicie współczesnej stylistyce, takiej w której i na WA i na MA znajdują się postacie współczesne, uwikłane w sytuacje we współczesnych sceneriach. Małą część życzenia wypełnia 78 doors, którą posiadam ale to namiastka tego co ktoś mógłby sprodukować. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 09.02.12, 11:37 Fakt, że na większości kart ze scenkami są pokazaniu ludzie z minionych epok zmusza do niepotrzebnej pracy służącej przekonwertowaniu znaczeń ze starych na współczesne, no i dodatkowo i tak trzeba dokonać powiązań z sytuacjami życiowymi, moim zdaniem to poracha i jakiś mega archaizm w 21 wieku. Odpowiedz Link
mrgodot Re: 09.02.12, 12:47 zainteresowany1977 napisał: > Ta jest ostrawa, wręcz niepokojąca ale i bardzo szczególna. > www.aeclectic.net/tarot/cards/initiatory-golden-dawn/ > Jej obrazy mocno działają na psychikę, chociaż chyba mogłyby lepiej gdyby nie b > yła taka ciężka w przekazie. Twórca chyba musiał coś brać dla inspiracji. To jest chyba talia, której użwya ostatnio Tarocistka Danuta (oprócz Crowleya). Nie wiedziałam, że to ta więc dzięki za link. Trochę ostra, fakt. Odpowiedz Link
freya_v Re: Dzien dobry:) 08.02.12, 20:49 Ja tez mysle o jeszcze jednej tali i chyba zdecyduje sie na Ludy Lescot tarot Odpowiedz Link
algaria Re: Dzien dobry:) 09.02.12, 00:41 Ja właśnie chcę Ludy Lescot jako kolejna talię - jest bardzo mroczna i jeśli ktoś nie czuje tego klimatu to odradzam bo i symbolika trudna - talia nie do nauki. Ale jeśli Do Ciebie przemawia ta talia to nie ma co się opierać Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 09.02.12, 11:28 No niezła ale jak dla mnie za ,,ciężka", jednak nie mój klimat. Odpowiedz Link
freya_v Re: Dzien dobry:) 09.02.12, 08:14 Ludy Lescot urzekl mnie wlasnie tym mrocznym klimatem wczesniej bylam zafascynowana Favole tarotem ale tam sa inne oznaczenia malych arkan.. duze arkana za to ciesza oko Odpowiedz Link
algaria Re: Dzien dobry:) 09.02.12, 12:02 Ludy Lescot - to ona ma 22 czy 23 lata - jak na tak młodą osobę to dziewczyna ma "trochę" ciemne podejście do życia Odpowiedz Link
nielaik Re: Dzien dobry:) 09.02.12, 12:22 Przyłączam się do chęci kupna tej talii. Klimat ma, powinno się dobrze czytać. Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Dzien dobry:) 09.02.12, 14:47 Witajto ja się przesune w ławce..siadaj obok mnie Odpowiedz Link
anna151sx Re: Dzien dobry:) 09.02.12, 19:25 Witam cieplutko, choć powinnam napisać: siarczyście Odpowiedz Link
greenwenus Re: Dzien dobry:) 10.02.12, 15:09 Ja mam dopiero jedna talie ale wpadla mi w oko talia Mistyczny tarot snow, mam nadzieje, ze nie przekrecilam nazwy. Jak go zobaczylam to poczulam ze to to i wiem, ze wkrotce go kupie. Odpowiedz Link