czu-jka 25.03.12, 18:41 Czy Mag umawia spotkania? Czy raczej działa spontanicznie? Czy może oznaczać umówione spotkanie? Czy raczej spontaniczną randkę, spotkanie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrgodot Re: Mag 25.03.12, 20:15 Czujka, sprecyzuj! Generalnie Mag inicjuje i pokazuje nowe możliwości, któe można stworzyć lub wykorzystać. Pamiętaj, że on żongluje wszystkimi 4 żywiołami, ma wszystkie atrybuty. Ale pytasz zbyt ogólnie. Odpowiedz Link
czu-jka Re: Mag 25.03.12, 20:22 Macie rację, że chyba zbyt ogólne. Pytam z ciekawości co Mag może oznaczać w kwestii tego czy dojdzie do umówionego spotkania czy przypadkowego. Odpowiedz Link
mrgodot Re: Mag 25.03.12, 20:29 Ty znowu o tym samym spotkaniu? Ja bym powiedziała, że bierz sprawy w swoje ręce i umawiaj, dzwoń, nie licz na cud. Dosłownie - wykorzystaj wszelkie możliwości jesli ci zależy. A przy okazji Maga, kart dnia a trochę pobocznie - dzsiaj wypadł mi na wieczór (bo ciągnęłam po karcie na pory dnia) i tak mi się nagle samej zachciało odezwać, napisać coś na forum (chociaz mnie prześladuje Merkury w retro i ucina literki, kradnie właściwe słowa). Ja to nazywam "zaistnieć", dać znak - albo głos. W moim przypadku Mag jest zatem własną inicjatywą - nagle mi się zachciało. Może i u ciebie tak będzie, że temu komuś się zachce. I jak mu się zachce, to się spotkacie. A jeśli tobie zależy to może ty działaj. Odpowiedz Link
nielaik Re: Mag 26.03.12, 11:39 Zawsze mnie zastanawiało jak się praktycznie przejawia działalność Maga w czterech żywiołach, którymi włada. Miecze rozumiem, inicjatywa kontaktu, umiejętność wysłowienia się. Buława, idę pobiegać, biegną do kogoś, coś załatwiam. Ale Pucharów i Denarów już nie kapuję. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 26.03.12, 12:50 To taki Słodowy, daje radę, zrobi cuda z kału, raz oczaruje uczuciowo, innym razem zarobi materię, innym razem załatwi sprawę, dzięki umiejętnościom zrobi co zamierza a jak mu się przykleją jakieś MA albo WA to będzie można się połapać co mu pomoże, co mu zaszkodzi, co ogarnie, na czym utknie a co go wytrampolinuje. Archetyp maga, czynię, działam, nie na ślepo ale z argumentami, wtedy się jest magiem, wtedy ktoś jest magiem i jedynką która znaczy więcej niż zerowy głupiec. 0+1=1 i to jest taki trybik w człowieku, który ma być załączony kiedy wchodzi się z akcją i pierwszą określoną i bardzo ważną wartością. Wyszedł mi potok słów Odpowiedz Link
mrgodot Re: 26.03.12, 14:14 Porónanie do Słodowego jak najbardziej trafne. Jeśli chodzi o Puchary to Mag potrafi również oczarować - jak się nie da rozumem, to może poprzez uczucie. Porusza serca. W negatywie pewnie łąmie. A Denary - mi się kojarzy z kimś kto genialnie potrafi zareklamować siebie albo swój produkt i na tym zarobić. Autoreklama i marketing. Odpowiedz Link
zainteresowany1977 Re: 26.03.12, 16:56 Może np mag jako uliczny handlarz cudownego płynu do prania dywanów, tylko podejdź to powie Ci już coś tak odpowiedniego, że w końcu zobaczy błysk aprobaty w oku, a jak zobaczy ten błysk to będzie podgłaszał gadanę żeby zwrócić uwagę innych przechodniów, a potem wykorzysta efekt naśladownictwa i da trzecią butelkę gratis ale tylko dla co trzeciej osoby, no ale Ty masz tego dnia wielkie szczęście się na nią załapać Odpowiedz Link
coill Re: Mag 27.03.12, 19:41 umawia, organizuje Nietety z równym sprytem się z nich wymiguje Odpowiedz Link