Dodaj do ulubionych

3 pomysły na ....biznes

18.07.12, 21:25
Dziewcztnki , sama kłasc kart nie chce ale , mam 3 pomysły (az)i który ma jakies szase na rozwoj i zyski. Przy którym beda najlepsze karty?

1. biznes zw zw zwierzetami (sezonowy)
2. biznes zwiazany z podrózami
3. biznes telefoniczny

w zamian moge tez karty polozyc
Obserwuj wątek
    • coill Re: 3 pomysły na ....biznes 18.07.12, 22:27
      1 - Moc + Sąd(as monet)
      hehe moze to glupie,bo karty maja na co innego powiedziec niz pokazywac Co to,ale jakos jak ujrzalam to pomyslalam o psiej odnowie biologicznej hehe,jakis fryzjer, upiekszacz,masarzysta?big_grin a tak wogole mysle ze karty na prace dobre, w jakims miejcu w ktorym bedzie to takie dla ludzi COŚ, takie WOW, wielka afera wokól tematu(SĄD)?? MOZE SKORO SĄD, to cos co juz bylo co znają(choc as temu przeczy)? Ale i tak powinni byc pod wrazeniem,nie obędzie się bez echa.

2- 7 kijow + 3 monet
      3- paz puch + 9 kijow
      9 kijow czesto mam przy smsach,wiec moze to wskazówka by dolaczyc wysylanie smsow(gry smsowe itp?) niby wszsytko ok, 9 i paz duzo nie robią odpoczywaja,wiec albo praca lekka..albo pieniedzy niestety tez niewiele.Jakos 9 mi sie z praca nie kojarzy,raczej z urlopem.

Dobry tez jest na drugi, bedzie duzo pracy,ale przynajmniej karty pokazuja pewnik,ze beda zamowienia,bedzie co robic. Drugi i pierwszy mi sie podoba. Trzeci niezbyt
      • asia.33 Re: 3 pomysły na ....biznes 19.07.12, 00:08
        dzieki Coill i ma-ewciu

1. biznes sezonowy ale tu koniecznosc osobistego udzalu chcialam spróbowac w Pl i przniesc tam w zaleznosci jak wyjdzie
        2 i 3 to internetowy jakies pojecie mam o nich nawet i doswiadczenie, 2 wyprobowany i jest raz b dobrze raz woogole dlatego sie waham (3monet -sprawdzone)
        3. biznes -mialabym luz totalny ale czy nawiaze wspolprace tego nie wie 9kiji czekam na firmy , ktire beda zainteresowane - badam rynek - tu mam duze doswiadczenie , i tu by mi szlo najlepiej , powysyłałam propozycje do firm czekam jak ten 9kiji na wynik i zainterowanie a wtedy moge lezec na plazy. A musze pomoc Mojemu bo mi sie srece kroi.
        Jak Coill dziekowac?
        • coill Re: 3 pomysły na ....biznes 19.07.12, 00:16
          asia.33 napisała:
          > 3. biznes -mialabym luz totalny ale czy nawiaze wspolprace tego nie wie 9kiji
          > czekam na firmy , ktire beda zainteresowane - badam rynek - tu mam duze doswia
          > dczenie , i tu by mi szlo najlepiej , powysyłałam propozycje do firm czekam jak
          > ten 9kiji na wynik i zainterowanie a wtedy moge lezec na plazy.

no to pasuje do kart, aczkolwiek mi tu brak pieniedzy,nie ma mocnej karty na zarobek porpostu uncertain no chyba ze ta praca polega tylko na takich obserwacach i badaniu to karty dobrze pokazaly,ale i tak..pytalam o wynik,powinien ukazać się pieniadz jakis czy cos.kkurde;/
          A Tobie kt.sie najbardziej podoba-kt.uwazasz za najlepszy wg Ciebie,a potem ktory wg kart jakie wyszly?

> Jak Coill dziekowac?

wróżbą z kart bo lubie Twojebig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin

• asia.33 Re: 3 pomysły na ....biznes 19.07.12, 00:22
            kazdy jest super biznes
            1 - nie mam doswiadczenia
            2 i 3 czuje sie jak ryba w wodzie
            wczoraj kladłam karty i pokazla mi sie ryc mieczy(to komunikacja) mag wiec doswidczenie ...ale i tu i tu mam jakies ..moze je pozniej polacze w dwie formy rownolegle bo sa podobne
          • asia.33 Re: 3 pomysły na ....biznes 19.07.12, 00:24
            ok coill pisz pytania albo nowy watek i ja bede losowac wink
            • coill Re: 3 pomysły na ....biznes 19.07.12, 00:33
              ok zaloze watekwink bedzie czytelniej
    • ma_ewa01 Re: 3 pomysły na ....biznes 18.07.12, 23:39
      Asiu, karty na I-szy i 2-gi biznes wyglądają dobrze. Zwłaszcza 1-szy się kartom podobasmile. Szkoda. że to sezonowy. A nie dałoby sie go prowadzić cały rok? albo z tym drugim biznesem połączyć?
      Ale jeśli tylko miałoby to być sezonowe zajęcie ta 1-ka, to bym wzięła poważnie 2-kę pod uwagę
      Asiu, ale Ty chcesz w Polsce ten biznes mieć, czy za granicą?
      Msmile
      • asia.33 Re: 3 pomysły na ....biznes 19.07.12, 00:28
        dzieki ewciu..napisałam powyzej
    • asia.33 coill 19.07.12, 01:19
      jeszcze gdybys mgła to zapytaj do kazdego punktu - pomyslu jakie byłby zysi bo katy pokazały sam pomysl ..tylko w 1 zysk jako as mo ale to byla karta dolozona ..bo np 3 pomysl jest tak jak teraz czekam w 9kiji na wiadomosci od firm...2 mam poniekad wyprobowany a chodzi o to czy beda zyski czy sie cos konkretnie zarobi
      wiec jesze jkie zarobki beda przy 1
      jakie przy 2 i jakie przy 3
      bo az wierzyc mi sie nie chce aby nie bylo wogole sad
      • coill Re: coill 19.07.12, 02:38
        asia.33 napisała:
        > wiec jesze jkie zarobki beda przy 1
        > jakie przy 2 i jakie przy 3
        > bo az wierzyc mi sie nie chce aby nie bylo wogole sad

1- Wisielec + 4 kije
        2- Kaplanka + 4 monet
        3-9 puch + As puch

w 2 mysle najlepszy,bo bedzie sie mialo w rekach to co sie chce,oraz biznes ten napewno gwarantuje stabilizacje.
        3eci...jakas wygoda,spokoj,urlop jak w poprzednim 9 kijow wyszlo.zle nie jest,przyjemnie,ale widzisz ze kasa nie wyszla. Aczkolwiek 9 puch - powinienbyc zadowolony, na wygodne zycie starczy.
        przy 1 sama nie wiem...Karty chyba pokazują tymczasowosc-sezonowosc, i w moze tym to sie spelni,4 kije to tez na coś ma i ubogie nie jest,ale fanfarow tu nie ma. Wsielec mowi - albo o tym ze :uczepisz sie: tego biznesu i bedziesz powtarzac sezonowo bo bedzie fajne,albo zawiesisz te dzialalnosc? Albo mowi o tym..ze odlozysz to,poczekasz sezon dwa...
        • asia.33 Re: coill 19.07.12, 11:54
          coill napisała:

> asia.33 napisała:
          > > wiec jesze jkie zarobki beda przy 1
          > > jakie przy 2 i jakie przy 3
          > > bo az wierzyc mi sie nie chce aby nie bylo wogole sad
          >
          > 1- Wisielec + 4 kije
          > 2- Kaplanka + 4 monet
          > 3-9 puch + As puch
          >
          > w 2 mysle najlepszy,bo bedzie sie mialo w rekach to co sie chce,oraz biznes ten
          > napewno gwarantuje stabilizacje.
          > 3eci...jakas wygoda,spokoj,urlop jak w poprzednim 9 kijow wyszlo.zle nie jest,p
          > rzyjemnie,ale widzisz ze kasa nie wyszla. Aczkolwiek 9 puch - powinienbyc zadow
          > olony, na wygodne zycie starczy.
          > przy 1 sama nie wiem...Karty chyba pokazują tymczasowosc-sezonowosc, i w moze t
          > ym to sie spelni,4 kije to tez na coś ma i ubogie nie jest,ale fanfarow tu nie
          > ma. Wsielec mowi - albo o tym ze :uczepisz sie: tego biznesu i bedziesz powtarz
          > ac sezonowo bo bedzie fajne,albo zawiesisz te dzialalnosc? Albo mowi o tym..ze
          > odlozysz to,poczekasz sezon dwa...
          chyba ze karty mówia zupełnie cos innego same od siebie j tak czesto mam,
          1. wisielec +4kiji - biznes y byl dopoki jestem na urlopie czyli chwilowy jak wisielec a 4 przy domu
          2. kaplanka +4mon ..kurcze niby 4monet ale to jest jak z kolem fortunt ..pomysllam ze moge to robic podciagaac pod biznes 3 czyli moze w tajemnicy, wykorzystac te same kontakty , sprzet co przy 3 ale
          3. 9puch +as puch lulinarnie chyba ze pokazło branze z jaka moge miec do czynienia czyli ewentualnie jacy Wlasciciele form nawiazą wspolprace ...to szeroki bznes i mozna go pozniej pozerzyc jak sie tylko chce. Wygoda jest na 100% moze to branza alkoholowa. Naprawde cos mi sie wydaje ze 3 - beztroskie karty a o to mi chodzi przeciez by mojego odciazyc i zarobic choc na siebie.
          • coill Re: coill 19.07.12, 15:07
            asia.33 napisała:

> 2. kaplanka +4mon ..kurcze niby 4monet ale to jest jak z kolem fortunt .
            moze tak ten biznes jest, Aleco do kart- 4 monet nie ma nic wspolnego z kolem wrecz przeciwnie. napewno nie.

> 3. 9puch +as puch lulinarnie chyba ze pokazło branze z jaka moge miec do czynie
            > nia czyli ewentualnie jacy Wlasciciele form nawiazą wspolprace ...to szeroki bz
            > nes i mozna go pozniej pozerzyc jak sie tylko chce. Wygoda jest na 100% moze to
            > branza alkoholowa. Naprawde cos mi sie wydaje ze 3 - beztroskie karty a o to m
            > i chodzi przeciez by mojego odciazyc i zarobic choc na siebie.

no tak. niby karty fajne,ale paemitaj ze jak nie ma monet- to co chcesz odkladac?big_grin
        • asia.33 zerknij coill 19.07.12, 12:26
          1- Wisielec + 4 kije
          2- Kaplanka + 4 monet
          3-9 puch + As puch

dla porownania wyjęłam swoje karty:
          1. zwierzeta = 5puch, 10puch no tak bedzie smutno ze sie skonczyło bo to sezonowe na czas pobytu u rodziny , cos mozna zarobic
          2. podroze = 9kiji, 6mon - jakos tak mało tej kasy
          3. swiat, cesarz = i tu poleglam bo podobne karty co u Ciebie - tak jakbym mogla ten biznes prowadzic u mojego zagranica , u Ciebie wyszedl barman 9puch i as puch uczucia a u mnie po prostu moj face z zagranicy swiat, cesarz... o co tu chodzi , chyba ze wlasnie daja mi wskazowke ze mozna to prowadzic wszedzie i taki mialam cel wsumie
          • coill Re: zerknij coill 19.07.12, 15:15
            asia.33 napisała:

> 1- Wisielec + 4 kije
            > 2- Kaplanka + 4 monet
            > 3-9 puch + As puch
            >
            > dla porownania wyjęłam swoje karty:
            > 1. zwierzeta = 5puch, 10puch no tak bedzie smutno ze sie skonczyło bo to
            > sezonowe na czas pobytu u rodziny , cos mozna zarobic
            > 2. podroze = 9kiji, 6mon - jakos tak mało tej kasy
            ale biznes sie kreci, 6 monet to wale nie jest malo kasy. Moze placą wiecej niz wart towar/praca(jak to czesto bywa),wazne ze jest wymiana waluty i handel sie krecic bedzie napewno.
            > 3. swiat, cesarz = i tu poleglam bo podobne karty co u Ciebie -
            tu tez fajne kartysmile A moze mowia ze jakis Cesarz rządzi swiatem albo biznesem nie widomo ile do powiedzenia bedziesz miec. Chyba zesama bedziesz Cesarzem - i to by super wtedy bylo dla interesu, duzo ludzi ze swiata,duzo mozliwosci sciagniecia od nich kasysmile

Ja bym polaczyla 2 i 3 (w jakis sezon kiedys tez mozesz sprowac 1 i zobaczyc czy sie oplaca kiedys, czemu nie?). Ja chcialam robic fryzjerstwo pieskowe,ale zrezygnowalam bo to sie wogole nie ima do moiich podstaw,nie polacze tego z niczym wiec nie da rady uncertain A jak ma sie cos -co sie da polączyc czy prowadzic równolegle to dobrze, podbono laczone biznesy daja wicej klientow i szans co do reklamy...no ikasy smileale ja sie nie znam.biznesmen ze mnie jak z koziej d.... trąbasmile

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka