09.05.14, 13:51
Jak Wy widzicie ta karte?
Obserwuj wątek
    • blue_kwiatuszek Re: 2 bulaw 10.05.14, 01:09
      Na związki pokazuje ludzi sobie obojętnych , a ich uczucie jest im poniekąd obojętne . Zawsze brakuje mi zdecydowania w działaniu w podjęciu kroku np: związek zaczyna ludziom się rozwalać a oni tkwią w karcie 2 kijów niby chcą ale nie decydują się na powerowe działanie .
      To taki ogień co nie może się wykrzesać ... wszystko im obojętne lub są niezdecydowani co do wyboru jaki podjąć takie wahanie
      • misboaa Re: 2 bulaw 10.05.14, 13:42
        w jakiej dziedzinie? Na romantyczny związek to nie za bardzo, ale gdy ktoś obawia się rozwodu to raczej na niego nie wskazuje. W pracy też w większości przypadków ok jest.
        • misboaa opis 12.05.14, 07:53
          2 kijów zmuszająca do refleksji. Człowiek ukazany na karcie symbolizuje doświadczenie, autorytet i bezpieczeństwo. Stoi nieruchomo w miejscu, które przypomina zamkową wieżę. Z tego miejsca rozpościera się widok na rozległą dolinę. Tuż przy murze jak wierni strażnicy stoją 2 buławy. Są one również rodzajem zapory oddzielającej człowieka od żyjącego świata który znajduje się w bliskim sąsiedztwie. Z buław wyrastają zielone gałązki jednak kamienne podłoże utrudnia lub uniemożliwia dalszy wzrost. Buławy symbolizują tu raczej przeszłe działania i chwilowy brak aktywności. [A. Świrska]
          Ludziom o gwałtownym charakterze trudno żyć tam gdzie napotykają opór. Ten mur
          go ogranicza i nie dopuszcza do relacji z otaczajacym światem. człowiek jedną
          dłonią obejmuje buławę drugą unosi kulę ziemską któa jest niewielka i nie
          przypomina świata znajdujacego sie za murami zamku. RTęka ludzka nie wprawia jej
          w ruch. Zastygniecie człowieka w określonej pozie wskazuje w jak powolnym i
          jednostajnym rytmie biegnie tu jego życie. Dobrowolne wywyższenie sie ponad
          otaczajacy swiat mogło doprowadzić do osamotnienia.
          Karta pokazuje moment zatrzymania sie człowieka w miejscu w którym samotnie
          przeżywa swój sukces. Przy braku zainteresowania z zewnątrz na to co zdobył
          ogranicza go i czyni uboższym.
          • misboaa Re: opis 12.05.14, 08:43
            i jeszcze jeden zapisek z mojego komputera, niestety nie wiem skąd pochodzi
            rada: wzmocnij swój związek z nim
            • hanna1985 Re: opis 14.05.14, 13:56
              Zapytalam o ta karte, bo wyszla mi w ukladzie na pytanie odnosnie przyjazdu pewnego profesora, ktory moze kupic szpital i postawic go na nogi, Pan przyjedzie z Niemiec i w ukladzie podkowy na koncu wyszla karta Sprawiedliwosc, dociagnelam jeszcze 2 bulaw i krolowa pucharow, w tym szpitalu pracuje moja przyjaciolka i poprosila mnie o karty, reszta kart pokazala obecna sytucje czyli 7 denarow,najblizsze wydarzenia to jego przyjazd w rycerzu bulaw, sedno Krol bulaw, jak on sie do tego ustosunkuje 5 kijow i wynik Sprawiedliwosc, dociagnelam té owá karte 2 bulaw i krolowa pucharow! Chyba ten doktorek oceni ta negatywnie i nie zakupi szpitala, ktory jest zadluzony i sytuacje jest trudna! Co myslicie?
              • hanna1985 Re: opis 14.05.14, 13:57
                Dzieki za rozjasnienie tej karty, zawsze mam z nia problemik!
              • misboaa Re: opis 15.05.14, 13:02
                możesz Haniu zapisać cały rozkład bo tak lepiej się patrzy, przynajmniej mi.
                Wstępnie myślę, że on jest zainteresowany kupnem szpitala, ale czy tego konkretnego to już bym nie powiedziała z całą pewnością. Obejrzy, przemyśli i nie podejmie decyzji o kupnie. Chce mieć wszystko pewne. Jemu się nie śpieszy i nie będzie też ryzykował. Sprawy mogą utknąć na tym właśnie etapie. Jeżeli miałby się zdecydować to jest to kwestią przyszłości.
                Rozpisz rozkład to może coś innego mi się "wyświetli" tongue_out
                • hanna1985 Re: opis 15.05.14, 19:58
                  Hej! Rozklad taki jest:
                  3
                  2 4
                  1 5
                  1. Obecna sytuacja-7denarow.
                  2. Co sie wydarzy (najblizsza przyszlosc)-Rycerz bulaw.
                  3. Sedno problemu- Krol bulaw .
                  4. Jak podejdzie on do sprawy? Postawa jego?-5kijow.
                  5. Wynik(jego zamiar)-Sprawiedliwosc, dociagnelam 2 kijow i Krolowa pucharow.
                  • hanna1985 Re: opis 15.05.14, 20:05
                    Masz racje misboa, jak rozlozylam karty to czulam ta sprawiedliwosc jako ocene i powsciagliwosc i ta 5 kijow, czyli te problemy szpitala! Mysle sobie tez, ze atmosfere szpiatal w tej 5 kijow odczuje, tzn.ludzi, otoczenie!
                  • misboaa Re: opis 16.05.14, 23:29
                    hanna1985 napisała:

> Hej! Rozklad taki jest:
                    > 3
                    > 2 4
                    > 1 5
                    > 1. Obecna sytuacja-7denarow.
                    > 2. Co sie wydarzy (najblizsza przyszlosc)-Rycerz bulaw.
                    > 3. Sedno problemu- Krol bulaw .
                    > 4. Jak podejdzie on do sprawy? Postawa jego?-5kijow.
                    > 5. Wynik(jego zamiar)-Sprawiedliwosc, dociagnelam 2 kijow i Krolowa pucharow.
                    >
                    On jest zdecydowany coś kupić, tu nie ma dwóch zdań. Myślę, że problemem nie jest dla niego zadłużenie szpitala jako takie tylko zbadania jego konkurencyjności na rynku i ile można na nim zyskać poprzez pomysły jakie można wprowadzić. Nie będzie się kierował sentymentami tylko czystą kalkulacją. Po tym jak rozpisałaś rozkład podejrzewam, że on może podpisać umowę. On może nawet mieć już zaplanowaną strategię zainwestowania w ten szpital np.: jakaś dotacja, jeżeli to wyjdzie to on się zdecyduje.
                    • misboaa Re: opis 18.05.14, 08:54
                      Haniu, a jakie konkretnie było pytanie? Na profesora czy koleżankę?
                      Jeśli na profesora to ja bym nie wykluczała takiej sytuacji, że zostanie podpisana umowa wstępna po to by można było wszystko sprawdzić, policzyć itp. On jest poważnie zainteresowany kupnem, ale potrzebuje wszystko sprawdzić czy to ma sens z jego punktu widzenia.
                      • hanna1985 Re: opis 19.05.14, 14:05
                        Hej smile pytanie bylo takie: Co postanowi profesor w tej sprawie czyli kupna? smile Bo w tej sprawie przyjedzie!
                        • hanna1985 Re: opis 19.05.14, 14:10
                          Hm... moze tak byc jak piszesz, ze wstepnie sie rozejrzy i dopiero za jkais czas ruszy z tym wszystkim, bedzie w polowie czerwca i zweryfikujemy uklad smile On jest chetny cos zakupic smile to mádry czlowiek, ale ryzyko jest ogromne! Dziekuje misboa, ze zawsze napiszesz post smile
                          • misboaa jak się zakończyło? 28.12.14, 10:45
                            ?
                            • hanna1985 Re: jak się zakończyło? 29.12.14, 13:00
                              Profesor przyjechal w tym Rycerzu bulaw, podszedl do tego w 5bulaw, czyli niespodobalo mu sie wiele rzeczy i w Sprawiedliwosci podjal decyzje, ze woli inna propozycje tu 2bulaw. Nie kupil szpitala i narazie cisza z jego strony. Zauwazylam, ze jak nie ma kart ruchu w rozkladzie, to nici z czegokolwiek. Polaczeni 5 kijow i Sprawiedliwosci mowilo tez o wielu problemach szpitala, on to zobaczyi, ocenil i zdecydowal sie na 2 bulaw, na inna propozycje.
                              • misboaa Re: jak się zakończyło? 30.12.14, 09:08
                                hanna1985 napisała:

> podszedl do tego w 5bulaw, czyli niesp
                                > odobalo mu sie wiele rzeczy
                                5 Buł. jako niepodobanie się?

> on to zobaczyi, ocenil i zdecydowal sie na 2 bulaw, na inna propozycje.
                                właśnie 2 Buł. ma ten zastój w sobie.
              • beata25_84 Re: opis 29.12.14, 19:46
                Obecna sytuacja (7 denarów) - potrzeba czsu i cierpliwości, wszystko jest w fazie rozważania, czekanie na wynik decyzji, ale jest szansa, że praca w to włożona zostanie nalezycie wynagrodzona.
                Co się wydarzy - (rycerz buław) - człowiek gotowy do działania, zwycięsca, który jednak nie ma zamiaru szkodzić innym.
                Sedno problemu (król buław) - osoba o mocnej pozycji, która chce ciągle więcej i więcej, nastawiona na zyski, chłodną analizę. Możliwe, że ten pan, który przyjedzie z niemiec ocenić to wszystko ma nad sobą jeszcze jakiegoś przełożonego, który będzie miał decydujący wpływ na decyzję.
                Jak podejdzie on do sprawy? Postawa jego? (5 kijów) - na razie naobiecywał, ale nie chce podejmować konkretnych działań.
                Wynik (Spawiedliwość, 2 kijów, królowa pucharów) - pozytywne rozstrzygnięcie spraw prawnych, pomoc męzczyzny w zyskach finansowych (może on się jednak zastanawiać czy warto się,aż tak wysilać, żeby osiągnąć zyski, bo w razie czego je osiągnie, ale niekoniecznie dadzą mu satysfakcję), oczekiwania i nadzieje Twojej przyjaciółki (królowa pucharów) mogą się jednak spełnić. Czy ona ma jasne włosy (rude, jasny brąz)? Co by się nie stało, będzie sprawiedliwie i przyjaciółka nie powinna źle na tym wyjść, ale powinna działać w sposób uczciwy, bo każdy zostanie rozliczony według swoich czynów (zostanie oceniona praca personelu?).
    • beata25_84 Re: 2 bulaw 29.12.14, 19:15
      Zyski finansowe na horyzoncie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka