Dodaj do ulubionych

Fastiwal talentów!

07.02.15, 14:12
W czym jesteście dobrzy? Kto co potrafi?
Wpisujcie proszę swoje umiejętności. Małe i duże.
Ezo i nie tylko smile
Obserwuj wątek
    • beata25_84 Re: Fastiwal talentów! 07.02.15, 14:21
      Nigdy tego nie traktowałam jako super talentów, ale:
      1. Umięjętności tarotowe
      2. Kilka razy za pomocą energii wyczułam chore miejsca na ciele u znajomych, ogólnie czuję energie - przepływ dłoni, z kart.
      3. Ludzie mówią mi,że mam dobrą intuicję.
      4. Kiedyś lubiłam rysować - nie był to poziom mistrzowski, ale i nie beznadzieja, od wielu lat niestety zarzuciłam to trochę - brak czasu.
      5. Mam talent do upychania rzeczy w torebcę, ale to chyba jak każda kobieta. wink
      6. No i oczywiście jak każda kobieta potrafię zrobić z niczego - zupę, sałatkę i awanturę. wink big_grin wink
    • beata25_84 Re: Fastiwal talentów! 07.02.15, 14:41
      Misboaa a Ty jakie masz talenty? smile
      • misboaa Re: Fastiwal talentów! 07.02.15, 21:19
        beata25_84 napisała:

> Misboaa a Ty jakie masz talenty? smile

Tarot calkiem niezle mi idzie smile
        Mam prorocze sny. Bardzo mocne. Nie wiem tylko czy mozna to nazwac talentem bo pojawiaja sie same bez mojego nastawiania sie. Nie mam na nie wplywu. Zawsze wiem kiedy sen jest proroczy a kiedy to tylko obrazy. Niestety nie potrafie zapobiec trudnej sytuacji i jest to dla mnie bolesne.
        Wyczuwam tez nieszczerosc osob wobec innych osob np: ide z kims znajomym, spotykamy kogos kogo ja nie znam. Oni chwile rozmawiaja i nagle czuje buch! Mowie potem osobie ze to byl jaskis okropny czloiwiek. Uwazajna na niego. Zazwyczaj ten ktos puka sie w glowe, a po czasie wychodzi na moje. Kilka razy tak juz bylo.
        Robie pyszne nalewki big_grin mniam....
        Zasne w kazdym nowym miejscu bez wiercenia sie na boki big_grin
        Mam anielska cierpliwosc.
        Lubia mnie wszystkie (chyba) zwierzeta, a to talent z gory, bo ja je lubie.
        Uwielbieja mnie swiry. Jak w grupie bedzie jakis wariat, furiat itp. to tylko ja sie z nim dogadam i dojde do porozumienia. Tylko ze mna bedzie gadal normalnie he he
        Talent do wynajdywania wszelkich zajec kiedy musze cos zrobic bo mam termin na karku - w tym jestem najlepsza! big_grin Uloze nawet zapalki w pudelku zeby tylko nie zaczynac tego co musze big_grin
        I wiele innych.
        • beata25_84 Re: Fastiwal talentów! 07.02.15, 22:06
          misboaa napisała:

> beata25_84 napisała:
          >
          > > Misboaa a Ty jakie masz talenty? smile
          >
          > Tarot calkiem niezle mi idzie smile
          > Mam prorocze sny. Bardzo mocne. Nie wiem tylko czy mozna to nazwac talentem bo
          > pojawiaja sie same bez mojego nastawiania sie. Nie mam na nie wplywu. Zawsze wi
          > em kiedy sen jest proroczy a kiedy to tylko obrazy. Niestety nie potrafie zapob
          > iec trudnej sytuacji i jest to dla mnie bolesne.
          > Wyczuwam tez nieszczerosc osob wobec innych osob np: ide z kims znajomym, spoty
          > kamy kogos kogo ja nie znam. Oni chwile rozmawiaja i nagle czuje buch! Mowie po
          > tem osobie ze to byl jaskis okropny czloiwiek. Uwazajna na niego. Zazwyczaj ten
          > ktos puka sie w glowe, a po czasie wychodzi na moje. Kilka razy tak juz bylo.
          > Robie pyszne nalewki big_grin mniam....
          > Zasne w kazdym nowym miejscu bez wiercenia sie na boki big_grin
          > Mam anielska cierpliwosc.
          > Lubia mnie wszystkie (chyba) zwierzeta, a to talent z gory, bo ja je lubie.
          > Uwielbieja mnie swiry. Jak w grupie bedzie jakis wariat, furiat itp. to tylko j
          > a sie z nim dogadam i dojde do porozumienia. Tylko ze mna bedzie gadal normalni
          > e he he
          > Talent do wynajdywania wszelkich zajec kiedy musze cos zrobic bo mam termin na
          > karku - w tym jestem najlepsza! big_grin Uloze nawet zapalki w pudelku zeby tylko nie
          > zaczynac tego co musze big_grin
          > I wiele innych.

Fajny masz ten talent z wyczówaniem ludzi, zazdroszczę. smile No i musisz być dobrym człowiekiem skoro zwierzęta Cie tak lubią, one mają 6 zmysł do wyczówani atego. wink
          Jeśli chodzi o prorocze sny, to też mi się czasem zdarzają. Mam też coś takiego,że ludzie którzy mi źle życzą, szkodzą, to później sami mają jakieś problemy, ale tego nie nazwałabym talentem, bo jest to poza moją kontrolą.
          Najdziwnieszy sen, który miałam i mam nadzieję,że jednak nie był proroczy (nigdy więcej się już nie powtórzył na szczęście), to śniło mi się,że jestem na jakimś pustkowiu,że nad horyzontem unosiło się jakieś wielkie czerwone słońce,że ziemia była cała czarna, spalona jak by lawą wulkaniczną, gdzie nie gdzie jeszcze się zażyła, drzewa spalone, ziemia się rozstępowała, mi się nic nie działo, ale nie byłam w stanie nikomu pomóc. Obudziłam się lekko przerażona, z przeświadczeniem,że śniła mi się apokalipsa, pamiętam swoją pierwszą myśl,że to ostrzeżenie,że się zaczeło. To było ok.2003r., więc jeszcze dużo przed tymi wszystkimi konfliktami, które mają obecnie miejsce na świecie.
          Co ciekawe rozmawiałam kiedyś ze znajomym, który trochę się okultyzmem zajmował i powiedział mi,że on miał podobną wizję, ale nie we śnie, a na jawie. Wytłumaczył mi,że to co okreśłiłam mianem wielkiego czerwonego słońca, to była łuna pożaru, a ziemia nie była zalana lawą, tylko tak potwornie spalona i gdzie niegdzie się jeszcze dopalała.
          Mam nadzieję,że to jakaś kompletna bzdura była z tym moim snem i jego wizją,albo,że mi coś wkręcał,że takową wizję miał i że to nie była prawda, bo jeśli więcej osób coś podobnego by widziało, to byłoby rzeczywiście lekko niepokojące.
          • misboaa Re: beata 15.02.15, 22:08
            Pamietasz rok snu wiec teraz zastanow sie jaki to byl moment twojego zycia? To moze byc wskazowka do rozwiazania jego znaczenia.
            • beata25_84 Re: beata 15.02.15, 23:09
              misboaa napisała:

> Pamietasz rok snu wiec teraz zastanow sie jaki to byl moment twojego zycia? To
              > moze byc wskazowka do rozwiazania jego znaczenia.

Hmm, nic niezwykłego się nie działo wtedy. Samodzielne życie i boku faceta, praca bez szału, ale była,byłam tuż przed lub po rozpoczeciu studiów. Nie sądze,żeby to chodziło o moje życie. Już prędzej jestem w stanie zwalic to na karb głupot, które czasem każdemu się śnią.

Wiem,że w tamtym okresie miałam jeszcze jeden sen związany z moją babcia, która zmarła co prawda dopiero w 2014r., ale tak jak by już wtedy było to dla mnie ostrzezenie, zresztą po tych snach w niedługim czasie trafiła w powaznym stanie do szpitala (choroby związane z wiekiem,narządy wewnętrzne szwankowały). Pierwszym snem się nie przejęłam - babcia śniła mi się,że żegna się ze mną, ja ryczałam, ale ona była bardzo spokojna i mnie uspakajała i prosiła,żebym tylko mamą się opiekowała. Każdy czasem miewa jakieś koszmary. Potraktowałam sen na serio jako przekaz/ostrzeżenie dopiero, gdy w równym odstępie czasu przyśniło mi się coś o podobnym znaczeniu - szłam gdzieś ulicą z babcią, nagle ona zniknęła i pojawił się koło mnie mój nieżyjący już dziadek (zmarł w 1998r.),powiedział mi,ze był wypadek,że babcia wpadła pod tramwaj, chciałam tam iść, a on mi na to spokojnie,że on już po nią pójdzie,żebym się nie martwiła. Oba sny emanowały ogromnym spokojem ze strony zarówno babci, jak i dziadka (który wtedy już od kilku lat nie żył i w sumie chyba nigdy wcześniej mi się nie śnił).
              Dwa inne sny, które mi się sprawdziły- kiedyś śniło mi się,że ojciec zaczął się dusić i w ostatniej chwili go uratowałam, po wielu tygodniach dopiero mi się przyznał,że mniej więcej w tym czasie jechał nocą samochodem i zasnął za kółkiem - w ostatniej chwili się obudził, bo jechał już na czołówkę z tirem...
              Drugi sen - śniło mi się,że szefowa z byłej pracy (za którą nie przepadałam) została zwolniona z pracy, chodziła po dziale i płakała. Potraktowałam na początku ten sen z humorem i szybko o nim zapomniałam. Po kilku latach odowiedziałam się,że faktycznie tak było...
              Nie często mam takie sny i nie wiem od czego one zależą.
              A jak Twoje "prorocze" sny wyglądały do tej pory Misboaa?
            • lisenne Re: beata 25.02.15, 21:01
              > Pamietasz rok snu wiec teraz zastanow sie jaki to byl moment twojego zycia? To
              > moze byc wskazowka do rozwiazania jego znaczenia.

Dokładnie - można by wtedy sprawdzić tranzyty planet z okresu tych snów. Kiedyś w "Gwiazdy mówią" pisało, że takie specyficzne sny (kataklizmy, promieniowanie) występują, gdy w naszych horoskopach przez znaczące punkty przechodzą planety transcendentalne (Uran, Neptun, Pluton).
    • beata25_84 Re: Fastiwal talentów! 07.02.15, 22:18
      Z takich ezo talentów, to jeszcze w minimalny sposób czasami udaję mi się aurę zoabzcyć, niestety nie kolory tak jak niektórzy potrafią, a bardziej coś na zasadzie rozgrzanego powietrza, które migocze np.nad głową na ok.1-2cm. Zawsze to tłumacze,że widzę cos takiego jak każdy jest w stanie zobaczyć rozgrzane powietrze nad drogą w upalny dzień, np. jadąc samochodem.
      • misboaa Re: Fastiwal talentów! 15.02.15, 22:21
        beata25_84 napisała:

> Z takich ezo talentów, to jeszcze w minimalny sposób czasami udaję mi się aurę
        > zoabzcyć, niestety nie kolory tak jak niektórzy potrafią, a bardziej coś na zas
        > adzie rozgrzanego powietrza, które migocze np.nad głową na ok.1-2cm. Zawsze to
        > tłumacze,że widzę cos takiego jak każdy jest w stanie zobaczyć rozgrzane powiet
        > rze nad drogą w upalny dzień, np. jadąc samochodem.

Ciekawe.
        Kiedy widzisz aure? Samo sie dzieje?

• beata25_84 Re: Fastiwal talentów! 15.02.15, 23:13
          misboaa napisała:

> Ciekawe.
          > Kiedy widzisz aure? Samo sie dzieje?
          >
          Samo się nie dzieję, muszę się mocno skoncentrować, podobnie jak przy próbach przesyłania energii np. z dłoni do dłoni lub wyczówania chorych miejsc na ciele u kogoś.
          W wielu jednak książkach czytałam, że aury jest w stanie nauczyć się każdy i że własnie pierwszym krokiem jest widzenie tych "szarych obłoczków" lub jak ja to wole opisywać - rozgrzanego powietrza.
          W sumie aura, to jedna z niewielu rzeczy, która jest już obecnie potwierdzona naukowo,że nie są to jedynie wymysły ezoteryków.
          • beata25_84 Re: Fastiwal talentów! 15.02.15, 23:16
            beata25_84 napisała:

> Samo się nie dzieję, muszę się mocno skoncentrować, podobnie jak przy próbach p
            > rzesyłania energii np. z dłoni do dłoni lub wyczówania chorych miejsc na ciele
            > u kogoś.
            > W wielu jednak książkach czytałam, że aury jest w stanie nauczyć się każdy i że
            > własnie pierwszym krokiem jest widzenie tych "szarych obłoczków" lub jak ja to
            > wole opisywać - rozgrzanego powietrza.
            > W sumie aura, to jedna z niewielu rzeczy, która jest już obecnie potwierdzona n
            > aukowo,że nie są to jedynie wymysły ezoteryków.

P.s. Gdybyś kiedyś chciała poćwiczyć, to najlepiej w lekkim półmroku, wtedy mam wrażenie,że najłatwiej to zobaczyć.
            • misboaa Re: Fastiwal talentów! 18.02.15, 21:38
              Kiedys bardzo mnie to ciekawilo, ale nigdy nie zaczelam. Wiem ze ucza takich rzeczy na kursach.
              • misboaa nie musza byc ezoteryczne 18.02.15, 21:40
                Kto jeszcze?
                • hanna1985 Re: nie musza byc ezoteryczne 19.02.15, 17:00
                  Ja mam talent do sluchania, potrafie sluchac ludzi smile Mam tez talent muzyczny, dobry sluch po ojcu muzyku i dziadku. Kiedys bylam na weselu i poszlam do toalety. Myslalam, ze jestem sama, tak cicho bylo. Zaczelam gwizdac i nuicic jakas piosenke. Wychodze, a tu babeczka komentuje moje spiewy i zaprasza mnie do choru ;D Niestety mieszkalam daleko od tej miejscowosci i nie skorzystalam z okazji. Zaluje do dzis!!! Mam tez talent do godzenia ludzmi i zalatwiania trudnych spraw. awsze ktos mnie gdzies wysylal, bo wiedzial, ze zalatwie wink
                  • blue_kwiatuszek Re: nie musza byc ezoteryczne 21.02.15, 15:22
                    A ja mam talent do chodzenia po sklepach smile))) oglądania biżuterii , ciuchów , przedmiotów podsumowywania po ile , sumowania i wybierania naj najtaniej ale upatrzonego produktu .
                    Zdarza mi się robić zakupy innym i tak upatrywać fajne produkty po niskich cenach .
                    A i mój talencik smile to malowanie paznokci , lubię brokaty,kreski i różne zdobienia na paznokciach wymyślać , malować i dbać o ręce .
                    A i lubię pomagać zwierzakom , jak widzę biedne zwierzaki czy głodne bezpańskie psy to aż mnie za serducho bierze i najszybciej do domu bym przygarneła ale staram się pomagać w taki sposób jak mogę i daję ciepłe jedzenie , picie , pogłaskam .
                    smile
                    • beata25_84 Re: nie musza byc ezoteryczne 22.02.15, 01:35
                      Chyba dużo osób na szkółcę lubi zwierzaki. Widocznie wrażliwośc duszy na zwięrzęta idzie w parze z szerszym postrzeganiem świata, dobrą intuicją i tarotem. wink Też od zawsze bardzo lubiłam zwierzęta. Super sprawa,że tak im pomagasz Kwiatuszku.smile
                      • misboaa Nowe talenty w Nowym Roku? 25.01.16, 19:16
                        Lubie czytac stare watki w Szkolce, a tego szukalam juz od jakiegos czasu i wciaz go omijalam.
                        Widac, ze mimo wszystko mam talen do znajdowania smile
                        Zastanawialm sie, dlaczego tak malo osob sie do niego wtedy wpisalo? Tak wiele osob przeciez chodzi do Szkolki, pyta, odpowiada.
                        Byc moze te ktore to zrobily maja po prostu dobrze rozwinieta samoobserwacje? big_grin Albo wolimy myslec o tym czego nie umiemy?

• tabularasa22 Re: Fastiwal talentów! 25.01.16, 22:35
      ooo, też wertowałam wątki do tyłu, ale tego jakoś nie widziałam smile
      Ciekawa uwaga misboa- czemu tak mało luszi sie wpisało ? Ciężko nam czasem nazwać swoje talenty, po prostu są, dlatego ich nie zauważamy tak jak wad. Dobrze to opisuje w astrologii trygon i kwadratura. Tam gdzie jest nam łatwo i przyjemnie, często nie pracujemy, nie rozwijamy tego, bo jest dobrze, po prostu. Tam gdzie jest trudno, gdzie się męczymy - staramy się poprawić, rozwiązać, zawalczyć i dlatego też pochłania to więcej czasu, wysiłków i bardziej wypełnia nam treść życia.
      Tego też byliśmy uczeni, tak przeważnie wychowywani - nie rozwijania swoich zalet, koncentracji na mocnych stronach, ale nieustannego poprawiania i korygowania wad. Z czasem jeśli mamy szczęście uczymy się widzieć i wykorzystywać swoje moce smile
      A mogę w swoim przypadku zmienić nieco formułę ? Jeśli ktoś chciałby spróbować ?
      Pytanie:
      Jakie talenty posiada Tabularasa22? tongue_out
      Podpowiem, mam co najmniej trzy konkretne, co do których jestem pewna. Na jednym z nich zbudowałam swoje życie zawodowe, drugi leży odłogiem, a trzeci to moje czasem uprawiane hobby.
      • misboaa zagadka - talenty - tabularasa 08.02.16, 21:35

> Jakie talenty posiada Tabularasa22? tongue_out
        > Podpowiem, mam co najmniej trzy konkretne, co do których jestem pewna. Na jedny
        > m z nich zbudowałam swoje życie zawodowe, drugi leży odłogiem, a trzeci to moje
        > czasem uprawiane hobby.
        Do kart zgłaszam się ja smile
        1. Zawodowy - RMi (8Mi, (Buł)
        chyba nie boisz się zaryzykować. Łapiesz okazję w lot. Coś się pojawia a ty od razu hop! nie czekając na konkurencję. Jak poczujesz szansę działasz wliczając w too ryzyko, że nic z tego może nie wyjść i najwyżej raz kozie śmierć. Nie wiem czym się zajmujesz? Być może karty pokazały branżę, styl pracy. Agen ubezpieczeniowy, agent podróży, fast food?
        2. Odłogiem leży - Księżyc, Q Mi
        mogłaś śpiewać piękne arie bo głos masz dobry
        lub też zdolności pisarskich tobie nie brakuje. Poetka. Wróżbitka też ale jesteś w Szkółce wiec to nie może być ten talent.
        3. Hobby - 6 Mon (VI, XII)
        joga??? smile Na szybko nie przychodzi mi do głowy w jakim hobby można utrzymywać równowagę? Sędzia sportowy? Musi wiedzieć jaką decyzję podjąć.
        • tabularasa22 Re: zagadka - talenty - tabularasa 09.02.16, 15:15
          Ooo nareszcie !!! Brawo Mis smile Poczekam jeszcze chwilę z weryfikacją , może ktoś poczuje się zachęcony.
          Ciekawe że wyszło dużo mieczy - jestem znak powietrzny smile i sporo mam w horoskopie powietrza.
          1. Hmmm, zaskoczona jestem tym R MI. Może jednak coś w nim jest ze stylu w jakim pracuję. Często muszę reagować natychmiast, wprowadzać zmiany na biegu. Ryzyko - tak,wiąże się z ryzykiem i odpowiedzialnością. Pracuję dużo, zrywami. nienormowany czas pracy. Żaden w tych jakie wymieniłaś.
          2. Ehh, ten głos - tu chyba wyszło moje największe marzenie smile W rodzinie mam zdolnych wokalistów i zawsze im zazdrościłam. Ja niestety nawet oktawy nie wyduszę. Zdolności pisarskie - przeciętnie. To nie to ale - wszystko to blisko !! Q Mi bardzo fajnie pokazuje !
          3. Ooo mis jesteś wielka - nie o jodze myślałam, ale joga wielce pożądanym elementem jest przy tym hobby.

Mis a może wymyślisz jakąś zagadkę ? jakiś trening ? Tak mało tego na szkółce ostatnio.
          • misboaa Re: zagadka - talenty - tabularasa 09.02.16, 16:30
            tabularasa22 napisał(a):

> Ooo nareszcie !!! Brawo Mis smile Poczekam jes
            > 1. Hmmm, zaskoczona jestem tym R MI. Może jednak coś w nim jest ze stylu w jaki
            > m pracuję. Często muszę reagować natychmiast, wprowadzać zmiany na biegu. Ryzyk
            > o - tak,wiąże się z ryzykiem i odpowiedzialnością. Pracuję dużo, zrywami. nieno
            > rmowany czas pracy. Żaden w tych jakie wymieniłaś.
            A co jeśli tutaj pojawiła się przewrotność tarota? Pytanie było o twój talent w pracy, a nie talent jaki ty masz na myśli big_grin Być może ten jest obecnie ważniejszy big_grin
            A czy on ma coś wspólnego z RMi./ Da się go zastosować bez nadmiernego naciągania? Karty dopowiadające też wskazywały na to co napisałam a ty potwierdziłać. Ciekawe smile

> 2. Ehh, ten głos - tu chyba wyszło moje największe marzenie smile W rodzinie mam z
            > dolnych wokalistów i zawsze im zazdrościłam. Ja niestety nawet oktawy nie wydus
            > zę. Zdolności pisarskie - przeciętnie. To nie to ale - wszystko to blisko !! Q
            > Mi bardzo fajnie pokazuje !
            prawo. Mogła byś być sędzią, adwokatem bo dobrze kojarzysz. Krawcowa?
            > 3. Ooo mis jesteś wielka - nie o jodze myślałam, ale joga wielce pożądanym elem
            > entem jest przy tym hobby.
            jeszcze pomyślę big_grin
            >
            > Mis a może wymyślisz jakąś zagadkę ? jakiś trening ? Tak mało tego na szkółce o
            > statnio.
            Swój pomysł możesz również wrzucić smile Jak się zastanowię to założę wątek.
            Tutaj czekamy na dalsze pomysły Szkółkowiczów.

• tabularasa22 Re: zagadka - talenty - tabularasa 09.02.16, 18:24
              Hej Mis. Tak się właśnie zastanawiam. W miarę jak się uczę, zauważam , że tarot często mówi inaczej niż się spodziewam, bardziej obiektywnie, sprawiedliwie, wnikliwie. Nie tylko opisuje sytuacje, ale też sprawia że zaczynam rozważać jakąś wartość dodaną, weryfikować swój sąd i postawę.
              Tak też jest właśnie gdy myślę o tym Rycerzu mieczowym i o mojej pracy. Zaczynam jej się głębiej przyglądać, i coraz więcej cech dworu mieczy mi tu pasuje. Styl pracy - pisałam, moje podejście - bardzo intelektualne, konieczność nieustannego dokształcania się, czytania. Konieczność równoważenia wielu danych. Być może właśnie cechy R Mi służą mi w tym bardziej niż ten talent, o którym myślałam smile

2. Oh mis, człowiek się może dowartościować w takim wątkusmile czego to ja bym nie mogła robić, wszystko gdzieś było po drodze. Namawianie na prawo - tak, pewnie byłabym w tym dobra gdybym chciała. Kiedyś szyłam sobie też różne rzeczy - zaznajomiona jestem z maszyną. Uwielbiam wszelkiego rodzaju narzędzia. Mam swoją własną skrzynkę i wiele potrafię zrobić. Myślę o zakupie jakiejś fikuśnej wiertarki. Myślałam jednak o innym talencie, który porzuciłam - właśnie z obszaru mieczowo- powietrznego wink

• misboaa Re: zagadka - talenty - tabularasa 09.02.16, 21:56
                tabularasa22 napisał(a):

> Hej Mis. Tak się właśnie zastanawiam. W miarę jak się uczę, zauważam , że tarot
                > często mówi inaczej niż się spodziewam, bardziej obiektywnie, sprawiedliwie, w
                > nikliwie. Nie tylko opisuje sytuacje, ale też sprawia że zaczynam rozważać jaką
                > ś wartość dodaną, weryfikować swój sąd i postawę.
                Wielokrotnie się o tym przekonałam, że tarot odpowiada bardzo logicznie, jakby nieliczył się z naszymi emocjami, z tym jak daną wiadomość odbierzemy. Nie owija w bawełną, nie zważa na dobór słów które mniej poranią. Najlepszy przyjaciel i zimny sędzia w jednym. Potrzebne są stalowe nerwy by mieć odwagę usłyszeć co tarot ma do powiedzenia. Ja też wiele się nauczyłam w tym zakresie i coraz mniej mam oporów przed tym by bez znieczulenia mówić pytającemu co widzę gdy wiadomości nie są to miłe.
                Już od jakiegoś czasu pracuję nad sztuką zadawania pytania. To ogromnie ważna rzecz. Czasami wszystko zależy właśnie od tego. Tutaj wystąpiła klasyczna sytuacja: ty zapytałaś o talent bo miałaś go na myśli a ja o talent w danej dziedzinie. Pytanie powinno brzmieć: jaki swój talent MASZ NA MYŚLI związany z dziedziną. Było by łatwiej big_grin Jeśli jesteśmy mądrzy nie obawiamy się uczyć przez całe życie.

> Tak też jest właśnie gdy myślę o tym Rycerzu mieczowym i o mojej pracy. Zaczyna
                > m jej się głębiej przyglądać. Być mo
                > że właśnie cechy R Mi służą mi w tym bardziej niż ten talent, o którym myślałam
                Bo być może nie zwróciłaś uwagi na talent ważniejszy. O tym sama mówiłaś w tym wątku Tabulciu big_grin Możę nie zdawałaś sobie z niego sprawy. Ten o którym myślisz pewnie jest znaczący, ale może nie naj?
                >
                > 2. Oh mis, człowiek się może dowartościować w takim wątkusmile czego to ja bym nie
                > mogła robić, wszystko gdzieś było po drodze. Namawianie na prawo - tak, pewnie
                > byłabym w tym dobra gdybym chciała. Kiedyś szyłam sobie też różne rzeczy - zaz
                > najomiona jestem z maszyną. Myślę o zakupie jakiejś fikuśnej wierta
                > rki.
                ten talent odpowiada QMi. czy ogólnie mieczowym?
                Wiesz, pierwsza myśl którą miałam to była naprawa łańcuchów do rowerów ha ha ha i oliwienie trybików. Oczywiście wiedząc, że to non sens bo myślimy zawsze schematycznie nawet jeśli tego nie chcemy, pominęłam myśl. Nie powinno się cenzurować myśli.

• tabularasa22 Re: zagadka - talenty - tabularasa 13.02.16, 22:30
                  Hej !
                  Chyba czas już na weryfikację smile
                  1. Talent wykorzystywany w zawodzie to .. talent plastyczny smile Sztuka kompozycji w przestrzeni - zajmuję się ogólnie - wnętrzami. Rycerz pokazał komplet cech przydatnych w zawodzie, styl pracy.
                  2. Leży odłogiem - ach miecze - talent lingwistyczny smile Uczyłam się z powodzeniem 4 języków współczesnych i jednego starożytnego. Łatwo mi to przychodzi, mam do "słuch" (omg, to może ten Księżyc właśnie ?, nie zwróciłam uwagi, ale teraz kojarzy mi się też ze szczególną wrażliwością na dźwięk , wspomniałaś wszak o śpiewaniu smile) Niestety nie korzystam obecnie ani nie rozwijam tego talentu.
                  3. Talent - taniec smile to moja wielka pasja, i na ogół wiele osób mówi mi że ładnie się ruszam. Ostatnio zaczęłam właśnie uprawiać pewien styl, w którym nieodzowna jest właśnie joga ! Jest to taniec dość statyczny , wymaga jednak dużo koncentracji i dużego napięcia mięśni. Tańczy się go zarówno indywidualnie jak i zespołowo. Trafiłaś z interpretacją w 10 !!
                  • beata25_84 Re: zagadka - talenty - tabularasa 14.02.16, 01:05
                    Fajne masz te talenty. big_grin
                    Ja to jaki taki talent plastyczny mam, ale talentu językowego i tanecznego niestety za grosz. uncertain Podziwiam i zazdroszczę. wink Nie marnuj tego, bo szkoda.
    • ucztababette Re: Fastiwal talentów! 19.02.16, 00:55
      Ja nie posiadam zadnego talentu. Czy mam sie juz spakowac i poszukac suchej galezi, zeby sie powiesic?
      • misboaa Re: Fastiwal talentów! 19.02.16, 17:54
        ucztababette napisała:

> Ja nie posiadam zadnego talentu. Czy mam sie juz spakowac i poszukac suchej gal
        > ezi, zeby sie powiesic?
        Moze z takiej galezi potrafila bys wyplesc piekny koszyczek wielkanocny? 🐇
        Zalozylam ten watek po to bysmy sie zastanowili nad soba. Kazdy jest w czym dobry. Talenty bywaja rozne. Nie kazdy musi umiec to co inni. Miewamy talenty o ktorych nie zdajemy sobie sprawy bo one sa z nami od zawsze i dlatego czesto ich nie widzimy. Tabularasa umiescila tutaj bardzo fajny wspis.
        Uswiadamiajac sobie ja uswiadamiamy sobie swoja wlasna wartosc.
        Kazdy czlowiek jest wart wiele, a jednoczesnie nie wart niczego, zaleznie od sytuacji w jakiej sie znalazl w danym momencie.
    • beata25_84 Re: Fastiwal talentów! 19.02.16, 08:51
      Mylisz sie Babette-potrafisz zlapac fantastyczny kontakt z dziecmi-to Twoj dar! smile Z pewnoscia znalazlyby sie i inne talenty. smile
      • misboaa Re: Fastiwal talentów! 19.02.16, 17:59
        beata25_84 napisała:

> Mylisz sie Babette-potrafisz zlapac fantastyczny kontakt z dziecmi-to Twoj dar!
        > smile Z pewnoscia znalazlyby sie i inne talenty. smile
        Tak  Babecia juz nie raz konczyla ze soba, konczyla tez z Anglia a nie zauwazyla, ze ma talent do dryfowania z wyspa lub na wyspie po morzu zycia.
        Sciskam mocno 😊

• ucztababette Re: Fastiwal talentów! 19.02.16, 18:45
          A tak. Zapomnialam, ze jestem Kapitanem. Zapomnialam, ze lepszy ze mnie sternik jak rozpizducha na oceanie. Moze i czarownice macie racje smile
          • misboaa Re: Fastiwal talentów! 19.02.16, 21:13
            ucztababette napisała:

> A tak. Zapomnialam, ze jestem Kapitanem. Zapomnialam, ze lepszy ze mnie sternik
            > jak rozpizducha na oceanie. Moze i czarownice macie racje smile

Jeszcze koty potrafisz szybko sprzedac w dobre rece 😊
            Z dziecmi, w trudnych warunkach, odnosisz sukcesy. Obcymi i swoim.
            Jezyk miewasz przerazajaco ostry. Na morzu jak znalazl 
            • ucztababette Re: Fastiwal talentów! 19.02.16, 21:50
              Wiesz Wezowa Damo, ja strasznie lubie gwizdac. Nie wrozy to dobrze na oceanie. Jezyk mam bardzo wywazony. Wcale nie jest ostry. Na takie mysli pracowalam wiele lat. Fakt, ze kocham jezyk polski I wladam nim lekko. NIe trawie np angielskiego I chyba japonskiego szybciej bym sie nauczyla, ale moj dzieciak kocha ten smieszny kraj I niestety zyje jak na morzu. Niby nie jest tu moj dom, ale cale zycie na tym k...a morzu. Zwierzeta kocham. Choc sa koty I psy, ktorych nie lubie. Moje koty pobijaja wszystkie, szczegolnie jak sie france do chaty chca dostac o 3 nad ranem I wisza mi 10m nad ziemia zaczepione o te gumy czarne w oknach. To jets dopiero hicior. A ze jestem wygodna musze otwierac okno I tak to oto koty rzadza.
              Robie jeszcze najlepszy bigos na swiecie I jesli wroce do Pl, I jesli swoja chatke wybuiduje zrobimy najfajniejsze spotkanie czarownic w Polsce z ogniskiem do samego rana. Chleb upieke, bo tez umiem! Rany, ale mam marzeniasad
              • tabularasa22 Re: Fastiwal talentów! 19.02.16, 22:22
                zaczyna się od marzeń smile ja właśnie czekam na zlot bo miałam opowiedzieć sen, to nic że może poczekam parę lat - poczekam.
              • misboaa Re: Fastiwal talentów! 19.02.16, 22:22
                Babetta, wlasnie zamknelas w strukture moje przemyslenia. Mowie to zupelnie powaznie. Kiedy nazwalam tego kogos tak jak go nazwalam (bez cytatu ??) nie mialam zamiaru obrazac tylko nazwalam go tak jakim sie pokazal. Dzis, bez tamtych emocji nadal tak o nim mysle i znowu mogla by mu to powiedziec. Jego argument nie mial zastosowania do sytuacji. Moj tak.
                Doskonale to wytlumaczylas ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka