25.06.15, 20:11
Było dziś zdarzenie, związane z przedmiotem należącym do mnie.
Zagadka brzmi:
1. Co się stało z tym przedmiotem?
2. Jakie były moje emocje w trakcie zdarzenia?
3. Jakie były moje emocje po zdarzeniu?
4. Jaki był wynik końcowy całej sprawy?

Chętnych zapraszam do zabawy. smile
Obserwuj wątek
    • 88ula Re: Zagadka 25.06.15, 21:09
      Witaj Beata. Przedmiot został zabrany przez kogoś , kto właśnie opuszczał twój dom (może w podróż, może po prostu ktoś wychodził od ciebie) . Byla to osoba, która zrobiła na Tobie wrażenie lub jest w Twoim sercu wiec uznałaś, ze "zabór" nastąpił z przyczyn przywiązania i uczuć do Ciebie. Okazało się, ze przyczyna była mniej od serca, a osoba ta sadziła iż przedmiot ten jest zaplata za coś lub z wdzięczności. A wiec bardziej przyziemna przyczyna niż z porywów serca. Gdy sprawa się wyjaśniła, zakiełkowała miedzy wami sfera uczuć, serdeczności i przyjaźni.
      • beata25_84 Re: Zagadka 25.06.15, 21:15
        Coś jest na rzeczy, ale nie do końca. Miało to coś wspólnego z uczuciami i stratą.
        Tak z ciekawości - pamiętasz jakie karty wylosowałaś?
        • 88ula Re: Zagadka 25.06.15, 23:02
          Karty pamiętam, ale na początku chciałam usłyszeć twoja opinie. Teraz pokażę karty i moje odczucia. 1/ trojka buław, kojarzy mi się z opuszczeniem jakiegoś miejsca i podrożą oraz to karta brama, a wiec oczekiwanie na opuszczenie jakiegoś miejsca. 2/ król pucharów - osoba kochana którą chce się mieć w sercu, i która wzbudza uczucia - wiec wywołuje emocje od serca. 3/ as monet - sprawy przyziemne, konkretne bez miłosnych uczuć, karta interesu i biznesu, 4/ paź pucharów - początek romansu, flirtu, miłości przybliżenia się do siebie osób. Tak to odczytałam jak napisałam poprzednio. .Pozdrawiam.
    • varia89 Re: Zagadka 25.06.15, 21:17
      Oto co mi karty pokazały:
      1. IX denarów - był to wartościowy przedmiot, który został zgubiony.
      2. Wisielec - niepewność, poczucie utracenia gruntu pod nogami
      3. Królowa buław - entuzjazm, pobudzenie, zadowolenie
      4. II Kielichów - silne emocje, bycie wśród dużej liczby osób, odnalezienie zguby.

Tak więc moja interpretacja kart jest taka, że zgubiłaś coś bardzo wartościowego, przeraziło Cię to, ale na szczęście zguba się odnalazła, więc odetchnęłaś z ulgą, chociaż emocje dalej były.
      Przed postawieniem wróżby miałam wrażenie, że chodzi o klucze albo samochód, jednakże nie wiem czy to było zgadywanie z mojej strony czy faktycznie coś na rzeczy wink
      • bladamery Re: Zagadka 25.06.15, 22:05
        Moje karty:

1. VIII buław
        2. VI buław
        3. VII kielichów
        4. Mag

Nie wiem, nie wiem.......Miałaś coś dostać, coś cennego, wartościowego, przynajmniej sentymentalnie wartościowego, coś co miało dla Ciebie duże znaczenie emocjonalne. Jakaś figurka, posążek, jakiś przedmiot dekoracyjny.....daj jakąś wskazówkę malutką smile

• beata25_84 Re: Zagadka 25.06.15, 22:56
          Sentymentalnie wartościowa rzecz, ogólnie wartościowa również to dobry trop.
          Nic dostawać nie miałam, to zły trop.
          Mam nadzieję,że trochę pomogłam, za dużo też nie mogę napisać, bo będzie po zagadce. wink

Może jeszcze ktoś się pokusi o swoje typy? smile
          Na odpowiedzi czekam do przyszłej niedzieli, tj.5 lipca, a później podam rozwiązanie.
          • bladamery Re: Zagadka 26.06.15, 12:15
            8 buław to karta wiadomości, więc może coś związanego z Twoim telefonem? Ale to nie mogło być nic złego, bo 6 buław mi wypadł, a to raczej sukces i zwycięstwo, hmmm.....

ps. 5 lipca, to za długo smile
    • lilijova Re: Zagadka 26.06.15, 23:48
      1. Co się stało z tym przedmiotem? as mieczy
      2. Jakie były moje emocje w trakcie zdarzenia? 6 mieczy
      3. Jakie były moje emocje po zdarzeniu? diabeł
      4. Jaki był wynik końcowy całej sprawy? koło fortuny, 4 buław

Jakby nie chodziło o przedmiot, to obstawiałabym, że ścięłaś włosy smile

Tak po kartach to jakoś pojęcia nie mam, nie mówią do mnie smile Wygląda na to jakbyś coś zgubiła/zepsuła, ale tylko pozornie. Tzn rzecz była tak naprawdę sprawna albo gdzieś schowana pod nosem. Była ci potrzebna w danej chwili i ogarnęła cię panika. Skończyło się dobrze, z takim wielkim uff. Nie wiem, obstawiałabym coś w stylu rozładowanej/zapodzianej na dnie torebki komórki czy też nagły koniec paliwa w aucie.
      Jeszcze przyszło mi do głowy, że to mogła być nowa rzecz, której po prostu nie umiałaś początkowo obsłużyć smile
      • hanna1985 Re: Zagadka 27.06.15, 08:27
        Czyzby portfel sie zawieruszyl?
        • hanna1985 Re: Zagadka 27.06.15, 08:30
          Portfel lub torebka wink
          • hanna1985 Re: Zagadka 27.06.15, 09:45
            As miecyz pokazal mi kiedys wlosy wink sciete wlosy, takze przychylam sie rowniez do odpowiedzi ;D
            • lilijova Re: Zagadka 27.06.15, 12:18
              No po kartach aż się prosi, ale nie wiem czy zakwalifikowałabym przedmiot jako włosy smile Tak jeszcze jakby dosłownie (a raczej obrazkowo) patrzeć to as mieczy z kołem i 4 buławami to mogłaby być złapana guma.
      • beata25_84 Re: Zagadka 05.07.15, 23:43
        Wszystkie krążyłyście gdzieś koło tematu - zgubienie, uszkodzenie i późniejsze łączenie - w sumie połączył się kamień z pierścionkiem wink Bardzo dziękuję za wzięcie udziału w zabawie! smile Ogromne gratulację dla Varii i Free.hugs. Varia poza przedmiotem zguby znakomicie opisała całą sytuację, tak samo jak Free.hugs - było pod nosem jak się okazało, była panika i było wielkie uff. smile
    • free.hugs Re: Zagadka 27.06.15, 11:01
      1. 9 mieczy - zgubiłaś coś cennego dla Ciebie, myślę że jakąś biżuterię, wpadłaś w rozpacz gdy się zorientowałaś smile
      2. 8 buław - było jakieś zamieszanie, dużo się działo, natłok emocji
      3. siła - wzięłaś sprawy we własne ręce, wzięłaś się w garść, wiedziałaś co zrobić by rozwiązać tę sytuację
      4. cesarzowa -znalazłaś zgubę smile
    • beata25_84 Re: Zagadka 05.07.15, 23:37
      Podaję rozwiązanie zagadki.
      1. Co się stało - zorientowałam się,że wypadł mi kamień z pierścionka zaręczynowego.
      2. Jakie były moje emocje w trakcie zdarzenia - pierwsza chwila panika, później uczucie,że bez szans,żebym znalazła, wręcz mi smutno było, ale postanowiłam przejść teren po którym się kręciłam.
      3. Po zdarzeniu ulga , szczęście, radość olbrzymia.
      4. Pierścionek jest do naprawy u jubilera (nie ma szans,żeby samodzielnie kamień umocować), ale jakimś cudem się znalazł pod biurkiem w pracy. To,że go gdzieś w innym miejscu nie zgubiłam, że nikt nie rozdeptał, nie kopnął, że sama tego nie zrobiłam,że w ogóle dojrzałam tak małą rzecz, to po prostu graniczyło z cudem.
      • misboaa Re: Zagadka 06.07.15, 00:01
        Swietna zagadka. Dziewczyny bardzo dobrze sie spisaly. Nie wiem jak free.hugs po swoich kartach wpadla ze to cenna bizuteria? 9 Mieczy???? varia.88 miala 9 Mon., reszta kart tez w sumie dobrze oddala klimat sprawy. U lilijovej Diabel zabrzmial ostro, jakby na wyrost. Prawie wszystkim pokazaly sie kartyy uczuciowo-zareczynowe, lacznie z Krolem Pucharow ?
      • free.hugs Re: Zagadka 06.07.15, 17:51
        Dziękujemy za zagadkę! Z biżuterią zadziałała intuicja, no i rękojeść miecza często jest zdobiony, a patrząc na cały układ cesarzowa zadecydowała - u mnie siedzi i w ręku trzyma złote berło (?), ciesząc się z jego posiadania smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka