Dodaj do ulubionych

Dla Sodr i innych

09.03.16, 09:42
Postanowiłam Tajną Kieszeń opublikować w osobnym wątku. Dla zainteresowanego - interpretacja, dla pozostałych - zagadka. Jakie karty wyszły ? Bułka z masłem smile

1. Jej cel w stosunkach do S. ( 1 karta) Ona ewidentnie zmierza do konfrontacji. Jest nastawiona wojowniczo. Nie zamierza załatwiać sprawy po cichu, chce dla siebie jak najwięcej. Można na to spojrzeć dwojako - i jako atak, i jako obrona. Spokojnie nie będzie.
Być może - skoro chce dzielić firmę - zamierza utworzyć konkurencję.
2. Co ona myśli o S. ( 1 karta) W jej oczach S. jest mężczyzną dominującym. Uważa, że on lubi kontrolować, mieć wszystko po swojemu, panować nad sytuacją. Uważa, że ma cechy tyrana. W połączeniu z kartą nr 1 i 3 - nie podoba jej się sytuacja, w której to mężczyzna jest górą. Czuje się kompletnie wytrącona z roli, do jakiej przywykła. Jednocześnie postawa S. budzi w niej mimo wszystko szacunek. Czuje, że jest on niewzruszony i działa w myśl jasnych zasad.
3. Co ona czuje do S. ( 1 karta) Czuje że doszła do kresu wytrzymałości. Jest zraniona, poobijana i więcej już nie zniesie. Jest to terminalne stadium uczuć, chociaż one jeszcze są, bo wciąż powodują ból i cierpienie. jest to jednak już granica. Nie widzę tutaj odwrotu. Karta pojawiła się też w poprzednim rozkładzie, ale zmieniła wyraźnie miejsce.
4. Jak ona się zachowuje ( 1 karta) Jej zachowanie może być bardzo mylące. Z jednej strony pokazuje, że jest już gotowa na nowy etap w życiu. Chce czegoś nowego, ma jakieś nowe pomysły. Z drugiej strony może to być jednak działanie wobec S. prowokacyjne. Używa swojej kobiecości aby " wodzić na pokuszenie" , zachęcić S. aby rzucił się za nią w pogoń.
5. Co zamierza w najbliższym czasie ( 1 karta + 1 dociągnięta) Zamierza definitywnie zakończyć związek i rozliczyć poprzedni etap. Być może dojrzeje do jakiejś rzeczowej rozmowy, ale niekoniecznie. Chciałaby znaleźć kogoś bardziej romantycznego, ciepłego, miękkiego. Kogoś kto bardziej by się nią opiekował niż wymagał.
6. Co ukrywa ( 1 karta + 2 dociągnięte) Całe sedno rozkładu. W gruncie rzeczy, jak każda dziewczyna, marzy o miłości idealnej. Spokojnej, zrównoważonej. Ma pewne wyobrażenia, których w związku z S. nie udało jej się zaspokoić. Mocno wierzy w siebie,w powodzenia własnych planów. Trudno odpowiedzieć czy to są rzeczy jakie warto ukrywać. Skłaniam się do stwierdzenia, że ona po prostu z S. się tym nie chce podzielić, nie chce tego ujawniać. Już nie. O tym mówi karta następna - ona chce zostać sama ze sobą, mieć swoje sprawy, swoją przestrzeń. Tarot wyraźnie pokazuje granice jej świata, pełnię żeńskiej energii.
Przyszła mi do głowy jeszcze jedna myśl ( wiem że jadę już na krechę smile )- ona jest przy nadziei , ale jeszcze o tym nie wie, lub pragnie to ukryć. Stąd burza hormonalna i zachowanie.
Ostatnia karta - to wiadomość dla mnie - nie pytaj więcej, koniec dociekań, wiesz co masz wiedzieć, to wystarczający bagaż.
7. Powód ukrywania ( 1 karta) ano właśnie. Ktoś tutaj może być szarą eminencją. Nie czuję, aby był to na razie konkurent S., bardziej jakiś jej serdeczny przyjaciel, może brat lub ojciec, który ją wspiera, udziela rad. Ktoś kto nie jest dobrze nastawiony do S. Może być osobiście uprzedzony, albo też po prostu mówi to co ona chce/potrzebuje usłyszeć - czyli że S. jest taki siaki owaki i jak to haniebnie się zachował. Trochę na takiej samej zasadzie, jak my tutaj chóralnie odpowiadamy. Ona też ma taki chór.

Reasumując - na miłość nie ma rady. Nawet karty nie pomogą, ani babskie gadanie. Trzeba ci Sodr kumpli w realu.

Obserwuj wątek
    • sodr Re: Dla Sodr i innych 09.03.16, 10:10
      dziękuję smile Czyli na jakikolwiek powrót już nigdy nie mam liczyć? Tak żebym miał jasność. Dziękuję za informacje, są bardzo przydatne!
      • tabularasa22 Re: Dla Sodr i innych 09.03.16, 10:32
        Eh chłopaku smile Przecież się tu udzielałeś kiedyś, nie jesteś nowicjuszem, więc powinieneś wiedzieć że słowa " na pewno, zawsze, nigdy " nie są adekwatne przy tarocie.
        Rozkład pokazuje co jest teraz - ona na ciebie nie czeka, nie ma zamiaru rzucać ci się w ramiona.
        Wyszły wyraźne karty braku chęci powrotu z jej strony.
        Czy to się może zmienić ? - może, może kiedyś. Może jak zmieni się ona, a może zmienisz się ty. Może się porozumiecie . Może gdy będziesz czekał miesiące, lata, to może. Czytałeś " Miłość w czasach zarazy" ?
        Musisz podjąć decyzję - czekasz jeszcze albo nie. 7 mieczy - nie miało być łatwo, i nie jest.
        Naprawdę cię rozumiem - przeszłam dokładnie to samo. Może powinieneś dać czas sobie. Pal sześć innych facetów - ma czy nie ma , chce czy nie chce. Może jak będzie mieć innego to doceni co miała. Może ty też wtedy coś zrozumiesz, czegoś się o sobie nauczysz.
        Mówię ci dzwoń do kumpla.
    • beata25_84 Re: Dla Sodr i innych 09.03.16, 10:54
      Tabula,dwa razy punkt 3 wpisalas,wiec trzymam sie Twojej numeracji,zeby nie robic zamieszania:
      1.RMi
      2.Krol Mi
      3.Cesarz
      3.10 Mi
      4.Cesarzowa lub 9Mon
      • tabularasa22 Re: Dla Sodr i innych 09.03.16, 11:02
        Hmm, wszystko ok , Beata, numeracja po kolei się zgadza. Coś chyba przeoczyłaś. Interpretując kartę 2 ( co myśli o S.) czytałam ją z kartami w punktach 1. i 3. . Wszystko imho jasno i po kolei. 7 punktów. Po jednej karcie w pkt. 1,2,3,4,7; 2 karty w pkt. 5 ; 3 karty w pkt. 6
    • beata25_84 Re: Dla Sodr i innych 09.03.16, 11:00
      5.8Kiel+doc.RKiel
      6.6Kiel+doc.2Mi+Ksiezyc lub Kaplanka
      7. Kaplan lub KrolMon
    • beata25_84 Re: Dla Sodr i innych 09.03.16, 11:36
      Tabula,to jesli to ja pokrecilam,to przepraszam. Pisze i czytam z telefonu. Potraktuj druga 3 jak 4. wink Mam nadzieje,ze mimo tego jest czytelnie. W razie czego pytaj. smile
      • tabularasa22 Re: Dla Sodr i innych 09.03.16, 11:47
        To jeszcze raz na spokojnie punkty od 1-4 podaj , jak będziesz mogła, bo trudno przyporządkować które 3 zamienić na 4 i co w takim razie ma być w 4 big_grinD

• beata25_84 Re: Dla Sodr i innych 09.03.16, 11:51
      Sodr,Tabula dobrze napisala. Karty pokazuja tylko tendencje,wiele od nas zalezy.
      Odetnij temu zasilanie,skup sie na swoich sprawach,na tym na co masz wplyw, bo i tak nie mozesz zabronic jej spotkan z innymi,a siebie tym wykanczasz.
      • sodr Re: Dla Sodr i innych 09.03.16, 12:14
        Macie rację, pohamuję jakoś emocje. Dziękuję Wam bardzo za pomoc!
    • beata25_84 Re: Dla Sodr i innych 09.03.16, 13:15
      1. RMi,ale jako karty obrony-ataku pasuje tez 5Mi,5Bul,a nawet 9Bul,gdy mowa o konkurencji.
    • beata25_84 Re: Dla Sodr i innych 09.03.16, 13:19
      2. Jako tyran to mi sie Krol Mi kojarzy,ale podziwia to sie bardziej Cesarza,a ten w negatywnym aspekcie tez potrafi byc despota.
    • beata25_84 Re: Dla Sodr i innych 09.03.16, 13:24
      3. 10Mi
      4. Cesarzowa lub 9Mon
      5-7 bez zmian
    • evro44 Re: Dla Sodr i innych 09.03.16, 16:34
      Moja wersja:
      1.5 buław
      2.Cesarz+Papież
      3.10 mieczy
      4.Rycerz Buław
      5.* pucharów+Królowa Pucharów
      6.7 pucharów+7 mieczy+kapłanka
      8.Walet mieczy
      Pisałam w szaleńczym tempie bo nie mam czasu, więc efekt może być mizerny
      • evro44 Re: Dla Sodr i innych 09.03.16, 16:35
        5. 8 pucharów
    • beata25_84 Re: Dla Sodr i innych 09.03.16, 16:53
      Mala korekta,w punkcie pierwszym,jako karty zamienniki mialam na mysli 7 Bulaw,a nie 9.
    • tabularasa22 Re: Dla Sodr i innych 10.03.16, 22:03
      jako że nie widzę dzikiego tłumu chętnych - weryfikacja.
      Dziękuję za udział dziewczyny. Jesteście wielkie. Przy okazji refleksja - w zasadzie zagadki tego typu chyba nie polegają na tropieniu kart, ale bardziej na tropieniu myśli wróżącego.
      1. Cel - 5 Buław
      2. Co myśli - IV Cesarz
      3. Co czuje - 10 Mieczy
      4. Jak się zachowuje - As Buław
      5. Co zamierza - As Mieczy + Król Pucharów
      6. Co ukrywa - XVII Gwiazda +( II Arcykapłanka + 10 Buław)
      7. Powód ukrywania - Król Mieczy

Obie bardzo trafnie !
      Punkty 1-3 bez problemu.
      Pkt. 4 - Beata objaśnisz jakim tropem doszłaś do tak mocnych żeńskich kart? Evro - brawo, trafiłaś w buławy.
      Pkt. 5 . No fakt , obie wskazałyście 8 Puch - ta karta jak dla mnie nie do końca odpowiada rozliczeniu. To materiał na dalszą dyskusję, zapisuję w pamięci, bo mam pewien pomysł na wątki szkoleniowe dla nas.
      Pkt. 6 Kapłanka nieunikniona smile Evro - rozumiem skąd 7 puch, dobry trop. Beata - skąd 2 miecze ?
      Pkt. 7 Trafnie obie w męskie karty. Król Mieczy - ewidentnie przyczyną jest facet. Jednak nie wyszedł w obiektach ukrywania, a w powodach, stąd naprowadziło mnie to nam myśl, że to nie on jest sednem sekretu, ale jego przyczyną.
      Ciekawe wskazanie miałaś tez Beata w pkt 2 - wpisałaś Króla Mieczy. Pojawiła mi się myśl, że przyczyną jest nie jakiś inny mężczyzna, ale Sodr, jego postawa, to jak ona go postrzega. Karta Cesarza już wystąpiła - kolejną najmocniejszą w tym duchu jest właśnie K Mieczy.

Jeśli macie uwagi / pytania - piszcie.
      i jeszcze raz dzięki dziewczyny !!
    • beata25_84 Re: Dla Sodr i innych 10.03.16, 23:18
      4. Jak ona się zachowuje ( 1 karta) Jej zachowanie może być bardzo mylące. Z jednej strony pokazuje, że jest już gotowa na nowy etap w życiu. Chce czegoś nowego, ma jakieś nowe pomysły. Z drugiej strony może to być jednak działanie wobec S. prowokacyjne. Używa swojej kobiecości aby " wodzić na pokuszenie" , zachęcić S. aby rzucił się za nią w pogoń.

Twoje karty:
      4. Jak się zachowuje - As Buław

Moje zgadywanie:
      4.Cesarzowa lub 9Mon

Jakim tropem doszłam do tak mocnych kart...
      Zarówno Cesarzowa jak i kobieta w 9 monetach mocno stoją na właśnych nogach. Cesarzowa jest do szaleństwa atrakcyjna, gdy facet widzi kobietę w tej karcie, uwodzić ma jak, bo wystarczy,że palcem kiwnie. Natomiast 9 monet to kobieta bardzo samowystarczalna, czasami karta singielki, ale zawsze bardzo atrakcyjnej, zadbanej. W każdym bądź razie obie karty mogą działać prowokacyjnie na męskie zmysły, a jednoczesnie nie są to panie, które kurczowo by się trzymały związku - jak mają wybierać między sobą, a związkiem, to zawsze wybiorą własne szczęscie, nie dadzą sobą pomiatać, czy się zaniedbywać.

=====================

6. (...) Skłaniam się do stwierdzenia, że ona po prostu z S. się tym nie chce podzielić, nie chce tego ujawniać. Już nie. O tym mówi karta następna - ona chce zostać sama ze sobą, mieć swoje sprawy, swoją przestrzeń (...)

2 Miecze, bo jest to karta zamknięcia - takie "nie wtrącaj się!"
    • beata25_84 Re: Dla Sodr i innych 10.03.16, 23:19
      Dziękuję Tabula za super zagadkę! big_grin
      • misboaa Re: Dla Sodr i innych 11.03.16, 19:17
        Eeeeee tam spoznilam sie. To nic bo i tak bym nie gadla.
        4 zrobila bym podobnie jak beata, ale inaczej :p Cesarzowa, 2Mon lub Kaplanka 2 Mon. Lub samo KFort. Mnie wprowadzilo w blad ze zachowanie ma mylace. W ABul nie widze niczego takiego wiec strad moj pomysl.
        6 tu myli mnie to, ze "_ona nie chce sie tym podzielic". Wrzucila bym 4Mon. z powodu tego zdania. Bez tego mogla bym dac 2Mi. jak beata.
        Widzac twoje karty tak bym nie powiedziala bo dla mnie wszystkie mowia o tym, ze ona nie moze niczego zrobic. Wszystko czego probowala nie powiodlo sie. Ma uczuciu, ale nie ma mozliwosci ruchu. Obecnie chyba liczy, ze czas moze cos zdzialac. Ukrywa to ze o nim mysli nieustannie i nie ma zamiaru zrezygnowac tylko w tym momencie nie wie jak. Szuka pomyslu, stara sie uspokoic. I najwazniejsze jej sie z nim bardzo trudno rozmawia. Chyba jest tak, ze ona gada i gad a on niewiele lub nic.
        • misboaa Re: Dla Sodr i innych 11.03.16, 19:25
          2. zdecydowanie jak evro Cesarz. Krol Mi. niekoniecznie dominuje choc robi co chce. Cesarz rzadzi sie cala geba. Jak widze faceta w tej karcie to mam ciarki.
          Teraz zauwazylam ze karty evra 6. pasuja do opisu tabularasy bardzo dobrze.
          7. moglby byc Papiez, takze w polaczeniu z 6Puch, same 3Mon.
          • misboaa Re: Dla Sodr i innych 11.03.16, 19:46
            Jesli sie nie obrazisz to wrzuce swoja interpretacje bo mnie korci big_grin
            Ona dazy do konfronatacji. Robi co moze zeby go zaczspic, sprowokowac do jakiegokolwiek dzialania, zlapac za slowko, cokolwiek byle nie stagnacja. No i pokazuje ze on ma konkurentow - o tym wiemy bo Sodr wciaz o tym mowi. Jej cele jest zwrocenie jego uwagi w tym kierunku. To nie tylko jeden konkurent w postaci bylego, ale cala grupa facetow ktorzy za nia szaleja big_grin
            Chce mu choc troszke dopiec bo on sie rzadzi! Cesarz! Czuje ze za mala jest do niego. KonkurentaMi prowokuje jego meskosc i chce zmusic zeby sie ruszyl. Cesarz to postac leniwa ktora ma wszystko czego potrzebuje. On nie musi nic ani z nikim. To ja wkurza. Tu widac ze Sodr dobry jest w te kolcki big_grin Nie przypuszczalam ze az tak dobry - Sorry Sodr ze cie nie docenilam big_grin Rob co masz robic ale nie badz despota. Twardy orzech z ciebie big_grin on Skorpionica nie moze tego przezyc. Do tego znaku zodiaku to horror, ale nie ma sie cxzym martwic bo ten znak nigdy nie przestaje dopoki sie nie zemsci. Szpile wbije wszedzie gdzie tylko mozna a jak to nie pomoze to zmieni taktyke i zacznie kusic. Wtedy po fececie bo jak kusi to juz tylko po to by sie zemscic. Skorpiony sa w tym najlepsze. Koszmar calego nieba.
            Zachowuje sie tak, ze wciaz podsyca emocje. Zagaduje, zaczyna. Nie jest przy tym zbyt kasliwa. Pewnie sie teraz ladnie ubiera by sexy wygladac.
            Zamierza ciachnac go po plecach jak tylko zauwazy ze on miekknie. Wbije szpilke w samo serce jesli zorientuje sie ze on dalej cos do niej czuje. Moze napisze list? Chciala by traktowac go jak powietrze. To jej nie wychodzi. Emocje ja spalaja.
            Ukrywa to co juz powiedzialam oraz to ze wciaz ma nadzieje ze jakos sie dogadaja. Ze znajdzie sie modre rozwiaznie za jakis czas. Ciekawa jestem czy nie szykuja sie urodziny jakiejs kobiety, kolezanki. Moze Sodra mama ma okragla rocznice, albo jej?Jakas kobieta moze w tym pomoc i ona na to liczy. Ktos kto moglby przemowic do rozsadku i ukoic nerwy. Rozjemca poniewaz Sodr stawia na swoim. Kolejne potwierdzenie ze on wg niej sie rzadzi, a tobi to na zimno. Chlodny dran. Z tego wynika ze Sodr robi tak jak pokazl poprzedni rozklad tabularasy i wszystko jest w dalszym ciagu w robocie big_grin Tam bylo radzone ze potrzeby jest dluzszy czas i tutaj tez saz te karty. Tutaj ona na to liczy. Pieknie sie sklada smile
            To co pomoze to tez moga bys Swieta. Moze liczy ze na swieta sie pogodza lub jakies spotkanie szykuje sie z tej okazji. Ktos ich rasem zaprosi do siebie? W tym momencie wymyslam, ale moze tak byc.
            • misboaa Re: Dla Sodr i innych 11.03.16, 19:50
              Zagadka-zadanie super smile Nie wiem tylko co Sodr naz to bo tutaj duzo sie wymysla, czesto sa to bardzo rozne pomysly a jego sprawa jest wciaz w toku. Poza tym wiemy juz ze z niego zaden zimny dran. To KPuch z PPuch smileDobrze gra swoja role dlatego potrzebuje zakladac na siebie Diabla bo inaczej zginal by marnie od drgania serca.
              Bedzie dobrze smile
            • tabularasa22 Re: Dla Sodr i innych 11.03.16, 23:03
              Oj tam Mis dawaj. Już myślałam że zniknęłaś.
              W zasadzie to najbardziej mógłby się obrazić Sodr, na żywym organizmie te dywagacje, no ale wspominałaś że często nic sobie z wróżb nie robił, więc da sobie radę.

Ciekawie wyszło z tym Asem Buław. To pokazuje że odgadnąć można raczej typowe opisy, niż subtelne odmiany i warstwy interpretacyjne. Ten As mnie tutaj zastanawiał bardzo. Jest iskrą, momentem zapłonowym, jakimś nowym pomysłem, a jednocześnie niesie wyraźną energię seksualną. Dlatego uznałam , że to właśnie w odbiorze być mylące. Bo z jednej strony pokazuje, że chce rozpocząć coś nowego, ma jakiś nowy obiekt na oku, patrzy w nowym kierunku, a drugiej kusi, wabi, i doskonale wie że S. widzi.
              Odnośnie 6 "że nie chce się tym podzielić " eh, no żeby język giętki wyraził to co pomyśli głowa... tajemnica - to niechęć podzielenia się kimś.

Zgadzam się , że nie jest obojętna. Widać jej oburzenie , zranienie postawą S. Tego się najmniej spodziewała. Ale jak napisałam - wcale nie zamierza się rzucać w ramiona.
              Rozumiem ten trop z nadzieją, pomocą kobiety, ale nie widzę tutaj możliwości realizacji. Bo wróciłoby to na stare tory. Ona szuka króla Pucharów - przynajmniej na razie tak to sobie wyobraża. Aksamitnego stołka u swoich stóp. Jeśli marzy o S. , że się dogadają- to właśnie w takiej roli. Do białej gorączki doprowadza ją postawa Cesarza. Nie widzę tu na razie skłonności do "opuszczenia gardy"
              Uważam że postaw S. wg tamtego rozkładu jest słuszna. Ewentualne ponowne otwarcie związku miałoby nie wznowić go po staremu , ale na nowych zasadach.
              Ona zaś jest w emocjach - ale one mogą doprowadzić w zupełnie inna stronę niż ramiona S. 10 Mieczy i As Mieczy pokazują tu koniec i początek. Przy jej dotychczasowym zachowaniu - obstawiam rozglądanie się za nowym obiektem, który spełni swoją rolę.

Na korzyść rzeczywiście może działać tylko czas, który ostudzi ten szał i przywróci jej nieco rozumu, ale to nie będzie prędko.

Zastanawiam się też nad moim sceptycyzmem. Z twoich interpretacji Mis tchnie mimo wszystko optymizm. Może i uzasadniony - pisałyśmy z Babetą o bananach smile o mężczyznach i umiejętności czekania i starania. Taką postawę reprezentuje obecnie S.
              Ja jednak nie mogę się pozbyć jakiegoś niedobrego przeczucia, że przebudzenie dziewczyny może dokonać się zbyt późno jak na cierpliwość S.

• sodr Re: Dla Sodr i innych 12.03.16, 17:09
                dzięki Dzieczyny. niewykle ciekawe interpretacje smile Mis, ale to uważasz, że ona kogoś ma, wdaje się w romanse, czy stara się mi pokazać, że interesują się nią faceci, ale w gruncie rzeczy ona nikomu w ramiona nie wpadnie?
                Jest to dosyć mylące, bo mówisz, że szuka mojego zainteresowania i nie wie jak do mnie dotrzeć, ale jakbym okazał, że coś czuję, to mi "dokopie" - innym facetem? Nie rozumiem tego, czyli po prostu tak źle i tak niedobrze.
                A skoro szuka tego swojego "anioła", to co to znaczy?
                Trochę mnie rozbijacie dziewczyny, bo nie wiem co mam robić.
                Chcę czekać tak długon aż szczerze mnie przeprosi i zaczniemy na nowo na nowych zasadach, ale jeżeli to czekanie wpędzi ją w ramiona innego, to ja pasuję.
                Wyklarujcie mi to Najmilsze smile
                • tabularasa22 Re: Dla Sodr i innych 12.03.16, 18:30
                  Aaaaa bo widzisz Sodr gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść.
                  Mamy trochę odmienne zdanie z Mis. Ja uważam, że ona okazuje emocje , kusi po to żeby potwierdzić swoją atrakcyjność , swoje ego. Że wcale na razie nie szuka mądrego rozwiązania, rozejścia po kościach. jest zawiedziona, że się nie starasz tak jak w jej mniemaniu powinieneś, że nie przepraszasz, i wtedy mogłaby ci wciskać do woli poczucie winy, upajać się widząc jak ci na niej zależy a ona sobie sama taka niezależna, może zechce a może nie zechce.
                  Nie sądzę żeby chodziło o kogoś innego tak natychmiast - gdyby tak było tak naprawdę, nie byłoby tych gier, tych emocji, fochów.
                  Zgadza się - i tak źle i tak niedobrze. Twoja postawa na razie z pewnością ją zniechęca - sęk w tym że ja nie widzę jak można by ją skutecznie zachęcić. Można imho tylko czekać, że może coś jej wróci, że trochę inaczej na to spojrzy. Żadne karty nie pomogą, jeśli ma własny pomysł na związek, i nie chce dojrzalszej relacji, ale chce faceta żeby nim manipulować.

• misboaa Re: Dla Sodr i innych 12.03.16, 19:28
                    Chwila, chwila tabularasa, chyba sie nie zrozumialysmy. Uwazam podobnie jak ty ze ona kapituluje tylko dlatego ze widzi zawodnika silniejszego od siebie. Dlatego szczuje Sodra innymi. Dziewczyna idzie po bandzie bo niczego nie moze zrobic. Odgraza sie. Wg on oczekuje powrotu, ale na cjej zasadach. On rzadzi, Sodr sie podporzadkowuje. On ma byc miekkim Krolem Pucharow do spelnianai jej zachcianek. Prawdziwego mezczyzny ona nie potrzebuje bo musiala by isc na kompromis. To jej nie satysfakcjonuje. Zaczyna szantazowac. Tak naprawde nie wyglada milosc Sodr. Przykro mi. Jesli teraz zlamiesz sie pod tym szantazem to nie wygrzebiesz sie nigdy z tego. To jest powtorak tego co zrobila z komputerem. Caly czas go podpuszcza, bada i rani zeby czuc sie gora.
                    Mysle ze ona liczy na czyjas pomoc, na to ze on do niej wroci, ale nie oznacza to ze ona kocha. Uczuciam jakies ma bo to sa karty sentymentu, ale czy milosci to bardzo watpie.Dlatego nie miala zamiaru dopuscic do konca zwiazku bo nie chce siebie ranic. Woli to zrobic drugiemu.
                    Dlatego rada dla Sodra jest taka by szedl droga prawdy a niem ieszal tego z porywami serca. Jedynie rozwiazanie jest takie ze ona to zrozumie to co mowilam na poczatku: wina Sodra to 1, jej 1+1. Warunek jest taki ze ona musie to zrozumiec i szczerze wyznac.
                    Sodra spala kazde wspomnienie o konkurencie. Ona to wie i nie liczy sie z tym ze on cierpi. Uwazam ze slusznie jej tego nie pokazuje. Nie powienien zagladac na fb, sluchac czy w tle jest glos innego mezczyzny itp. Tam byla karta wielkiego klamstwa i podstepu.
                    Zgadzam sie z poprzednim wpisem tabularasy. Uwazam ze zgoda jest mozliwa ale pod warunkiem spelnienia doslownie regulaminu uczciwosci a ona tego nie chce bo oficjalnie dostala by po lapach i tak zostalo by juz na zawsze. Ona potrzebuje faceta podrzednego.
                    • tabularasa22 Re: Dla Sodr i innych 12.03.16, 21:07
                      Aaa, ok. Teraz rozumiem. Rzeczywiście opacznie cię zrozumiałam. Przepraszam.
                      Sodr - jak widzisz mamy podobne refleksje.
                      trzymaj się chłopaku !
                      • sodr Re: Dla Sodr i innych 13.03.16, 00:45
                        no ja mam takie założenie, że nie wrócę do niej, dopóki ona nie poprosi mnie na rozmowę i nie powie, że uświadomiła sobie swój błąd i przeprasza.
                        Jeżeli tto się nie stanbie, to nie wrócę do niej.
                        • sodr Re: Dla Sodr i innych 13.03.16, 00:53
                          i Dziewczyny, proszę powiedzcie mi - czy ona romansuje teraz i daje innym do siebie dostęp, czy tylko chce, żebym tak myślał?
                          • tabularasa22 Re: Dla Sodr i innych 13.03.16, 02:12
                            Imho tylko chce żebyś tak myślał. Nie romansuje - może flirtuje, ale nic poważnego, ot bawi się, demonstruje dobry nastrój.
                            • sodr Re: Dla Sodr i innych 13.03.16, 02:22
                              no ona ma pewnie świadomość, że jakikolwiek kontakt z facetami skreśla ją w moich oczach smile
                              ale z nas nocne mary, Tabu. Dobranoc smile
                              • tabularasa22 Re: Dla Sodr i innych 13.03.16, 19:29
                                Ja się sobie dziwię tylko trochę - miałam wyjść ale ostatecznie musiałam zostać z bąblem i psióła przyszła do mnie na karty.
                                Ale co ty tu robiłeś w sobotę o 2 w nocy na forum to ja nie wiem big_grinbig_grinbig_grin
                                • sodr Re: Dla Sodr i innych 13.03.16, 23:56
                                  a wróciłem z piwka z kolegą smile
                                  • misboaa Re: Dla Sodr i innych 14.03.16, 17:05
                                    sodr napisał:

> a wróciłem z piwka z kolegą smile

A mowiles klamczuszku ze z rodzicami telewizje ogladasz wieczorem   
                                    /bardzo dobrze robisz. O to chodzilo.
                                    • tabularasa22 Re: Dla Sodr i innych 14.03.16, 17:28
                                      Ja tam myślę że to anioł nie facet big_grin żeby w sobotę wrócić o 2 do domu i jeszcze poprawnie stukać w klawiaturę ... no fiu fiu !!!
                                      • misboaa Re: Dla Sodr i innych 14.03.16, 17:43
                                        tabularasa22 napisał(a):

> Ja tam myślę że to anioł nie facet big_grin żeby w sobotę wrócić o 2 do domu i jeszcz
                                        > e poprawnie stukać w klawiaturę ... no fiu fiu !!!
                                        Mowilam tobie ze on kochany jest 
                                        Dlatego zasluguje na kogos kto bedzie go dobrze traktowal. Jak kobieta bedzie go dobrze traktowala to nie bedzie sie szarpal ze spalajacymi napadami zazdrosci. Za dobre chlopak ma serce zeby je tak meczyc.
                                        • sodr Re: Dla Sodr i innych 14.03.16, 18:11
                                          ale z Was Kochane Kobiety smile
                                          No, tabu - etap upijania się i budzenia poza miastem mam już za sobą big_grin Teraz nawet jak wyskloczę na piwko, to kończy się to z pełną kontrolą nad sytuacją wink
                                          a ona dzisiaj już wydzwania i wypisuje, wczoraj ją pół dnia zbywałem i chyba ddziewczyna zaczęła panikować smile
                                          • sodr Re: Dla Sodr i innych 16.03.16, 16:45
                                            Dziewczęta, czy to jest normalne?
                                            Zadzwoniła dziś, czy mogę wziąć dla niej telefon na firmę, bo kończy jej się abonament, a tak to wrzucimy w koszta. Powiedziałem, że ok, po czym godzinę później dała znać, że wzięła telefon na firmę koleżanki, bo ja na pewno sprawdzałbym billingi i sprawdzał do kogo dzwoni, a ona sobie tego nie życzy.
                                            Powiedziałem, żeby mi więcej wymyślonymi sprawami nie zawracała głowy, przy czym powiedziała, że chciałaby, żeby to wszystko było wytworem jej umysłu.
                                            I tak zbyłem już wszystko milczeniem, bo szkoda mi strzępić języka.
                                            jak mam rozumieć to wszystko?
                                            • misboaa Re: Dla Sodr i innych 16.03.16, 21:24
                                              Ze ci znowu dowalila szpiegowaniem. Szarpie siebie i ciebie nadal.
                                              Przy okazji sprawdzila jak wyglada wasza ralacje bo nie kazdy zgodzi sie brac na siebie abonament i potem za niego placic. Znam mezow ktorzy sie na to nie godza. Gratuluje zatem tak dobrej kolezanki jaka ona ma.
                                            • beata25_84 Re: Dla Sodr i innych 16.03.16, 21:32
                                              Uważam podobnie jak Misboaa - sprawdza jak dużo jesteś w stanie dla niej zrobić, na ile możesz być przydatny w przyszłości. Niekoniecznie to oznacza,że chce być z Tobą, ale takie testowanie gruntu na przyszłość.
                                              Poza tym chciała też być może zbadać Twoją reakcję na to,że ona ma do innych dzwonić. Nie okazując emocji i zbywając milczeniem sprawę zrobiłeś najlepiej jak mogłeś. Nie daj się w te gierki wciągać.
                                              • sodr Re: Dla Sodr i innych 16.03.16, 21:49
                                                dzięki,
                                                no nic, jestem dalej wytrwały.
                                                misboaa sprawdź mail proszę wink
                                                • misboaa Re: Dla Sodr i innych 17.03.16, 15:16
                                                  Zapisz na kartce i powies przed oczami dwa ostatnie zdania Beaty. To nasz psycholog do zadan specjalnych smile
                                                  /lece na poczte.
    • evro44 Re: Dla Sodr i innych 12.03.16, 16:45
      Nie mogłam wcześniej odnieś się do wszystkich komentarzy. Moja pobieżna analiza nie objęła sytuacji Sodra tylko skupiłam się (bardzo pobieżnie) na wytycznych Tabulii. Wszystkie uwagi poddam analizie w ramach edukacji od takich tuzów jak Beata i Misoba. A poza tym Tabula Ty również rządzisz bo masz bardzo rozwiniętą intuicję i swadę,że w obrazowy sposób opisujesz problem który okazuje się
      bardzo trafny.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka