Dodaj do ulubionych

Trochę polityki?? - Brexit głosowanie

14.03.16, 14:55
Jaki będzie rezultat referendum Wlk. Bryt. w czerwcu 2016 r na temat wyjścia z UE.
1/ zdecydują zostać : Kapłan + 6 monet -ścisłe dostosowanie się do norm/układów, postępowanie wg zasad, z którymi możemy się nie zgadzać, dzielenie się z innymi, często niesprawiedliwe rozdzielnictwo.
2/zdecydują wyjść : 10 kielichów + Król kielichów - radość/bliskość w gronie rodzinnym, przychylność do siebie, cieszenie się własnym szczęściem, zaufanie i wierność.
smile
Wg kart wygląda, że będą glosować za wyjściem.
Ciekawe jak wam wyjdzie, zapraszam. W czerwcu się okaże, jaki jest wynik.
Obserwuj wątek
    • misboaa Re: Trochę polityki?? - Brexit głosowanie 14.03.16, 16:28
      Chciala bym odpowiedziec, ale nie rozumiem rozkladu. To tak jaby karty pokazywaly: co przemawia za opcja 1 a co za 2. Dla mnie tutaj nie ma wyniku. Brak odpowiedzi. Tarot odpowiada na precyzyjne pytanie.
      Nie chce wprowadzac w blad samej siebie bo bardzo naciagam, ale tutaj mowi ze zostaja.
      Potrzeba zrobic lepszy rozklad. Typu: tak bedzie, tak nie bedzie, wynik. Rozklad to podstawa.
      • 88ula Re: Trochę polityki?? - Brexit głosowanie 14.03.16, 18:07
        proszę doprecyzować pytanie, jeśli wydaje się niewłaściwe. sad
        Chodzi o to, jaki przewidujemy wynik referendum, czyli ważne jest nasze odczucie po odkryciu kart. Moje odczucie: nikt nie chce się dzielić, ale każdy chce trzymać się blisko swojej rodziny.
        smile
        • misboaa Re: Trochę polityki?? - Brexit głosowanie 14.03.16, 18:27
          Rozumiem problem tylko wedlug mnie rozlozenie go na dwie opcje nie daje odpowiedzi. Odczucie i jego opis rowniez nie mowi o tym co sie stanie. Mozna miec przekonania, ale interes moze zwyciezyc itd.
          Jesli juz to zostawila bym pytanie glowne i wyciagnela karty jako odpiwiedz, a pominela bym 1.i 2.
          1 i 2 moim zdaniem pokazuja stosunek do pod-pytania a nie na wynik.
          To jest moje zdanie, ale nie moj rozklad.Ja na ty przykladzie nie jestem w stanie odpowiedziec. Widze jednak ze szanse na wyjscie sa male. To jednak rowniez nie daje odpowiedzi.
          • 88ula Re: Trochę polityki?? - Brexit głosowanie 14.03.16, 18:47
            proszę o pytanie/nia (i odpowiedzi również), jesteśmy tu po to, aby się szkolić/uczyć i wymieniać doświadczenia.
            Temat ciekawy, a oczekiwanie ekscytujące. smile
    • beata25_84 Re: Trochę polityki?? - Brexit głosowanie 14.03.16, 20:09
      My mamy swoje karty ciągnąć, czy odnieść się do Twoich?
      Jeśli chodzi o Twój rozkład, to raczej zostaną - bo Kapłan to mądrość i wiedza i dobrze wiedzą w tych 6 monetach,że mimo iż dużo dają, to i sporo zyskują.
      W drugiej opcji nastawienie na zabawę, na radosne emocje, ale nikt dla zabawy raczej nie podejmuje takich decyzji, no chyba,że te 10 kielichów i Król Kielichów oznacza opijanie zwycięstwa tego rozwiązania.
      Karty faktycznie nie są jednoznaczne.
    • ucztababette Re: Trochę polityki?? - Brexit głosowanie 14.03.16, 21:09
      Akurat ta kwestia mnie dotyczy i interesuje, ale uczciwie mowiac tak i dziewczyny -co Ty zrobilas z tymi kartami? Zrobze kobito najprostszy rozklad czy wyjda i sie wypowiemy! KaDy madry wie o co biega z Brexitwm ale nie tak sie pytaj i tym bardziej nie kaz nam kart wykładać.mnie rownie mocno o ile nie mocniej interesuje kiedy obecna wladza w Polsce upadnie zanim zniszcza caly nas kraj! Z dwoch kartek to co sobie mam pomyslec? Niewiele a temat powazny a nie pierdniecie w tytke! Zrob porzadny rozklad.
      • 88ula Re: Trochę polityki?? - Brexit głosowanie 14.03.16, 21:39
        postawcie swoje pytania i ciągnijcie swoje karty, proszę. Bardzo to ciekawe smile
    • tabularasa22 Re: Trochę polityki?? - Brexit głosowanie 14.03.16, 22:53
      Ja jako znany zagadkowicz of course startuje big_grin
      Szkoda że weryfikacja będzie dopiero w czerwcu.
      U mnie prosto , bez jakiegoś mega rozkładu.
      Przekład- 2 Puchary
      Sedno problemu - 5 denarow
      Taki będzie wynik referendum - 7 denarow
      Taki nie będzie wynik referendum - 7 mieczy.

Chodzi o ducha współpracy.
      Sedno - lęk przed fala emigracji, pogorszenie warunków życia, przed kryzysem ekonomicznym.
      Nie zabiorą się jednak z tego podwórka. Włożyli też trochę w budowę uni, i zaczekaja jeszcze jak to będzie.
      Zaznaczam - nie znam się na polityce. Po kartach - brexitu nie będzie smile
    • aprepope Re: Trochę polityki?? - Brexit głosowanie 15.03.16, 13:03
      Karty, rozumiem, ale interpretacji nie - "bliskosc w gronie rodzinnym" - stawialas na rodzine, czy Wielka Brytanie, czy ta rodzina, to taka przenosnia? wink

Po tych kartach sadzac, to powiedzialabym, ze zostana..ale swoich jeszcze nie wykladalam na to pytanie.

Zagadka ciekawa i z mozliwoscia rzetelnego zweryfikowania smile
      • 88ula Re: Trochę polityki?? - Brexit głosowanie 15.03.16, 15:10
        uznałam że rodzina trzyma się razem i wspiera, a nie wspomaga sąsiadami.
        • aprepope Re: Trochę polityki?? - Brexit głosowanie 15.03.16, 17:05
          To dobrze interpretowac karty wedle pytania, a nie podawac nam ogolne znaczenia danych kart..
          W sumie, to tak to pokazalas, jakbys przedstawiala "za" i "przeciw" i my sie mamy tu zdecydowac?wink no nic..nie czepiam sie juz wiecej, bo teraz widze, ze ktos inny na to juz zwrocil uwage, a z drugiej strony - "wspomaganie sie innymi" ze "swiatowym rozmachem", to jakby nie patrzec ich (kolonialna) tradycja...
          • 88ula Re: Trochę polityki?? - Brexit głosowanie 15.03.16, 20:25
            Drogie koleżanki, trochę was nie rozumiem sad .
            Poddałam temat o "Brexit", czyli jak wg was/waszych kart zagłosują ludzie. Nie ma znaczenia jak sformułujecie pytanie (każda może ułożyć własne), ale chodzi o efekt końcowy. A wasze dywagacje są na temat "co za, co przeciw", "jak będzie, jak nie będzie", "czy moje pytanie jest odpowiednie, czy nie" itd. Cały czas analizujecie, dociekacie prawidłowości zapytania, weryfikujecie.
            Odpowiedź: 1/wyjdą, 2/nie wyjdą. Ja odczytałam swoje karty, że "wyjdą" , a jak wy odczytałyście swoje karty? To takie proste.
            Dziękuję. smile

"To Tarot rozkłada karty, ja tylko je wyciągam z talii" - moje motto.
            Proszę mieć dystans do kart.

mój imejl - 88ula@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka