Dodaj do ulubionych

O pracy 2016 dla Beaty

20.03.16, 21:48
Bea - poważny rozkład wyszedł.
Długo o nim myślałam. Nie lubię wykładać wielu kart, stąd może być zbyt ubogi jak na tak ważki temat.
Pytanie ogólne - czy w 2016 roku dla Beaty jest możliwość zmiany pracy na biurową, ale nie w dz. sprzedaży ?
Rozkład - autorski. Karty - proste.
1.Sedno - XVI Wieża
2.Czy jest możliwość .... 3 Miecze
3.Podpowiedź - co robić, jak szukać aby zwiększyć swoje szanse Paź Monet

4.Szanse na znalezienie pracy w innej dziedzinie, o innym charakterze 10 Buław
5. Co pomoże, wesprze te starania Król Monet

6.Karta ogólna na ten rok - II Arcykapłanka
7. I jeszcze dociągnęłam - jaka to dziedzina tej pracy alternatywnej VIII Moc

1. Sedno. Wieża. No i od razu z grubej rury. Ta karta tutaj z początku wywołała we mnie smutek, lęk. Dała mi wiele do myślenia na temat twojej sytuacji zawodowej. Najpierw pomyślałam że być może szykuje ci się brutalne zwolnienie. Coś się dzieje, o czym jeszcze możesz nie wiedzieć. Potem przyjrzałam się bliżej tobie - czy ci odpowiada ta praca w której jesteś chociaż trochę ? Czy jest akceptowalna ? Bo wygląda na to że nie. Tak jakby była całkowicie sprzeczna z tobą, z tym co chcesz robić, jakie masz uzdolnienia, a nawet przeznaczenie. Nie czujesz tego co robisz, drażni cię to, może nawet nieświadomie ( zależnie od twojej siły ) rujnujesz swoją psychikę, swoje talenty. Tak silna karta w tym miejscu zapowiada konieczność zmian. Albo pracy - albo podejścia do niej.
2. 3 miecze - karta miała być najważniejszą w rozkładzie, a stała się zaledwie przyczynkiem. Uważam, że nie. Nie będzie możliwości zmiany na taką pracę o jakiej mówiłaś. Jeśli podejmiesz takie próby - nastąpi rozczarowanie. To zupełnie nie ten kierunek. Bardzo precyzyjnie określiłaś charakter tej wymarzonej pracy, a karty bezwzględnie pokazują że w tym roku nie ma sprzyjających okoliczności.
3. Rada Paź Monet - zaplanowałam taką pozycję wcześniej, tworząc rozkład, ale w tym wypadku sądzę że nie odnosi się ona do tej pracy o jaką pytasz. Wskazuje na wykorzystanie tego czasu na szkolenie, dokształcanie się, studiowanie, czytanie. Czas na uczenie się, pilność. Wygląda mi też trochę na kartę pokory - może w obecnej pracy masz takie szanse i dobrze by było je wykorzystać - jakieś oferty szkoleń ? . Dlatego w Wieży dostrzegam również możliwość odniesienia do twojego wewnętrznego postrzegania swojej kariery.
4. 10 buław - szansa na inny rodzaj pracy - ciężko jeszcze w tym roku, ale nie niemożliwie. Zależnie od determinacji i uporu. Możesz wykorzystać swój potencjał zupełnie gdzie indziej, wykazać się. Byłoby to dla ciebie zapewne wyzwaniem, niełatwe podjęcie decyzji, jakaś zmiana w życiu. Pomyślałam że to może być praca o wiele bardziej fizyczna, ruchliwa. Gdzieś gdzie nie tylko będziesz siedzieć za biurkiem. Tutaj mogłabyś się spodziewać pomocy ze strony 5. Króla Monet. Jakiś mężczyzna na pewno by cię wsparł, może i materialnie na czas szukania, a może to ktoś kto by cię zatrudnił, nowy szef.

6. II Arcykapłanka. Znamienna karta na ten rok w kontekście pracy. Coś mi mówi, ze to nie jest i nie powinien być główny temat w tym roku. Ten rok należy wykorzystać na pogłębianie wiedzy o sobie, penetrację własnej duszy, intuicji, swojej kobiecości. Cierpliwość i łagodność.
Czekanie. Dobrze mi współgra z paziem monet - tym się zajmij w tym roku, rozwojem osobistym, wewnętrznym. To czas dla ciebie.

7. Moc - dopytałam tutaj do tej 10 buław o ewentualny charakter tej innej pracy. I też mi się tu potwierdza, że praca o wiele bardziej dynamiczna, wymagająca wysiłku, ale też dająca wiele satysfakcji.
W kontekście tej Kapłanki i pazia przyszło mi też do głowy, że może to być jakaś zwyczajna praca, nie angażująca głowy, taka, której nie nosi się do domu albo nie zostaje po godzinach, za to można poświęcić czas sobie na właściwe studiowanie, przygotowanie do zdobycia zatrudnienia w czymś bardziej spójnym z tobą.
Obserwuj wątek
    • beata25_84 Re: O pracy 2016 dla Beaty 20.03.16, 22:24
      Tab dziękuję Ci za poświęcony czas wróżbę i szczegółowy opis.smile
      Umowa mi się w kwietniu kończy, więc może dlatego ta wieża. Obawiam się jednak, że ciężko jest coś poza sprzedażą znaleźć, a ta sama w sobie już mi uszami wychodzi. Ma swoje plusy, ale wolałabym pracować w inny sposób.
      Masz rację,że rozwój własny, życie prywatne ma obecnie dla mnie większe znaczenie niż kariera zawodowa.
      Jak coś nowego się pojawi, to będę weryfikować rozkład.
      Jeszcze raz dziękuję! smile
      • ucztababette Re: O pracy 2016 dla Beaty 20.03.16, 23:39
        Czekaj.
        Nie dotykam kart, bo mnie samej brakuje,a le pamietam.
        Tabulencja zrobila, nie bede tego czytac, niech mi same karty wyjda. Wtedy tu zainstaluje jesli tylko chcesz Beatko. Czy wolisz na priva?
        • beata25_84 Re: O pracy 2016 dla Beaty 21.03.16, 00:11
          Może być tu, jestem ciekawa jak wyjdzie przy porównaniu. U Ciebie w sumie było pytanie bardziej ogólne, bo jak potoczą się moje losy zawodowe w tym roku.smile
      • tabularasa22 Re: O pracy 2016 dla Beaty 21.03.16, 08:30
        Omg jeśli opacznie zrozumiałam zakres pytania to sorry . Praca ważna sprawa. I tak minimum kart wyciągnęłam. Nie chciałabym we wróżbie na cały rok na pracę zostać z jedną kartą.
        Fajnie też że udało się też dzięki temu Babette wyciągnąć spod łózka bo gdzieś się schowała big_grin
    • beata25_84 Re: O pracy 2016 dla Beaty 21.03.16, 08:57
      Tab,jest wszystko OK. Dobrze zrozumialas intencje mojego pytania. smile To Babette prosilam o rozklad ogolny jak potocza sie moje sprawy finansowe.
    • beata25_84 Re: O pracy 2016 dla Beaty 04.05.16, 23:03
      Tabula zostałam w tej samej pracy, zmienił się trochę zakres obowiązków. Myślę, że karty pokazały dobrze, bo ja się pytałam w kontekście innej pracy, niż obecna firma, a tu jednak zostałam.
      Arcykapłanka - niespodzianki - wszystko potoczyło się tak, jak bym sama w żadnym scenariuszu nie napisała.
      • tabularasa22 Re: O pracy 2016 dla Beaty 05.05.16, 10:09
        dzięki Bea za weryfikację. Też myślę że karty były ok, na nową pracę zupełnie się nie składało. Zostałaś w starej, ale na nowych warunkach. I dobrze, to nie był czas na radykalne zmiany. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka