Dodaj do ulubionych

temat NAJWAZNIEJSZY bo pojednawczy....... cellulit

20.05.16, 20:31
Oto winowajca wszystkiego!!!
Samo slowo brzmi strasznie. Trud walki przemilcze.
Poniewaz niedola laczy najbardziej w tym watku jednoczac sily postaramy sie zlikwidowac wroga raz na zawsze!!!
Kazda ktora ma ochote moze wrzucic swoje karty wpisujac w naglowku imie zeby sie mieszalo. Te pieknosci ktorych to juz niedotyczy pomagaja innym rowniez dzielac sie receptami i zakleciami dzieki ktorym osiagnely stan pozadania smile
mozna wklejac swoje zdjecia he he big_grin big_grin big_grin
Obserwuj wątek
    • misboaa Ja 20.05.16, 20:47
      1. Stan obecny - AsPuch
      2.najlepsze dzialanie jakie moge podjac by go zredukowac - 5Bul (8Mi,2Mo)
      3. tego nie robic - 6Mon (4Bul, Smierc)
      4. to dobrze wplywa na redukcje - PPuch (Koch, RP)
      5. tego unikac lub ograniczac - Glupiec (10Puch, 4Mi)
      6. tak uzywane kosmetyki wplywaja na redukcje - 2Mi
      7. tak przyrzad do masazu - QPuch
      8. efekt mozliwy do osiagniecia po zastosowaniu rad - 7Mon (10Mon, 6Mi)

rada kart - PBul, KFort, 2Puch
      Uwazam ze to jest jednak wina wody a nie tluszczu czyli kilogramow. To juz jakas wskazowka!. Kosmetyki - najpierw/pomyslalam ze mozna je do smietnika wywalic, ale to jest jednak jakas blokada wiec moze na cos sie przydaja. Masazer pewnie wypompowuje wode ta ktore i tak sie gromadzi. Na to on na to nie ma wplywu. Mozna uznac ze to pompka.
      Najwazniejsze to 5 Bul. Jak wam sie wydaje? No i Glupiec???
      Efekt jako 7 Mon. Coz...nie tego sie spodziewalam sad
      Cos sie uda????
      • misboaa Re: Ja 20.05.16, 20:49
        Nawiay mozna sobie darowac jak ktos nie lubi. To jest charakterystyka glownej karty czyli zawezenie znaczenia.
      • tabularasa22 Re: Ja 20.05.16, 21:53
        hehhhe, miss oj temat baaardzo na czasie : jakie najlepsze działanie big_grin no to przecież kłuje w oczy że sport, dużo ruchu, sport drużynowy, jakaś rywalizacja dla podkręcenia zapału big_grin tak to widzę
        3. nie poprzestać na wymianie zaleceń, cudownych recept big_grin
        4. Jednak woda, płukanie ! Picie (zioła), pływanie big_grin
        5. Unikać folgowania sobie jak dziecko i beztroski w tym względzie - samo nie zejdzie.
        6. omg - to chyba jakieś maszyny, jakiś laser w kremie big_grin jak to nazywają tongue_out
        7 o przyrządzie do masażu - za chwilę
        8. a imho to pozytywna karta, wiadomo że to nie znika ad hoc, trzeba poświęcić czas, przede wszystkim konsekwencja, regularne stosowanie a efekty będą !

a teraz powiem czego, bo w zeszłym roku pozbyłam się 80 % tałatajstwa :
        - dieta bezglutenowa ( naturalne produkty, żadne specjalne )
        - pilnowanie potraw w niskim indeksie glikemicznym
        - zero produktów przetworzonych - zupek w proszku, ciasteczek, wszystkiego co paczkowane, jemy tylko to co zrobimy same ze świeżych produktów
        NAJWAŻNIEJSZE :
        - pijemy zioła moczopędne : skrzyp, liść brzozy, pokrzywę i co tam chcemy, dzbanek robimy rano i cały dzień pijemy
        - stosujemy minimum 3x tygodniu masaż bańkami chińskimi - godzina dla nas na golasa z miską oleju i banieczkami , całe ciało czy co tam kto chce

Gwarancja :
        po zastosowaniu zaleceń po 3 tygodniach będziecie chodzić tylko w stringach na plaży big_grin

• tabularasa22 Re: Ja 21.05.16, 12:30
        i jeszcze o tej 2 Mieczy - kosmetyki to imho nie wpływają wcale, ale my na upartego stosujemy, dumamy co i jak, czytamy etykiety, czekamy na cud kosmetyczny . Jesteśmy ślepe jako ta panna na karcie na racjonalne argumenty że od kremów to nie zniknie big_grin

I miss - nie ma się co oszukiwać, cellu to problem złożony o x przyczynach i nie ma tak że zniknie raz na zawsze. Ciągle trzeba nad nim pracować, a z wiekiem coraz bardziej.
        Najlepiej dbać wielofrontowo - trzymać wagę , dbać o odpowiednie proporcje masy mięśniowej i tłuszczu, utrzymywać te mięśnie w formie, systematycznie drenować ciało - odpowiednimi ziołami , masażami , skórę nawilżać. I już, będzie elegancko. Tylko konsekwencja na to pomaga smile
    • beata25_84 Re: temat NAJWAZNIEJSZY bo pojednawczy....... cel 21.05.16, 21:34
      1. Stan obecny - AsPuch
      As pucharów to dobra karta, ale czy cellulit może być dobry? No niekoniecznie jesteśmy szczęśliwe, gdy się on nieproszony pojawia. Skojarzyło mi się z tym,żeby dobrze nawadniać organizm, że jest to jakiś problem spowodowany gospodarką wodną organizmu.

2.najlepsze dzialanie jakie moge podjac by go zredukowac - 5Bul (8Mi,2Mo)
      Walczyć, walczyć nie poddawać się (nie udawać, że go nie ma, kombinować, szukać wielu rozwiązań, żeby ominąć te problemy,2 monety jeszcze mi się skojarzyły z masażami, np.jak są takie specjalne "wałki z kolcami", które wspomagają krążenie).

3. tego nie robic - 6Mon (4Bul, Smierc)
      6 Mon? Za dużo dajesz, za dużo bierzesz? Coś powinnaś ograniczyć? (nie siedzieć bezczynnie w domu, nie zaczynać ciągle wszystkiego na nowo, tylko trzymać się tego samego sprawdzonego sposobu)

4. to dobrze wplywa na redukcje - PPuch (Koch, RP)
      Dużo pić (podejmować sobre wybory - np.żywieniowe, dużo pić)

5. tego unikac lub ograniczac - Glupiec (10Puch, 4Mi)
      Unikać braku odpowiedzialności - w jedzeniu, spędzaniu czasu - trzeba do tego zacząć podchodzić rozsądnie (imprezy - chipsy, alko, leżenie w łóżku nie wpływa korzystnie na redukcję cellulitu).

6. tak uzywane kosmetyki wplywaja na redukcje - 2Mi
      Kosmetyki nic nie dają.

7. tak przyrzad do masazu - QPuch
      Przyrząd do masażu jest OK - jakoś udrażnia przepływ limfy.

8. efekt mozliwy do osiagniecia po zastosowaniu rad - 7Mon (10Mon, 6Mi)
      Efekt będzie, ale nie spodziewaj się szybkich efektów. Walka z tym cholerstwem to długa droga i jak nawet zniknie to nadal trzeba się pilnować, nie folgować sobie.

W Twoim przypadku to nie otyłość, tylko zatrzymanie wody w organizmie. Możliwe, że niezdrowa dieta i brak ruchu.
    • beata25_84 Re: temat NAJWAZNIEJSZY bo pojednawczy....... cel 21.05.16, 21:43
      Powiem Ci tak Misboaa - chyba nie ma kobiety, która by nie walczyła z tym draństwem. Ja odstawiłam napoje gazowane, colę i ilość spożywanych słodyczy i to trochę pomogło. Cellulit widoczny jest tylko gdy ściskam skórę na udach, bo głównie tam się drań zlokalizował.
      Masaże bańką chińską też robiłam, ale nie starczyło mi konsekwencji, Lato się zbliża, więc chyba do tego wrócę.
      Tabulla jak często robiłaś te masaże bańką chińską? Tu gdzie jest cellulit to niestety strasznie boli. sad
      Kosmetyki poza nawilżeniem to jakoś tez nie zauważyłam, żeby dawały spektakularne efekty, a z pewnością nie długotrwałe. Uważam, że te wszystkie kremy są przereklamowane.
      Podczas kąpieli warto za to stosować pilingi gruboziarniste, szorstkie gąbki, ewentualnie specjalne rękawiczki do masażu, bo to wspomaga krążenie i pomaga w walce z cellulitem.
      Z wiekiem niestety skóra wymaga coraz więcej troski. sad
      To byłoby na tyle z własnych obserwacji. smile
      • tabularasa22 Re: temat NAJWAZNIEJSZY bo pojednawczy....... cel 22.05.16, 21:43
        Hej . Robiłam 3 razy w tygodniu, właśnie zabieram się z powrotem big_grin bo byłam ostatnio na zakupach i jak sie pooglądałam w megadoświetlonych przymierzalniach to już lekka panika big_grin
        Boli ? W życiu mnie nie bolało nic przy tym masażu. Ale najpierw trzeba rozgrzać trochę rękami, naoliwić, i trochę rozklepać ciało, to potem bańką idzie super. Można też dozować nacisk przecież. Ja to bardzo lubię, cała woda i napęcznienia schodzą super.
        • beata25_84 Re: temat NAJWAZNIEJSZY bo pojednawczy....... cel 22.05.16, 22:00
          Będę się trzymać wskazówek. smile Zawsze z oliwką dla dzieci stosuję ten masaż bańką chińską, ale tam gdzie są te grudki pod skóra, to jak przejeżdżam, żeby porozbijać, to boli. Nie jakoś masakrycznie, ale jednak boli. To samo zresztą miałam jak takim wałkiem z gumowymi kolcami jeździłam, to tam gdzie ten cellulit był schowany pod skórą, to czułam, że boli.
    • aprepope Anna z cellulitem :) 22.05.16, 12:44
      Zglaszam sie jako wyjatek potwierdzajacy regule - mam cellulitis i na i w 4 literach wink
      Co innego biust..tu sie jako-tako staram, bo lubie dbac o moje gruszkowane cycuszki wink
      i powiem Wam wiecej - kiedys bylam mega zdyscyplinowana pod wzgledem dbania o cialo - nie przekladalo sie to wcale tak bardzo na jakosc mojego zycia, partnerstwo itd. Nie mialam ani jednej "grudki", ale to byla codzienna robota..wink Trzymam kciuki, zeby ta Wasza walka z cellulitisem byla kazdego dnia zwycieska smile
      • beata25_84 Re: Anna z cellulitem :) 22.05.16, 14:26
        Fakt, że to się wcale nie musi przekładać na życie, partnerstwo itp.
        W sumie te walkę z cellulitem bardziej dla siebie samej prowadzę, niż dla partnera, dla którego nie ma to znaczenia, bo i z cellulitem i bez jestem dla niego ważna. Ja jednak lepiej się czuję, gdy zadbam o siebie. smile
        • misboaa Re: Anna z cellulitem :) 23.05.16, 16:53
          Robie to dla samej siebie hehe
          Nie wiem co sie stalo bo w tamtym roku nie mialam. Ten rok ta klatwa faraona. Gdzie by nie rzucic okiem na zycie, a nie tylko na uda sad Normalnie nie wiem co sie dzieje.
          Jestem az za bardzo aktywna. Zero siedzenia. No fast food etc. Zima, nagle zauwazylam ze pedze tak ze juz nawet nie musze do totaety. Teraz po wylozeniu kart i waszych opisach wydaje mi sie ze to jest z tym zwiazane.
          Od czego zatrzymuje sie wodaz w org.? Tylko hormony?
          Ziola to swietny pomysl. Od wczoraj pije rumianek bo tylko to mialam pod reka. O brzozie nie slyszalam.
          Masazer to wlasnie taki z kolcami na dwoch rolkach. On jest chyba ogolnie do masowania a nie anti cellulit.
          Niepotrzebnie wywalilam kase na kosmetyki. Widze ze to droga lipa!
          Gdzie kupowalyscie banki?

• aprepope Re: Anna z cellulitem :) 23.05.16, 18:37
            Kazdy masaz / przyrzad do masazu, tak czy inaczej pomaga na cellulitis.
          • beata25_84 Re: Anna z cellulitem :) 23.05.16, 22:10
            Przyrządy do masażu są OK, bo chodzi o lepsze ukrwienie skóry, lepszy przepływ limfy, ogólnie poprawę krążenia, które usuwa toksyny z ciała.
            Ja ostatnio sporo zielonej herbaty piję (niestety z cukrem, chociaż to profanacja), ale zwykła już z miodem piję. Nie wiem, czy akurat rumianek ma w tej materii specjalne właściwości. Trzeba byłoby poczytać na ten temat.
            Bańki kupiłam w aptece. W necie czasem są tańsze, ale często jakieś podróby z kiepskiej gumy i są mało elastyczne później - przyjaciółka tak się nacięła.
            Może nawet to nie hormony, tylko w fast foodach jest tyle syfu, soli, ulepszaczy, że zatrzymuje Ci to wodę w organizmie. Przerzuć się na owoce i dużą ilość wody niegazowanej w przerwach, gdy nie masz czasu rumianku zaparzyć. wink
          • uhuhana Re: Anna z cellulitem :) 25.05.16, 10:12
            czytalam, ze cellulit wodny od tluszczowego mozna rozroznic tak - scisnac skore w miejscu cellu i jesli dosc konkretnie boli, to jest to cellu tluszczowy. Ja kiedys pozbylam sie problemu jedzac mnostwo arbuzow, ale bez przymuszania sie, po prostu mialam na nie dzika ochote. Generalnie na tzw dobrej diecie problem malal o jakies 60% wink
            • uhuhana Re: Anna z cellulitem :) 25.05.16, 10:15
              ps tak patrzac na okolo mam wrazenie, jakbym byla jedyna laska z tym problemem. Widuje mnostwo dziewczyn w krotkich spodenkach, spodnicach, mam wrazenie ze wiekszosc chodzi w lecie tak ubrana, a podobno cell to tak powszechny problem...
    • bladamery Re: temat NAJWAZNIEJSZY bo pojednawczy....... cel 26.05.16, 18:47
      Karty już padły na stoł, więc ja ze strony praktyczno-rozpoznawczej dodam, że ten oto przyrządzik niedrogi ma podobno świetne opinie i dobrze rozprawia się z tym co nieładne. Ja chyba zakupie, bo inwestycja nieduża, a nuż widelec pomoże smile No bo też mam paskudę smile

www.kardio-test.pl/zdrowie-i-uroda/hi-tech-medical-kardio-test-masazer-antycellulitowy-ujedrniajacy,id-165
      • beata25_84 Re: temat NAJWAZNIEJSZY bo pojednawczy....... cel 28.05.16, 18:32
        Dzięki za linka - fajne urządzenie i fakt, że jeszcze nie jakieś mega drogie.
        Prawda jest taka, że najważniejsza jest systematyczność w masażach i nie opychanie się śmieciowym żarciem i opijanie śmieciowymi napojami. Ja od kiedy odstawiłam colę i inne napoje gazowane, unikam sztucznego, przetworzonego jedzenia to widzę dużą poprawę. Gołym okiem dziadostwo jest już niewidoczne. smile
        • misboaa Re: temat NAJWAZNIEJSZY bo pojednawczy....... cel 05.06.16, 19:20
          I jak tam? Ktos wyprobowal juz urzadzenie?
          Ja pompuje w siebie ziola. Kupilam co bylo pod reka i od tygodnia wlewam ile moge. Efektu niestety nie widze. Niestety chyba zielona herbata dziala na mnie tak ze wciaz mam ochote na jakas przekaske. Notorycznie niedojedzona sie czuje. Wczoraj postanowilam juz tego nie pic.
          Swojego masazera nie uzywalam z braku czasu. Kosmetykow tez bo skoro nie dzialaja to nie mam motywacji. Pelnia obecnie chyba funkcje lokaty kapitalu bo sie tylko wykosztowalam.
          • misboaa Re: temat NAJWAZNIEJSZY bo pojednawczy....... cel 05.06.16, 19:53
            Jak byscie widzieli (4Bul. ze XIII) jako toczego nie robic?
            Glowna karta to 6 Mon.
    • coill Re: temat NAJWAZNIEJSZY bo pojednawczy....... cel 14.06.16, 23:53
      bierzesz tabletki anty? rozne hormony powoduja jego zmiany wiem to po sobie big_grin
      kiedys nie mialam wcale(poza okresem brania tabletek Diane) od jakiegos czasu tylek sie marszczy sad((
      jak wiecej cwicze to troche schodzi ale bez przesady.
      Z maseczek uwazam za najlepszy tylko Guam(zielone bloto,taki zwykly bez zadnych ulepszen) niestety drogi...ale starczy na dlugo i jedyny o kt powiem ze dzialabig_grin
      Niezly tez balsam Garnier - taki zolty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka