Dodaj do ulubionych

Kraje w tarocie.

28.05.16, 17:26
Czesc.
Gdzieś dawno temu czytalam jakis artykul, ktora karta Tarota reprezentuje dany kraj na poszczegolnym kontynencie.
Sadze, ze to moze byc ciekawy watek. Szczegolnie teraz.
Niebawem zainstaluje karte reprezentatywna dla GB.
Obserwuj wątek
    • aprepope Re: Kraje w tarocie. 28.05.16, 17:56
      Bardzo ciekawe - mnie by na poczatek interesowala karta reprezentujaca Polske, wie ktos?

Czytalam kiedys, ze w Lenormandach Anglia, to karta Chmury, ale czasami i Kotwica, lub Ryby, ale karty Tarota na Wielka Brytanie jestem bardzo ciekawa smile Jest to gdzies juz "ustalone", czy wystarczy sobie samemu wylosowac na to karte, lub wytypowac znaczeniowo?
    • beata25_84 Re: Kraje w tarocie. 28.05.16, 19:45
      Bardzo ciekawy wątek, aż muszę poszukać, bo akurat w tym temacie słabo się orientuję.
      Jak coś znajdę, to dorzucę do tematu. Czekam też na Wasze wpisy. smile
    • ucztababette Re: Kraje w tarocie. 28.05.16, 20:03
      GB=Cesarzowa
      USA=4bulawy
      PL=Slonce.
    • aprepope Re: Kraje w tarocie. 28.05.16, 21:24
      Na czym polega ta metoda, Babette? To gdzies okreslone, czy Ty okreslalas? Jaka karta reprezentuje Niemcy? To sa karty, ktore okreslaja geograficzne polozenie, czy kraj, jako taki - mentalnosc, zasobnosc itp. ?
      • ucztababette Re: Kraje w tarocie. 28.05.16, 21:38
        Tasowalam popatrzylam na przeklad i pierwsza karta. Zero kombinatoryki. Interesuje mnie jak mi tarot pokaze. US interesuje mnie w niedalekiej przyszlosci pod wzgl intelektualnym. Only. A do Polszy to ja chyba wroce i tam chyba bede chciala zloYc kiedys swoje prochy. Daleko od Anglii i innego chorego kraju
    • tabularasa22 Re: Kraje w tarocie. 28.05.16, 21:32
      noooooo dzisiaj to Polszę reprezentuje chyba numero V , i w dodatku w wersji do góry nogami big_grin
    • aprepope Re: Kraje w tarocie. 28.05.16, 22:11
      Mnie Polska nie wyjdzie w karcie Slonce..no chyba, ze w sensie, ze nie moge patrzec np. na wiadomosci z Ojczyzny, bo sie mi lzy cisna do oczu i lataja mi potem jakies czarne mroczki przed oczami wink
      a ja myslalam, ze to jakas uniwersalna karta bedzie na dany kraj, ale jak tak indywidualnie, to sobie kiedys tez powyciagam i tu wpisze.
      Ja dzis czytalam w gazecie artykul o rodzajach i cenach pochowkow, wiec tez sie dzis nad tym zastanawialam..widzisz Babette, nie jestes sama...wink ale jeszcze pozyjemy, powrozymy, zabawimy sie - nie ma co liczyc za szybko na Wieczny Odpoczynek wink
      • aprepope Re: Kraje w tarocie. 28.05.16, 22:20
        a wiesz Babette, ze mnie USA tez nagle zaczelo interesowac - szczegolnie, ze moge sie wybrac bez wizy - ciekawe, czy kiedys zniosa wizy dla przyjaciol Polakow - mozna by na to kiedys postawic karty smile

Kiedys czytalam, ze wbrew pozorom, to ponoc w Ameryce jest najwieksze skupisko Starych Dusz..smile
        • ucztababette Re: Kraje w tarocie. 28.05.16, 22:31
          To ciekawe co piszesz.
          Jesli wybiora Trumpa moz nie byc cajnie.
          Moja corka chce uderzyc na stany. Nie ja. Pracujac metoda aba w mojej szkooe mam szanse sie rozwinąć i pozniej mialabym jak za pstryknieciem prace w stanach jesli Maryska dostanie sie tam na studia.sn.wiem ze aba jest tam juz prawnie usta ilizowana wiec ta szkola tu daje mi szalone pole do rozwonu cbociaz kosztuje mnie to psych ostatnio majatek.
          Zatanawia mnie tez moje dziecko. Swiadomie mowi ze Pl to nie jest Jej miejsce na ziemi. W ogole ona jako corka i ja jako matka po takich wybojach i razem a porozumienie mamy jakby nie trza dużo gadac. Piorun wie co sie wydarY w moim zyciu za 6lat
          Najwyzej koty przywiaze do skrzydel i poleca z wlascicielka. A ja z kieszenia dolcow zeby to stado utrzymywacwink
    • aprepope Re: Kraje w tarocie. 28.05.16, 22:29
      Tabulo, jak bedziesz miec kiedys czas, to tez wyciagnij na Polske - ciekawe, co Ci wyjdzie..smile
      Ja wylosuje, jak bede miec jakas "standardowa" talie, a nie same "wydziwiane" wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka