Dodaj do ulubionych

ufff same AW i to jakie

13.02.17, 12:06
Kolega poprosił o wyciągniecie kart na finans. Chciał wiedzieć CZY do końca marca br będzie miał jakąś większą kasę. U kolegi teraz bardzo źle. ma jakąś tam pracę ale taką żeby przeżyć. W sumie jest coraz gorzej ale rozpoczął pewien karkołomny projekt, który jak ma nadzieję może zmienić jego sytuację.
No i wyszło mi : Cesarz/Wieża/Diabeł (uffff).
Wg mnie możliwe są dwie wersje i pogubiłam się. Nie mówiąc o tym, że suma tych kart to 13., więc mamy w rozkładzie 2 karty karmiczne oraz z sumowania następną.
W wersji optymistycznej odczytałabym to jako :
Tłem nadchodzących wydarzeń będzie szeroko rozumiana transformacja na planie materialnym ale nie tylko ( Śmierć z sumowania) a zastała i stabilna w chwili obecnej sytuacja na planie materialnym (Cesarz) nieoczekiwanie i nieprzewidywalnie zmieni się i nastąpi fundamentalny przełom ( Wieża) i poprzez działania, które wydają się niemożliwe do spełnienia ,przyniosą dodatkowe nieoczekiwane dochody (Diabeł). Czyli, że będą przy pytającym pieniądze.
Ale... ale, możliwa jest także wersja pesymistyczna, ponieważ nigdy nie ma tak źle, żeby nie mogło być gorzej:
W sytuacji dziejącej się obecnie transformacji i nadchodzących zmian (Śmierć) plan materialny zastały i w miarę stabilny, jaki obecnie ma miejsce (Cesarz) nagle i nieprzewidywalnie się zawali ( Wieża) i będzie jeszcze gorzej, (Wieża - wszak Wieża to odpowiedź nie), a wszelkie działania kolegi w sprawie projektu i związanych z tym nadziei spełzną na panewce, ponieważ są działaniami niemożliwymi do spełnienia (Diabeł).
Ech - chyba jestem "za słaba" na takie rozkłady.
Co mówiła mi intuicja? Ano jak zobaczyłam Wieżę to intuicja powiedziała NIE ale jak odkryłam Diabła ( mój Diabeł nie taki straszny, a klatka otwarta) , to mnie tknęło, że jednak TAK.
Czy możecie mi powiedzieć jaki jest Wasz punkt widzenia na taki rozkład?

Obserwuj wątek
    • donbas Re: ufff same AW i to jakie 13.02.17, 12:12
      Acha - nie mam siły mu powiedzieć, że będzie jeszcze gorzej, chciałabym go jakoś pocieszyć aby się całkiem nie załamał, ale ponieważ nie jestem niczego pewna w tej sytuacji, nie mogę też powiedzieć, że będzie lepiej.
      • misboaa Re: ufff same AW i to jakie 13.02.17, 20:07
        Jaka branza? Jaki projekt?
        • donbas Re: ufff same AW i to jakie 13.02.17, 22:05
          A tego mi właśnie nie powiedział. I w kontekście tego Diabła, który kończy rozkład to nie wiem czy chcę wiedzieć bo coś mnie tyka, że to może nie całkiem legalny interes. Chociaż tego nie wiem na pewno - ale ten Diabeł?
          • oyala Re: do donbas - ufff same AW i to jakie 14.02.17, 01:26
            Donbaksu, odczułam, że przestraszyłaś karty. Dlatego nie możesz ich odczytać sad . Jesteś emocjonalnie zbyt zaangażowana w to, aby znajomemu się powiodło i dlatego taki galimatias. Proponuję przemyśleć strategie rozkładu, oczyścić emocje do zera i raz jeszcze poprosić karty o opinię. big_grin .

PS. Jeśli faktycznie "nielegalne" Diabeł (lub zamiennik) się powtórzy.
            • donbas Re: do donbas - ufff same AW i to jakie 14.02.17, 21:38
              Nie wiem czy rzeczywiście tak jest jak napisałaś, ale rozmawiałam z kolegą i na wszelki wypadek go przestrzegłam, aby uważał i nie wplątał się w jakiś diabelski układ. W sumie to nic więcej nie mogę zrobić tylko przestrzec.
          • misboaa Re: ufff same AW i to jakie 14.02.17, 20:51
            donbas napisała:

> A tego mi właśnie nie powiedział. I w kontekście tego Diabła, który kończy rozk
            > ład to nie wiem czy chcę wiedzieć bo coś mnie tyka, że to może nie całkiem lega
            > lny interes. Chociaż tego nie wiem na pewno - ale ten Diabeł?

Rozumiem. Sama widzisz za karty sa wieloznaczne dlatego pytam.
            Jesli jest to interes nielegalny to jest duze prawdopodobienstwo ze on zrezygnuje. On rzeczywiscie potrzebuje tych pieniedzy (tak mysli bo nie mam pewnosci ze naprade jest az tak cezko u niego; on po prostu chce byc bogaty) ale da sobie z tym spokoj.
            Jest duza szansa ze trafil by za to do wiezienia. To pewnie jakies uzywki.
            • donbas Re: ufff same AW i to jakie 14.02.17, 21:45
              Nie wiem tego na pewno, ale koleś uprawia kulturystykę , więc może rzeczywiście coś jest na rzeczy. W tym sporcie różne rzeczy się wtdatzają. Na pewno nie są to narko i tym podobne. Ale z tego co wiem to w kulturystyce różne używki i odżywki są stosowane. Czasem niekoniecznie są to tylko " odżywki". Ja nie wiem o co chodzi ale ten diabeł mnie zelektryzował. Wiem jak to jest żyć bez kasy po okresie donrobytu . Ale facet w typie macho to w takiej sytuacji musi mieć problem nie byle jaki, tym bardziej, że druga połowa wymagająca jest i chyba tu jest duży problem.
    • beata25_84 Re: ufff same AW i to jakie 21.02.17, 21:20
      Donbas więc ja to też widzę optymistycznie i pesymistycznie.
      Diabeł to w finansach często duża kasa i w cale nie musi być taki straszny, ale niech kolega się wystrzega nieuczciwości, czy tez wpadnięcia w jakieś uzależnienia finansowe czy spirale długów - uwiązanie się kredytami.

Wieża to może być zawalenie planów, ale i w końcu radykalne decyzje i porządki prowadzące do kasy, a wszystko sterowane twardą i zdecydowaną ręką Cesarza...

Skoro już jestem przy Cesarzu, to mogą to być umiejętności i możliwości Twojego kolegi, ale aby nie trafił na szefa tyrana.

Musi zachować ostrożność i uczciwość oraz zdrowy rozsądek.

13 to Śmierć - nowy etap, kończenie starego, zaczynanie nowego, więc może nie będzie tak źle, jeśli nie przegnie i będzie sprytny.

Szkoda, że po tych wątpliwościach nie zrobiłaś dłuższego rozkładu, bo wtedy często potrafi taki drugi rozkład wiele wątpliwości rozwiać, nakreślić tło problemu.
      • misboaa Re: ufff same AW i to jakie 23.02.17, 19:39
        Beata, ae tam nie ma XIII tylko VIII.
        Mysle ze on pojdzie po rozum do glowy i wycofa sie. Tak by bylo najlepiej dla niego. On moze na tym zarobic jakies pieniadze a potem trafic do wiezienia. Te karty sa powazne. To "konskie dopalacze", testosteron itp/ nie znam sie na tym dokladnie.
        • beata25_84 Re: ufff same AW i to jakie 23.02.17, 20:30
          Nie mówiąc o tym, że suma tych kart to 13., więc mamy w rozkładzie 2 karty karmiczne oraz z sumowania następną.

Chodziło mi o te 13 smile
          • donbas Re: ufff same AW i to jakie 24.02.17, 22:45
            No więc powiedziałam mu oględnie co i jak ja to widzę. Przestrzegłam przed lewiznami. Pogadaliśmy trochę " od serca". Okazało się, że na horyzoncie pojawiła się nowa sprawa i dot.ona też wprawdzie handlowania ale nie art.dot kulturystyki tylko z całkiem innej branży i całkiem legalnymi a też można zarobić. Wprawdzie nie powiedział mi do końca o co chodziło ale odpuścił sobie ten pierwszy pomysł. To i dobrze. Nie wiem co byłoby jakby nie ta druga propozycja ale jak widać był w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu na szczęście. Kasa na pewno mniejsza będzie niż ta której się pewnie spodziewał ale spokój ducha bezcenny. Faktem jest że może stawiając karty jak wyszedł diabeł to powinnam dociągnąć.
            • beata25_84 Re: ufff same AW i to jakie 26.02.17, 15:00
              Tak, spokój ducha bezcenny. big_grin Poza tym nie na darmo jest powiedzenie,że chytry dwa razy traci. wink
            • misboaa Re: ufff same AW i to jakie 28.02.17, 21:35
              Czyli tak jak mowilam ze da sobie spokuj. Bardzo dobrze smile Karty gyly zle.
              Moze teraz postawic sobie nowe na nowy pomysl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka