Dodaj do ulubionych

Wybieranie talii tarota

25.04.17, 13:29
Pytanie z serii ciekawskich smile

Czym kierujecie się/kierowaliście przy wybieraniu talii? Macie jedną czy kilka? Jak to u Was wygląda? smile

Od kilku dni mam małą zagwozdkę. Przeglądając różne karty trafiłam na talię, która nie daje mi spokoju. Jakby od pierwszego wejrzenia zawołała: hej, jestem ci przeznaczona, kup mnie big_grin Mam już jedną, klasyczną - RW i w zasadzie nie odczuwałam potrzeby kupowania kolejnych kart. Jednak kusi mnie mocno i sama nie wiem, co z tym fantem zrobić big_grin

Obserwuj wątek
    • clara.asunta Re: Wybieranie talii tarota 26.04.17, 10:40
      Witaj.
      U mnie też jest istotne pierwsze wrażenie. Miałam tak z taliami Ciro Marchetti, szczególnie Boski Tarot ale też z talią Mucha tarot.
      Z RW też często pracuję.
      Jeśli spodobała Ci się wizualnie talia i uważasz że obrazy na niej przemawiają do Ciebie to dlaczego by ją nie nabyć....
      • augusta88 Re: Wybieranie talii tarota 26.04.17, 11:26
        Kupiłam, nie mogłam się oprzeć big_grin smile
        • clara.asunta Re: Wybieranie talii tarota 26.04.17, 18:42
          Mam nadzieję że przyjemnie będzie Ci się z nią pracować.
          • augusta88 Re: Wybieranie talii tarota 26.04.17, 19:05
            Dziękuję, również mam taką nadzieję smile Czekam na nią z niecierpliwością.
    • abaddons_princess Re: Wybieranie talii tarota 05.05.17, 13:06
      Ja mam tak, że potrafię nakupować dużo talii. I tak mam klasyczną RW (która służy mi już długo i jest wyświechtana równo), mam talię z obrazkami takiej hiszpańskiej malarki (gotyckie i bardzo mroczne) --> nigdy nią nie stawiam tarota. Kupiłam, bo była piękna, ale mrok i smutek na tych kartach - zdecydowanie nie są to dobrzy doradcy. Mam gdzieś nawet talię z hello kitty, no ale wiadomo - bardziej to na zasadzie kolekcjonerskiego bzdetu.
      Ja jak mnie talia kusi to kupuję. Czy się później polubimy - zależy od nastroju smile
      • adoptowany Re: Wybieranie talii tarota 05.05.17, 18:15
        slusznie,ze kupilas. Jesli talia 'wola' tzn. ze zapowiada sie owocna wspolpraca, a to chyba najwazniejsze przy Tarocie.
        U mnie to wygladalo tak, Marsylski przysnil mi sie jako ta najwazniejsza,pierwsza Talia,i to wlasnie od niej zaczela sie moja przygoda z Tarotem, mam bodaj szesc a moze siedem ciekawych talii,ale jednak wiodaca jest Marsylski.
        • misboaa Re: Wybieranie talii tarota 06.05.17, 20:25
          Bardzo dobrze ze kupilas! Ona chciala byc u ciebie. Ktorej tak sie spieszylo? smile
          Juz kiedys o tym opowiadalam jak dziwnie i magicznie jak na mistrza przystalo trafila do mnie talia Thota. Do dzies lezy na polce bo czuje ze nalezy mu sie dobre przygotowanie, i jeszcze nie wrozylam.
          Swojej pierwszej talii tak nie lubilam ze nie moglm nia spokojnie wrozyc.
          Pracuje na RW. Uwielbiam smile Ma wszystko to czego potrzebuje. Duzo ciepla w tej talii jest.
          Od dawna, zupelnie kolekcjonersko mam ochote na talie bozonarodzeniowa smile Od dawna tez zachodze do sklepow ogladac Marchetti. I to patrzenie zupelniem i wystarcza big_grin big_grin big_grin
          • donbas Re: Wybieranie talii tarota 06.05.17, 21:21
            Ja mam tarota snów. Już tu kiedyś o tym pisałam. Wtedy była częsyo na forum QMieczy. To był ten cza gdy zobaczyłam gdzieś moje 2 miecze. I śniły mi się. Byłam zafascynowana tą kartą. I przyszedł czas, że nabyłam. Wróży mi się tą talią znakomicie chociaż giermków nie lubię bo są zbyt statyczni dla mnie. Ale talia "gada" do mnie i to się liczy. Talia jest przepiękna i dobrze wykonana, chociaż lekko sztywnawa. Duże karty - niezbyt dobrze się tasuje tym bardziej że nie stosuję odwróconych, więc mam ograniczone możliwości tasowania. No i książeczka mi się nie podoba. Ale to wszystko bzdety w porównaniu do przyjemności pracy z tą talią. Talia ' zazdrosna" bo mam na oku jeszcze inne talie i wielką ochotę ale ile razy mam na nie odłożoną kasę i już, już mam zamówić nową talię to zawsze inny wydatek niespodziwany się napatoczy. Chciałabym bardzo sobie nabyć Mistycznego Marzyciela.
          • augusta88 Re: Wybieranie talii tarota 06.05.17, 21:22
            RW jest fajna, dzięki swej prostocie przekaz zwykle jest jasny i bardzo zrozumiały. Stąd zdziwienie, że jakaś inna talia do mnie krzyczy, bo mimo przeglądania wielu nigdy nie odczuwałam potrzeby kupna innej big_grin Bo ta wystarczała, dobrze mi się z nią gadało.
            Kupiłam Thelemę: www.czarymary.pl/p_914278_tarot_thelemy_thelema_tarot_renata_lechner
            No jest absolutnie piękna. Miłość od pierwszego wejrzenia, aż wzdycham na sam jej widok big_grin
            • abaddons_princess Re: Wybieranie talii tarota 07.05.17, 12:18
              Śliczna jest! Ciekawe jak się będą karty tasować, bo te najpiękniejsze zazwyczaj są najbardziej śliskie i nieporęczne uncertain
              • augusta88 Re: Wybieranie talii tarota 07.05.17, 12:48
                Fakt, są śliskie i dość duże, i na początku trudno mi było ogarnąć je łapkami, bo miałam wcześniej mniejszą wersję RW. Nie byłam przygotowana do takich wygibasów big_grin Za to karty są elastyczne, więc radzę sobie coraz lepiej big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka