Dodaj do ulubionych

Rozklad na prace

12.11.17, 20:36
Poprosilam kogos o rozklad, kiedy dostane prace w branzy (zalozylam tu juz podobny watek, nie znalazlam pracy w pazdzierniku). Trzy karty:
5 monet, As mieczy, Wieza.
Zupelnie tego nie rozumiem. Widze wyrazna zachete do kontynuowania kursu, As mieczy. Ale Wieza jako wynik jest dla mnie totalnie niezrozumiala. Czy oznacza to dlugie oczekiwanie? Czy moze dostane nagle oferte, rzuce swoj biznesik i okaze sie, ze miejsce pracy bedzie paskudne? Sama wyciagnelam dodatkowa karte-rade: Sprawiedliwosc, nie odwracalam kart. Zacheca do postepowania zgodnie z prawem i w sposob przyzwoity, nie krzywdzacy innych. Wasze odczucia?
Coraz czesciej mysle, aby nie szukac nowej pracy, ale otworzyc nowy biznes, tym razem w mojej branzy.
Obserwuj wątek
    • tanya1 Re: Rozklad na prace 13.11.17, 08:13
      Wydaje mi się, że w branży pracę będzie Ci trudno znaleźć. Póki co musisz chyba wykorzystać jakieś inne pomysły( as Mieczy) 5 monet i Wieża wskazują, że z tej mąki chleba nie będzie.
      • andgie Re: Rozklad na prace 13.11.17, 09:34
        Dzieki za wpis. Szukam od juz dluzszego czasu, ale jednoczesnie podoba mi sie prowadzenie swojego biznesu. Odejscie od samozatrudnienia do pracy na etat po siedmiu latach jest bardzo trudne. Zastanawiam sie, czy Wieza pokazuje szok z tym zwiazany i ze bedzie mi trudno sie przestawic.
        • tanya1 Re: Rozklad na prace 13.11.17, 16:13
          No, po 7 latach to musi być mega trudne. A dlaczego rezygnujesz ze swojego biznesu?
          Upierałabym się przy tym, że praca na etat nie przyniesie Ci satysfakcji. Biznes może warto zmodyfikować, rozszerzyć jakoś rozwinąć.
          • andgie Re: Rozklad na prace 13.11.17, 20:18
            Chce zmienic branze. Ale chyba faktycznie jestem osoba, ktora lubi byc sama sobie szefem.
    • wawrzanka Re: Rozklad na prace 13.11.17, 20:32
      Moim zdaniem 5 monet świadczy o Twoim wzmożonym wysiłku, zmęczeniu, może nawet zniechęceniu zbyt dużą ilością pracy i brakiem satysfakcji. To pierwsza karta, a więc sytuacja jest teraz właśnie taka. As mieczy nie jest zły przy tej karcie; myślisz o zmianach, masz motywację, chcesz zakończyć coś, co nie jest dla Ciebie satysfakcjonujące. Może trochę się miotasz, ale tak to właśnie jest, gdy się myśli o zmianach.

Wieża to coś nieoczekiwanego i pochodzącego z zewnątrz. Każda duża zmiana to stres. Zamieszanie spowodowane nowym, nieoczekiwanym wydarzeniem, jakie symbolizuje tu Wieża, wcale nie musi być takie złe. Możesz po prostu mieć sporo papierkowej roboty, chwilowo jeszcze więcej do załatwiania, dodatkowy stres.

Sprawiedliwość przy Wieży (bo o nią zapytałaś) wskazuje właśnie na zdarzenia natury urzędowej: informacja dotycząca pracy/kursu/szkolenia, oferta pracy, zmiana ustawy dotyczącej Twojej branży, wezwanie do wyjaśnień np. do urzędu skarbowego, przekształcenie biznesu (np. zmiana nazwy, sprawy rejestracyjne), sprawa sądowa itp. Ja bym na Twoim miejscu skupiła się na Asie Mieczy i właśnie obok tej karty położyłabym drugą, jako inspirację. Ofertę pracy możesz przyjąć, a jeśli "okaże się paskudna" - dać nogi za pas i otworzyć nowy biznes. Tylko czy jesteś gotowa na takie zamieszanie? Przydałoby się trochę stabilizacji w planach i przemyśleniach dotyczących kierunku rozwoju zawodowego, a więc karta rady obok Asa Mieczy.
      • andgie Re: Rozklad na prace 13.11.17, 21:38
        Wawranka, dzieki za komentarz. Ta nowa branza jest ksiegowosc, wiec Sprawiedliwosc wspoldziala ladnie.
        • wawrzanka Re: Rozklad na prace 14.11.17, 13:47
          A jak tam karta rada obok Asa Mieczy? Co wyszło?
          • andgie Re: Rozklad na prace 14.11.17, 16:11
            Walet Monet . Interesujace, Tak Jakby tarot podpowiadal, zeby Byc czyims - doslownie- giermkiem , pomocnikiem. Albo moze robic to “na boku” Lub pol etatu I kontynowac firme? Oprocz tego sie stala rzecz niezwykla: zostalam zaproszona na az dwie rozmowy wstepne , tego samego dnia! Teraz mam zagwozdke. Na razie to tylko rozmowy wstepne. Jedna na stanowisko trainee accounts. Doslownie walet monet.
            • wawrzanka Re: Rozklad na prace 14.11.17, 23:33
              Ciekawesmile Walet Monet może symbolizować początek nowej kariery i jej wypracowywania - jesteś nastawiona na sukces, na pracę, naukę, ale to dopiero początek. Przed Tobą jeszcze wiele etapów i wszystko zależy od Ciebie. Nie sugeruję co powinnaś wybrać - nową pracę, czy własny biznes, ale jedna wskazówka jest wyraźna: Walet jest tu "sługą" Asa Mieczy, to znaczy, że za myślą muszą iść rozważne czyny. Działaj tak, jak robią to postacie w żywiole monet: systematycznie, sumiennie, wytrwale. Niekoniecznie jako czyjś giermek, czy pomocnik. Ta karta przy Asie Mieczy to rada, aby każdą propozycję rozważyć na chłodno, spisując wszystkie za i przeciw, najlepiej na kartce. Będzie dobrze smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka