Dodaj do ulubionych

Kaplanka a zwiazek

03.01.18, 19:23
Witamsmile
W pytaniach o zwiazek:1. czy bedzie tzn czy zaloze rodzine? 2. Dlaczego ciagle jestem sama?
Dwa razy pokazala sie kaplanka. Wrozka powiedziala, ze to pozne zamazpojscie tzn.po 35rz.
czy ktorejs z was/waszym wrozacym pokazala sie kaplanka? czy faktycznie to sa pozne relacje?bo mi kaplanka kojarzy sie raczej z taka czystoscia na zawsze.
Obserwuj wątek
    • donbas Re: Kaplanka a zwiazek 04.01.18, 17:32
      Może być późne zamążpójście, bo Kapłanka to takie wzięcie na przeczekanie, analizowanie, ukrywanie (się też), mówi,że trzeba "wziąć na wstrzymanie". Kapłanka to osoba, która daje sprzeczne sygnały, którą trzeba trochę pozdobywać, wysilić się a teraz chłopy jakieś takie leniwe. Może dlatego jesteś sama? Masz np. wysokie standardy, nie chcesz łatwizny i byle jakiego związku? Lubisz poflirtować zanim pójdziesz z kimś do łóżka? Stąd ta związkowa samotność. Ale nie warto rozmieniać się na drobne i warto czekać na tego jedynego.
      Przeczytaj sobie o Kapłance, tu jest fajnie opisana Kapłanka:
      www.karty-tarota.com.pl/2013/04/kaplanka-kobieta-zagadka/
      Może się odnajdziesz w niej i zaraz Ci się rozjaśni, dlaczego tak jest, a nie inaczej. Czasem warto wejrzeć w siebie.
      • yorka83 Re: Kaplanka a zwiazek 04.01.18, 20:15
        mysle, ze moje wymagania sa adekwatne do mniesmile a chodzi o to, ze spotykam mezczyzn, ktorzy w ogole nie nadaja sie na zwiazek. ba, w ogole mam wrazenie, ze ci "normalni" po 30 sa juz dawno zajeci... smile)
        • donbas Re: Kaplanka a zwiazek 04.01.18, 21:40
          No bo z facetami jest jak z miejscami parkingowymi w dużym mieście - albo zajęty albo dla inwalidów.
          I bardzo dobrze , że masz wymagania. zawsze byłam i nadal jestem zdania, że jak mieć byle kogo, to lepiej nikogo.
          • misboaa Re: Kaplanka a zwiazek 04.01.18, 22:25
            Jak wiesz niemozliwym jest odpowiedziec na takie pytanie na podstawie tylko jednej karty. Napewno mialas polozony rozklad wiec sens Kaplanki mogl byc skrajnie rozny.
            Tak naprawde to ty lubisz byc sama. Nie znaczy smaotna ale sama. Wymagania napewno sa, a karta mowi ze sa to dobre wymagania. Zadne fanaberie, zadne gruszki na wierzbie. Po prostu nie widzisz takiego mezczyzna na ktrym warto by zawoesic oko na dluzej. I faktem jest, ze to pozne zamazpojscie/ o ile w ogole.... :p Nie oznacza to jednak braku zwiazku. Czym innym jest slub, a czym innem zwoazek dlugoletni, ale niesformalizowany. Tak wiec niczym sie nie zamartwiaj, a czekaj na swoj czas, na swoja chwile. Born Boze nie obnizaj wymagan! To jest problem wiekszosci kobiet. Potem nabijaja kieszenie wrozkom i psychoterapeutom dociekajac dlaczego ich zycie jest takie nieszczesliwe hehe
            A to dlatego, ze takie sobie zbudowaly bo zamast skupic sie na milosci i wymagac to skupialy sie na niebyciu singielka, na dobieraniu pratnera wg. z gory zalozonych cech, takiego ktory spelnia oczekiwania spolecznstwa, kolezanek, rodziny, a nie jej samej.
            Widac, ze ty jestes zbyt madra zeby zrobic taki glupi blad. Raczej tobie to nie grozi smile
            Aco ewentualnie moglo by? Bycie trzecia do pary.
            Nie mowie ze tak bedzie bo nie wroze na podstawie jednej karty wyrwanej z calej opowiesci. Cos w tym jednak jest wink
            • yorka83 Re: Kaplanka a zwiazek 04.01.18, 22:35
              masz racje, z jednej strony lubie byc sama, ale z drugiej czuje, ze "czas mnie goni" i irytuje mnie to czekanie. chcialabym zostac matka itp.tez bedac samej, czuje ze wiele rzeczy mnie omija... no wlasnie, obnizka wymagan to nie dla mnie, mimo iz uwazam ze moje wymagania naprawde nie sa wysokie.
              na pytanie dlaczego jestem sama wyszly: rycerz monet, rycerz mieczy, rycerz bulaw, mag, no i na koncu kaplanka, wiec nie wiem, co ci rycerze i mag maja z tym wspolnegouncertain
              • yorka83 Re: Kaplanka a zwiazek 04.01.18, 22:38
                pomylka: zamiast rycerza mieczy mial byc giermek mieczy
                • misboaa Re: Kaplanka a zwiazek 05.01.18, 01:35
                  Ty jestes bardziej dojrzala od panow jakich spotykasz dlatego wiesz, ze on moga byc jednynie kims na krotki czas. To nie sa partenerzy dla ciebie. Zaden z nich nie ma tego czego ty oczekujesz, a jedynie jakies namiastki. Nie bardzo tez potrafia coe rozgrzac big_grin Ty potrzebujesz glebszej namietnosci a nie przystojniaka do wyjscia do klubu. To oczywiscie moze byc, ale to nie jest ktos na wspopne zycie.
                  Zwroc uwage rowmiez na to ze ty sama rowneiz robisz blad. Okaz wiecej zainteresowania jesli ktos interesujacy pojawi sie obok cierbie. Nie szukaj od razu meza czy ojca dla dziecka, a poszukaja jednosci wewnetrznej z toba. Pokaz ze ty takze jestes zainteresowana. Wiecej rozmawiaj, smiej sie, zartuj, tak po prostu. Nie musisz nikogo od razu podrywac, a tylko zainteresuj soba jako ciekawa kobieta.
                  Oczekiwania nie musza byc wygorowane, wziete z sufitu. Oczekiwania to to bez czego nie wyobrazasz sobie tego mezczyzny lub zwiazku np: nie moze to byc ktos kto nie lubi pracowac, i ima sie tylko dorywczyc zajec wtedy gdy juz naprawde nie ma pieniedzy, a taki ktos kto ma stala prace. Moze to byc pan majacy przecietna prace (cokolwiek to oznacza) ale staly etatem. To sa oczekiwania. Ktos kto nie skacze z kwiatka na kwiatek. Taki ktory np: lubi koty bo ty masz juz dwa i bez nich nie wyobrazasz sobie zycia. To ktos kto jest najblizszy dania tobie gwarancji na stabilne, normalne zycie i normalny dom i obiaad na stole smile Czaem o takie proste rzeczy jest trudno, a bez nich nie sposob ukladac soboe zycia. Stad tez sugestia kart bys nie onicaala oczekiwan.
                  • yorka83 Re: Kaplanka a zwiazek 05.01.18, 10:17
                    smile))masz racje, ze malo okazuje zainteresowania, ale tez nie czesto spotykam mezczyzn, ktorzy byli by wolni smile)
                    moje oczekiwania...tak, czasami wlasnie mam wrazenie, ze takie proste rzeczy, ktore sa dla mnie wazne sa jak wymagania z kosmosu. nie jestem idealna, ale czasami "jakosc" mezczyzn mnie przerazasmile))
                    • misboaa Re: Kaplanka a zwiazek 08.01.18, 13:12
                      yorka83 napisał(a):

> smile))masz racje, ze malo okazuje zainteresowania, ale tez nie czesto spotykam me
                      > zczyzn, ktorzy byli by wolni smile)

O tym pislpam wczesniej. Istnieje ryzyko ze moglabys wejsc w relacje z kims juz zajetym. Widacze byla bys w tym samotna. Po co tak sie uszczesliwiac?...

> moje oczekiwania...tak, czasami wlasnie mam wrazenie, ze takie proste rzeczy, k
                      > tore sa dla mnie wazne sa jak wymagania z kosmosu. nie jestem idealna, ale czas
                      > ami "jakosc" mezczyzn mnie przerazasmile))

Tak to widac w kartach, ale pa!mietaj ze one,w tym wypadku pokazuja stan obecny i przeszly. To moze sie zmienic w przyszlosci dlatego karty mowa zebys wziela na wstrzymanie jesli chcesz miec satysfakcjonujace cie zycie, a nie tylko "odhaczac" punkty z wczesniej zalozonego planu. Widac karte macirzynstwa jako ten wlsnie "plan". Mozesz go wykonac obnizajac oczekiwania lub dac sobie szanse czekajac.
              • asia.33 Re: Kaplanka a zwiazek 27.01.18, 12:47
                "na pytanie dlaczego jestem sama wyszly :rycerz monet, paź mieczy, rycerz bulaw, mag, no i na koncu kaplanka"
                Bardzo prosta dpowedź, jeseś kobietą , która nie ugania się za facetami a oczekuje inicjatywy faceta (rycerze) i to powaznej inicjatywy, takiej której nawet zechiałabys sie oprzeć na poczatku (dla zasady) a po chwili zgodzic sie na związek. Chcesz faceta ,który całym sobą zrobi na Tobie wrażenie (Mag) A kapłanka to jednak samotna kobieta , w cieniu, ukryciu , nie wychylająca się przed szereg.
          • misboaa Re: Kaplanka a zwiazek 04.01.18, 22:31

> jak mieć byle kogo, to lepiej nikogo.

Prawda nad prawdami.
            Kopiuje te slowa po to zeby jak najwiecej Szkolkowiczow wzielo je sobie do serca, zapamietalo i wracalo do nich w chwili slabosci.
            Taka postawa czyni zycie szczesliwszym.
            • lukrusia Re: Kaplanka a zwiazek 07.01.18, 00:55
              Tak racja to są złote słowa. Lepiej zaczekac a być zadowolenym niż szybko a nie koniecznie dobry wybór.
              • yorka83 Re: Kaplanka a zwiazek 07.01.18, 19:47
                tak, tylko jak pogodzic to czekanie z checia zostania matka? bo to jest dla mnie chyba najtrudniejsze. partnera na zycie mozna szukac cale zycie, a na macierzynstwo kobieta niestety ma okreslony czas.
                • misboaa Re: Kaplanka a zwiazek 08.01.18, 13:18
                  yorka83 napisał(a):

> tak, tylko jak pogodzic to czekanie z checia zostania matka? bo to jest dla mni
                  > e chyba najtrudniejsze. partnera na zycie mozna szukac cale zycie, a na macierz
                  > ynstwo kobieta niestety ma okreslony czas.

Sprecyzuj swoj cel: chcesz byc matka czy zyc w milosci? Pierwsze jest latwo osiagnac bo zyjesz otoczna mezczynami. Drugie trudnej. Jesli zrealizujesz pkt 1. swojeg planu, pkt 2 oddali sie jeszcze bardziej. To ty budujsze swoje zycie a nie tarot.
                  • yorka83 Re: Kaplanka a zwiazek 09.01.18, 11:12
                    kurcze chcialabym, zeby oba te punkty powinny szly ze soba w parzesmile))
                    wiem, ze jak dojde do pewnego momentu, w ktorym bede czula, ze to juz naprawde ostatni dzwonek to....daj bozesmile spelnie sie jako matka.
                    na chwile obecna, to chyba macierzynstwo wygrywa: tzn. moje lekko juz niecierpliwe "szukanie" kandydata na ojca.
                    niby ja buduje zycie, ale tarot chyba pokazuje nam jak mamy dzialac, by nam bylo dobrze, przy czym doza rozsadku mysle, ze wskazana.
          • asia.33 Re: Kaplanka a zwiazek 27.01.18, 12:38
            haha cudnie powiedziane, porówanie strzał w 10 , nie można było lepiej tego ująć big_grin
    • asia.33 Re: Kaplanka a zwiazek 27.01.18, 12:56
      Wg mojej znajomości tej karty, a miałam z nia do czynienia często podczas róznych rozkladów, dla mojej znajomej latami wychodział w rozkładach ... mogę odpowiedzieć tyle ; mozesz byc kobieta "nieoficjalną" moze to byc związek bez slubu lub w ostatecności tą skrywaną , o której nie można z jakichs powodów powiedzieć całemu światu. Może to byc też Twójwłasny wybór , jesli nie spotkach tego wymarzonego być może zdecydujesz sie na ciąże ale to nie bedzie ten ktoś , z kim zdecydujesz sie na życie , byc może tylko na dziecko. Pisaąłs o tym sama , ze czas goni. Kobieta z dzieckiem tez ma sznase spotkac tego , na którego czeka całe zycie.
      Wracacją do karty samej w sobie : mojej znajomej latami wypdała ta karta i była w zwiazku z facetem z miejscowosci obok, dojezdnym, którego rodziny ani znajomych poznac jej nie było dane nigdy - mimo ze facet głośno marzyłi kreslił plany. Były to jednak tylko słowa. Gd zaczeła wymagać realizacji słów wycofał się .Czyli na zasadzie zrobił najpierw krok do przodu, później bezpiecznie dwa w tył. Nic z tego nie wyszo, choc on ch etny na taki luźny związek był nadal bo było to jemu na rękę.
      • yorka83 Re: Kaplanka a zwiazek 27.01.18, 17:29
        no coz, zobaczymy co przyniesie przyszlosc...smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka