Dodaj do ulubionych

Karty na lipiec 2018

25.06.18, 13:12
Tak jak w czerwcu, zapisuję sobie karty jakie mi wypadły na dany miesiąc i po jego zakończeniu weryfikuję, czy się sprawdziło. Będzie mi po prostu miło, jeśli ktoś mi pomoże w interpretacji, zwłaszcza jeśli coś źle zinterpretuję. Pytałam kart o najważniejsze wydarzenia w moim życiu LIPCU w sferach:
UCZUCIOWEJ: Diabeł-3 Buław-Król Buław (+Królowa Monet)
Oj chyba jakiś ognisty facet będzie mnie kusił i mamił, możliwe że będzie nawet żonaty (Królowa Monet)? Ewentualnie w czerwcu będę jeszcze wypatrywała tego swojego Króla Buław, który już gdzieś tam zarysuje się na horyzoncie, ale trzeba będzie jeszcze na niego poczekać?
ZAWODOWEJ: Sąd-4 buław-As pucharów
W pracy ogólnie dobrze będzie, może dlatego że większość miesiąca spędzę na urlopie i będę dobrze bawiła się gdzieś nad wodą?Ewentualnie odbędzie się jakaś firmowa impreza nad wodą?
OGÓLNEJ (pozostałe wydarzenia): 8 denarów-Wieża (Mag)-Słońce
No nie wiem, dla mnie wieża + słonce skojarzyły mi się z poparzeniem słonecznym, zwłaszcza że mag trzyma na mojej karcie w swojej dłoni jakby ognistą kulę. Co o tym myślicie, czy to może być ostrzeżenie przed zbytnim opalaniem się w lipcu?
Obserwuj wątek
    • jolanciak Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 13:52
      jeszcze tak sobie myślę ad sfera zawodowa, że Sąd i 4 kije mogą tu oznaczać luźniejszą atmosferę w pracy w związku z okresem urlopowym wielu pracowników nie będzie i będzie mniej pracy, a nawet wznowienie tradycji naszych wspólnych wyjść po pracy na przysłowiowe piwo, których ostatnio zaniechaliśmy z uwagi na natłok pracy
    • visual.j Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 15:28
      Wolę interpretować swoje karty, bo w Twoich się nieco „gotuje” od emocji wink
      Wylosowałam Ci na lipiec:
      Uczucia: 6 mieczy, 4 buław, 4 denarów
      Brak nowych znajomości, ale na pewno dopiszą stare, bo 4 buław to stałe grono przyjaciół i bliskich, do których nie dopuścicie osób z zewnątrz- 4 denarów. W Twoich kartach widać obsesyjne wypatrywanie jakiegoś faceta, ale poza tym nic się nie dzieje. Moje karty potwierdzają zastój w tym temacie.
      Praca: rycerz pucharów, 8 mieczy, 7 denarów
      Warto wszystko na spokojnie przeanalizować, nic na siłę. Rycerz pucharów na sprawy zawodowe to konieczność zrównoważenia nadmiaru emocji i wybujałych ambicji, bo wybuchowość może tylko zaszkodzić sprawom zawodowym (rycerz w negatywie). Nikogo nie uwiedziesz i niczego nie załatwisz na piękne oczy. Ogólnie nie uda się, co zamierzałaś. Będziesz czekać na kolejne okazje.
      Inne : koło fortuny, królowa denarów, 4 pucharów
      Jakaś kobieta, która ma znaczenie dla Ciebie, zmieni do Ciebie nastawienie albo zachowanie. Przestanie się Tobą interesować, nie będzie Ci pomagać, może chodzić o jakieś korzyści, bo pojawiają się denary. Jeśli liczyłaś, że będzie Cię wspierać zawodowo lub finansowo, to jej to zobojętnieje, a w pojedynkę nie dasz rady osiągnąć celu. Jeśli chciałaś wskoczyć na jej stanowisko, to ona to oleje.
      Faktycznie lepiej pojechać teraz na urlop i się nie denerwować.
    • jolanciak Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 17:26
      Dzięki visual za postawienie kart smile - faktycznie Twoje karty na chwilę obecną wydają się bardziej realne, przynajmniej jeśli chodzi o moje życie uczuciowe. I jak słusznie zauważyłaś, chyba za bardzo czekam na tego partnera, a z czego to wynika - już długo jestem sama, a jakiś czas temu byłam z wizytą u mojej wróżki, u której do tej pory wróżyłam na sprawy zawodowe i wiele się sprawdzało. Ostatnio jak byłam u niej zapytałam ją również o życie uczuciowe i powiedziała mi, że w przeciągu roku mniej więcej w okresie wiosenno-letnim poznam faceta, który z czasem może zostać moim partnerem smile I to miało być spotkanie w realu, nie przez neta. Chyba więc podświadomie za bardzo zasugerowałam się jej wróżbą i za bardzo wypatruję w każdym nowo poznanym facecie przyszłego partnera ;/ A go jak nie było, tak i nie ma sad Niestety tak już mam, że rzadko mi się sprawdzają wróżby na sferę uczuciową, a na zawodową i zdrowotną owszem coś tam się sprawdza
      • visual.j Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 17:40
        Uważam, że masz dobre karty na życie uczuciowe, bo nie widać rozczarowań smile Może blisko Ciebie jest już ktoś, tylko go nie zauważasz. 4 buław to rzadko życie w pojedynkę, przeważnie stały związek, więc rozejrzyj się w najbliższym otoczeniu.
        • jolanciak Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 17:50
          No tak, są niezłe ale tylko na lipiec smile wokół mnie jest wielu kolegów bo głównie obracam się w męskim towarzystwie, ale z żadnym mi nie po drodze gdyż wszyscy albo dużo młodsi i frywolni są, a ci w moim wieku sami zajęci, a takich z miejsca odrzucam sad ale faktycznie często spędzamy wspólnie czas w stałym gronie tak po koleżeńsku, nie schodząc na tematy uczuciowe, może powinnam się wiec bliżej przyjrzeć członkom naszego "klanu" wink
          • visual.j Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 18:12
            Trzeba mieć odpowiednią pracę, aby być otoczoną facetami, z reguły to jakieś męskie zawody umożliwiają. Ale nie sądzę, aby chodziło o kolegę z pracy, bo na pracę wyjęłam Ci rycerza pucharów i 8 mieczy. W tym gronie nikogo nie będzie.
            • jolanciak Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 18:22
              powiedzmy, ze moja firma jest z branży informatycznej i w moim dziale głównie informatycy w niej pracują więc komunikacja też bywa z nimi ciężka bo przepraszam, że to tak ujmę - żyją we własnym świecie i mówią w innym języku. ktoś kto pracował w takim dziale zrozumie o co chodzi wink ale poza pracą od dawna nie mam już żadnych męskich znajomych, gdyż wszelkie takie znajomości już dawno się rozpadły i nie bywam też w męskim gronie, gdyż prywatnie mam bardzo wąskie grono znajomych głównie kobiet więc na chwilę obecną nie dostrzegam takiej osoby poza pracą
              • visual.j Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 18:30
                ech... to może jednak zajmiesz się swoimi sprawami i będziesz miała gdzieś facetów, co nie jest takie złe big_grin
                • jolanciak Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 18:37
                  pewnie tak bo tak już jest od kilku miesięcy nie umawiam się z nikim, tym bardziej nie chce mi się umawiać z nikim z netu po ostatniej porażce o której tu kiedyś pisałam na forum. te 4 denary na końcu kojarzy mi się z takim zamknięciem się we własnych 4 ścianach, ewentualnie razem z 4 buław w takim imprezowaniu w wąskim gronie znajomych niekoniecznie mężczyzn, ale faktycznie zmian tutaj żadnych nie widać czyli zanosi się, że w lipcu będzie jak jest teraz
                  • asia.33 Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 20:18
                    Sorry że się wtrącę , tylko słówko - możesz przeciez z koleżankami wyjść do klubu ,knajpy zawsze w takim gronie raźniej i można kogoś poznać. Nie siedźcie w domu, ciepło to trzeba w miasto wyjść 😉
                    • jolanciak Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 20:37
                      Asia, z koleżankami regularnie wychodzę gdy tylko jest okazja i zwykle to ja je wyciągam bo one są przeważnie w stałych związkach i nie chce im się już tak wychodzić bez swoich facetów, a nawet sama wychodzę gdy nie mam z kim, ale od dawna jeszcze nikogo nie udało mi się poznać na żywo. Np. w ten weekend byłam na wycieczce i nawet koncercie ale nikogo nie poznałam, może przez tę paskudną pogodę nie wiem, a może dlatego że wszyscy przyszli w parach lub gronie znajomych i nawet do kogo gęby nie było otworzyć. Nie widziałam tam żadnego samotnego faceta w zbliżonym wieku sad Jak byłam młodsza to jakoś nie miałam z tym problemów i stale kogoś poznawałam i "miałam branie", ale oczywiście nie można zwalać wszystkiego na wiek chociaż wiadomo, że jak się ma 40-tkę na karku to ciężej jest kogoś poznać niż ma się lat 20-25... Może to głupie ale od jakiegoś czasu mam wrażenie, że prześladuje mnie jakiś pech polegający na tym, że zawsze zjawiam się w niewłaściwym miejscu i o niewłaściwym czasie i w niewłaściwym towarzystwie, ale może to coś ze mną jest nie tak...? big_grin
                      • visual.j Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 20:50
                        Ludzie dobierają się w pary w młodości, powinnaś była też tak zrobić, potem wszyscy zajęci. Możesz tylko szukać wdowców albo rozwodników, bo kawaler jak się nie ożenił, to już się nie zdecyduje.
                        • jolanciak Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 21:03
                          Uwierz mi, ze próbowałam. W młodości poznawałam wielu mężczyzn ale z żadnym nie związałam się bo to sami kobieciarze byli jak się później okazywało lub sami nie wiedzieli czego chcieli. Raz było blisko ale facet zdradzał mnie i zostawił mnie dla innej. Tak więc z tym wiązaniem się z młodości bywa różnie. Pewnie dlatego nie wyszłam za mąż gdyż w przeciwieństwie do znanych mi kobiet, nie rzucałam się na kogo popadnie byle mieć tylko kogoś i nie przymykałam oczu na zdradę. Potem byłam w kilkunastoletnim związku z rozwodnikiem co miał już odchowane dzieci, z którym zresztą mam dziecko ale on już się z wiadomych powodów żenić nie chciał i po ciąży zaczął mnie źle traktować więc się rozeszliśmy. I od tamtej pory jestem sama ale słyszałam, że bywa, że ludzie koło 40 tki także wiążą się w pary smile
                      • asia.33 Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 21:09
                        Jak masz 20 lat masz inne kryteria . Chłopak wtedy bylebyl ładny , źle się uczy się co tam, żony nie miał żaden więc ten dylemat odpada. Teraz patrzysz czy o siebie dbać, czy ma prace, czy rokuje , nie chodzi już tylko o to by szwedać się do 2 w nocy , jechać pod namiot nad jezioro. Teraz gdy mamy 40 liczymy że ten kandydat będzie rokował na tyle aby nam życie zapewnił godne, wczasy , wygodę i żeby czasami jakiś pijak nie był . Pomyśl czy mając lat 20 myślałaś takimi kategoriami Zmieniają się oczekiwania bo wiemy jak wygląda życie.
                        • jolanciak Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 21:21
                          Asiu, uwierz mi ze moje wymagania z wiekiem bardzo spadły odkąd zauważyłam, ze powodzenie już nie to co kiedyś smile chciałabym po prostu aby facet szczerze interesował się mną ze wzajemnością i miał czyste intencje, ale jak widać to też chyba za wiele - jeśli ja się kimś zainteresuje na poważnie to przeważnie bez wzajemności albo zajęty jest. Ktoś mi kiedyś na tym forum polecił przestać szukać (wcześniej dużo poznawałam facetów przez net), tylko dać sobie na luz i tak zrobiłam kilka miesięcy temu, narazie bez większych zmian, chyba szykują się kolejne samotne wakacje
                          • asia.33 Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 21:32
                            Wierzę, nie trać nadziei , jak przykład podam Ci moja teściową ( nr 1 bo teraz mam teściową nr 2) . Więc 1 męża zostawiła bo poznała drugiego mając lat 40. Drugi zmarł po 35 latach bycia małżeństwem ( był 13 lat starszy) rok po jego śmierci poznała brata sąsiadki ( ten z kolei 13 lat młodszy) zmarł miesiąc temu. Babcia lat 78 lat , ani ładna ,ani zgrabna , się bogata , pracowała w swoim życiu 4 lata. Jej gust i cechy jakie powinna posiadać kobieta hmm zero punktów. Nie potrafił się ubrać, nie dbała o siebie, nie miała gustownie urządzonego domu - uwierz mi same wady ale była radosna , towarzyska , z każdym pogadała taka przekupka na targu. Może to jest ta cecha , sama już nie wiem w czym tkwi jej sukces matrymonialny 😂
                            • jolanciak Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 21:36
                              No właśnie dlatego ja twierdzę, że do wszystkiego w życiu, tak samo jak do facetów trzeba mieć po prostu szczęście. Ja nie mam szczęścia do facetów i zawsze ląduje sama, ale za to może mam szczęście do czegoś innego o czym jeszcze nie wiem wink
                              • visual.j Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 21:45
                                Wczasy, wygody i jeszcze żeby był wolny do tego i najlepiej zakochany, to raczej marzenia nastolatek smile Nie wiem, jak Wy dziewczyny, ale mi się zdaje, że jak ktoś jest samotny, to druga osoba, do której można otworzyć usta i razem spędzić czas i poczuć, że komuś zależy będzie ważniejsze dla kogoś samotnego.
                                • jolanciak Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 21:57
                                  lepiej bym tego nie ujęła ale od siebie jeszcze dodam, że ważne jest abyśmy przynajmniej lubili siebie na wzajem i swoje towarzystwo, inaczej nic z tego też nie będzie
                                  • visual.j Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 22:00
                                    Przyjaciela, kolegę się lubi. Jakby miał być z tego związek, to musiałby Ci się jednak i podobać, bo lubienie to za mało.
                                    • jolanciak Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 22:13
                                      za mało ale wiadomo że podobanie się kiedyś mija, u nas tak było po kilku latach minęło i wtedy zdałam sobie sprawę, że my się nawet nigdy nie lubiliśmy się tak z charakteru ani przybywać ze sobą i nic nas nie łączy, a każde z nas było inne i miało inne zainteresowania - cieszyłam się za każdym razem gdy mogliśmy choć trochę odetchnąć od siebie. gdybyśmy się chociaż lubili lub przyjaźnili i dobrze rozumieli to ja bym osobiście z nim z nim została mimo braku uczucia i "tego czegoś", czego między nami nigdy nie było
                                      • visual.j Re: Karty na lipiec 2018 25.06.18, 22:31
                                        Jedno i drugie jest ważne. Nawet z przyjaźni może zrobić się z czasem klapa. Na początku zawsze jest więcej fascynacji i wspólnych tematów. Nie ma gwarancji, że z czasem nie będzie ich mniej.
    • yorka83 Re: Karty na lipiec 2018 26.06.18, 09:11
      jolanciak z sumowania twoich kart w sferze uczuciowej wyszedl mi sad ostateczny, z kart visual kaplanka. mi cos tu "pachnie" jakims romansem z zonatym, albo ze poznasz mezczyzne, ktory bedzie ci sie bardzo podobal, ale okaze sie zonaty.
      co do wieku i poznawania mezczyzn. oczywiscie, ze latwiej jest poznac "meza" majac 20pare lat niz powyzej 30, bo ma sie wtedy inne kryteria i wiekszy wybor. sama jestem po 30 i wiem jak bardzo jestem w d...e. mezczyzni, ktorych poznaje okazuja sie byc albo zaleci, albo sami nie wiedza czego chca, albo zostali za przeproszeniem panowie, ktorzy raczej szukac powinni wsparcia u psychologa niz szukac kobiety. to nie tak, ze w pewnym wieku nie mozna kogos poznac, bo znam kobiety, ktore zawsze sobie kogos znajda. to nie jest tez, tak ze te wszystkie malzenstwa sa ze soba szczesliwe, bo takich (wnioskujac po obserwacji i opowiesciach) jest zaledwie kilkanascie procent. moim zdaniem w tej kwestii liczy sie tylko szczescie, tzn. znalezc sie w odpowiednim miejscu i czasie, bo sama mam kolezanki, ktore nigdy nigdzie nie wychodzily a wyszly raz i buuuum. ja tez staram sie wychodzic (wyglada to podobnie jak u ciebie jola-to ja wyciagam), ale juz mi to bokiem wychodzi...skoro i tak nie ma rezultatow
      • visual.j Re: Karty na lipiec 2018 26.06.18, 09:40
        Wrzuciłaś wszystkie karty do jednego wora. Na życie uczuciowe wylosowałam 3 karty. Oświeć mnie, jak z nich wyczytałaś romans z żonatym? big_grin
        • yorka83 Re: Karty na lipiec 2018 26.06.18, 12:46
          Diabel 3bulaw i krol bulaw
          • visual.j Re: Karty na lipiec 2018 26.06.18, 13:45
            Na ten temat już się wypowiedziałam. Diabeł to kajdany, a 3 buław to oglądanie wszystkiego „za wodą”, nie pokazuje romansów, a rozglądanie się za kimś. Jak Jolanciak jest już od lat sama, to nic dziwnego, że się będzie rozglądać. Diabeł to m.in. zazdrość, więc może zazdrościć koleżankom mężatkom, że mają kogoś, a ona nie. Po to losowałam swoje karty, żeby mieć jasny obraz. To kiepska rada dla osoby samotnej, żeby rozglądała się wśród żonatych, bo może źle się komuś w małżeństwie układa. Niejedna rodzina ma przykrości przez takie francowate podejście.
            • yorka83 Re: Karty na lipiec 2018 26.06.18, 21:02
              Ale czy ja napisalam zeby brala sie za tego zonatego?nie! Wiec spokojniewink)
              • jolanciak Re: Karty na lipiec 2018 26.06.18, 21:19
                Oczywiście nie mam zamiaru brać się za żonatego bo to nie w moim stylu, no chyba że udałoby mu się zataić ten fakt a takich oszustów nie brakuje. Tak sobie przypomniałam tę wróżbę sprzed około roku, co byłam u wróżki na żywo i zapowiedziała mi znajomość, a potem romans na wiosnę/lato tego roku z kimś kto nie przyzna się, że jest żonaty - w trakcie rozwodu/separacji czy jakoś tak. Mam nadzieję, że taki czarny scenariusz nie sprawdzi się bo jest wbrew moim zasadom - mimo żem już nie młoda to absolutnie nie ciągnie mnie do żonatych, aż tak zdesperowana i nawina nie jestem
                • visual.j Re: Karty na lipiec 2018 26.06.18, 21:44
                  Weź koleżankę i jedź do niego na chatę. Sprawdź, czy nie ma dwóch szczoteczek do zębów w łazience, damskich szpilek czy torebek na wieszaku itd. Jak ma żonę, to nie zgodzi się nawet na odwiedziny. Bajerować to można w necie.
                  • jolanciak Re: Karty na lipiec 2018 26.06.18, 21:58
                    Najczęściej da się to wykryć ale moja ciocia świętej pamięci dała się nabrać takiemu lowelasowi. Tzn. pojechał on za pracą do innej miejscowości, w której mieszkała mocja ciocia, a jego żona została z dziećmi w domu nieświadoma romansów męża lub po prostu przymykała na nie oczy skoro był jedynym żywicielem rodziny. Zakręcił się wokół ciotki wtenczas będącej po 40 tce, która długo była samotną matką i nie mogła znaleźć chłopa, zmachał jej dziecko, a ona dalej była nieświadoma, że on ma inną rodzinę, dowiedziała się dopiero gdy dostał on pozew o alimenty. Okazało się, że po przeprowadzce do mojej ciotki urwał on kontakty z żoną i przestał przesyłać pieniądze na dzieci i żona go podała o alimenty. Ciotka ciężko zachorowała na raka, on ją wtedy zostawił i ich dziecko i poszedł do następnej naiwnej, a ciotka zmarła w samotności, a najgorzej wyszło na tym dziecko bo zostało bez rodziców ;/
                    • yorka83 Re: Karty na lipiec 2018 27.06.18, 07:39
                      Przykre touncertain wiecie co, pracuje z klietami i jak czasami widze zachowanie zonatych facetow to nic tylko za glowe sie zlapac. Masakra co to sie porobilo...;/
                      • liu.jo Re: Karty na lipiec 2018 27.06.18, 18:00
                        Też pracuję w większości z mężczyznami, w ogóle większość moich znajomych to mężczyźni i muszę przyznać że szanują się i swoje związki. Trafi się kilku erotomanów gawędziarzy Ale zdrady by się żaden nie dopuścił. Myślę że zdrady to w dużej mierze brak zajęcia i szukanie podniet i dotyczy to jednakowo mężczyzn i kobiet
                        • asia.33 Re: Karty na lipiec 2018 27.06.18, 18:28
                          To zależy od wielu czynnikow, niektórym sodóweczka odbija. Pracowałam nie też z samymi facetami, awans, poduszki ,kariera - niektórzy to złe znoszą w sensie właśnie sodóweczki. W innej pracy kolega , który stale gadał o żonie zdawałoby się ideal, kiedy ja miałam nadgodziny został i on i zaczęły się podchody. Wiedział że mam męża i wiecie co mi zaproponował, że ani jego "Święta Ania" ani mój mąż nic się nie dowiedzą , zachowywał się jak zboczeniec . Byłam w szoku. Z kolei taki przystojniacy ej, który mógłby śmiało uchodzić za podrywacza był bardzo ok wobec swojej żony, nie mówił o niej często ale też nie robił takich jaj.
                    • asia.33 Re: Karty na lipiec 2018 27.06.18, 11:50
                      Straszne to ! Ale tak bywa , faceci jak szukają kochanki to znajdą. Jednej się przyzna , że ma żonei jak go odtrącić to nastepnej nakłamie, bo sam zauważyłeś że mówiąc prawdę nie osiągnie tego co chce. Faceci żonaci nie szukają związków a rozrywki, czegoś co im dodaj pikanterii w życiu, sprawi że poprawi się im samopoczucie. To nie jest tak ,że kobieta sobie bierze żonatego bo niby jak za głowę go ciągnie na siłę? Nie! To oni szukają i sami chcą. Gdy żony pomstują na kochanki niech o tym pomyślą , że to wina mężów w drugiej kolejności kochanek. Kochanki w większości przypadków nie wiedzą o istnieniu żony ( o istnieniu dzieci nie wspomnę) .
                      • yorka83 Re: Karty na lipiec 2018 27.06.18, 12:18
                        Ja mysle,ze taki facet musialby sie naprawde niezle kamuflowac, ale nie wierze ze po miesiacu znajomosci kobieta by nie wiedziala.bo niby jak?bzykali by sie tylko w poludnie a potem kazdy do siebie?lub musialy by sprzyjac temu specjalne okolicznosci np.wyjazd za praca do innego miasta/kraju.
                        • emily-rose Re: Karty na lipiec 2018 27.06.18, 12:39
                          Niektórzy potrafią być tak cwani i zorganizowani, że szok. A do tego, jak kobieta zakochana, patrzy przez różowe okulary i na pewne rzeczy nie zwraca uwagi i dopiero po czasie docierają do niej pewne rzeczy.
                          • yorka83 Re: Karty na lipiec 2018 27.06.18, 13:21
                            O zaslepieniu tez chcialam napisac.
                          • jolanciak Re: Karty na lipiec 2018 27.06.18, 17:45
                            kiedyś mój niedoszły partner/kochanek (robił do mnie podchody przez kilka miesięcy) ponad pół roku ukrywał, że ma przyszłą żoną - niczym się nie zdradził, robił z siebie ofiarę losu pokrzywdzoną przez kobiety, jak to ma w miłości pecha i jest biedny, samotny, pokrzywdzony przez kobiety ale mi intuicja podpowiadała co innego i tu się nie pomyliłam - od kilku lat miał starą partnerkę na odległość (mieszkali w innych miastach), z którą ostatecznie związał się na stałe (ona przeprowadziła się do niego) i chyba już nawet małżeństwem są o ile nadal jeszcze są razem, gdyż nie mam z nim już kontaktu. przypadkiem dowiedziałam się o niej w rozmowie ze wspólnymi znajomymi, że on z nią spotykał się już na długo zanim się jeszcze poznaliśmy. oczywiście zakończyłam naszą znajomość gdy się o tym dowiedziałam
                        • asia.33 Re: Karty na lipiec 2018 27.06.18, 13:12
                          Znam sytuację ,że facet za plecami żony kupił mieszkanie . Kochance dał klucze i mogła wejść do mieszkania kiedy chciała. Nigdy tam nie spotkała innej kobiety. Facet miał taką pracę , która wymagała wyjazdów . Dopiero na mieście natknęli się na żonę i sprawa się rypła. Wtedy to kochanka była zaangażowana bo to już trwało z rok. I jej samej było przykro że została oszukana. Facet zamieszkał na stałe w tym mieszkaniu, żona rozwodu nie chce bo nie pracuje a on opłaca jej dom i utrzymuje więc siedzi cicho. Kochanka odeszła a facet ma nową. Jak widać facet jak chce mieć kochankę to go nic nie powstrzymała.
                          Druga sytuacja, znajomy ma kochanki, żona wie ale nie wnosi o rozwód bo musiałaby wrócić do rodziców , dziecko już pełnoletnie. Facet piastuje wysokie urzędu stanowisko i wcale nie boi się opinii żony gdyż po rozwodzie to ona będzie stratna . Niestety sprawy finansowe sprawiają ,że ludzie się oszukują i żyją obok siebie udając że nic się nie dzieje. Wiele żon wie jak jest .
                          • asia.33 Re: Karty na lipiec 2018 27.06.18, 13:20
                            Kolejny przykład : wyobraź sobie sytuację , facet pracuje w Warszawie , pod Warszawą ma dom . Poznaje kobietę, ma on już se lata , mówi kobiecie że mieszka z mamą i tatą mama nie akceptuje żadnej kobiety . Mówi że trzeba poczekać, że ja przygotuje . Kochanka ma mieszkanie . Widują się codziennie zanim on wróci po pracy do domu . W weekendy udaje się jemu też wpadać. Zanim kobieta zacznie wypytywać o owa mamę facet namiesza w życiu kochanki , zdąży się ona zaangażować itp. Tej mamy nigdy może nie poznać ( bo to żona) ale co facet poużywa to jego. Jak kochanka zacznie naciskać zerwie z nią i znajdzie nową, która tą samą bajkę łyknie i jakiś czas zanim kolejna zacznie wypytywać o mamę minie. Im nie chodzi o budowanie czegoś stałego, jak się uda pokłamać z pół roku to super , co użyli to ich. Na kolejne pół roku znajdzie się kolejna.
                            • yorka83 Re: Karty na lipiec 2018 27.06.18, 13:42
                              Skoro chlop jak dab i boi sie mamusi to dawno trzeba by uciekacwink)
                              • asia.33 Re: Karty na lipiec 2018 27.06.18, 13:48
                                To prawda ale zanim kobieta zajarzył trochę czasu minie a facetowi o ten czas chodzi . Gdy zauważy ,że zaczynają się pretensje i oczekiwania więcej wycofa się by znaleźć nową, która zanim dotrze do etapu " wymagania" da jemu to czego on szuka. To my kobiety szukamy czegoś na stałe. każemy im się deklarować , nam to jest potrzebne im nie wink
                                • yorka83 Re: Karty na lipiec 2018 27.06.18, 15:29
                                  Natura zna takie przypadkiwink
                            • emily-rose Re: Karty na lipiec 2018 27.06.18, 15:09
                              No właśnie, to są doskonałe przykłady, że jak się chce i ma się trochę sprytu to się uda. Najgorsze, że czasami sygnały są oczywiste, ale człowiek sam siebie oszukuje i udaje, że ich nie widzi. Taka ludzka natura.
                              • asia.33 Re: Karty na lipiec 2018 27.06.18, 15:22
                                Wiesz , są kobiety którym to odpowiada. Znam takie panie, które szukają romansu z żonatym bo same mają mężów. Myślenie ,że uchroni się męża przed kochankami to oszukiwanie samej siebie i walka z wiatrakami - oczywiście w sytuacji gdy on sam tego che i szuka. Winy trzeba najpierw szukać w mężu , pomyśleć zapytać dlaczego tak robi, czy zawsze taki był czy cis się zmieniło.
                                • emily-rose Re: Karty na lipiec 2018 27.06.18, 15:36
                                  Dokładnie, jakby nie chciał, to by się w to nie pakował. Nie można ludzi do czegoś zmusić. Do tanga trzeba dwojga.
                          • liu.jo Re: Karty na lipiec 2018 27.06.18, 17:56
                            I wiele tych żon pokątnie ma swoich kochasiów, bo dla innych facetów z kolei wygodnie że mogą się pobawić z fajna zadbana niczym nie zmęczona kobietka, która nic od nich nie wymaga bo jej się to nie opłaca wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka