Dodaj do ulubionych

swinka morska

17.07.18, 11:08
Znajomi dostali swinke morska w prezencie od kolezanki. Nie mieszkaja razem weic nie moga ustalic z kim swinka ma mieszkac. Gdzie bedzie lepiej swince?
U niej- diabel rycerz bulaw umiarkowanie
Nie planowali swinek wiec nie wiadomo czemu znajoma im ja kupila i zrobil sie z tego klopot. Maja razem jechac na urlop i nie ma nikogo kto sie zaopiekuje zwierzatkiem w tym czasie. swinka wiaze im rece a urlop tuz tuz. rycerz bulaw to pewn ich wyjazd a osoby w diable maja kajdany wiec nie moga ruszyc sie z domu z powodu swinki chyba ze znajda opieke. umiarkowanie jednak moze znaczyc ze jakos sie to pouklada i moze znajdzie sie jakas kolezanka ktora wezmie zwierzatko na ten czas. Bedzie to trudne bo nikt nie chce tej swinki juz pytali.
U niego krol bulaw 3 mieczy 5 mieczy
Swinka to samczyk wiec to ona wyszla w kartach. bedzie czuc sie u niego samotna bo kolega jest sporo poza domem i zacznie obryzac elementy klatki? moze sobie zlamac zab albo zrobic inna krzywde i nikt nie zauwazy w pore.
Jest tez pomysl zeby swinke oddac kolezance ktora ja sprezentowala. Jak zareaguje kolezanka, czy przyjmie ja z powrotem?
moc krolowa mieczy 5 bulaw
Kolezanka zezlosci sie ze nie chca jej prezentu i jeszcze moze im awanture zrobic albo powiedziec cos przykrego?
Wyglada wiec ze najlepiej bedzie jej chyba u pierwszej osoby? jakos przywyknie i wpadnie na pomysl gdzie ta swinke mozna dac na czas wyjazdu.
Obserwuj wątek
    • misboaa Re: swinka morska 25.07.18, 00:06
      Odpisalam na twoj post juz kilka dni temu a widze ze nie dotarl. Szkoda...
      Smutno sie czyta o takich sprawach. Od lat prowadzone sa w mediach kampanie o tym by nie dawac prezentow tego typu, a i tak pojawiaja sie takie sytuacje.
      Rzecz sie juz stala wiec teraz trzeba swince pomoc by miala dobre zycie smile To takie sympatyczne zwierzatka smile
      Karty mowia ze w tej sytuacji piwinna zostac z nia. Pomimo ze jest to wymuszone to obie panie dobrze sie zintegruja. Swinka da kolezance wiele przyjemnych momentow i sama bedzie sie tam lepiej czula. Tam bedzie mogla sobie pobiegac swobodnie, od czasu do czasu. Bedzie glaskana i podkarmiana smakolykami. Minusem chyba bedzie jej zapach lub dzwiek/skrobanie lub tez cos innego. Moze swinka ma dlugie wlosy ktore np: moga sie brudzic siśkami albo bedzie moczyc miejsca/podczas swobodnego biegania. To moze kolezanke denerwowac ale nie na tyle zeby swinke przestac lubic smile
      U niego byla by bardzo ograniczona. Mocno by piszczala, szczegolnie w nocy co by jego denerwowlo/pewnie w dzien tez ale tego by njie slyszal. Nie mogla by tM wychodzic i to doprowadzalo by ja do frustracji. Swinka by tam chorowala glownie z powod smutku psychicznego ktory wynika z ograniczonego trybu zycia. Taki rodzaj niezasluzonego wiezienia.
      Natomiast ofiarodawczyni "prezentu" z cala pewnoscoa by go nie przyjela, i dodatkowo jeszcze powoedzial kilkagorzkich slow. Moze po chwili zastanowienie i z braku wyjascia wziela by swinke do siebie, ale i tak skonczylo by sie awantura.
      Z cala pewnoscia mozna jednak pozostawic swinke na czas urlopu pod jej opieka. Choc nie bedzie z tego zadowolona to sprosta zadaniu tak jak sie nalezy. Prezent byl od nie wiec nie ma powodu szukac zastapeczego domu gdzie indziej.
      A swoja droga (choc nie znam szczegolow) to nalezalo by sie przyjzec znajomym i zweryfikowac relacje. To naprawde nie jest wielki klopot zaopiekowac sie takim stworzeniem przez kilka dni. Mozna klatke wziac do siebie i zaoszczedzic sobie chodzenia. Mysle ze to frajada dla kogos kto nie moze miec zwierzecia na stale.
      Mam dwie rozne pary znajomych, doroslych ludzi bez dzieci ktorzy maja swinki i sprawia im to wiele radosci. Jedna para ma juz trzecia (bo one zyja krotko), a druga to az dwie ktore mieszkaja w pieknej, pietrowej klace ze schodkami a cieple dni spedzaja w ogrodzie za specjalnym plotkiem. Cudo smile
      • chalcedonn Re: swinka morska 25.07.18, 11:35
        dzieki za odpowiedz. znajomi ktorzy chcieli przyjac swinke maja psa albo kota i odmowili zeby nie stresowac swinki i swoich zwierzat. jednak zglosili sie do tej kolezanki co im swinke sprezentowala. najpierw byla zla jej znajoma powiedziala ze widziala ta swinke u niej wczesniej i ona jej chyba nie kupila tylko chciala sie pozbyc wiec nie chciala jej spowortem. jak jednak nie mogli nikogo innego znalezc to sie zgodzila w koncu. przed wyjazdem pojawil sie jednak problem bo wyslala smsa koledze ze jak przyjedzie z swinka to mu loda zrobi. ona robi sama lody z miksowanych owocow i wszyscy o tym wiedza ale kolega nic nie wiedzial i spanikowal i nie chcial zawiezc jej tej swinki. naszczescie jego kolega sie zachecil i zaoferowal ze sam ja do niej zawiezie. podobno nawet mial jej kupic kwiaty bo powiedzial ze nie wypada do kobiety isc z pustymi rekami tylko z sama swinka. tkze dobrzze sie skonczylo bo ona akurat randkuje z facetami bo sobie kogos szuka to jeszcze nowego faceta poznala. znajomi wyjechali a po powrocie maja dokupic swince towarzyszke zeby parka byla i swince smutno nie bylo.
        • chalcedonn Re: swinka morska 25.07.18, 14:15
          jako ciekawostke napisze jezzcze ze kolega pomalu przestaje sie jej bac i moze pojedzie po swinke jak wroca z urlopu; ta znajoma od swinki wyslala kolezance juz przynajmniej z 5 zaproszen na lody odkad wyjechali a wczesniej tez to bez przerwy robila to taka jej pasja i wszystkich zaprasza wiec kolega pomalu przywyka.
    • misboaa Re: swinka morska 25.07.18, 17:28
      Coz.... tak jak mowilam, swinka na czas urlopu zostala u ofiarodawczyni. W tym przypadku doslonie bo zwierzatko stalo sie ofiara jej zagrywek. Szkoda go, ale dobrze sie stalo bo w nowym domu, u kolezanki bedzie miala dobrze. Super pomysl z towarzystwerm dla niej. W penym sensie odcizay to pania domu od obowiazkow. Z uwagi na karty radze dobrze dobrac dla swinkinpare bo istnieje ryzyko ze nei z kazdym osobnikiem soe zgodzi. To sa wlasnie te prpblemy o ktorych wspominalam. Nalezy sie upewnic ze nie beda ze soba walczyc no pmomyslec o antykoncepcji poniewaz karty az piszcza sexem i romansem big_grin big_grin big_grin
      W szybkim tempie zrobil by sie Świniniec big_grin big_grin big_grin
      Uwaga wiec na to!
      I niech znajomi zastanowia sie nad relacja z ta dziewczyna. To nie jest wiarygodna osoba do blizszej zazylosci z nimi. Przy intensywniejszych kontaktach bedzie z nia jeszcze nie jedno nieporozumienie.
      • chalcedonn Re: swinka morska 25.07.18, 18:04
        misboaa napisała:

> karty az piszcza sexem i romansem big_grin big_grin big_grin
        > W szybkim tempie zrobil by sie Świniniec big_grin big_grin big_grin

wlasnie w tym tkwi cala swinia ze swinka seksu nie miala i nawet sie z inna swinka nie powachala. inne swinki mieszkaja daleko. kolezanka podrzucila ja bo jej przeszkadza zapach ale sama ja wyhodowala moze chciala na swince interes zrobic ale nic nie zarobila to ja podrzucila

> I niech znajomi zastanowia sie nad relacja z ta dziewczyna. To nie jest wiarygo
        > dna osoba do blizszej zazylosci z nimi. Przy intensywniejszych kontaktach bedzi
        > e z nia jeszcze nie jedno nieporozumienie.

narzuca sie nie mozna sie jej pozbyc chyba ma obsesje zwlaszcza w jednym temacie
        • misboaa Re: swinka morska 25.07.18, 18:41
          chalcedonn napisał:

> misboaa napisała:
          >
          > > karty az piszcza sexem i romansem big_grin big_grin big_grin
          > > W szybkim tempie zrobil by sie Świniniec big_grin big_grin big_grin
          >
          > wlasnie w tym tkwi cala swinia ze swinka seksu nie miala i nawet sie z inna
          > swinka nie powachala. inne swinki mieszkaja daleko. kolezanka podrzucila ja bo
          > jej przeszkadza zapach ale sama ja wyhodowala moze chciala na swince interes zr
          > obic ale nic nie zarobila to ja podrzucila

Pytalam czy swinka ma dlugie wloski bo w tych kartach siuśków co niemiara big_grin W nowym dpmku sobie jednak z tym poradza/choc nie unikna, ale to nic. Nowa wlascicielka dobrze sobie ze wszystki mproadzi bedzie zadowolona.
          Mowilam o "konflikcie" z druga swinka oraz ewentualnym powoekszeniu stada poniewaz wspominalas ze jest pomysl by dac jej prake. Karty mowia ze pomysl jest swietny, ale dobrze by bylo zeby przed ostateczna decyzja kto z nia zamieszka w jednej klatce wczezniej sprobowala kontaktu z tym osobnikiem poniewaz jest ryzyko ze nie z kazdym sie zgodzi wiec po co dodatkowe stresy i walka? Zwierzeta tez sie musza sobie podoba i do soebie pasowac. Jak tarafi na swego to milosc zasloni jej caly swiat hihihihihi i wtedy trzeba uwazac.

>
          > > I niech znajomi zastanowia sie nad relacja z ta dziewczyna. To nie jest w
          > iarygo
          > > dna osoba do blizszej zazylosci z nimi. Przy intensywniejszych kontaktach
          > bedzi
          > > e z nia jeszcze nie jedno nieporozumienie.
          >
          > narzuca sie nie mozna sie jej pozbyc chyba ma obsesje zwlaszcza w jednym tem
          > acie

Tam, ma obsesje bo ja "wzielo".
          Trzymac ja na dystans.
          Nie wchodzic w zadne blizsze relacje i bedzie dobrze. Szybko sie zdenerwuje i przestanie. To nie jest osoba do towarzystawa dla tych ludzi. Oni nie powinni sie byc z nia w bliskosci. Bardzo mozeliwe ze jej chodzi tylko o tego kolege, a kolezanka to jedynie pretekst do kontaktow z nim.
          Dystansssssss
          • chalcedonn Re: swinka morska 25.07.18, 18:58
            powiem im zeby wzieli swinke na zakupy zeby mogla sobie sama wybrac towarzyszke.
            kolezanke mocno wzielo.... tylko nie wiadomo czy to sympatia czy antypatia bo odstrasza zamiast interesowac
            • misboaa Re: swinka morska 25.07.18, 19:53
              chalcedonn napisał:

> powiem im zeby wzieli swinke na zakupy zeby mogla sobie sama wybrac towarzyszke
              > .

Dokladnie o to chodzi. Swinka ma sobie znalezc sympatie ktore jej sie spodoba smile Widze ze oszaleje z wrazenia big_grin big_grin big_grin

> kolezanke mocno wzielo.... tylko nie wiadomo czy to sympatia czy antypatia bo o
              > dstrasza zamiast interesowac

Jest nachalna i intuicyjnie wszyscy czuja jej nieszczerosc poniewaz dziala zgodnie ze swoim planem i dlatego odstrasza.
              Ignorowac jej inicjatywe bo nic dobrego to nie jest.
              • chalcedonn Re: swinka morska 25.07.18, 20:02
                dzieki misboa przekaze im twoje rady i oczywiscie zeby swinka sobie mogla poszukac swobodnie sympati to bedzie szczesliwa
                • misboaa Re: swinka morska 25.07.18, 22:08
                  chalcedonn napisał:

> dzieki misboa przekaze im twoje rady.

Tak przekaz. A jesli jest tez twoja znajoma to rowniez wez to pod uwage. Moja rada nie dotyczy radykalnego zrywania kontaktu, ale nie wchodzenia w bliska komitywe. Taki rodzaj znajomej a nie kolezanki.

i oczywiscie zeby swinka sobie mogla poszu
                  > kac swobodnie sympati to bedzie szczesliwa

Tak z uwagi na ryzyko niezgrania i nieprzyjemnych sensacji miedzy zwierzakami o ktorych uprzedzaja karty. Sam pomysl jest doskonaly i przy odpowiednim towarzyszu zarowno swinka jak i jej wlasciciele beda mieli z tego mega frajde i bedzie super smile Sama bedziesz do nich chodzic by sie pobawic big_grin
                  • misboaa Re: swinka morska 25.07.18, 22:11
                    Zapomniala mdodac ze odpowoeni towarzysz bedzie swinke relaksowal. Taki swinkowy chillout dla wszystkich smile
                  • chalcedonn Re: swinka morska 25.07.18, 22:30
                    to kolezanka z pracy. marzyla jej sie wielka kariera ale ze nie udalo to idzie po trupach do celu. dzieki niej juz pare osob stracilo prace w firmie. jej sie zdaje ze jak ktos dostanie podwyzke to na pewno dawal du...y. takie skrzywienie z frustracji i niespelnionych ambicji.
                    swinka jest znerwicowana ale napewno postarja sie zeby jej bylo dobrze skoro juz ja przygarneli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka