Dodaj do ulubionych

Przeprowadzka

13.03.21, 21:54
Hi!
Chce sie przeprowadzic, ze roznych powodow. Miejsce, gdzie mieszkam , jest na odludziu, trzeba wszedzie jezdzic, ja mam problemy z jazda (pisalam o tym w innym watku), pracy za bardzo tu nie ma i kiepska szkola srednia dla synka, ktory niedlugo bedzie w odpowiednim wieku. Problem polega na tym, ze moj maz nie chce sie przeprowadzac, nawet nie podejmuje dyskusji. Jedyne , co mi przychodzi do glowy, to kupic drugi dom (mam troche srodkow) i sie tam przeniesc i liczyc, ze maz do nas dolaczy. Wyciagnelam karty:
Synifikator/Ja: Paz monet. Mysle o pieniadzach, choc nie mam ich za wiele. Paz pokazuje pewne spryciarstwo.
Co bedzie, jesli sie przeprowadze: Dziesiec mieczy, Cesarz, Smierc. Definitywny koniec- czego? Mojego malzenstwa? Mieszkania w starej miejscowosci? Calkowita zmiana sytuacji, srodowiska? Planowana miejscowosc jest wieksza, inna niz obecna, niedalego duzego miasta, ale nie samo duze miasto, takie troche wieksze miasteczko. Cesarz, mezczyzna, czy w koncu maz da sie przekonac?
Co bedzie, jesli sie nie przeprowadze? Odwrocony Diabel, odwrocone siedem kielichow, odwrocona trojka kijow. Bede coraz bardziej sfrustrowana, czula, ze przegapilam szanse. Bede sie czula uwieziona (Diabel).
Karty silne. Cokolwiek zrobie, bedzie trudno. Prosze o komentarze.
Obserwuj wątek
    • sevrena Re: Przeprowadzka 14.03.21, 10:34
      Kosmar,weszłaśw korkociąg a sytuacja niemożliwa, Ja mam "cynk" że mąż się nie zechce przeprowadzić, towróży mu zmiany pracy,miejsca zamieszkania...kolegów z dzieciństwa. Nawet nie licz.
      Tego może tyczyć się Śmierć i niebezpieczna karta Diabła, ale przydałoby się jeszcze "przepuścić" przez kogoś obiektywnego.
      Oyala ciągle nieobecna, bo ja kart tymczasowo nie mam?
      Nawet nie marz...
      Odwrócony Diabeł sugeruje,że uwolnisz się przynajmniej umysłowo kiedy przestaniesz o tym wszystkim obsesywnie myśleć, dziecko ma już swoje lata, nastolatek wyfrunie z gniazdka na dniach, a wy będziecie bez powrotu, choć starsi.
      Emigranci tak mają, zresztą, u mnie prawie wszyscy byli na emigracji ale wrócili nagle podczas epidemii...
      Uśmiechnij się ;D Mooże nie tak źle będzie,spróbuj rozkladu na fałsze ;D... fałszywe drogi rozumowania i dlaczego - to też ważne.
      Pomedytuj, to pomaga w momencie psychozy dziejowej zagłady epidemią... może dlatego i pracy brakuje,ale wobec 13- Śmierci i 10 M - pogrzebanych nadziei to czasami jedyna droga wytłumaczenia.
      • andgie Re: Przeprowadzka 14.03.21, 10:50
        Sevrena, dzieki za odpowiedz. Chce sie przeprowadzic takze ze wzgledu na synka i jego szkole. A co ze mna? Ja tu nie mam perspektyw, wszedzie trzeba dojezdzac i to sporo, do tego dochodza problemy z samochodem. Czuje sie, jakbym to Ja Musiala sie dostosowac I jeszcze doplacac, bo jak Na razie to Ja zarabiam wiecej i nie ma perspektyw, zeby sie to szybko zmienilo. Opcja jest zwiazek na odleglosc, ale nie tego chce.
    • czarnula46 Re: Przeprowadzka 16.03.21, 18:59
      Paź Monet pokazuje że masz plan na życie kiełkuje nowy pomysł.
      Zaczne od pytania co będzie jeżeli się nie przeprowadzisz? Bedziesz sfrustowana będziesz się czuła jak w klatce nie możność spelnienia swoich marzeń ograniczenia z tym związane.

Na pytanie co będzie gdy się przeprowadzisz.Zakonczysz pewien etap w zyciu choć nie obędzie się bez kłopotów przykrości ale śmierć może zapowiadać całkiem nowy etap zyciowy. Cesarz zdania nie zmieni jak postanowi tak zrobi może to ty i twoja postawa
      • czarnula46 Re: Przeprowadzka 16.03.21, 21:34
        Jeszcze raz patrzę na ten rozkład.
        Masz marzenia i chyba warto je spełniać .Śmierć moim zdaniem może być całkowita zmiana życiową.Popatrz na rozkład drugi. Jeżeli zostaniesz to dalej czeka cię żal z niespełnionych marzeń i poczucie pustki w życiu.
        Wiec może odważnie ruszaj do przodu. Cesarz wie czego chce to raczej jako Ty.
        • andgie Re: Przeprowadzka 16.03.21, 23:00
          Czarnula46. Gleboko w duszy wiem, ze nie zmienie zdania.
          • czarnula46 Re: Przeprowadzka 17.03.21, 13:48
            Więc działaj wiem że podjęcie decyzji bywa czasem trudne. Ale warto iść do przodu.
            Powodzenia życzę karty sa zza .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka