Dodaj do ulubionych

Telewizja N: Turbo dekoder HD od października

IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.09, 14:36
Co do jakości telewizja N faktycznie jest najlepsza, ale obsługa
klieenta zostaje wiele do życzenia. Ciężko się dodzwonić, a jak się
uda to trochę trzeba zapłacić zależności o czasu polączenia,
ponieważ 08015555555 za ten nr nie płaci się za jeden impuls tylko
pobierana jest opłata z godnie cennikiem. Po zatym nie odpowiadają
na e-mala.
Obserwuj wątek
    • makova_panenka Re: Telewizja N: Turbo dekoder HD od października 22.09.09, 15:19
      Rozbierał to ktoś? Na jakim chipsecie jest to zrobione?
      Pewnie coś od Intela.
      • Gość: Adam Re: Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: *.chello.pl 22.09.09, 21:40
        ADB robi swoj sprzet glownie na ST.
        • Gość: Macho Re: Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 00:33
          To prawda, ale sądząc po zapowiadanych możliwościach wydaje się, że ST będzie na
          to nieco za krótkie.
          • pe1 Re: Telewizja N: Turbo dekoder HD od października 23.09.09, 00:37
            Masz najwyraźniej niewielkie pojęcie o ofercie układów ST
            • Gość: artur "Mi w nowym dekoderze najbardziej podoba się..." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 02:35
              MNIE za to najbardziej podoba się oferta programowa n-ki. Mam sport i
              discovery. Rewelacja.
            • Gość: Macho Re: Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: 213.199.193.* 23.09.09, 14:44
              Od lat to samo. Dolna strefa stanów wysokich, ale na Youtube ciągle za mało.
      • Gość: krol_kartofli Re: Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: *.org 23.09.09, 21:36
        Dlaczego od Intela? akurat Intel ma drogie uklady i niezbyt atrakcyjne jesli chodzi o dostepne funkcje. To jest Broadcom, jaskolki cwierkaja o czyms z z serii BCM741x
    • Gość: Gosc 250 GB nie wystarczało na nagarnia właściwej ilośc IP: 192.193.245.* 22.09.09, 16:24
      250 GB nie wystarczało na nagarnia właściwej ilości filmów.

czy ktos moze przytoczyc definicje wlasciwej ilosci filmow - ile to
      jest ?
      • Gość: M.Koryszewski Re: 250 GB nie wystarczało na nagarnia właściwej IP: *.stacje.agora.pl 22.09.09, 16:55
        Hmm, dobra uwaga - juz poprawione. :)
        • business3 PO co płacić za TV ??? FTA nie wyoglądasz... 22.09.09, 18:19
          PO co płacić za TV ??? FTA nie wyoglądasz...
          • Gość: cooleczka Re: PO co płacić za TV ??? FTA nie wyoglądasz... IP: *.promax.media.pl 22.09.09, 18:42
            FTA? ?? a co to?

pytanie odnośnie tego multiroomu, czy funkcja ta pozwala na oglądanie innych
            kanałów na 2 telewizorach, czy tego samego kanału? Bo jeśli innych to coś czuję
            że "N" pojedzie z konkurencją na same święta ;)
            • yez.hodowca Re: PO co płacić za TV ??? FTA nie wyoglądasz... 22.09.09, 18:53
              Gość portalu: cooleczka napisał(a):

> pytanie odnośnie tego multiroomu, czy funkcja ta pozwala na oglądanie innych
              > kanałów na 2 telewizorach, czy tego samego kanału?

Ten sam kanał od zawsze można było oglądać na dwóch telewizorach jednocześnie: jeden podpiąć przez HDMI, drugi przez component. Tak więc myślę, że chodzi o dwa różne kanały :)
              Technicznie jest to jak najbardziej wykonalne, w końcu można jednocześnie nagrywać i oglądać co innego.
              • soul.brother N-ka w praktyce: 23.09.09, 07:19
                N-ka jest niby fajna ale:
                1 oferta jest droga.
                2 dwa razy w miesiącu dostaje na ekranie ponaglenia w stylu:
                pozostało ci N dni do zapłaty 0.00 złotych ( mimo ze zrobilem nadpłatę aby tego
                nie oglądać) i nie mozna tego ominąć jednym klawiszem, trzeba wejść do menu i
                zobaczyć szczegółowa fakturę. Lecz mimo to za kilka dni dostajemy jeszcze jedno
                ponaglenie.
                3 od lat nie udało sie autorom softu do dekodera napisać poprawnie działającego
                oprogramowania. np: błędne wskazywanie programów zapamiętanych do nagrania..
                bardzo wolne działanie, itp itd..
                4 o kanałach pseudo HD nie wspominam, zakładam ze technologia jeszcze raczkuje i
                potrzeba czasu.

na koniec: domyślam sie ze oferta innych telewizji również jest byle jaka ale
                N-ka sie tu nie wyróżnia. wbrew temu co sugerują trolle z działu marketingu N.

• Gość: Łukasz B. Re: N-ka w praktyce: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 13:25
                  Odpowiem ci na te zarzuty:
                  1) n jest na pewno tańsza od Cyfry+ (pełna oferta, nie licząc VOD)
                  n: 80 (za 5 pakietów) + 20 PLN (nFilm) + 15 PLN (Filmbox) + 25 PLN (HBO) + 15 PLN (Cinemax) = 155 PLN
                  CP: 87,80 (Familijny SuperFilm) + 30 PLN (opcje HD) + 20 PLN (opcja erotyczna) = 147,90 PLN
                  Przy pewnej opcji kupna dopłacisz czynsz za dekoder CP (nie pamiętam ile, ale zależy to od rodzaju dekodera). Jednakże jest możliwe większe miesięczne płacenie niż w n.
                  C+: 168,90 PLN (Prestiżowy HD+) + 29 PLN (opcja Relaxxx) + 12 PLN (opcja FranceTV) = 209,90 PLN
                  Możliwy czynsz za dekoder: 10 PLN (SD), 15 PLN (HD bez dysku) i 20 PLN (HD PVR)
                  Możliwy także multiroom: 35 PLN (krócej niż rok z C+) lub 15 PLN (dłużej niż rok z C+)
                  2) To wbrew pozorom zaleta n-ki (oszczędność papieru na fakturach)
                  3) Mimo pomyłek w sofcie n ma najstabilniejsze dekodery na rynku (nie licząc Mediasatów C+, które są stabilniejsze, ale już przestarzałe)
                  4) n ma najwięcej kanałów tego typu na rynku (14 kanałów) z czego co najmniej 7 (obydwa Eurosporty HD, 3 dokumentalne HD, TVP HD i MTVN HD) są prawdziwymi perełkami

Na podsumowanie: nie jestem trollem z działu marketingu n-ki, tylko realnym obserwatorem rzeczywistości.
              • Gość: M. Koryszewski Re: PO co płacić za TV ??? FTA nie wyoglądasz... IP: *.stacje.agora.pl 23.09.09, 10:42
                Z tego co wiem to będzie można oglądać inne kanały na dwóch telewizorach w tym samym czasie.
            • business3 Czemu POlacy tak uwielbiają być dojeni??? 22.09.09, 19:55
              Czemu POlacy tak uwielbiają być dojeni???
            • cloclo80 Re: PO co płacić za TV ??? FTA nie wyoglądasz... 22.09.09, 20:05
              FTA to Free-To-Air czyli program całkowicie niekodowany.
              Multiroom to funkcja zerżnięta z tanich chińskich tunerów. Dwa odbiorniki łączy
              się za pomocą portu szeregowego i ten z kartą dostarcza klucze temu bez karty.
              Aktualnie takie coś robi się przy pomocy odbiorników z dostępem do Internetu.
              Odbiornik z kartą staje się serwerem i dostarcza klucze podłączonym klientom.
              Położenie serwera z kartą praktycznie nie ma znaczenia. Może być za ścianą, może
              stać na drugim końcu Europy.
        • cloclo80 Re: 250 GB nie wystarczało na nagarnia właściwej 22.09.09, 20:14
          Kanał TVN SD ma przepływność w okolicach 8Mbit/s czyli dorzucając do tego dźwięk
          coś w pobliżu 1MB/s. Godzina nagrania daje 3600MB czyli 3.5GB/h. Przy takim
          transferze 500GB dysku wyczerpie się po 6 dniach nieprzerwanego zapisu. Po
          kompresji z w MPEG4 wejdzie tego zdecydowanie więcej ergo 500GB powinno
          wystarczyć na bardzo długo.
    • Gość: zg ADB ma siedzibą w Zielonej Górze IP: *.multimo.pl 22.09.09, 18:26
      Warto dodać, że firma ADB produkująca te dekodery ma swoją główną siedzibą w Zielonej Górze :-)
      • Gość: Abonent Re: ADB ma siedzibą w Zielonej Górze IP: *.chello.pl 22.09.09, 19:11
        I robi do wiekszosci Światowych platform dekodery.
        • cloclo80 Re: ADB ma siedzibą w Zielonej Górze 22.09.09, 19:59
          Robi do zdecydowanej mniejszości. W Europie są używane tylko we Włoszech i
          Polsce. Nie każdy operator ma ochotę przepłacać za ekstremalnie drogi (w
          porównaniu do konkurencji) sprzęt, którego funkcjonalności nie potrzebuje.
          • Gość: t. Re: ADB ma siedzibą w Zielonej Górze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 20:06
            Nie przesadzaj z tymi Wlochami i Polska...jest jeszcze w Belgi, Hiszpani,
            Czechach i oraz paru innych europejskich krajach...
            • cloclo80 Re: ADB ma siedzibą w Zielonej Górze 22.09.09, 20:09
              Bajki opowiadasz, chyba że masz na myśli stack MHP, który faktycznie w 90%
              odbiorników pochodzi z poddywizji ADB.
              • koczisss Re: ADB ma siedzibą w Zielonej Górze 22.09.09, 20:33
                A to pryszcz?
                mojehd.pl/czytaj.php?id=140
      • Gość: Rafik Re: ADB ma siedzibą w Zielonej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 20:35
        Warto też dodać, że jakością wykonania ciężko im nawet konkurować z banglijskimi
        wytworami. Nie ma to jak buczący, syczący i warczący dekoder w sypialni.
        • Gość: achim Re: ADB ma siedzibą w Zielonej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 20:55
          do sypialni to się łóżko daje a nie dekoder ;)
          mój nbox też czasami warczy głośno bo wiatraczek do niczego, czasami znowu dysk
          brzęczy... i umiem przy nim spać
          Jednak w żadnej innej platformie za 99 zł (promocja) takiego sprzętu nie
          dostaniesz, nie zależy mi na tym ze nie jest moja własnością - póki co eNa nie
          zamierzam sie pozbywać
          • business3 I jeszcze za to coś płacić ??? !!! ??? 22.09.09, 21:10
            I jeszcze za to coś płacić ??? !!! ???
            • Gość: karol Re: I jeszcze za to coś płacić ??? !!! ??? IP: 85.232.249.* 22.09.09, 23:19
              W canal+ kaza sobie placic za wiekszy badziew, tutaj chociaz jest HD i
              nagrywarka, ktora notabene zmienila sposow jaki ogladam telewizje - wszystko
              nagrywam a reklamy przewijam. I to wszystko za 99zl, biorac pod uwage, ze
              godzina mojej pracy kosztuje 100zl+VAT to przewijajac reklamy z miesiaca
              zarobilem na kilka takich dekoderow.
        • Gość: Franek Re: ADB ma siedzibą w Zielonej Górze IP: *.uz.zgora.pl 23.09.09, 10:41
          nie pomysliłeś przypadkiem dekodera z malzonką, albo tesciową w sąsiednim
          pokoju? mi nic nie burczy, choc przyznam ze nie mam go w sypialni i sie nie
          wsluchiwalem. U mnie kino domowe burczy i to niezle. Taki juz jest ten sprzet
          musi troche poburczec. Podzespoly sie grzeja, a trze je jakos chlodzic.
      • Gość: greg Re: ADB ma siedzibą w Zielonej Górze IP: 213.76.181.* 22.09.09, 23:38
        warto dodac takze ze jest to POLSKA firma
        • Gość: Macho Re: ADB ma siedzibą w Zielonej Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 00:35
          Tak? A gdzie płaci podatki?
          • pe1 Re: ADB ma siedzibą w Zielonej Górze 23.09.09, 00:41
            Zdziwisz się: w Polsce.
            • soul.brother beznadziejny soft 23.09.09, 07:47
              gdy zmieniam odbierany kanał nigdy nie wiem czy bateria w pilocie właśnie padła,
              czy jednak nie i za kilka sekund nastąpi zmiana kanału. nigdzie nie widziałem
              tak beznadziejnego softu! muszę patrzyć na diodę na dekoderze, jeśli mrugnie to
              oznacza, ze musze czekać i zmiana kanału jednak nastąpi. kurcze tego sie nie da
              uzywac! i Wy sie chełpicie ze to w Polsce powstało? wstyd!
              • Gość: Franek Re: beznadziejny soft IP: *.uz.zgora.pl 23.09.09, 10:43
                wstyd to wlasnie takie ludki jak ty, wielkie wymagania i sloma w butach
            • Gość: Macho Re: ADB ma siedzibą w Zielonej Górze IP: 213.199.193.* 23.09.09, 14:46
              Płaci ułamek. Praktycznie tylko tyle ile należy się od wypłat. Sprzęt jest
              rozliczany poza Polską.
      • Gość: krol_kartofli Glowna siedziba jest w Genewie IP: 93.167.245.* 23.09.09, 21:43
        ADB jest spolka posiadajaca w Polsce glowny oddzial R&D - natomiast jest to firma zarejestrowana w Szwajcarii i jako taka nie jest firma Polska - zreszta pracownicy w Zielonej Gorze sa traktowani znacznie gorzej niz w innych oddzialach ADB.
      • piotrko7 Re: ADB ma siedzibą w Zielonej Górze 28.03.11, 13:14
        Gość portalu: zg napisał(a):

> Warto dodać, że firma ADB produkująca te dekodery ma swoją główną siedzibą w Zi
        > elonej Górze :-)

Siedzibę to firma ADB ma w Szwajcarii. W Polsce jest największa filia zajmująca się projektowaniem dekoderów. Istnieje ponieważ jest tutaj konkurencyjnie tania siła robocza. Z tego względu powstają filie w jeszcze tańszych krajach np. na Ukrainie. Polskie filie są zamykane np. w Katowicach.

• piotrko7 ADB ma siedzibę za granicą. 28.03.11, 13:18
          Poza tym niełatwo jest pracownikowi ADB w Polsce. Więcej szczegółów na blogu obywatelkowalski.blogspot.com
    • Gość: andrzej Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: *.chello.pl 22.09.09, 19:46
      ludzie z N-ki wprowadźcie SAMĄ KARTĘ bez nawet tego "super hiper turbo"
      recordera. mam własny sprzęt i tylko dlatego nigdy was nie kupię, choć macie
      kanały dla mnie. takich jak ja jest wielu. Wolność wyboru!!!
      pozdrawiam
    • Gość: M.Koryszewski Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 19:48
      Przestańcie się do wszystkiego przy.ierdalać ...
    • Gość: zxc Re: Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.09, 21:05
      Czy nowy dekoder będzie się łączył z telewizorem po HDMI ?

Jak dotąd, Nka dalej nie potrafi sobie poradzić z problemem nBoxów, które nie są
      w stanie dogadać się z telewizorami Full HD.
      • Gość: Mika Re: Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: *.ists.pl 22.09.09, 22:45
        pewnie masz beznadziejny telewizor i tyle. U mnie działa bez
        problemu
    • Gość: MS N - Innowacyjna, dopiero jak zamiast pakietów IP: *.cable.ubr17.croy.blueyonder.co.uk 22.09.09, 21:31
      będzie można płacić za poszczególne kanały... pomarzyć.
      • koczisss Re: N - Innowacyjna, dopiero jak zamiast pakietów 22.09.09, 21:37
        Wtedy okaże się, że połowa z nich jest nikomu do niczego niepotrzebna:)
        • Gość: fan_pani_minister Re: N - Innowacyjna, dopiero jak zamiast pakietów IP: *.mif.pg.gda.pl 23.09.09, 13:04
          Połowa? czy 3/4? Faktycznie ten pseudo-wybór to totalna ściema.. na grzyba mi
          pakiet takich samych wiadomości np ? :(
    • Gość: szuwx Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: *.centertel.pl 22.09.09, 21:40
      Z tego co wiem to usługę multiroom planowali wprowadzić od ponad 2 lat i na
      deklaracjach się skończyło, mam nawet materiały promocyjne, w kwietniu 2007
      podpisywałem umowę i miało wkrótce zostać to uruchomione, żenada.
      • malicki88 Re: Telewizja N: Turbo dekoder HD od października 02.02.10, 13:32
        No wiesz, tak naprawde nikt pewnie niczego nie obiecywał tylko byc
        moze wspominal o tym ze jest plan wprowadzenia w N danej usługi i
        tyle.
    • Gość: 354h Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: *.gdynia.mm.pl 22.09.09, 21:47
      Oceniając dotychczasowe doświadczenia N-ki podchodzę sceptycznie do tej
      "rewelacji". Zakolegowałem się z tą platformą wyłącznie dla rozszerzenia
      oferty programów sportowych o Eurosport i Eurosport 2. Później dokupiłem
      pakiet HBO. Ogólnie nie narzekam. Wkurza mnie czasem jakość dekodera. Zdarza
      się (dość często niestety), że urządzenie nie radzi sobie z trybem HD. Obraz
      zatrzymuje się, pojawia się stop-klatka a następnie gaśnie. I tak co chwilę.
      Pomaga zmiana kanału na inny i powrót. To tak jakby urządzenie miało problemy
      z obsługą strumienia, czy pamięci.

Kolejny niewypał to zaoferowany użytkownikom N-Film HD. Przez dwa tygodnie
      free. Gnioty z lat 70-ch i 80. Ile razy można oglądać Indianę Jones'a. Kiszka.

Platforma jest przykładem amerykańskiego podejścia do odbiorcy (wszak ITI, to
      właśnie oni). Kiepski produkt wygórowana cena.

Jestem ciekaw ile "N-ka" zaśpiewa za to cacko. Czas pokaże.
      • Gość: Jacek Re: Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 22:28
        Skąd się biorą tacy lamerzy jak ty?

Albo masz źle wyregulowany konwerter lub czaszę anteny, albo uszkodzonego
        nboxa. Idźże do punktu nki i wymień go sobie zamiast chwalić się swoją
        nieudolnością. Od ponad 2 lat mam recorder nki i nigdy poza dwoma silnymi
        burzami nie zdarzyły mi się żadne tego typu problemy.
        • marko_uk Re: Telewizja N: Turbo dekoder HD od października 22.09.09, 23:19
          Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Od ponad 2 lat mam recorder nki i nigdy poza dwoma silnymi
          > burzami nie zdarzyły mi się żadne tego typu problemy.

Zgadzam się. Dobrze wyregulowany talerz, porządnej jakości kabel HDMI i
          prawidłowo ustawiony dekoder to gwarancja dobrego odbioru.
          • Gość: elo Witam lamerow.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 00:46
            Niestety regulacja, dobry kabel HDMI oraz wlasciwe ustawienie dekodera nie jest
            w stanie pokonac niedociagniec sprzetowych.

Wielokrotnie widzialem w salonach sprzedajacych enke gdy program odtwarzany z
            dysku co rusz sie zacinal... U mnie tez sie zdarza - nadal miewam rowniez
            klopoty z HDMI (zalezy od tego jaki update softu wlasnie zaladuja...)
            • marko_uk Re: Witam lamerow.... 23.09.09, 01:18
              Post był o problemach z odbiorem a nie odtwarzaniem z dysku. Jeśli jednemu
              odbiera a drugiemu nie, a obaj mają te same dekodery z tym samym softem, to
              logiczne jest że to nie wina przekazu ani softu tylko dekodera. Jeśli dekoder
              wadliwy - wymienić. Ale zanim do tego dojdzie to wypada upewnić się, że
              wszystkie inne możliwe przyczyny (kabel, ustawienia, antena) zostały
              wyeliminowane. Proste.

Sam mam n-kę od 2 lat - talerz (60cm) wisi w UK - i nie mam najmniejszych
              problemów z odbiorem, no chyba że porządna burza, ale wtedy to i tak z prądu
              wszystko wyłączam... ;)
              Pzdr
    • Gość: Mania Re: Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.09, 00:02
      "Mi w nowym dekoderze najbardziej podoba się dwukrotne zwiększenie objętości
      dysku twardego w dekoderze na 500GB (...)

Chryste Panie! Na początku zdania zawsze "mnie" a nie mi!
      • Gość: Macho Re: Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 00:38
        Autor jest chyba lajkonikiem. Na południu tak sie mowi. "mnie" to mazowiecka
        maniera.
        • Gość: M. Koryszewski Re: Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: *.stacje.agora.pl 23.09.09, 11:07
          Mylisz się drogi Macho - wręcz przeciwnie, bo z północy :).
    • jan-w Telewizja N: Turbo dekoder HD od października 23.09.09, 08:17
      Ciekawe czy podobnie jak w poprzednim modelu, tylko mniej niż 1/3 dysku będzie
      dostępna dla użytkownika na nagrania?
      • Gość: uki_81 Re: Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: *.centertel.pl 02.10.09, 11:26
        100% dla klienta do nagrywania. przełom
    • Gość: pesymik Szkoda że nie piszą nic o wifi ;( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.09, 08:51
      Bo taki youtube przez wifi to byłoby coś
    • jlolek Telewizja N: Turbo dekoder HD od października 23.09.09, 08:59
      You Tube obsługuje mój tani telewizor kupiony pół roku temu. Można
      olądać na połowie ekranu TV a na drugiej YT tak więc w N to żadna
      rewelacja
    • Gość: MArek A Cyfra? Daleko w tyle. Komuna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 10:03
      Cyfra przypomina mi nasze PKP czy TPSA. Bezczelni goście, którzy mają dużą
      bazę klientów i myślą, że nic już w takim razie nie muszą robić.

Jak ktoś spojrzy w menu dekodera Cyfry - nawet sztandarowego PVR HD - to po
      prostu można się roześmiać jakie bezguście to projektowało. Graficznie jest to
      poziom ZX Spectrum. Kiedy Cyfra w końcu zrozumie, że są też inne kolory oprócz
      czarnego i czerwonego? Czekam na koniec umowy i biorę "N", bo w Cyfrze jak się
      nic nie działo, tak się nic nie dzieje w tych tematach (dekoder).
      • Gość: Jerzy I CO Z TEGO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 16:30
        to wszystko co napisałeś o dekoderze C+ to prawda, ale czy ty ogladasz dekoder czy telewizję? Podstawowym minusem telewizji n jest brak kanałów na miarę Canal i choćby dekoder n-ki umiał latać, to nie do tego mi służy i dlatego pozostaję przy droższej i sprzętowo gorszej ofercie C+.
    • Gość: Piotr Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: 94.245.127.* 23.09.09, 10:59
      Ciekawe, czy w nowym dekoderze pilot będzie działał tak samo beznadziejnie jak w starym i czy sprzęt będzie tak samo gumowato reagował na naciskane klawisze...
    • Gość: ya Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: 212.160.172.* 23.09.09, 11:03
      Ciekawe, czy będą miały tak "zaawansowaną" funkcję jak własna lista kanałów ;)
    • Gość: mateush Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: 193.0.242.* 23.09.09, 12:03
      niestety brakuje WiFi :(
    • aszyrl Turbo-szit :) 23.09.09, 12:38
      hehe...
    • aszyrl Jedyny słuszny tunek to tunek wybrany przez 23.09.09, 12:42
      .. operatora ! Pięknie.. :)

uszczęśliwianie Klienta na siłę zamiast oferowania samych kart ew. modułów+kart.

bieda obsługa Klienta oznacza że top management ma w d.. swych Klientów
      których woli doić.
    • Gość: nnnn Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.09, 14:18
      Bzdura w N-ce nic o tym nie wiedzą,stan na dzień wczorajszy.
    • Gość: JAR Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: 212.160.172.* 23.09.09, 15:31
      Tylko, że po roku używania n nie mam juz co oglądać. Same powtórki.
      To wina dysku, bo mogłem nagrywać programy, które inaczej by mi
      uciekły. Oglądałem tylko to co mnie interesuje, ale teraz to są dla
      mnie same powtórki na Discovery, AXN S-F i innych.
      Jeden rok wystarczył, następny dostęp za jakieś 3-4 lata.
      Może uzbiera się troche nowości przez ten czas. ;-)
    • Gość: Dominio Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 00:03
      Wejscie w pazdzierniku to bajki !!

oto jak odpisuje telewizja N o zapytanie terminy wejscia do oferty nowego dekodera:
      Biuro Obsługi Klienta telewizji nowej generacji n
      Informuję uprzejmie, że na chwilę obecną nie posiadam jeszcze szczegółowych informacji dotyczących dekodera turbo. Jeśli takowe się pojawią, z pewnością zostaną opublikowane na stronie www.n.pl. Zapraszam więc do śledzenia oferty.
      Wiec ich pytam:
      Witam

prosze o informacje kto ma wieksza wiedze o wprowadzeniu w pazdzierniku
      nowego dekodera - Panstwa telewizji N - Panstwo czy magazyn CHIP oraz
      np. Gazeta Wyborcza, ktorzy pisza o Panstwa nowym dekoderze.

Czy mam rozumiec, ze podane przez nich i inne serwisy internetowe
      informacji o wprowadzeniu w pazdzierniku dekodera sa nieprawdziwe ?

oto dla orientacji kilka linkow

technologie.gazeta.pl/technologie/1,94881,6994842,Telewizja__n___nowy_model_dekodera_z_wieksza_funkcjonalnoscia.html

www.gazeta.zonep2p.pl/?p=19204
      www.biznesnet.pl/ar/20/8335645/telewizja,n,turbo,dekoder,hd,od,pazdziernika.html
      laki.dvhk.pl/index.php?id=198
      Zachecam do lektury i prosze o odpowiedz.

i oto odpowiedz:
      Witam,
      Informuję, że wszelkie informacje pochodzące z innych źrodeł niż Telewizja Nowej Generacji n są informacjami nieoficjalnymi i prawdopodobnie nie do końca sprawdzonymi.
      Decyzje o wprowadzeniu do sprzedaży nowych urządzeń (w tym dekodera turbo) są podejmowane na najwyższym stopniu menadżerskim i w momencie uzyskania potwierdzonych informacji telewizja n będzie informować naszych Abonentów na bieżąco za pośrednictwem środków masowego przekazu, strony internetowej www.n.pl oraz Biura Obsługi Klienta, czynnego całą dobę pod numerami telefonów 0 801 05 55 05 lub z telefonów komórkowych (12) 294 78 00 (opłaty według cenników operatorów) oraz *70 60 50 (opłata za min 0,50 zł + VAT).
      Informacje szczegółowe, dotyczące nowych urządzeń zostaną udostępnione w chwili premiery. Podyktowane jest to chęcią informowania Klientów o zmianach już dokonanych, a nie o zamierzeniach, które przecież mogą się zmieniać. Telewizja n chce mieć pewność, iż informacje przekazywane Klientom są pewne i ostateczne.
      Wyrażam zatem nadzieję, iż do wyżej przedstawionych wyjaśnień odniesie się Pan/Pani życzliwie.

Wiec czy tutaj podana informacja to prawda czy wprowadzanie w blad ?

Pozdrawiam
      • Gość: darek Re: Telewizja N: Turbo dekoder HD od października IP: *.aster.pl 27.01.10, 15:03
        A zauwazyliscie teraz zmiany na turbodeoderze jesli chodzi o VOD ?
        rewelka , mnie sie strasznie to podoba - to taka prawdziwa
        wirtualna wypożyczalnia ma zmieniony interfejs - np.okładki
        filmów.Normalnie jakbys był w wypozyczalni.
        • ves-tax Re: Telewizja N: Turbo dekoder HD od października 03.02.10, 19:45
          Co masz na myśli? Zmieniona grafika czy cały interfejs odświeżony? Co prawda
          wolę postawić na jakość niż na wygląd ale jak przy tym jest jeszcze atrakcyjne
          wizualnie. Why not?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka