Dodaj do ulubionych

Symbian^3 debiutuje w Nokii N8

28.04.10, 12:23
Pojemnosciowy ekran mam nadzieje. Jezeli nie, nie ma mowy o sukcesie. Jezeli ten telefon naprawde bedzie szybki (na co nie zapowiada sie) to moze kupie.
Obserwuj wątek
    • xp17 Symbian^3 debiutuje w Nokii N8 28.04.10, 12:35
      Nokia po N97 wyczerpala juz limit bledow. Mam ten aparat, Nokia dala du... na calego. Dopiero od miesiaca jest stabilny firmware. Teraz to jest naprawde fajny telefon, szkoda, ze tak zle wplynal na wizerunek firmy

Co do 8- brawo Nokia.Sliczny telefon.Ja jednak poczekam do 2001 i meego.
      Niestety wroze problemy. Symbian nie jest dla debili i zaraz zaczna sie stekania. Mysle, ze 90% narzekajacych nie wie nawet, ze przytrzymanie klawisza menu pozwala na zarzadzanie otwartymi w tle (multitasking-tak,tak) aplikacjami. Potem narzekaja, ze sie muli.
    • xp17 Re: Symbian^3 debiutuje w Nokii N8 28.04.10, 12:43
      airpressure
      Co wy z tymi pojemnosciowymi ekranami? Ja tam wole folie. Nie zauwazylem problemow z czuloscia.
    • krzyszt-of12345 Re: Symbian^3 debiutuje w Nokii N8 28.04.10, 13:05
      Artykuł po angielsku, bo kto jeszcze dziś zna rosyjski??
      mobile-review.com/articles/2010/birulki-64-en.shtml

Niestety mobile-review ma rację. Sam dużo oczekiwałem po tym nowym interfejsie, ale chyba zrobili to czego wszyscy się spodziewali po pierwszym wydaniu Nokii z dotykowym ekranem...

Strona www.symbian.org stała się bardzo "cool" ale niestety tutaj się "cool" kończy. Coś tam ich hamuje po stronie Nokii...

Dla odmiany N900 to naprawdę świetnie działający telefon, z bardzo dobrym systemem, tylko że znowu taka cegła że go noszę tylko jak wychodzę z plecakiem...

Z drugiej strony powstały świetne narzędzia do programowania, sklep OVI (żeby potem te programy sprzedać/kupić), więc może niekoniecznie będzie tak źle.
      Przecież o tym czy telefon jest użyteczny czy nie mogą zadecydować dwa-trzy kluczowe programy jak Gravity - Tweeter (mobileways.de/products/gravity/gravity/), Nokia Photo Browser (betalabs.nokia.com/apps/nokia-photo-browser)
      do ściągnięcia 5th ed (dotykowe)
      nds2.betalabs.nokia.com/PhotoBrowser/PhotoBrowser_50_32Accel_0_9_5.sisx
      3rd FP1, 3rd FP2 (nie-dotykowe)
      betalabs.nokia.com/sites/default/files/download_button.gif
    • krzyszt-of12345 Re: Symbian^3 debiutuje w Nokii N8 28.04.10, 13:07
      jeszcze raz dla 3rd edition
      nds2.betalabs.nokia.com/PhotoBrowser/PhotoBrowser_31_32NoAccel_0_9_5.sisx
    • krzyszt-of12345 Re: Symbian^3 debiutuje w Nokii N8 28.04.10, 13:15
      artykuł po angielsku bo kto dziś zna rosyjski...
      mobile-review.com/articles/2010/birulki-64-en.shtml

Smutne fakty o Nokii z Symbianem, a miało być już tak pięknie, strona www.symbian.org jest taka cool, ale na tym się kończy. Być może ktoś tam rzeczywiście blokuje jego rozwój.

Nokia N900 to naprawdę świetny telefon ze świetnym systemem, ale niestety cegła. HTC miało takie telefony w 2007r (TyTn 2)

Ale przecież powstały w międzyczasie fantastyczne narzędzia do programowania (QT, WRT - coś dla każdego) i sklep OVI gdzie programy można sprzedać, więc może nie będzie tak źle. Ostatecznie dwa-trzy programy mogą zadecydować o sukcesie platformy, a tu też jest od czego zacząć.

Przykłady:
      Gravity (tweeter) mobileways.de/products/gravity/gravity/
      Nokia Photo Browser
      telefony 5th edition (dotykowe)
      nds2.betalabs.nokia.com/PhotoBrowser/PhotoBrowser_50_32Accel_0_9_5.sisx
      telefony 3rd edition (FP1 i FP2)
      nds2.betalabs.nokia.com/PhotoBrowser/PhotoBrowser_31_32NoAccel_0_9_5.sisx
    • synegigwy Re: Symbian^3 debiutuje w Nokii N8 28.04.10, 14:37
      "bo kto jeszcze dziś zna rosyjski??"
      ...................................
      Każdy inteligentny człowiek, także a krajach anglojęzycznych... zresztą od dawna już przyszła pora także na chiński :)
    • wojo.b Re: Symbian^3 debiutuje w Nokii N8 28.04.10, 15:17
      A co ma inteligencja do znajomości języków??? LOL
    • kr88 Re: Symbian^3 debiutuje w Nokii N8 28.04.10, 19:55
      widocznie synegigwy zna rosyjski i myśli że dzięki temu jest inteligentny
    • krzyszt-of12345 Re: Symbian^3 debiutuje w Nokii N8 29.04.10, 09:34
      ja tam się zgadzam że już czas na chiński ;-)
    • dobredowcipy Re: Symbian^3 debiutuje w Nokii N8 29.04.10, 17:18
      a w Chinach za niedługo będzie więcej osób mówić po angielsku niż w USA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka