ogrodnik.january 12.06.10, 15:46 No cóż, wygląda na to, że nie wystarczy pomalować kiepskiego netbooka w motylki, aby stał się dobrą maszyną. Sama obudowa serca nie odmieni... Biała też cudów nie działa :-))) applefobia.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
korcz81 Re: HP Mini 210 w motylki - gorący netbook 12.06.10, 20:54 Nikt przy zdrowych zmysłach znający się na sprzęcie IT nie kupi czegokolwiek z logo HP. Najwyższa awaryjność to cecha tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Re: HP Mini 210 w motylki - gorący netbook 12.06.10, 21:16 @korcz81 - sprzęt w klasie biznesowej mają całkiem niezły. ProBook-om wprawdzie daleko do ThinkPadów, ale EliteBook to już porównywalna jakość. Sprzęt konsumencki, niezależnie od producenta, to chłam. Wyjątkiem w kategori konsumenckiej jest Apple, ale ich sprzęt jest za drogi. Za tą samą cenę można dostać maszynę biznesową z trzyletnią gwarancją i czasami nawet z lepszymi parametrami. Odpowiedz Link Zgłoś
pkp01 Re: HP Mini 210 w motylki - gorący netbook 12.06.10, 21:28 Używam notebooków hp "od zawsze" i nie mam problemów z awaryjnością. A pracę mam taką, że przy kompie spędzam praktycznie cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
korcz81 Re: HP Mini 210 w motylki - gorący netbook 12.06.10, 21:56 Kosmiczny świrze-różnica awaryjności pomiędzy sektorem premium a entry-level w laptopach to coś ekoło 1% przez pierwszy rok- nie ma znacznej różnicy w poziomie "psucia się". A co do pko01- jeden dziadek 1o lat jeździł Syreną 105 i też mu się nie zepsuła. Fakt jest taki- sprzęt HP ma jeden z najwyższych poziomów awaryjności sprzętu. Odpowiedz Link Zgłoś
realgniot Re: HP Mini 210 w motylki - gorący netbook 12.06.10, 22:11 Jeszcze nie miałem urządzenia tej firmy, żeby się nie popsuło. Po ostatnim popsutym laptopie nigdy nie będę klientem tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Re: HP Mini 210 w motylki - gorący netbook 12.06.10, 22:38 tu nie chodzi o entry-level i premium. Tu chodzi o laptopy kierowane dla klientów instytucjonalnych i laptopy kierowane do klientów indywidualnych. Nie widziałem statystyk, ale wiem, że od każdego producenta sprzęt dla klientów instytucjonalnych jest dużo bardziej wytrzymały niż dla klientów indywidualnych. Za to sprzęt dla klientów indywidulanych wygląda bardziej tandetnie i odpustowo. Nie ma to jak metalowa obudowa pomalowana na czarno albo czarny plastik wzmacniany magnezowym stopem w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmalle Re: HP Mini 210 w motylki - gorący netbook 12.06.10, 23:39 A ja powiem na własnym przykładzie. Używałem notebooków HP, Toshiba, FujitsuSiemens i w firmie ludzie naprzemiennie mieli te trzy marki. Tylko HP się nie psuł i dlatego zdecydowanie jestem za HP. Nie wypowiadam się na temat Apple, bo po prostu jest drogi i nie będę go pewnie używał. Jedynym produktem z logo "jabłka" który używałem był iPhone i poza ekranem nie miał się czym szczycić. HP nie jest może marką ekskluzywną i niezawodną, ale bije na głowę inne w podobnej lub niższej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
szczepionkipowodujaraka Re: HP Mini 210 w motylki - gorący netbook 13.06.10, 04:33 hp mini kosztuje w stanach 250 dol czyli nic a pad wg mnie jest rewelacyjny bez piloowania kciuka jak w innych gladziutki jak pupka nimowlaka Odpowiedz Link Zgłoś
wd_07 Re: HP Mini 210 w motylki - gorący netbook 13.06.10, 14:04 Laptop dla tzw motylków? Czyli bulimiczek/anorektyczek Odpowiedz Link Zgłoś
marsjaninzmarsa Re: HP Mini 210 w motylki - gorący netbook 24.06.10, 19:42 Co do pada i prędkości myszki - można to bajecznie prosto zmienić, i to aż w dwóch miejscach - w ustawieniach sterownika i panelu sterowania - podobnie czułość kliknięcia - można go pod gust i model dobrać w konfiguracji sterownika. :) Odpowiedz Link Zgłoś
meglovestech Re: HP Mini 210 w motylki - gorący netbook 28.06.10, 17:15 Z cyklu kolejne ładnie opakowane gó... dla niewymagających kobiet :/ Co będzie następne - Nokia w oczojebnym różowym kolorku??? Odpowiedz Link Zgłoś
blanche26 Re: HP Mini 210 w motylki - gorący netbook 28.06.10, 22:02 Śliczny, prawdziwe marzenie każdej kobiety:-) Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina Re: HP Mini 210 w motylki - gorący netbook 29.06.10, 02:22 Nie znoszę etykietki "kobiecy" dla czegoś, co stawia wyłącznie na wygląd, a nie jakość. A poza tym, sądząc z listy pozytywów i negatywów moja Toshiba jest lepsza od opisywanego HP, a jest przy tym ładna, mimo że bez motylków. To jest wpychanie towaru naiwnym "kobietkom". Następny będzie netbook emo z różowo-srebrnymi czachami. Nazwa modelu: Twilight. Odpowiedz Link Zgłoś