Dodaj do ulubionych

Czwarta beta Firefoxa 4

26.08.10, 13:21
firefox - firefoksa...
polski się kłania...
Obserwuj wątek
    • mleczar Re: Czwarta beta Firefoxa 4 26.08.10, 13:26
      @Maciej Starzycki
      Szkoda tylko, że nie napisałeś o tym, że "nowy interfejs" jest TOTALNIE ściągnięty z Opery(która i tak jest lepsza) :).
    • mike.x Re: Czwarta beta Firefoxa 4 26.08.10, 13:57
      @mleczar
      Pod jakim względem? Bo jakoś nie zauważyłem żadnego pozytywnego aspektu jej używania. Gesty myszy kuleją, blokowanie reklam to pod pewnymi względami porażka, wsparcie dla wtyczek właściwie nie istnieje... Z plusów to ma synchronizację zakładek i czasami szybciej ładuje strony. Nic więcej.
      Interfejs jest ściągnięty, to widać. Tylko po co robić od razu z tego aferę, Opera ma na to patent?
    • theariasz Re: Czwarta beta Firefoxa 4 26.08.10, 14:00
      Tylko co w tym innowacyjnego?
    • filip.dab Re: Czwarta beta Firefoxa 4 26.08.10, 14:08
      Ja tam wole google chrome :P Jest duzo szybszy ...
    • remo29 Re: Czwarta beta Firefoxa 4 26.08.10, 14:24
      Ta cała organizacja zakładek to wyważanie otwartych drzwi... Przecież nie ma problemu, by otworzyć n-okien, w których byłoby n-zakładek w danej tematyce... Kiedyś 50 okien oznaczało zapierdzielony cały dolny pasek; teraz to JEDNA ikona...
      --
      parada karzełków
    • remo29 Re: Czwarta beta Firefoxa 4 26.08.10, 14:28
      Errata: miało być "organizacja kart" a nie "organizacja zakładek"..
      --
      parada karzełków
    • niph Re: Czwarta beta Firefoxa 4 26.08.10, 15:45
      @remo29
      nie znosze grupowania ikon na pasku... więc mając 50 okien miałbym 50 mikroikonek na dole...
    • remo29 Re: Czwarta beta Firefoxa 4 26.08.10, 15:49
      @ niph

Każdy wybiera swój hardcore :)
      --
      parada karzełków
    • vogon.jeltz Re: Czwarta beta Firefoxa 4 26.08.10, 15:54
      @pikim

No właśnie, polski się kłania:
      www.rjp.pan.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=89:zapis-wyrazow-zakoczonych-liter-x&catid=43:uchway-ortograficzne&Itemid=59
    • dylesid Re: Czwarta beta Firefoxa 4 26.08.10, 17:01
      Podoba mi sie, super sprawa. Przydalaby sie jeszcze tylko kosmetyczna zmiana, gdy klikam na link i go przeciagam w dol lekko, otwiera sie w nowej karcie (nie musze dodatkowo klikac na shift czy co tam jeszcze). Obecnie musze w tym wypadku instalowac wtyczke.
    • zeus_gromowladny Re: Czwarta beta Firefoxa 4 26.08.10, 18:06
      @remo28
      >ta cała organizacja zakładek to wyważanie otwartych drzwi...
      > Przecież nie ma problemu, by otworzyć n-okien, w których
      > byłoby n-zakładek w danej tematyce...

I spróbuj potem przełożyć zakładkę z jednego do drugiego okna.
    • mleczar Re: Czwarta beta Firefoxa 4 26.08.10, 19:53
      @mike.x
      Opera jest tym czym powinna być przeglądarka(jeszcze Chrome się broni ale dla mnie jest trochę nieczytelny). Opera jest przejrzysta i działa bardzo szybko a o to chyba chodzi zwykłym użytkownikom? Poza tym jak nie wiesz jak używać blokowania reklam to nie znaczy, że jest ono złe. Wystarczy 20 sekund aby pozbyć się praktycznie wszystkich reklam ale jak się jest leniwym to już twój problem a nie mój. Ja nie zauważyłem żadnych pozytywnych aspektów używania FF który to z roku na rok staje się molochem i niczym więcej :) niedługo to IE będzie od niego lepszy(bardziej zintegrowany).
    • xorock Re: Czwarta beta Firefoxa 4 26.08.10, 22:53
      @dylesid: klikasz środkowym na linku i otwiera Ci się w nowej karcie.
      @filip.dab: Wyniki spider monkey u mnie. Chrome 6 - 1035ms, FF4 - 807ms.
      A najnowsze wersje można pobrać z ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-trunk/
    • dylesid Re: Czwarta beta Firefoxa 4 27.08.10, 07:30
      @xorock: rzeczywiscie. Tylko, ze wiesz, przyzwyczajenia, teraz jak cos czytam i mi sie spodoba, to bych klikam lewym i trach przeciagam, i tak kilka linkow pod rzad. I jeszcze jedna rzecz, jak dam w dol, to nie przechodze automatycznie do tej karty, ale jak dam w gore, to automatycznie przechodze do tej karty, ktora przeciagnalem, srodkowym (w moim wypadku rolka) tego sie nie da zrobic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka