Dodaj do ulubionych

Lodówka z internetu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 21:15
Nie wiem czemu Gazeta robi reklamę jednemu ze sklepów, ale np. MaxiMedia z
Gostynina realizuje dostawę do mieszkania z wniesieniem i sprawdzeniem
wizualnym sprzętu w celu sprawdzenia czy nie ma uszkodzeń transportowych. Ja
kupowałem u nich pralkę, polecam.
Obserwuj wątek
    • johnki Lodówka z internetu 20.08.06, 21:16
      Jeśli chodzi o lodówkę to ja bym się dwa razy zastanowił. Jeśli dostanę 2
      lata gwarancji w sklepie internetowym (podobnie jak i fizycznym) to jak mi
      coś padnie w tym okresie, to zawożę sprzęt na swój koszt do gwaranta, chyba
      że umowa gwarancyjna mówi inaczej. Jak kupię w swoim mieście, gdzie również
      jest duża konkurencja i mogę się targować, to ryzyko ewentualnych kosztów
      przy egzekwowaniu gwarancji ograniczę do minimum. Na razie jestem
      wstrzemięźliwy co do zakupów AGD typu lodówka w internecie.
      • dami7 Re: Lodówka z internetu 20.08.06, 23:05
        A czy przypadkiem nie zależy to od producenta sprzętu? Np. Bosch realizuje
        naprawy gwarancyjne w miejscu użytkowania i nie ma to żadnego związku z miejscem
        zakupu. Oczywiście dotyczy to dużego sprzętu AGD a nie np. żelazek czy mikserów.
        Też byłem sceptycznie nastawiony do zakupów w necie, ale przekanałem się kupując
        zmywarkę. Kurier przywiózł w oznaczonym dniu, pomógł wnieść do mieszkania -
        generalnie jestem zadowolony. Tym bardziej, że zaoszczędziłem kilkaset zł.
      • borkos16 Re: Lodówka z internetu 21.08.06, 08:19
        Po sprawdzeniu cen na sieci i w sklepach w 3city sprzet z sieci pomimo ze byl np
        z krakowa czy warszwy byl tanszy nawet o 300 do 350 zl
        koszt dostawy 50 - a o wniesienie sie nie martilem. Zawsze mam kumpla do pomocy
        to samo z meblami - ostatnio chcieli 10 % ceny mebli za wnisienie ;-)
        Bylem milo zaskoczony gdy kupilem zmywarke AEG i zalatwilem kumpla do pomocy a
        zmywarka zostala wniesiona do domu przez kuriera bez doplaty, a placilem dopieo
        jak obejrzalem zmywarke, oryginalnie zapakowana, faktura i gwarancja co mozna
        wiecej chciec?
        Co do serwisu chyba wszystkie sieci juz maja wlasny z dojazdem do klienta i nie
        wiezie sie do sklepu tylko dzwoni i umawia z serwisem ktory sam przyjezdza
        przewaznie do domu i sprawdza co sie dzieje. Lodowka to nie DVD wiec nikt nie
        bedzie wymagal abysmy taszczyli to do sklepu albo sami do serwisu.
        Polecam ta metode zakupow - tylko sprawdzajcie skad kupujecie -
        sklepy wystawiaja sie na allegro.pl i sprawdzcie komentarze najlepiej zaczac od
        negatywnych ;-)
      • Gość: piotr Re: Lodówka z internetu IP: *.icpnet.pl 21.08.06, 11:59
        chyba jest pan zle poinformowany. kupilem lodowke, pralke, plyte grzewcza,
        zmywarke, piekarnik przes siec. warunki gwarancji sa identyczne jak w sklepie
        "normalnym". w przypadku awarii autoryzowany serwis przyjezdza na miejsce
    • tales1 ...a w niej telewizor - to wizja Rokity! Jeśli tak 20.08.06, 21:41
      to kupuję! Nawet dwie!
      • cyberrafi Kwa kwa kwa 21.08.06, 01:13
        Kup sobie nawet pięć - na zapas - bo według wizji proroka na krótkich nóżkach te
        urządzenia mają zdolność do stopniowego znikania.
    • remigiusz.stopa Lodówka z internetu 20.08.06, 22:12
      ja miałem ten sam problem
      przez internet porównałem modele i wybrałem
      a zakupy zrobiłem w Saturnie - ceny takie same a dowóz z wniesieniem 20 czy 30zł
    • Gość: reser "twój problem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 00:00
      "Usłyszałam, że to nie jego problem"

Kiedy wreszcie skończymy z tym de facto chamskim zwrotem "twój problem"?
      • Gość: WT Bzdura ! IP: *.e-wro.net.pl 21.08.06, 00:06
        Jeżeli adresem dostawy jest mieszkanie, firma kurierska musi dostarczyć
        przesyłkę pod wskazany adres !
        • Gość: z Re: Bzdura ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 07:07
          Wiosną miałem zamiar kupić osiem lodówek w sklepie internetowym ale
          zrezygnowałem.Oferta w sklepie agd była taka sama z dostawa do domu.Klasyczne
          sklepy potrafią juz powalczyć o nas.
          • zyta101 Re: Bzdura ! 21.08.06, 09:18
            Bzdura. Sklepy nie potrafia jeszcze zawalczyc o klienta. Kupowalam lodowke w
            EURO AGD i przywiezienie jej trwalo prawie tydzien, raz byla uszkodzona, potem
            jej nie bylo w magazynie, nastepnie zapomnieli i juz pod koniec tygodnia po
            awanturze i grozbie wycofania pieniedzy znalazla sie. Jednakze, dowoz i
            wniesienie, wczesniej oplacone, odbyly sie w niezwykle chamskiej atmosferze.
            Najbardziej mi sie podobaly teksty pt. 'To nie my, to transport' Sprzedac tak,
            pieniadze za dowoz tez skasujemy, ale ze towaru nie mamy lub nie jestesmy w
            nastroju zeby dowiezc to trudno. Klient frajer, jak chce to poczeka. Sklepy,
            zwlaszcza duze sieci musza sie jeszcze troche nauczyc. Szacunku dla klienta.
            • Gość: Waldek Re: Bzdura ! IP: *.veracomp.pl 21.08.06, 09:56
              Heh, EuroAgd .... kidyś juz musieli mi oddac cash bo zrezygnowałem z zakupów.
              Straszne ćwoki.
        • investor5 Re: Bzdura ! 21.08.06, 11:12
          Tak. Wiem, że tak było w przypadku dostarczania sprzętu komputwrowego do szkół;
          miał być wniesiony do miejsca przeznaczenia przez firmę kurierską. Inna sprawa,
          że przyjechał tylko jeden pan, który bardzo sie spieszył, a ekipę do noszenia
          "organizował" sobie na miejscu...
    • rudy_rudolf niedowiarek 21.08.06, 07:21
      a ja nadal nie mam zaufania do e-handlu jesli chodzi o kupno "duzego" sprzetu
      (duzego i cenowo i gabarytowo).Jednak zawsze musze sprawdzic, dotknac, zamknac,
      wlaczayc zanim zdecyduje sie wydac wieksza kase.

zrelaksuj sie na
      www.asiaq.pl
      • Gość: ad Re: niedowiarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 17:44
        "... dotknac, zamknac, wlaczayc zanim zdecyduje sie wydac wieksza kase."
        No właśnie, "większą kasę", ale niektórzy chcą oszczędzić te 200-500zł i dlatego
        kupują w sklepie internetowym. Zresztą ten sam model można sobie obejrzeć w
        tradycyjnym sklepie, a kupić w Internecie
      • dynamika Re: niedowiarek 23.08.06, 16:56
        ja mam ta sama nieufnosc i sie nie przekonam do e-buy'u
    • Gość: mirek Re: Lodówka z internetu IP: *.autocom.pl 21.08.06, 07:29
      brakuje tylko podpisu Artykuł sponsorowany
    • Gość: Arek ... Tak wlasnie Polacy mysla ... IP: *.motorola.com 21.08.06, 07:36
      Moge kupic sprzet o 300 zl taniej niz w sklepie...
      .. ale nie kupie bo mi go nie wniosa ..

Czyli w zasadzie wyceniaja koszt wniesienia na 300 zl.

A wystarczylo, zaplacic 50 zl kurierowi za pomoc .. caly czas byla by 250 zl do
      przodu..

Zaloze sie ze pani glosowala na PiS i teraz kubuje wieksza lodowke, bo jej sie
      jedzenie nie miesci .. ;-)
      • Gość: marianek Tak wlasnie Polacy mysla ... IP: *.devs.futuro.pl 21.08.06, 07:47
        Drogi Panie, przeciez w tekscie jest napisane ze Pani zaplacila kurierom za wniesienie
    • ququ777 a jak ja zamowie pralke... 21.08.06, 07:58
      ...na 105. pietro World Trade Center, to co? Wniosa?
      • Gość: gdsns Re: a jak ja zamowie pralke... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 21.08.06, 10:11
        Pomijajac juz fakt, ze WTC dawno juz nie ma, w stanach gdy kupujesz pralke czy
        lodowke w Searsie, czy gdzies indziej, jest norma ze przyniosa cI JA DO SAMEJ
        KUCHNI, CZY INNEGO MIEJSCA GDZIE CHCESZ JA POSTAWIC, I NIE MA ZADNEJ MOZY O
        JAKIimkolwiek tagowaniu sie czy "negocjacjach". Robia to z pocalowaniem reki.
    • el_p Re: Lodówka z internetu 21.08.06, 08:02
      Dziwne, gosc z DHL tez probowal krecic nosem, ale jak mu pokazalem na liscie
      przewozowym, ze adres ma brama/mieszkanie, a nie brama to wrocil z kolega.
      Artykul wyglada na nieco sponsorowany
      • miccyg Re: Lodówka z internetu 21.08.06, 09:58
        dokładnie, ma dostarczyć pod dokładny adres, ale jeszcze w zależności od
        wewnętrznego regulaminu firmy kurierskiej, jeżeli paczka (towar) przekracza np.
        50 kg i/lub gabaryty nie pozwalają na transport windą na wyższe piętra w
        budynku, ma prawo zostawić przesyłkę
      • Gość: manieq Re: Lodówka z internetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 10:04
        Miałem dokładnie tak samo - tylko z meblami. Kurier przyszedł do mieszkania
        (drugie piętro) i oświadczył, że przywiózł meble. Ja mu na to że super - niech
        wnosi. A on że czekają na mnie w aucie na parkingu. Spytałem go jaki ma adres
        na liście przewozowym. Obraził się ale paczuszki przyniósł - nie jestem bucem -
        poszedłem mu pomóc.
    • Gość: majka ciekawe która siec "tradycyjna" zapłąciła za ten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 08:05
      artykul. Ja od dłuższego czasu kupuję tylko i wyłącznie przez Internet. Kupiłam
      już aparat cyfrowy, zestaw kina domowego oraz wieżę stereo i wszystko jest OK. A
      cena duzo duzo niższa od tej w tradycyjnych sklepach typu mediamarkt czy avans.
      To w internecie powinno byc hasło: nie dla idiotów.

Trzeba tylko korzystac z wyszukiwarek najlepiej CENEO.pl lub SKAPIEC ( ale ta
      druga jest dla mnie gorsza ). Czytajcie opinie tych co juz korzystali z tych
      sklepów, porównujcie, dobrze tez jest zadzwonic i sprawdzic jakie jest
      nastawienie do klienta oraz favhowosc. Potem juz mozna dokonac zakupu.

P.S. Niektórzy pisali tutaj, że wolą kupic w tradycyjny sposób, bo to mozna
      podotykac, poogladac itp . Nie ma co ukrywac, ze obecnie wielu kupujacych chodzi
      do tradycyjnych sklepów poogladac, "pomacac" itp, a zakupu dokonuje poprzez siec.

Pozdrawiam

• miccyg Re: ciekawe która siec "tradycyjna" zapłąciła za 21.08.06, 10:05
        ja tak samo, najpierw idę do dużych sklepów, wybieram konkretny model i
        zaczynam poszukiwania w sieci (np.: www.kupujemy.pl) i na dzień dobry mam co
        najmniej 10% w kieszeni. Szukam sklepów z odbiorem w miejscu zamieszkania,
        zamawiam, jadę i odbieram. Jak nie mieści się do samochodu, biorę kumpla z
        dużym dostawczym busem i za 30 minut mam sprzęt w domu :-) Wystarczy pomyśleć,
        mieć znajomych, którzy ewentualnie pomogą, a za zaoszczędzone pare złotych mogę
        sobie coś innego jeszcze kupić. Elektronikę, RTV czy AGD kupuję TYLKO przez
        internet i jestem baaardzo zadowolony :-)
    • Gość: Polecam maximedia Re: Lodówka z internetu IP: *.pcz.czest.pl 21.08.06, 08:18
      Ja kupiłam u nich płytę ceramiczną i zmywarkę. Wszystko super, wnieśli i
      sprawdzili. I to zapłaciłam za towar dużo taniej niz w innych sklepach
      • Gość: ???? Re: Lodówka z internetu IP: 212.75.114.* 21.08.06, 08:34
        Przecież każdy ma chyba język i może się zapytać przy składaniu zamówienia jak
        jest z wniesieniem. Jakoś nie słyszałem żeby ktoś robił problem z wniesieniem
        sprzętu - i czy to chodziło o Maximedia czy Topmarket to i tu i tu wnosili.
        Pewnie GW lobuje za Euro RTV AGD albo MM......
      • Gość: Nicos porównałem ceny i w Bydgoszczy jest taniej IP: *.cm.umk.pl 21.08.06, 08:34
        w sklepie klasycznym. Niedawno kupowałem pralke i porównywałem ceny sklepów internetowych. Ten reklamowany w artykule do tanich nie należy.
        • Gość: gostek Re: porównałem ceny i w Bydgoszczy jest taniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 15:31
          ano nie należ7y, tęzp orónywaliśmy ceny i stanęło na magamedia.pl. Co prawda
          dostarczanie zajęło prawie 10 dni (bo nie było w magazynie) ,ale akurat to nie
          był dla mnie problem.
          A cenowo: 400 do przodu z wniesieniem do domu.
    • Gość: jacek miejsce odbioru dostawy "pod domem" IP: *.alpha.krakow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 08:37
      wydawało mi sie ze wszelkie przesylki powinny byc dostarczane do adresata anuie
      w poblize adresata-bardzo ciekawe sa te regulaminy firm kurierskich ale to
      chyba niezgodne z prawem.
      • Gość: człowiek z podlasi oj ludzie ludzie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 15:54
        wydawało to się nie jednemu..., regulamin wszystkich firm kurierskich mówi o
        tym, że urier nie ma obowiązku wnoszenia przesyłek zbyt cięzkich do drzwi (chyba
        do 50kg). Nie wiem jak wyobrażasz sobie wniesienie pralki przez jednego
        człowieka na 3 piętro.
    • tofik79 Re: Lodówka z internetu 21.08.06, 08:47
      Gazeta robi przede wszystkim reklamę tradycyjnym sklepom. W żadnym tradycyjnym dużym sklepie w którym pytałem o sprzęt nie było wniesienia za darmo. Podawali konkretną cenę albo kazali się dowiadywać o taką możliwość u ludzi którzy przywiozą sprzęt. W końcu przez internet kupiłem kuchenkę, zmywarkę, okap, wannę, materac, umywalkę, kibelek, część mebli - praktycznie wszystko do mieszkania. Oszczędności idą już w tysiące złotych. Zawsze znałem dokładną godzinę przyjazdu kuriera i załatwiałem pomoc we wniesieniu w gronie znajomych. Jedynym minusem było zniszczenie 2 sprzętów przez DHL, ale nie było problemów z wymianą - wszystko załatwił sprzedawca. GW tradycyjnie robi z ludzi idiotów za pieniądze media marktu i euro rtv agd....
      • Gość: LukasK Wniesienie IP: 217.153.71.* 21.08.06, 11:02
        > W żadnym tradycyjnym dużym sklepie w którym pytałem o sprzęt
        > nie było wniesienia za darmo. Podawali
        > konkretną cenę albo kazali się dowiadywać o taką możliwość
        > u ludzi którzy przywiozą sprzęt

A jednak są takie sklepy.
        Propozycja umawiania się z kierowcą jest niepoważna.
    • Gość: Werty Lodówka z internetu IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.06, 09:01
      Kuerier-kierowca, dostarczając przesyłkę do odbiorcy ma obowiązek, według
      polskiego prawa przewozowego, wystawić ją na skraju samochodu, aby możliwy był
      wyładunek towaru. ŻADEN kierowca w świetle tych przepisów nie ma obowiązku
      wnoszenia towaru do mieszkania. Wiem, coś na ten temat ponieważ jestem
      spedytorem pracującym dla adużego operatora logitycznego. Niejednokrotnie
      przerabiałem już z klientami ten temat. Wiem, że wielu odbiorców przesyłek
      oczekuje wnoszenia często tonowych palet do środka firmy czy mieszkania. Wiem
      również, że jeśli kierowca z mojej firmy natrafi na "w porządku" tzn.
      normalnego odbiorcę, to pomaga wnieść towar np. pani która jest sama w sklepie.
      Kierowcy robią to czesto za dziękuję. jednakże, gdy napotkają nadętego pełnego
      pretensji odbiorce - nie pomagają mu-tylko zachowują się zgdonie z prawem i
      zassadami obowiązującymi w firmie. Szkoda, że w arktykule tym nie zabrał głosu
      ani jeden przedstawiciel firmy kurierskiej czy spedycyjnej - zapewne wyjaśniłby
      w czym rzecz. Wyjaśniłby rowenież, że w logistyce istnieje pojęcie
      twa. "dosatwy na półkę" za dodatkową (dość wyską) opłatą nietóre firmy
      kurierskie oferują dosatwę we wskazane przez odbiorcę miejsce. Zajrzyjcie do
      podręczników logistyki, a później niech jakaś pani z Warszawy opowiada takie
      dyrdymały dziennikarzowi, który zachowuje się jakby pisał do Faktu. Jednym
      słowem mały profesjonalizm
    • Gość: Zły na pocztę Lodówka z internetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 09:01
      Zgadzam się. To skandal. Kto to widział, żeby kurierzy nie chcieli wnosić.
      Uprzejmie donoszę, że ten problem dotyczy również przesyłek odbieranych na
      poczcie. Kiedy ostatnio odbierałem paczkę z zagranicy, która ważyła 50 kg,
      pracownica w okienku na poczcie odmówiła zaniesienia i wniesienia jej do domu.
      Powiedziała mi, że to nie nalezy do jej obowiązków. To skandal. Przecież
      wiadomo, że jak ktoś się podejmuje przesyłki, to powinien również wnieść do
      domu, zamontować, a w razie uszkodzeń naprawić. Chciałbym zauważyć, że ten sam
      problem dotyczy kurierów dostarczających płyty z programami i filmami. Ostatnio
      taki jeden co prawda fil dostarczył, ale obejrzeć razem ze mną już nie chciał
      To po prostu granda, i redaktorzy z GW powinni to opisać.

Zły na pocztę
    • jck.x Re: Lodówka z internetu 21.08.06, 09:08
      próbowałem od nich kupić lodówkę. Wwypełniłem formularz online. Nawet nie byli uprzejmi zadzwnonić z potwierdzeniem czy też odmową.
    • Gość: Misiek Lodówka z internetu IP: *.c245.petrotel.pl 21.08.06, 09:12
      Ci wszyscy co tak "pieją" z zachwytu nad sklepami internetowymi to pracownicy,
      albo właściciele takich sklepów. Ciekawe co zrobic ma klient, któremu popsuł
      sie sprzęt, a serwis nie chce naprawić takiego sprzętu. Tak chwalony sklep z
      Gostynina nie dostarcza paragonów fiskalnych. Zadnen serwis bez dowodu zakupu
      nie naprawi tego. Zadzwońcie tam sami sie przekonacie. Na dostawę trzeba czekac
      nieraz 2 tygodnie. Po złożeniu zamówienia firma zaczyna szukać towaru w
      gazetkach "normalnych sklepów". A głupi klient musi jeszcze dopłacic ich marże.
      Współczyję tym "zadowolonym" klientom. Ten sam towar możecie sami kupić taniej.
      • Gość: jaceek Re: Lodówka z internetu IP: 212.160.172.* 21.08.06, 10:20
        Na początku dwudziestego wieku było dwóch inżynierów, którzy na dowód, że nie
        da się zbudować samolotu, który by latał, zbudowali samolot, który nie lata.
        Tak samo jest z Twoim sklepem internetowym.
        Pozdrawiam
    • Gość: Kaspur Maximedia IP: .3.* / 193.111.30.* 21.08.06, 09:16
      Polecam rownież - kupiłem amplituner. Obsługa bajer!!
    • Gość: oczko Lodówka z internetu IP: 217.153.188.* 21.08.06, 09:21
      MIałem tę samą sytuację. Pralka przyjeżdżała do mnie ze 3 razy, a kurier nie
      chciał wnieść nawet za dopłatą. Zatem przy małych różnicach w cenie sprawa się
      nie opłaca. Przy dużych - od razu trzeba się starać o pomoc w noszeniu wujka
      lub brata.
    • el_p Re: Lodówka z internetu 21.08.06, 09:26
      A ktory sklep oferuje wniesienie czegos lub dowoz gratis?? W RTV-EURO jedynie
      dowoz, za wniesienie trzeba bylo doplacic,
      • miss_austerlitz Re: Lodówka z internetu 21.08.06, 16:12
        Kupowalam pralke w EURO - dowoz z wniesieniem za bodajze 20 zl - jasno i
        wyraznie powiedziane za ile, na jakich warunkach - przyjechalo dwoch panow
        wnioslo, prosze dziekuje, usmiech i do widzenia.
        Rok pozniej - znow pralka tym razem przez internet - najpierw mail z
        potwierdzeniem zamowienia ale bez informacji ze powinnam przelac jeszcze X zl za
        transport. OK, dwa dni pozniej maja juz oba przelewy - pralka jedzie. Dzien
        pozniej dzwoni kurier ze jest pod blokiem i ze moge sobie odebrac. Na pytanie
        jak sobie to wyobraza - ze jego to nie obchodzi. OK - dzwonie do sklepu ze sa
        niepowazni, bo tego rodzaju informacja powinna znajdowac sie na stronie. OK to
        oni sie dogadaja. W porzadku, nastepnego dnia przyjezdza znow kurier ktory niby
        mial byc "dogadany" ze sklepem. Oczywiscie nic na ten temat nie wiedzial i znow
        uslyszalam pytanie o meza/brata/sasiada czy kogokolwiek kto pomoze wniesc...
        Pralka wrocila na magazyn firmy kurierskiej. Sklep dowiedzial sie ze odstepuje
        od umowy i oczekuje na zwrot pieniedzy. Nastepnego dnia pralka stala w moim
        mieszkaniu.
        Sorry - roznica w cenie byla, ale nie az taka zeby wartobylo przerabiac caly ten
        "profesjonalizm". Nastepnym razem powaznie sie zastanowie zanim kupie cos przez
        siec w "polskim sklepie" a nie w molochu typu Saturn czy Euro...
        • Gość: marianek glupia kobieto IP: *.devs.futuro.pl 21.08.06, 17:40
          miej pretensje do samej siebie jak wybralas kiepski sklep
    • Gość: sam Lodówka z internetu IP: *.chello.pl 21.08.06, 09:27
      Kiedy kilka lat temu kupowałam lodówkę (185 cm wysokości) w zwykłym sklepie
      nieinternetowym miałam zagwarantowane jej wniesienie. Sklep pobrał opłatę za
      wniesienie, a pan który przywiózł lodówę odmówił wniesienia bo stwierdził, że
      boli go kręgosłóp. Postawił ją na klatce schodowej za drzwiami wejściowymi i
      zarządął podpisanie odbioru. Pomimo współczucia do jego bólu, nie pozwoliłam
      zostawić lodówy na korytarzu. Były to godziny przedpołudniowe, młodzi sąsiedzi
      i mąż byli w pracy, a nie będę zwracała się o pomoc do staruszków na
      emeryturze. Nie mogłam również zostawić lodówki na korytarzu. Kazałam załatwić
      zastępstwo, albo wracać z lodówą do sklepu. Panowie chcąc nie chcąc wnieśli
      lodówkę. Wniosek - problemy z wnoszeniem sprzętu to nie tylko problemy sklepów
      internetowych
    • typowy_kark Re: Lodówka z internetu 21.08.06, 09:31
      ja zawsze chetnie wniose pralke lub lodowke jakiejs uroczej kobiecie. w zamian nie pogardze zaproszeniem na kawe i ciasteczko :)
    • lambert77 Re: Lodówka z internetu 21.08.06, 09:32
      Trochę do d... ten artykuł. Nie spotkałem się jeszcze ze sklepem gdzie łatwo
      załatwić sobie wniesienie towaru do domu... Sklepy zazwyczaj wynajmują jakieś
      firemki transportowe gdzie pracują kompletne buce... przynajmniej tak jest u
      mnie na wsi... Np Black Red White kupowałem wersalke zapytałem o możliwość
      wniesienie... koleś napisał na fakturze z wniesieniem ... i co ja dostaję po
      powrocie... jakiegoś chłopca 150 cm wzrostu, który mi mówi że się nie da ... to
      samo w Marsie i NEO przyjeżdżają kolesie wypakują towar na środek trawnika i
      martw się sam... A że sklepy internetowe nie załatwiają wniesienia... też mi
      sensacja. Gdyby załatwiały to dawno przestałyby być poprostu e-sklepami.
    • Gość: gość Re: Lodówka z internetu IP: *.bonair.com.pl / 194.92.227.* 21.08.06, 09:36
      W dodatku maja lepsze ceny,
      ja także nie cierpię nierzetelności dziennikarskiej - więc również zareklamuję
      MaxiMedia
      • miccyg Re: Lodówka z internetu 21.08.06, 10:14
        a ja TopMarket i MFE Electronics - miła obsługa i niskie ceny :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka