Dodaj do ulubionych

Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków

24.08.08, 08:12
Od kilku lat nie używam IE i to się już nie zmieni... Szkoda czasu na głupoty...
Obserwuj wątek
    • Gość: FireKnox Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 21:14
      A ja nie lubię tego lisiego chytrusa :) i co z tego? Używaj sobie
      czego chcesz, nie trać resztek swoich szarych komórek żeby pisać
      jakies negatywne bzdury. Skoro nie używasz, to nie używaj. Skoro nie
      używasz, to jak możesz coś rozsądnego na ten temat napisać? Nic!
      Zwykłe oszołomstwo! Rzeczywiście szkoda czasu na głupotę :)
      • Gość: WebDevelop Explorer: 10 najlpszy dodatek-zmień przeglądarkę IP: *.aster.pl 02.09.08, 09:39
        To nie jest "negatywna bzdura" (ale figura stylistyczna, prosto z IE na pewno), tylko zdrowe podejście.
        Też nie używam IE, jedynie do podglądu projektów www
        Ta przeglądarka jest chora psychicznie jeśli chodzi o standardy CSS
        W każdej księgarni są książki o tym jak leczyć strony www
        z wpływu obcych, pod którym byli twórcy IE. Zdrowi na umyśle, używajacy Internetu intensywnie lub poważnie nie będą używać IE, a laicy nie poinstalują wtyczek.
    • Gość: s Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: *.chello.pl 02.09.08, 08:34
      podstawowym rozszerzeniem powinno być jakieś sprawdzanie pisowni, bo to co się
      dzieje na forach woła o pomstę do nieba.
      • Gość: JK Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: 213.17.237.* 02.09.08, 09:23
        Jest sprawdzanie pisowni jako dodatek do IE7Pro
        • komandor_gruzel Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków 02.09.08, 12:14
          Gość portalu: JK napisał(a):
          > Jest sprawdzanie pisowni jako dodatek do IE7Pro

W Firefoksie jest wbudowane.
          • go_bsh Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków 02.09.08, 13:30
            W FF nie jest to wbudowane (przynajmniej w wersji 2.x), a jedynie
            dodatkiem. Dla IE7 też jest też taki dodatek, ale chyba jeszcze nie
            dostępny po polsku.
            • komandor_gruzel Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków 02.09.08, 15:02
              go_bsh napisał:
              > W FF nie jest to wbudowane (przynajmniej w wersji 2.x)

Jest - sprawdź. Od wersji 2.0, a może i nawet 1.5.
              www.mozilla.com/en-US/firefox/features/
              W połowie strony jest przykład "Spell checking". To akurat strona o FF 3.0, ale
              we wcześniejszej wersji też mi działało a nic nie instalowałem
            • Gość: xxx Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: *.toya.net.pl 02.09.08, 17:01
              go_bsh napisał:

> W FF nie jest to wbudowane (przynajmniej w wersji 2.x), a jedynie
              > dodatkiem. Dla IE7 też jest też taki dodatek, ale chyba jeszcze nie
              > dostępny po polsku.

ależ oczywiście, że jest wbudowane
              • Gość: marcin Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: *.telprojekt.pl 02.09.08, 17:15
                a da sie wylaczyc? bo nie chce sobie obciazac systemu a pisze bezblednie
        • bigstrand Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków 02.09.08, 20:55
          Gość portalu: JK napisał(a):

> Jest sprawdzanie pisowni jako dodatek do IE7Pro
          jest, wbudowane
    • Gość: Anty Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: *.wnservices.com 02.09.08, 08:37
      Woooow. Powalające te dodatki. Brakuje nawet menedżera ostawień proxy z
      prawdziwego zdarzenia :) Pozostaje chyba napisanie sobie swojego proxyconfa :D
      Dziwię się, że w IE pojawiły się w ogóle zakładki. Taki nikomu nie potrzebny
      ficzer :)
      • Gość: mm Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: 86.45.89.* 02.09.08, 08:45
        powiedz ile osob za 100 posiadajacych PC wie o czym Ty piszesz?
        • komandor_gruzel Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków 02.09.08, 12:15
          Gość portalu: mm napisał(a):
          > powiedz ile osob za 100 posiadajacych PC wie o czym Ty piszesz?

Każdy, kto tworzył serwis www z użyciem GeoIP. Ty też możesz się douczyć - to na prawdę nie boli.
          • Gość: xxx Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: 80.55.145.* 02.09.08, 13:02
            > > powiedz ile osob za 100 posiadajacych PC wie o czym Ty piszesz?
            >
            > Każdy, kto tworzył serwis www z użyciem GeoIP. Ty też możesz się
            > douczyć - to na prawdę nie boli.

a ile osob za 100 posiadajacych PC tworzylo serwis www z użyciem GeoIP?
            ;)
          • Gość: ja Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: *.qld.bigpond.net.au 02.09.08, 13:41

> Każdy, kto tworzył serwis www z użyciem GeoIP. Ty też możesz się
            douczyć - to n
            > a prawdę nie boli.

ale dlaczego uwazasz ze przecietnemu uzytkownikowi jest to do czegos
            potrzebne? Praca jak praca. Jedni tworza serwisy www, inni www tylko
            przegladaja. To tak jak z mechanikami i samochodami.
            • komandor_gruzel Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków 02.09.08, 14:59
              Gość portalu: ja napisał(a):
              > ale dlaczego uwazasz ze przecietnemu uzytkownikowi jest to do czegos
              > potrzebne?

Nie twierdzę, że potrzebne to przeciętnemu użytkownikowi. Dyskutuję m.in. z Tobą
              o przeglądarkach internetowych, i już samo to wyróżnia Cię z tłumu "zwykłych
              użytkowników". Oni nie prowadzą takich dyskusji.
        • babcia.klozetova Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków 02.09.08, 16:19
          Gość portalu: mm napisał(a):

> powiedz ile osob za 100 posiadajacych PC wie o czym Ty piszesz?

No ja na przykład wiem, ale ja w klozecie mam dużo czasu na zabawę z komputerem
          i stale sie dokształcam :-P

Ale do rzeczy: wszystkie te cudeńka w IE, to dla mnie reanimacja trupa! FF dawno
          już prześcignął IE przez swoją koncepcję: każdy może dopisać dodatki i podzielić
          się nimi - to właśnie ta cecha sprawia, że FF jest i będzie zawsze bardzej
          elastyczny niż IE!
    • Gość: Lol Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: 194.0.181.* 02.09.08, 08:54
      Maxthon rządzi używam go on 5 lat i anie opera ani firefox nie
      dorównują mu funkcjonalnośćią :) A sterowanie gestami myszki jest
      tam świetne :D
      • komandor_gruzel Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków 02.09.08, 12:16
        Gość portalu: Lol napisał(a):
        > Maxthon rządzi używam go on 5 lat i anie opera ani firefox nie
        > dorównują mu funkcjonalnośćią :)

A masz tam Albocka i Firebuga? Bo ja w FF mam :-)
        • Gość: operowiec Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: *.telprojekt.pl 02.09.08, 17:17
          a w operze jest i wbudowana obsluga gestow i wbudowane blokowanie reklam :)
    • Gość: co ta byc ... Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 09:21
      konkurencja do FF ??? nie ma podstawowych rzeczy np adblocka - na
      razie IE jest 100 lat za Murzynami...
    • Gość: gosc bardzo ladny material reklamowy IP: 83.143.163.* 02.09.08, 09:54
      szkoda ze IE sie kaszani tak czesto i raz na dzien musi zaliczyc
      jakac wywrotke
    • brunoski Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków 02.09.08, 10:21
      sciagamy chrome :)
      news.cnet.com/8301-17939_109-10030025-2.html
    • pamejudd Zapomnieli o najważniejszym!!! 02.09.08, 10:28
      Liczniku pokazującym liczbę osób które w danej chwili przeglądają zawartość dysku!
      • Gość: qwe Re: Zapomnieli o najważniejszym!!! IP: *.org 02.09.08, 10:30
        jezus co za pryszczerskie pierdoly
        • komandor_gruzel Re: Zapomnieli o najważniejszym!!! 02.09.08, 12:18
          Gość portalu: qwe napisał(a):
          > jezus co za pryszczerskie pierdoly

W każdej legendzie jest ziarno prawdy. Na tą wątpliwą reputację IE pracował
          latami. A co powiesz na taki passus: "Internet Explorer służy do przeglądania
          Internetu z twojego komputera. I vice versa" :-D
          • pamejudd Jak to co? Kolega qwe powie na to: 02.09.08, 13:43
            "jezus, co za pryszczerskie pierdoły"!
            • komandor_gruzel Re: Jak to co? Kolega qwe powie na to: 02.09.08, 15:03
              ;-)
    • Gość: Herod Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 10:38
      Świetnie! Po instalacji 10 dodatków IE zbliża się funkcjonalnością do gołej Opery! Jestem pod wrażeniem.
    • Gość: Szeroki Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 10:42
      Przy tym artykule powinna się pojawić adnotacja "artykuł sponsorowany".
      A jeśli takim ów artykuł nie jest, z jakiego powodu autor uważa, że wymienione
      przez niego wtyczki pozwalają IE być lepszym od FF?
      Może jeszcze IE jest przeglądarką bezpieczniejszą?

• Gość: jaca Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: 212.127.64.* 02.09.08, 10:55
      wszystko ladnie pieknie.jest jedno male "ale".zapomnieli dodac ze explorer
      jest najmniej wydajna przegladarka,po drugie najbardziej zainfekowana przede
      wszystkim przez programy szpiegujace i wykradajace dane.dlatego od lat uzywam
      wylacznie firefoxa.polecam tez opere.pod wzgledem bezpieczenstwa explorer to dno.
      • Gość: tigre Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: *.stacje.agora.pl 02.09.08, 12:23
        Zgadzam się... W zeszłym tygodniu przypomniałem sobie, żeby
        przeskanować kompa pod kątem adware'u - wynik to 0 krytycznych
        obiektów podczas ok 8 miesięcy korzystania z opery:)
    • Gość: kolodziejo Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.08, 11:18
      Chciałem wrócić do IE, sprawdzić IE7, ale co z tego, skoro na sprzęcie z dobrymi
      parametrami i oryginalną Vistą Business SP1 3 próby otwarcia strony heliosnet.pl
      skończyły się trzema całkowitymi zawieszeniami programu? IE podziękuję.
      • go_bsh Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków 02.09.08, 13:34
        Gość portalu: kolodziejo napisał(a):

> Chciałem wrócić do IE, sprawdzić IE7, ale co z tego, skoro na
        sprzęcie z dobrym
        > i
        > parametrami i oryginalną Vistą Business SP1 3 próby otwarcia
        strony heliosnet.p
        > l
        > skończyły się trzema całkowitymi zawieszeniami programu? IE
        podziękuję.

U mnie działa, nie wiem jak Ty tam wchodzisz :D
        • Gość: Second Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: *.mtm-info.pl 02.09.08, 20:08
          No wiesz, tylne drzwi go walnęły w plecy...raz, drugi, trzeci...
          znaczy się - obrotowe były.
    • arim WebSlices 02.09.08, 12:52
      O ile wiem (oglądałem jakieś promocyjne wideo na stronach Microsoftu, gdzie dwóch kolesi orgazmowało na temat IE8 Beta2), WebSlices wymagają konkretnego kodu HTML. Na filmiku pokazywali to na przykładzie eBaya, tylko że to nie był prawdziwy eBay, tylko kopia strony z powstawianymi modyfikacjami chłopców z Redmond (wypatrzyłem adres, wyglądało jak "ie8.ebay.coś.tam.dalej"). Zresztą, z tego co panowie mówili, też wynikało, że strona wymaga konkretnych modyfikacji. W związku z tym, twierdzenie, że WebSlices będą alternatywą dla RSS/Atom dla starszych stron, jest nieprawdą, delikatnie mówiąc. Poza tym kanał RSS jest chyba nawet łatwiej dodać niż jakieś WebSlices (RSS to osobny plik, WebSlices wymagałyby modyfikowania istniejących szablonów stron serwisu). Ergo: autor artykułu nie przyłożył się do tekstu. Sorry.
    • Gość: nomad Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: *.centertel.pl 02.09.08, 14:14
      A dziś lub jutro ma być premiera przeglądarki Chrome od Google... :)
      Może trochę świeżych pomysłów :)
    • Gość: TomKs Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: *.tktelekom.pl 02.09.08, 14:43
      Zainstaluj sobie 10 dodatkowych programów i już będziesz miał coś prawie tak dobrego jak Opera...
      Supernowoczesne, rewelacyjne, odkrywcze i niesamowicie wygodne funkcje nowego IE i FF Opera ma od kilku lat. Przynajmniej większość.
      • Gość: OldSkull Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 14:54
        Skąd ja to znam - na przechwałki ludzi nt. FF można zwykle powiedzieć:
        "Opera miała to juz dużo wcześniej"
        Szkoda tylko, że klient poczty w Operze trochę kuleje :/ No ale nikt nie jest doskonały. Dopóki FF nie będzie miał wbudowanego klienta poczty (albo SeaMonkey nie dogoni FF) to Opera będzie zdecydowanie najlepsza.

PS:
        zauważyliście, że niektóre strony w operze nie działają poprawnie, a jak się ustawi, aby sie przedstawiała jako FF, to od razu dziąłają dużo lepiej? Paskudna złośliwość twórców :P
        • komandor_gruzel Re: Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków 02.09.08, 15:06
          Gość portalu: OldSkull napisał(a):
          > oskonały. Dopóki FF nie będzie miał wbudowanego klienta poczty
          > (...) to Opera będzie zdecydowanie najlepsza.

Przeglądarka stron internetowych służy do:
          a) przeglądania stron internetowich
          b) obsługi poczty
          c) masaj
          A do wygrania Suzuki Masaj. Znaczy Samuraj.
    • Gość: art no bez takich :) IP: 78.8.136.* 02.09.08, 15:45
      IE to już zamierzchła przeszłość, nie zmieni się nawet, gdyby chcieli płacić
      mi za używanie:))
    • Gość: K Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: *.chello.pl 02.09.08, 15:58
      Nie za dużo z tym zachodu, nie lepiej zainstalować Operę.
    • Gość: Eugeniusz Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: *.aster.pl 02.09.08, 16:48
      nawet jak sie doda do tego badziewia wszystkie rozszerzenia to dalej to bedzie
      tylko badziewie, ktore sie kilka razy dziennie zawiesza i nie spelnia standardow.
      IE to smierdzacy trup od ktorego trzeba trzymac sie z daleka, podobnie jak od
      windowsow.
    • Gość: von.G Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: 131.207.227.* 02.09.08, 16:55
      Przy okazji załataj dziury tak aby przegladarka nie była zródlem wirusów i
      spróbuj poprawic renderowanie cssow tak aby strony wygladaly normalnie bez
      hackowania htmla
    • massmix Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków 02.09.08, 16:58
      hehehehe smieszny ten eksplorer!
      bawcie sie bawcie :)
    • Gość: kk Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: 83.168.106.* 02.09.08, 21:40
      Korzystanie z IE to jak siadanie na gołą deskę klozetową w publicznej toalecie.
    • Gość: paranoik Internet Explorer: 10 najlepszych dodatków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 23:41
      IE.. hm... Internet Explorer? hm.. cos mi swita, aaa.. tak, to ten soft z windowsa ktory sluzy do sciagniecia firefoxa/opery? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka