Dodaj do ulubionych

Netia wprowadzi szybki internet i telewizję HD

IP: *.icpnet.pl 12.06.09, 23:06
Co nie zmienia faktu, że na takiej konkurencji najbardziej zyskuje kto? KLIENT!

Taka konkurencja mi się osobiscie bardzo podoba, nie ten cholerny monopol TP, który zapewne nie straci w niedługim czasie swojej dominującej pozycji, z powodów oczywistych , dostępność -_-
Obserwuj wątek
    • Gość: ozeo Netia wprowadzi szybki internet i telewizję HD IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 06:55
      25tys mieszkań to jakaś kpina i robienie sobie PR.
      Te mieszkania to pewnie w sieciach osiedlowych
      wcześniej przejętych w dużych miastach. A reszta
      Polski leży i kwiczy na poziomie 1MB za 94 zł z
      nikomu nie potrzebnym telefonem stacjonarnym.
      Zamiast kombinować z telewizją i potem przymuszać do
      brania 3 usług na raz by lepiej skupili się na tanim
      internecie :/
      • Gość: g4 Re: Netia wprowadzi szybki internet i telewizję H IP: *.lublin.mm.pl 13.06.09, 12:49
        Jeszcze olać te 100Mb na świat, żeby chociaż zrobili tyle po ich własnej sieci.
        Chyba by woleli żeby p2p chodziło głównie po ich wewnętrznej sieci między ich
        użytkownikami, niż żeby i tak musiało iść po ich sieci do ich routera
        brzegowego, i dodatkowo zużywało pasmo na zewnątrz. Przy tych setkach tysięcy
        osób zawsze znajdzie się jakiś seeder lokalny, od którego możnaby ściągnąć 95%
        pliku niż jak z limitami od niego ściągnie się 5% a 95% trzeba dociągnąć z sieci
        zewnętrznych przez pasmo do świata. A jeżeli jest się podłączonym np. do PLIX'a
        to tym bardziej ilość użytkowników się zwiększy. Zróbmy z Polski jeden wielki
        LAN :).
      • Gość: xyz Re: Netia wprowadzi szybki internet i telewizję H IP: *.centertel.pl 14.06.09, 21:02
        Netia oferuje 4Mbit praktycznie wszystkim w zasięgu uwolnionych central (LLU,
        wbrew pozorom kilka takich jest) i te 4Mbit powinny być spokojnie osiągalne tam
        gdzie wcześniej była możliwość na 2 a nawet 1 (ADSL2+ jest bardziej dostępne niż
        tepsowe ADSL przy niewielkich prędkościach). Inna sprawa że na razie central z
        LLU jest jak na lekarstwo.
    • Gość: klient Netia wprowadzi ... "ja nie mogę net" IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 09:52
      Netia nawet nie potrafi zapewnić transferu na poziomie dawnym klientom
      Neostrady. Z TP nie było problemów na tym samym łączu. Teraz czasami transfer
      spada 10x hehe... Dałem się nabrać na te szumne reklamy właśnie. Nigdy nie
      podpisujcie umowy na 2 lata!
      • Gość: sceptyk Re: Netia wprowadzi ... "ja nie mogę net" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 11:09
        niestety tego się obawiam - naganiacz z Netii już u mnie był i oferował na łączu
        TP 2MB - 4MB. Nie wiem jak to możliwe, skoro TP twierdzi że 2 MB to max na tych
        drutach. Swoją drogą to kpina - w Warszawie 8 km od centrum 2 MB.
    • Gość: Chmielok Netia wprowadzi szybki internet i telewizję HD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.09, 13:35
      do aż 25 tys. mieszkań to jest sarkazm, tak?
    • Gość: bababa Netia wprowadzi szybki internet i telewizję HD IP: *.171.200.21.awakom.net 13.06.09, 16:04
      25% ma niezależnych dostawców internetu coś w tym jest ...
    • Gość: Misiek Netia wprowadzi szybki internet i telewizję HD IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 19:33
      Dla ścisłości - nieprawdą jest, jakoby Netia nie miała w swojej ofercie TV. Na
      stronie www.netia.pl/uslugi,dla_domu,53.html jest cennik (max 38 zł za
      49 programów). Zasięg oferty bardzo ograniczony: Bydgoszcz, Świecie, Nakło,
      Paterek, Nowe, Tuchola. Wprawdzie TV "zwykła" a nie HD, ale jest!
    • Gość: kolo pic na wode fotomontaz............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 01:33
      jw
    • Gość: JX Re: Netia wprowadzi szybki internet i telewizję H IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.09, 06:14
      Ale TP juz chyba nie ma(?) Teraz jest Orange!;) Chociaz, moge sie mylic, bo nie
      sledze tematu od jakiegos czasu;P
      • Gość: yuro Re: Netia wprowadzi szybki internet i telewizję H IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 12:49
        No to faktycznie się mylisz, bo usługi internetowe cały czas są świadczone pod
        marką tp. Być może to si.ę zmieni, ale z tego co wiem, to nie wcześniej niż w 2010
    • Gość: profesor_biologii Re: Netia wprowadzi szybki internet i telewizję H IP: *.opera-mini.net 09.11.09, 16:47
      Cieszy fakt, iż końcówka artykułu została poprawiona, martwi to, że w komentarzach nie pozostało śladu po krytyce.
      Jak to się mówi - dno i trzy metry mułu, panie Autorze.
      • Gość: Adam Re: Netia wprowadzi szybki internet i telewizję H IP: *.147.37.41.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.03.10, 14:54
        Radzę poczytać przed zdecydowaniem się na Netię -
        opiniuj.pl/10000,netia-szybki-internet.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka