Dodaj do ulubionych

Konkretny test - notebook Asus UX50

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 16:31
2,6 kg wagi???
To ma byc cos pomiedzy netbookiem a notebookiem??!
Przeciez to zwyczajny notebook jest.
Cos posredniego pomiedzy tymi 2 kategoriami powinno wazyc 1,6-1,8 kg i
posiadac matryce 12"-13,3" i oczywiscie posiadac sensowny procesor 2
rdzeniowy, a nie zaden Atom.
Wtedy mozemy mowic o wypadkowej wad i zalet tych dwóch kategorii.
Obserwuj wątek
    • Gość: jedrek Konkretny test - notebook Asus UX50 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 16:33
      haha :D oczywisice jak zwykle wszystko sciagniete z Apple :)tylko
      niestety moc nie ta :)przyjdize jeszcze budzetowcom poczekac na
      idealna podrobe.. a ta klawiatura....:D
    • Gość: zabojca_biedronek Konkretny test - notebook Asus UX50 IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.07.09, 17:47
      3DMark 06 1024 x 768

a nowszej darmowki sie sciagnac nie chce? Do czego to dzis porownac?
    • Gość: inny Konkretny test - notebook Asus UX50 IP: *.toya.net.pl 20.07.09, 18:10
      Dobre!

Zatem to co ja posiadam
      (h10057.www1.hp.com/ecomcat/hpcatalog/specs/provisioner/05/KE
      187EA.htm) to jest najnowasza (mimo, że już roczna) wersja netbooka.
      Gratulujemy autorowi tekstu!
    • Gość: Zwiero Artykuł sponsorwany- nikt zdrowy tego nie kupi IP: 212.14.14.* 20.07.09, 18:24
      Dziwne jest, że ten klocek waży 2,6kg; kompy na Core 2 Solo z
      założenia powinny być cienkie, ultralekkie i długo żyć na baterii.
      Chyba jakaś pomyłka produkcyjna.

Co do Full HD - jak to autor stwierdza, że bez problemu, to
      rozczarujemy się bardzo bo tylko 720 (HD Ready) i tylko na piratach
      bo jest tylko DVD a nie blu-ray.

Za takie pieniądze lepiej wziąć Sony Vaio FW41E, matryca panoramiczna
      1600x900, blu-ray, platforma centrino, i grafika radeona w tej samej
      klasie 512mb
    • Gość: bez sensu bez sensu konfiguracja. taka maszyna z 1.4 ghz IP: 80.48.2.* 20.07.09, 18:53
      i to 32 bit.

procek od netboka, reszta od przyzwoitego nooteboka. jak dla mnie -
      potencjalnego nabywcy - konfiguracja nieprzemyślana. i to jeszcze za >4 tysie.

ja nabyłem teraz Athlon 64bit (2x2.1ghz), 3gb ram, dysk 160 gb, matryca na
      ledach, dvd rw lightscribe. za 1800zł - nowy. tyle że bez windy, co traktuję
      jako zaletę.

piszę o tym, aby dowieść że propozycja acera nie jest atrakcyjna za takie pieniądze.
    • Gość: asdf Konkretny test - notebook Asus UX50 IP: 89.72.2.* 20.07.09, 19:29
      "Zamiast napędu DVD wolelibyśmy dostać pojemniejszą baterię", bo gry ssiecie z torrentow?
    • Gość: jaca7online Konkretny test - notebook Asus UX50 IP: 212.127.64.* 20.07.09, 22:00
      I od kiedy to NETBOOKI posiadaja naped optyczny?Przeciez tym sie wlasnie
      roznia od laptopa ze nie posiadaja napedu.Bo sa przeciez laptopy z 10 calowymi
      ekranami i mniejszymi z napedem i dlatego nazywaja sie nadal laptopami.a
      Netbook jak nazwa wskazuje sluzy glownie do surfowania po sieci.Reasumujac
      przedstawiony asus jest laptopem.tyle ode mnie
      • inny.obserwator Re: Konkretny test - notebook Asus UX50 20.07.09, 22:58
        Czy ASUS zrobił chociaż jeden porządny komputer?
    • Gość: qweasd Asus U50VG - 3 699 w vobis IP: *.asus.com 21.07.09, 08:50
      czy to nie lepszy model?
      matryca 15,6" HD LED
      procesor Intel Core 2 Duo T6500
      karta graficzna nVidia GeForce G 105M
      dysk twardy 320 GB
      pamięć operacyjna 4 GB

a wygląd .. lepszy :))
      • Gość: dri4d Re: Asus U50VG - 3 699 w vobis IP: *.acn.waw.pl 21.07.09, 17:36
        ip: *.asus.com
        hehe no lepszy, lepszy zdecydowanie :)

Co to jest? Błyszczące badziewie z lampeczkami gdzie tylko się da.
        Brakuje jeszcze tuby basowej, neonów od spodu (jest świecąca
        klawiatura) i dyskografii niemieckiej formacji scooter na dysku. Czy
        naprawdę wszystko teraz produkowane musi wyglądać jak śmieć z
        bazaru? Czy każdy komputer musi być brzydki i kiczowaty? Powinien
        się nazywać ASUS dres xxMegawypas50000.
        • Gość: kombinator Re: Asus U50VG - 3 699 w vobis IP: *.net.inotel.pl 22.09.09, 16:26
          Dobre, he, he, he... uśmiałem się niesamowicie... :-))
          Dokładnie, te wszystkie PC co są teraz produkowane to pod względem materiałów i
          wzornictwa to o d.u.p.ę potłuc... wieś tańczy i śpiewa... :-/
    • Gość: misiek Konkretny test - notebook Asus UX50 IP: 80.50.130.* 22.07.09, 13:20
      taa moja kumpela sobie kupiła asusa... tylko cena jakas mniejsza z tego co pamietam. Jak zobaczyla w sklepie lapkowo od razu poprosila tatusia o zakup...
      • 1leos Re: Konkretny test - notebook Asus UX50 04.10.09, 13:49
        Widzę temat o lapku Asusa, też ostatnio nabyłem, tylko nieco tańszy model K50IN
        z prockiem T4200, 4GB ramu, 320GB dyskiem i grafiką nvidii G102M. Dałem za niego
        niecałe 2300pln w vobisie, co uważam że nie jest drogo. Do multimediów się
        nadaje, a w niektóre gry też można pograć (w niższych detalach). Wykonanie
        porządne, obudowa dobrze spasowana. Ogólnie jestem zadowolony z tego wyboru. Jak
        ktoś jest zainteresowany to chętnie odp na wszelkie pytania.
        • Gość: FarCry Re: Konkretny test - notebook Asus UX50 IP: *.torun.mm.pl 04.10.09, 17:12
          jak długo w tym laptopie trzyma Ci bateria przy standardowej pracy? Zastanawiam
          się nad jakimś laptopem, ale potrzebowałbym do 4 godzin nieustającej pracy..
          • 1leos Re: Konkretny test - notebook Asus UX50 12.10.09, 17:10
            W moim K50IN bateria trzyma do 3 godz, w zależności od ustawionego oszczędzania
            energii i jasności matrycy. Dla mnie jest to wystarczająco, ale jak potrzebujesz
            do pracy to weź Samsunga R510, on ma mocną baterię. W ogóle jeśli chcesz wybrać
            laptopa to przejdź się do vobisu i zobacz co teraz mają. Karen się ostatnio
            opuścił i ma drożej, a w marketach typu MM czy Saturn najczęściej są tylko stare
            modele i to jeszcze drogo.
            • Gość: Abażur Re: Konkretny test - notebook Asus UX50 IP: *.chello.pl 14.10.09, 18:09
              Z tym się zgodzę, że w MM i Sat. jest sporo starych modeli i to często w niezbyt
              promocyjnych cenach. Fakt wybór nie jest taki zły, ale obsługa jest mizerna.
              Kupiłeś laptopa na www czy w stacjonarnym sklepie? Ja mieszkam pod Warszawą i
              nie za bardzo mi się chce do niej jechać po sprzęt więc selekcjonuje (2 wtopy
              sklepowe miałem)sobie sklepy i zamawiam przez net jak tylko mogę.
              • 1leos Re: Konkretny test - notebook Asus UX50 15.10.09, 14:41
                Zamawiałem przez www, też nie mam czasu jechać i odbierać sprzęt. Nie można się
                przyczepić ani do samego zapakowania paczki ani do firmy kurierskiej. Dodatkowo
                przy kurierze sprawdzasz stan paczki i dopiero podpisujesz papier. Z obsługi
                vobisu jestem zadowolony, najważniejsze że wszystko jest na czas i w dobrym stanie.
                • Gość: Abażur Re: Konkretny test - notebook Asus UX50 IP: *.chello.pl 15.10.09, 15:14
                  Fajnie, dzięki w takim razie za info. Przyda się na przyszłość :)
              • Gość: umabatona Re: Konkretny test - notebook Asus UX50 IP: *.aster.pl 18.10.09, 13:09
                Kiedyś chciałem kupić lapa w saturnie i co otworzyli mi pudełko z jakimś lapkiem to coś z nim było nie tak, a to był porysowany a to pęknięty albo klawiszy brakowało, są to uszkodzenia mechaniczne więc tam się o sprzęt nie dba, wątpie by inaczej było w MM, nie polecam kupowania w tych sklepach...
                • Gość: sampler Re: Konkretny test - notebook Asus UX50 IP: *.torun.mm.pl 18.10.09, 20:54
                  sluchaj, to raczej nic dziwnego w przypadku tych sklepow. tam leci sie na ilosc
                  i nie przejmuja sie pojedynczymi sztukami, bo dla nich to mala strata, tak jest
                  niestety, a potem kolejki stoja z reklamacjami - siemano! :)
                  • Gość: Brandon Re: Konkretny test - notebook Asus UX50 IP: *.spray.net.pl 20.10.09, 23:57
                    No dokładnie tak jest. Sprzętu tam raczej nikt za bardzo nie szanuje. Pracowałem
                    w MM i widziałem parę fajnych akcji:) Ja wychodzę z założenia, że czasem warto
                    jest zapłacić trochę więcej znanym sklepie mieć święty spokój.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka