an.ta 06.06.09, 21:09 Taką osobistą planetkę sobie zrobiłam. W razie gdybym zapragnęła samotności jest gdzie uciec. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogatka1 Re: Planeta. 07.06.09, 14:57 An.ta, świetny efekt. W Corelu czy w GIMPie? Wygląda na dom z dachówkowym dachem, strzyżony świeżo trawnik. I ta atmosfera chmurkowa dobra, może tylko jeszcze dodatkowo użyć narzędzia rozmazywanie-smużenie, żeby zatrzeć tę pionową granicę. W pierwszym momencie miałam skojarzenie z owocem kiwi. Odpowiedz Link
an.ta Re: Planeta. 07.06.09, 23:00 W Photoshopie. Niedopracowane, bo już czasu trochę mi zabrakło. Zrobienie takiej planety jest bardzo proste. Uczę się trochę Corela i Photoshopa. GIMP jest dla mnie zagadką, ale wgrałam sobie i zacznę się przygladac z czym to się je. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Planeta. 11.06.09, 17:02 Podoba mi się Twoja Planeta Anto Oj,ma się czasem ochotę gdzieś na koniec Świata,dołączę do Ciebie jak znudzona będę,jeszcze lotnisko zbudować musisz Anto Odpowiedz Link
del.wa.57 Upoluj Marsa:-) 25.08.09, 23:18 Dwudziestego siódmego sierpnia, pół godziny po północy - na wygwieżdżonym niebie Mars będzie najjaśniejszy. Będzie taki duży jak księżyc w pełni, chociaż będzie oddalony 34,65 milionów mil od Ziemi. Będzie to wyglądało, jakby Ziemia miała dwa księżyce! Nie należy przeoczyć tego wydarzenia i podzielić się tą wiadomością ze znajomymi, bo nikt z żyjących nie będzie miał okazji obejrzeć czegoś takiego drugi raz. Powtórzy się to w 2287 roku!!! Dostałam przed chwilą taką wiadomość,trzeba to sprawdzić Odpowiedz Link
an.ta Re: Upoluj Marsa:-) 25.08.09, 23:59 Dzięki za wiadomośc. Wcale o tym nie wiedziałam. Wiadomośc poszła dalej. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Planeta. 26.08.09, 13:22 www.echo.szczecin.pl/wydarzenia-02,17-1757-mars_blisko_ziemi.html - piszą o Marsie. Dzięki Helenko, bo nie wiedziałam wcześniej. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Planeta. 26.08.09, 22:57 Przed chwilą dostałam maila z poprawką i przeprosinami,że ktoś błędnie odczytał,polowanie na Marsa już było w 2003 roku. Więcej nie będe wklejać takich''rewelacji'' Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Planeta. 27.08.09, 11:28 Helenko, obrazek z różą nie mój, tylko pasował mi tematycznie. Tu znalazłam www.joemonster.org/phorum/read.php?f=15&t=1416112 jest ta wiadomość i komentarz: "lordziq 2009-08-24 E tam po prostu pismaki się trochę pomyliły. Po pierwsze Mars może być jaśniejszy od JOWISZA tylko kiedy jest w tak zwanej super opozycji (ostatnia była w 2003 roku). Nigdy nie jest jaśniejszy od Księżyca bo jest to po prostu nie możliwe ze względu na odległość oraz jego albedo. Następna super opozycja będzie w 2082 i co ciekawe kolejna po niej w 2287 czyli dacie podanej w mailu. Szczerze mówiąc nie za bardzo wiem skąd mogła się wziąć ta plotka..." W 2003 roku widziałam w porze wieczornej na stronie wschodniej, widok niesamowity. Helenko, ja też przyjęłam tę wiadomość za prawdziwą. I już zaczęłam się zastanawiać, czemu ta planeta tak często Ziemię nawiedza. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Planeta. 28.08.09, 13:01 Wczoraj oglądałam film "Kometa" na tvn7. Wspaniałe symulacje katastrofy. Przypomniał mi się wierszyk: "Wszystko to fraszka, cokolwiek myślimy, wszystko to fraszka, cokolwiek robimy..." Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Planeta. 28.08.09, 15:56 Ale cudne dzióbki Powiem szczerze,mam jakiś strach,przed oglądaniem katastroficznych filmów,jakos dziwnie''sprawdzają''się w rzeczywistości. Tak szczerze to bardzo mało oglądam telewizje,polskiej nie mam,czasem jakiś reportaż obejrze czy dobry program rozrywkowy,to wszystko. Odpowiedz Link