Dodaj do ulubionych

1 urodziny

05.12.10, 19:45
Zbliżają sie 1 ur mojego Kubusia.

brakuje mi pomysłu na dobry tort.

nie przepadam za tortami przekładanymi masa na maśle.chcialabym zrobic cos innego,lekkiego.

a może macie pomysł na ciekawe menu. urodziny 21.12.
dziekuje za wszelkie podpowiedzi

Obserwuj wątek
    • buka007 Re: 1 urodziny 05.12.10, 20:22
      polecam ten:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,99618641,99618641.html
    • fettinia Re: 1 urodziny 06.12.10, 14:30
      Jesli maly Jubilat rowniez bedzie sie czestowal to najlepiej biszkopt przekladany bita smietana.I jakies owoce,ktore lubismile
      U nas zawsze na 1 urodziny takie torty byly-maluchy mogly je spokojnie konsumowacsmile
      • achulaw Re: 1 urodziny 06.12.10, 17:44
        Biszkopt zaraz po upieczeniu - na gorąco! przekrawamy na dwa placki. Na dolny wykładamy kubeczek zimnej śmietany ( najlepsza 18%) na to dowolne owoce np : banany, truskawki ( w sezoniesad ) brzoskwinie z puszki , ananasy itp. można posypać cukrem wanilinowym. Szybciutko wylewamy drugi kubeczek śmietany i przykrywamy drugim gorącym plackiem biszkoptowym. Smietana pod wpływem gorąca ścina się. Oczywiście troszkę wypłynie, ale od czego są palcesmile Na upartego na górę mona dać galaretkę , ale ten " torcik" w swojej prostocie i delikatności jest TAK PYSZNY!!!, że szkoda przesadzać. Ja ograniczam się do "popudrowania" smile Najlepszy na drugi dzień jak się " przegryzie", ale zwykle jest " zgryziony" wink tongue_out wcześniej.
    • nikanik Re: 1 urodziny 07.12.10, 17:03
      nawiązując do mojego wątko to z menu polecam spagettiwink i duzo serawinkduuuuzzzzoooosmile
      Młody 5 rok z rzędu będzie miał takie menusmile

torta przekładam bitą śmietaną wymerdaną z pokruszonymi bezami. biszkopt piekę z kakao i ciemne ciasto i śmietana bardzo łądnie wyglądają.
      My tez nie lubimy maślanych mas.
      Możesz dodać owoce jak masz. U mnie w tym roku woda schrzaniła maliny i borówki więc obywamy się bez owoców

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka