Dodaj do ulubionych

Windows na OSX

03.02.08, 11:07
Posiada ktos jakies doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • lecdzi Re: Windows na OSX 08.02.08, 21:03
      JA POSIADAM
    • unhappy Re: Windows na OSX 25.02.08, 12:45
      artur666 napisał:

> Posiada ktos jakies doswiadczenia?

Ale konkretnie o co ci chodzi?
    • dorisja Re: Windows na OSX 19.03.08, 21:54

Sory ale dziwie sie ludziom ktorzy kupuja imaca tylko po to zeby postawic na nim
      winde, po co?, pc jest tanszy, a poza tym mniej zachodu z istalacja
      pozdrawiam
      • jakas_kobietka Re: Windows na OSX 20.03.08, 10:00
        jak ludzie kupują sobie mac'a do pracy to zwyczajnie cZasami POTRZEBUJą wina,
        np. do exela - exel to najlepszy tego typu prog wogóle, więc nic dziwnego, że go
        trzeba mieć. to tylko jeden przykład, ale ogólnie jest w pizdu programów które
        chodzą tylko na winu i trzeba je mieć do konkretnch zadań w konkretnej firmie.
        takie życie, bardzo wiele przedsiębiorstw w polsce chodzi na windowsy.

aa, chyba że chcesz mieć maczka tylko jako zabawkę, no to to już jest dzinwe, po
        co ci win.
        • dorisja Re: Windows na OSX 20.03.08, 22:58
          ... no i tu sie chyba nie rozumiemy..., ja na makach pracuje od 9 lat, a jezeli
          chodzi o exela.... to nie wiem jak u ciebie bo ja mam postawionego offica 2004
          makowskiego, i nie musze meczyc sie z winda, poza tym jest wiele softu od
          microsoftu pod maca, a poza tym jezeli chodzi ci o uzywanie tak prosrych nie
          wymagajacych zbyt wiele od kompa programow, to najprostsza metoda jest postawic
          na maku emulator, np vmware, a pod tym co tylko ci sie podoba winde, linux, itp,
          itd... i sory ale moj mak nie sluzy mi do zabawy, bez urazy :-)
          • dragon_fruit Re: Windows na OSX 23.03.08, 22:38
            a mój służy do zabawy i co z tego?
    • tymon99 Re: Windows na OSX 31.03.08, 17:04
      próbowałem różnych rzeczy - virtual pc na g4, boot campa, vmware i parallels.. w
      końcu zostałem przy boot campie i windows na osobnej partycji - działa bez
      zastrzeżeń i w zupełności wystarcza, jeśli - jak ja - potrzebuje się windows
      pięć razy w roku, raz przez godzinę i cztery razy przez kwadrans..
    • kali187 Re: Windows na OSX 03.05.08, 14:10
      Podepnę się pod pytanie.

Winde planuję posidać głównie ze względu na potrzebę testowania stron pod IE6 i IE7.

Planuję postawić na osobnej partycji (BootCamp). Czy w takiej sytuacji
      zadziałają również via Parallels?
      • tymon99 Re: Windows na OSX 11.05.08, 00:44
        nie, nie zadziałają. parallels umie tylko z wlasnej instalacji. jeśli chcesz
        partycji boot campowej używać również dla maszyny wirtualnej, potrzebujesz
        vmware fusion zamiast parallels.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka