Dodaj do ulubionych

Informacyjnie

29.06.23, 12:28
Od 1 lipca rusza .Świadczenie dobry start przysługuje w związku z rozpoczęciem przez dziecko roku szkolnego raz w roku w wysokości 300 zł na każde dziecko uczące się w szkole do ukończenia 20 roku życia lub – w przypadku dzieci niepełnosprawnych – do ukończenia 24 roku życia .Świadczenie 300 plus nie obejmuje dzieci rozpoczynających naukę w zerówce – na rządową wyprawkę zatem nie mogą liczyć rodzice pięcio- i sześciolatków, które od września idą do klasy zerowej w szkole podstawowej lub w przedszkolu. Od 1 lipca 2023 r. ZUS rozpocznie przyjmowanie wniosków o ustalenie prawa do świadczenia dobry start w związku z rozpoczęciem roku szkolnego 2023/2024.

Wnioski o świadczenie dobry start można składać do ZUS tylko drogą elektroniczną, a wypłata przyznanego świadczenia będzie odbywać się wyłącznie w formie bezgotówkowej, na wskazane konto bankowe.

Wnioski drogą online można składać, tak jak w latach ubiegłych od 1 lipca do 30 listopada przez Portal informacyjno-usługowy Emp@tia na stronie empatia.mpips.gov.pl/ , przez bankowość elektroniczną lub portal PUE ZUS.Czyli czym szybciej tym lepiej .To dla kogoś . Rodziny otrzymają świadczenie bez względu na dochód. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.gov.pl/web/rodzina/dobry-start&ved=2ahUKEwiE0rjun-j_AhUXgv0HHco2CSAQFnoECBMQBQ&usg=AOvVaw2dyoh18qDXgIm43-ZG3UNN
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Informacyjnie 29.06.23, 13:04
      Już tylko dwa dni zostały na złożenie wniosku o świadczenie 500 plus tak, żeby otrzymać pieniądze za wszystkie miesiące okresu rozliczeniowego 2023/2024. ZUS przypomina, że osoby, które zrobią to po 30 czerwca, dostaną mniejszą kwotę .Amen .
      • friend_of_women Re: Informacyjnie 29.06.23, 15:28
        Domyślam się, że już złożyłeś?
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Informacyjnie 29.06.23, 14:06
      Hurra. Idą wybory, rozdawnictwo w pełnej krasie. A to 500+ to przypomnij ile już wobec inflacji wynosi? smile
      • taniarada Re: Informacyjnie 29.06.23, 16:12
        Pierdolety jest 800+ T.o nie jest wątek dla faceta lub takich co nie mają dzieci . Czytać ze zrozumieniem jak wyżej .Napisałem informacyjny ,a nie do dyskusji .Amen .
        • ruda.replay Re: Informacyjnie 29.06.23, 17:43
          https://img3.dmty.pl//uploads/201911/1572810066_21cglf_600.jpg
          • irsila Re: Informacyjnie 29.06.23, 20:16
            Co za czasy, co za mores.
            Wczoraj rocznicę 48 ślubu obchodziłam,
            jeszcze dwa latka do złotej,
            a za nią 5 tys dają,
            oj by syię przydało,
            tylko nie wiem czy dożyjemy...
            • taniarada Re: Informacyjnie 29.06.23, 21:01
              Składałem Ci gratulacje .Ten wątek jest dla pewnej osoby co jej matczyne serce pełne bólu i tyle .
              • irsila Re: Informacyjnie 29.06.23, 21:10
                Dziękuję.
                Jutro na blogu sobie powspominam,
                • irsila Re: Informacyjnie 29.06.23, 21:14
                  Dziś bardzo źle się czuję, ostatnio taki marazm mnie dopada,
                  oznaka choroby jakiejś?
                  Nawet domownicy ode mnie uciekają,
                  po kątach ich rozstawiam,
                  nawet śmieci zaczęli wynosić, brak mi sił wszelakich...
                  • taniarada Re: Informacyjnie 29.06.23, 21:22
                    Wiesz jak jest życia to nie bajka Urszulko .Tylko chwile .Trzeba czerpać je garściami jak jest okazja .Teraz lato ,ciepło ,długie wieczory .Można siąść na balkonie i pomarzyć .Policzyć gwiazdy i powzdychać .Patrzeć na gwiazdy i szukać ,gdzie jest mały wóz lub duży .Kiedyś byłem romantykiem teraz realistą .
                      • taniarada Re: Informacyjnie 30.06.23, 10:09
                        Odrobina miłości na codzień .Dużo ? Nie .
                    • friend_of_women Re: Informacyjnie 30.06.23, 11:49
                      taniarada napisał:

> Wiesz jak jest życia to nie bajka Urszulko .Tylko chwile .Trzeba czerpać je gar
                      > ściami jak jest okazja .Teraz lato ,ciepło ,długie wieczory .Można siąść na ba
                      > lkonie i pomarzyć .Policzyć gwiazdy i powzdychać .Patrzeć na gwiazdy i szukać ,
                      > gdzie jest mały wóz lub duży .Kiedyś byłem romantykiem teraz realistą .

Faktycznie, życie to nie bajka, kobita źle się czuje, a ty o pierdołach. Facet powinien mieć jajka, a nie wydmuszki, jak ty wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka