aretha04 gitaro, gitaro moja... 26.11.09, 20:33 LA GUITARRA ROMANA ( Chitarra Romana ) NOVEMBER - RODRIGOS GUITAR Odpowiedz Link
jan_stereo Mr Bungle 05.12.09, 21:05 Album dosc stary bo z 1990,a tak sie kiedys gralo i spiewalo, tutaj Mike Patton, czyli rytmy rozne, i pewnie nie dla tych co ukojenia szukaja: Squeeze Me Macaroni www.youtube.com/watch?v=XQ7p623CBvI Quote Unquote (Travolta) www.youtube.com/watch?v=9kGhzf5cESU&feature=related Stubb (A Dub) www.youtube.com/watch?v=-RBSrUtX0bA&feature=related Odpowiedz Link
jan_stereo Fantomas 05.12.09, 21:06 Czyli Mr Bungle 11 lat pozniej ;')) Fantomas - Investigation Of A Citizen Above Suspicion www.youtube.com/watch?v=98jpKmT0u00&feature=related Fantomas – Charade www.youtube.com/watch?v=0hXWQ8HObcg&feature=related Fantômas - Twin peaks fire walk with me www.youtube.com/watch?v=Uhy2Y7aSD5g&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Re: Fantomas 06.12.09, 17:47 jan_stereo napisał: > Fantomas – Charade > > www.youtube.com/watch?v=0hXWQ8HObcg&feature=related > A ktoś napisał "I can picture Cary Grant chasing Hepburn to this music." )) Odpowiedz Link
jan_stereo Critters Buggin - Mullet Cut 06.12.09, 00:24 www.youtube.com/watch?v=o39FYJzDnaM Odpowiedz Link
jan_stereo Mokave - Afrique - Parable 06.12.09, 01:09 www.youtube.com/watch?v=dT3dzRGKzA4 Odpowiedz Link
jan_stereo Silver Apples - You and I 06.12.09, 13:34 www.youtube.com/watch?v=uzBlQAqILK0 Odpowiedz Link
jan_stereo Laika - Girl Without Hands 06.12.09, 13:38 www.youtube.com/watch?v=7nyX20K_Whs&feature=related Odpowiedz Link
jan_stereo Deadbeat - Texas Tea 22.12.09, 22:20 www.youtube.com/watch?v=vTmdvdAJlr4&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Re: Deadbeat - Texas Tea 09.01.10, 19:19 Rewelacja! Jak dla mnie, ten facet jest genialny. Odpowiedz Link
elissa2 Deadbeat - "Journeyman's Annual" 19.02.10, 18:23 słucham i słucham, wsłuchuję się w to, co mi się z niej w uszy sączy i tak mi dobrze w takim klimacie www.youtube.com/watch?v=4n-f1ChcmNE&feature=related www.youtube.com/watch?v=WO7bV3D5l08&feature=related niewiele kawałków z tej płyty jest na tubie, chyba tylko te dwa ... Odpowiedz Link
jan_stereo Courtney Pine - Sacrifice 09.01.10, 21:42 www.youtube.com/watch?v=aW0TGTHUcrE Odpowiedz Link
jan_stereo Pierre Henry - 05 - Too Fortiche 09.01.10, 21:48 www.youtube.com/watch?v=fdupace7TYI&feature=related Odpowiedz Link
jan_stereo Susumu Yokota - Kodomotachi 09.01.10, 22:04 i jeszcze to z jego magicznego ogrodka dziwnych dzwiekow i poplatanych ambientowych melodyjek: www.youtube.com/watch?v=2GemQVvqxBE&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Re: Susumu Yokota - Symbol 14.02.10, 00:29 wspaniale się tego słucha, a w prawie każdym kawałku przewijający się Debussy wprawia w rozmarzenie Odpowiedz Link
elissa2 Re: Susumu Yokota - Symbol 15.02.10, 12:29 Teraz, po czterokrotnym już przesłuchaniu tej płyty, wsłuchiwaniu się w to co ten Yokota mi serwuje, jestem nią zachwycona ... Tak genialnie zsamplowane, wplecione fragmenciki Czajkowskiego, Saint Saensa, Debussy`ego, Schumanna ... tworzą niesamowity nastrój. To jest jakieś ... odurzające. Słuchałam jej wczoraj przed snem ... Gdy przebrzmi ostatni utwór aż żal wyłączać samograja, chciałoby się słuchać tego od nowa ... Gdy byłam dzieckiem ... czy może raczej nastolatką ... zastanawiałam się, próbowałam wyobrazić sobie jakiej muzyki będą słuchać ludzie przyszłości, tak powiedzmy w XXV wieku ... O czymś mniej więcej takim myślałam ... )) Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Susumu Yokota - Symbol 15.02.10, 14:10 To jest dosc ciekawe, ja zauwazylem po sobie, ze jak mi cos wpadnie w ucho mocniej dopiero po kilku przesluchaniach to tez i dluzej takiego albumu slucham, jest w nim wiecej kombinacji,ktore staja sie oczywistsze wlasnie w ujeciu dlugoterminowym. Naturalnie, juz na starcie musi costam przykuc moja uwage ;')) Odpowiedz Link
shachar Re: Szafa Gra 18.02.10, 16:42 no dobrze, zaczynam od dolu, przedwczoraj otworzylam jeden z ostatnich linkow,rozleglo sie calkiem przyjemne plimkanie ) jestem zmęczona męczeniem Jezusa, chyba bardziej od Jezusa samego a wy? Odpowiedz Link
elissa2 Re: Szafa Gra 18.02.10, 17:51 shachar napisała: > no dobrze, zaczynam od dolu, przedwczoraj otworzylam jeden z > ostatnich linkow,rozleglo sie calkiem przyjemne plimkanie ) > Susumu Yokota - "Kodomotachi"? Odpowiedz Link
elissa2 Re: Szafa Gra 18.02.10, 18:04 a z albumu "Symbol" ... to o niej pisałam ... Tam jeden w jeden ... hipnotyzujący Odpowiedz Link
elissa2 Re: Szafa Gra 18.02.10, 18:24 A tego, mojego najulubieńszego, "Symbol of Life, Love and Aesthetics" niestety, nie ma na youtube trochę mi przypomina taki stary hit ... Sala Solo "San Damiano" pomieszany z kilkoma hitami klasyki "Purple Rose Minuet" www.youtube.com/watch?v=PzEZZfq8cBw Albo "Flaming Love and Destiny" też nie ma na tubie i jest tam jeszcze taki jeden kawałek, który chyba "musi" być inspirowany "Obrazkami z Wystawy" Modesta Musorgskiego "Fairy Dance of Twinkle and Shadow" Odpowiedz Link
shachar Re: Szafa Gra 19.02.10, 02:03 mowilam o tym staroswieckim plywaniu w lodce,fantastyczny klimat dojechalam do fantomasa, nie za duzo nie za malo, nie przerobie przeciez wszystkiego na raz a propos fantomasa rzekne tak: ja czasami pattona nie rozumiem, ale absolutnie kupuje to co on robi, mam zaufanie i nie boje sie go, ze mi jakis szit sprzeda. lubie jego wokal ,lubie jak wychodzi z darcia do takich dżezowych klimacikow, ten facet mi imponuje Odpowiedz Link
elissa2 Re: Szafa Gra 19.02.10, 16:27 shachar napisała: > a propos fantomasa rzekne tak: ja czasami pattona nie rozumiem, ale > absolutnie kupuje to co on robi, mam zaufanie i nie boje sie go, ze > mi jakis szit sprzeda. lubie jego wokal ,lubie jak wychodzi z darcia > do takich dżezowych klimacikow, ten facet mi imponuje > Podpisuję się pod tym! On jest genialny! Właśnie wczoraj spędzałam wieczór z Mr Bungle ("California") To jego poczucie humoru, ten jego wokal, te jego pomysły ... Facet jest niesamowity! Odpowiedz Link
elissa2 "Tomahawk" 20.02.10, 16:13 (z 2001) właśnie słucham ... Mike Patton, jak zwykle, niesamowicie kreatywny www.youtube.com/watch?v=A9_V2kcYCQM Odpowiedz Link
jan_stereo Grizzly Bear - Fine For Now 28.02.10, 19:35 www.youtube.com/watch?v=iRoVG9m00RA Odpowiedz Link
jan_stereo Yo la tengo - If it's true 01.03.10, 22:03 www.youtube.com/watch?v=kQYnHxTTOTE&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Re: Yo la tengo - If it's true 02.03.10, 15:06 "Wiosna, Królu, wiosna!" się zbliża Fajne poprawiacze nastroju ... Takie trochę ... hippie Odpowiedz Link
jan_stereo David Byrne & Fatboy Slim-Please don't 13.03.10, 21:01 www.youtube.com/watch?v=MTOatAHVcHg Odpowiedz Link
jan_stereo Gonjasufi - DedNd (A Sufi And A Killer) 30.03.10, 22:18 www.youtube.com/watch?v=RNZAm5xgaFM&feature=related swieza plytka, wyszla 3 tydziasy temu ;')) Odpowiedz Link
jan_stereo Lusine - Gravity (A Certain Distance) 30.03.10, 22:21 www.youtube.com/watch?v=l7smbG7myts no ta to juz ma prawie pol roku, ale jasio nie moze miec wszystkiego natentychmiast bo by splajtowal ;')) Odpowiedz Link
elissa2 Re: Lusine - Gravity (A Certain Distance) 30.03.10, 23:20 Ale opłacało się poczekać, co? Odpowiedz Link
jan_stereo Hernan Catanneo 30.03.10, 22:50 ladny widoczek to tez zarzucam... www.youtube.com/watch?v=5nc7wlKGzHE Odpowiedz Link
elissa2 Re: Hernan Catanneo 30.03.10, 23:14 po odczekaniu pierwszej minuty to i nawet potańczyć można a widoczek ładny, oj ładny ... Odpowiedz Link
jan_stereo Gorillaz - Stylo 10.04.10, 17:52 www.youtube.com/watch?v=pvLz89D6RUo&feature=related Odpowiedz Link
jan_stereo Tuatara - In The Passing Lane 10.04.10, 17:58 www.youtube.com/watch?v=Lhc5YGiedTs&feature=related Odpowiedz Link
jan_stereo Ben Frost - By the Throat 26.04.10, 23:31 www.youtube.com/watch?v=Lnea43oKaIw&feature=related Odpowiedz Link
jan_stereo Oksana Predko - Every Little Thing 09.05.10, 17:57 www.youtube.com/watch?v=diEtLSGQHbI skoro sie juz dziaucha przebila do reklamowek to ja tu zarzucimy. Odpowiedz Link