Dodaj do ulubionych

Cos dla sledzacych teorie spiskowe

24.01.25, 13:54
Trump podpisal executive order odtajniajacy wszystkie dokumenty dotyczace smierci JFK i MLK, ale nigdzie w wiadomosciach tego nie widze.
Obserwuj wątek
    • shachar Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 24.01.25, 14:03
      Ktos by pomyslal ,ze publika bylaby zaintersowana taka wiadomoscia, a NYT nic na ten temat. Trump by za dobrze wygladal jako burzyciel interesikow niewidzialnych sprawcow , co innego moze przyjsc na mysl? Jakies inne domysly?
    • a_iii_ty Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 24.01.25, 15:05
      To skad to wiesz, jak tego nie ma w wiadomosciach? Masz swoje kontakty w piwnicach White House?
      • krytyk2 Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 29.01.25, 15:51
        a_iii_ty napisał:

> To skad to wiesz, jak tego nie ma w wiadomosciach? Masz swoje kontakty w piwnic
        > ach White House?

Skąd wiem , że co? Skąd znam teorię spiskową?
        Chociażby od Was tu na forum, albo od znajomych , z którymi rozmawiam. Teoria spiskowa ma to do siebie ,że jako tajna - szybciej się rozchodzi po świecie niż prawda. Ludzie lubią wchodzić w takie teorie , bo mają poczucie , że wiedzą coś więcej i lepiej niż reszta populacji, że słowem są lepsi, inteligentniejsi.Zwykła prawda jest niesłychanie nudna. Teoria spiskowa - za to bardziej interesująca , a poza tym z definicji będąc rodzajem plotki , dopuszcza o wiele większą pulę piramidalnych dopowiedzeń i głupot. Odbiorca teorii spiskowej czuję ,że oto nadszedł jego dzień - że może sobie , zgodnie ze swoim poziomem inteligencji i wyobraźni -podokładać zmyślonych hipotez i ponaginać fakty
        • wilczamia Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 29.01.25, 17:26
          Teoria spiskowa (…) z definicji będąc rodzajem plotki

😀

• jan_stereo Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 24.01.25, 17:27
      Tutaj cos rzekli, ale takie popluczynowate w swej ukladnosci BBC nie mowi:

time.com/7209648/trump-orders-declassification-documents-jfk-rfk-mlk-kennedy-king-assassinations/

Pytanie ile z tych dokumentow, tych faktycznie ciekawych, rzucajacyh cien na wlasne sluzby, zostalo zniszczone, bo zostalo. Mnie sie podobal nowy dokument o JFK Stone'a, ten co wyszedl kilka lat temu (JFK Revisited: Through the Looking Glass - 2021, bodaj na Netflix jest, warto rzucic okiem).
    • wilczamia Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 25.01.25, 14:38
      No nie wiem, ja to widzialam wszedzie, wraz ze zdjeciem jak trzyma ten edykt ze swoim zamaszystym podpisem. Sek w tym, ze podpisal edykt, na razie nic nowego nie zostalo ujawnione, wiec trudno o materialy na rozkladowke - troche nie ma miesa. Nie mowie, ze beda, jak bedzie. Moze i nie. Acz Guardian walnal duzy tekst jak na sam fakt podpisania edyktu, wiec nie jest tak IMHO ze cicho sza.

Trump jest za jawnoscia wszystkiego, z wyjatkiem swoich wlasnych files...

Ja tam uwazam, ze to jest megawazne, zeby sie dowiedziec wiecej, jak tak z tym JFK bylo. Ale wazniejsze byloby dla mnie sie dowiedziec, jak to jest z tymi, co teraz rzadza. Np. bez wzgledu na to, jaki mamy poglad na optymalny rozmiar budzetu, raczej jest bezdyskusyjne, ze powinnismy sie troche zrzucac na wspolne cele, chocby odbronnosc, system sprawiedliwosci i takie tam. Ktos ma inne zdanie?

Jakos tak niestety jest, ze im wiecej ktos ma, tym chetniej placi zero do wspolnego mieszka. Mozemy udawac, ze jedno z najwiecej wartych amerykanskich przedsiebiorstw, Tesla, nie dostalo dgigantycznej pomocy od rzadu i nie zaplacilo zero podatkow. Ale prawda lezy, gdzie lezy.

A co myslisz, z pozornie innej beczki, nt rzadzenia w mniejszej skali, powiedzmy miastem, i nieujawniania kto ci dziecko zrobil?
      • shachar Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 25.01.25, 19:32
        Z chęcią przyznam ci rację. Może nie tak bardzo ważne byloby, kto mi zrobil dziecko, co porządek w papierach, bez zbytniego creative accounting.
        • wilczamia Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 25.01.25, 20:08
          Zwroc uwage, ze nie ujawniasz ojcostwa z tego samego powodu, co liczby posiadanych mieszkan pod wynajem: bo fakty wygladaja zle. W drugim przypadku powstaje pytanie o zrodlo tego majatku, skoro wydaje sie byc przesadny w relacji do oficjalnych przychodow. W pierwszym - o konsekwencje takiego a nie innego powiazania i ich ewentualny wplyw na podejmowane w ramach urzedu decyzje.

Ale przymykamy na to oczy, bo konkurencja jest "jeszcze gorsza". A jak ktos podonosi takie defekty kandydatow, slyszy, ze "chyba jest z PiS-u" big_grin

A ja jestem z natury podejrzliwa w stosunku do ludzi, ktorzy siegaja po/maja wladze (oraz pieniadze, ktore sa jej ekwiwalentem w pewien sposob) i nie za bardzo wierze, ze kieruje nimi cokolwiek dobrego.

Mozna na przyklad zadac pytanie, po co Trumpowi to ujawnianie papierow ws JFK i w czym mu to robi dobrze?

• shachar Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 25.01.25, 20:20
            Pomyślę o tym i dotrę do sedna, narazie fotografuję psa w mrozie, ale na pewno nie pozostawię twojego wpisu bez odpowiedzi..
          • jan_stereo Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 25.01.25, 21:00
            wilczamia napisała:

> Mozna na przyklad zadac pytanie, po co Trumpowi to ujawnianie papierow ws JFK i
            > w czym mu to robi dobrze?

Tak sie pewnie z Robertem dogadali przed wyborami no to teraz dotrzymuje ukladu, bo to przeciez jemu zalezalo aby cala prawda ujrzala swiatlo dzienne, a nie Trumpowi.
            • wilczamia Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 25.01.25, 22:11
              dotrzymuje ukladu

Ukladow sie dotrzymuje w polityce, kiedy to jest w interesie dotrzymujacego. Robienie dobrze RFK na tak wczesnym etapie kampanii przed trzecia kadencja...?

Zreszta. Przypomijmy fakty:

1992 - Kongres decyduje o ujawnieniu dokumentow ws zabojstwa w ciagu max 25 lat.

(1992 + 25 =) 2017 - rzadzi Trump i mimo ze deklaruje walke z deep state (na czym w ogole wjechal do WH), to jednak utajnia, co tam (nie)trzeba.

Stad moje pytanie: a coz sie takiego zmienilo w ciagu 8 lat? Ktos umarl czy jak? smile
              • jan_stereo Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 25.01.25, 23:10
                Latwo zauwazyc ze w 2017 nie mial Robercika u siebie, ktoremu zalezalo na sprawie najbardziej a w ciagu tych 8 lat wlasnie on sie stal, za wsparcie Trumpa w kampanii, stajac po jego stronie, dostal/dostanie teraz teke sekretarza zdrowia sekretarzem zdrowia, a dodatkowo pewnie 100% wglad w akta JFK, bo tak sie zapewne dogadali, a Trumpowi to widac nie sprawia klopotu aby machnac kolejna dyrektyw, skoro podpisuje je tasmowo.

Nie widze tu jakos zadnej tajemnicy ;')
                • wilczamia Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 25.01.25, 23:33
                  OK, spoko. To jest zupelnie normalne, z milosci do RFK to robi, albo nawet honor mu nakazal big_grin

W 2017 mial identyczne zdanie jak RFK nt kwestii odtajniania. Wtedy odtajnianie zagrazalo "bezpieczenstwu USA", teraz nie LOL

• a_iii_ty Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 25.01.25, 23:36
                    Skad wy to wszystko kurwmorpier wiecie?
                    • wilczamia Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 25.01.25, 23:42
                      Ja nie mam tv, ale mam neta, poza tym wiem, tyle, co zjem (i wypije). Gdybym miala tv, a neta nie, rzeka mojego zycia poplynelaby calkiem inaczej big_grin
                      • a_iii_ty Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 25.01.25, 23:55
                        To musisz byc strasznie gruba od tego jedzenia.
                        • wilczamia Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 25.01.25, 23:59
                          Jak slon! Jak biegne, to sie ziemia i bieznia trzesa big_grin
                  • jan_stereo Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 25.01.25, 23:59
                    8lat to bardzo duzo czasu w zyciu czlowieka, zwlaszcza odnosnie sprawy z 1963 roku, nie musisz zaraz mieszac do tego milosci. Poza tym jego pierwszej kadencji tez sporo akt odtajniono, wkoncu powstal film w oparciu o te nowe dokumenty, a ze teraz wychodzi cala reszta, kolejnej kadencji na to miec nie bedzie, przejdzie do historii jako ten co odtajnil wszystko. Moim zdaniem to wyolbrzymiona przysluga, jesli tak to malujesz, duzo wiekszym wydarzeniem jest mianowanie RFK na sekretarza zdrowia.
                    • wilczamia Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 26.01.25, 00:22
                      Do historii, powiadasz... Zawsze sie tak mowi, po czym publika zapomina, kto co odtajnil, ale niech. Czyli idziesz w "chce przejsc do historii". Moim zdaniem, wbrew powszechnej famie, jest to rzadki motyw ludzkich dzialan. Przewaznie motywacja jest przyziemniejsza. Qui bono?

Ewentualne cymesy zatail, a 8 lat to faktycznie sporo. W tym dosc, zeby niektore dokumenty sie ostatecznie zdematerializowaly. A tak z ciekawosci: wsrod tych paru tysiecy odtajnionych wtedy rzeczy bylo cos, o czym wczesniej nie slyszales i co by Cie zdziwilo? Bo ja sobie nic takiego nie przypominam... Nie bylo zadnego dowodu na niesamodzielnosc Oswalda, a watki niesamodzielnosciowe byly kompletnie nieodkrywcze (mafia, Ruscy).

Najpierw niech go zaprzysiegna w ogole, potem niech cos uczyni (i niech to bedzie cos innego niz walka ze szczepieniem przeciwko odrze), to bardzo chetnie odszczekam moj sceptycyzm.
                      • a_iii_ty Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 26.01.25, 00:46
                        Grubniesz z dnia na dzien.
                      • jan_stereo Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 26.01.25, 01:06
                        Bylo troche takich rzeczy, niuansow jak zwykle i doprecyzowan do wczesniejszych poszlak (chyba odnosnie broni Oswalda i jeszcze kilku innych wokol sekcji zwlok), ladnie to poskladal do kupy i poprowadzil OS w swym materiale filmowym. Dla mnie wygladalo wlasnie, ze samodzielnosc dzialan Oswalda jest coraz bardziej malo prawdopodobna. Teraz, to co wyjdzie to tez wypadaloby aby jakis zespol to przefiltrowal, zwykly zjadacz chleba nie przerobi kilku tysiecy dokumentow, nawet z chatem gpt.
                      • extramuralrura Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 28.01.25, 01:15
                        Najpierw niech go zaprzysiegna w ogole, potem niech cos uczyni (i niech to bedzie cos innego niz walka ze szczepieniem przeciwko odrze), to bardzo chetnie odszczekam moj sceptycyzm

No cóż, stało się, cokolwiek by myśleć...
                        • extramuralrura Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 28.01.25, 01:56
                          mea maxima culpa. pomyliłem podmioty
                          • wilczamia Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 28.01.25, 02:27
                            W tym tygodniu przesluchania, ale musialoby az 4 republikanow go uwalic i to przy Sandersie glosujacym jednak przeciw. Czyli klepna.
                  • shachar Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 26.01.25, 04:41
                    z milosci do RFK to robi, albo nawet honor mu nakazal big_grin

Moim zdaniem, out of spite, żeby dopierdolić FBI, do czego są zdolni, kiedy chcą ukręcić sprawy przy samej dupie ( chętnie przeze mnie używane wyrażenie ostatnio smile. 50+ oficerów zeznało w krytycznym momencie przed wyborami, że laptop Myśliwego , syna Józka, to ruskie wymysły.To jest dopiero kryminał!Teraz Trump nie ma litości i ma w cytopyge interesy FBI. Po co chronic ich dobre imię, jeśli FBI chce jemu też odstrzelić dupę? Ten chłopanio, który biegał po dachu ze strzelbą i drasnął go w ucho jeno, kto to był, jakie były jego motywy? Podobno służby niczego się nie dowiedziały, wyczyściły tylko dom chłopaka do niepoznaki, spaliły ciało i tyle. Tak że RFK Jr  wstrzelił się ze swoją prośbą w dobry czas.
                    www.nationalreview.com/news/fbi-spent-a-year-preparing-platforms-to-censor-biden-story-withheld-info-on-laptops-authenticity
                    /nypost.com/2024/08/26/us-news/why-would-be-trump-assassin-thomas-crooks-remains-an-infuriating-enigma-weeks-after-shooting/
                    • wilczamia Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 26.01.25, 21:39
                      Mysle, ze dlugoterminowo wojna z ta instytucja to jest spory blad i jednak oznaka poczatku konca imperium. Hoover wyhodowal psa, ktory kasa wlasciciela, szczegolnie kiedy jest tylko kandydatem na niego, ale jest jednak psem obronnym.
              • extramuralrura Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 28.01.25, 01:11
                Ukladow sie dotrzymuje w polityce, kiedy to jest w interesie dotrzymujacego

Nie tylko w polityce. Generalnie "pacta sunt servanda" w dzisiejszym świecie dotyczy tylko zdecydowanie słabszego.

Ale zauważ, że 2017 czy też poźniej Trump był duuużo słabszy niż jest teraz. Rownież we własnej partii.

Nie mam pojęcia, co tak naprawdę oznacza obecna deklaracja. Ale cokolwiek, na mocy tego co było w 2017, do niczego rozsadngo nie dojdziemy.
                • wilczamia Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 28.01.25, 01:27
                  No wlasnie dlatego, ze jest silniejszy i ze wlasnie dopiero wystartowal, nie kupuje handlowej teorii Jana zwiazanej z RFK i polowicznie kupuje charakterologiczna teorie Szakiry.

Cos za tym stoi (jeszcze) innego.
    • peesw Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 27.01.25, 01:36
      Interesujący artykuł na temat teorii spiskowych: resrhetorica.com/index.php/RR/article/view/836/484
      • shachar Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 27.01.25, 14:16
        Z checia przeczytam do konca.

a razie na stronie 4 nie do konca zgodze sie Każdy człowiek – świadomie lub podświadomie – stosuje standardy racjonalności narracyjnej, oparte na dwóch podstawowych kryteriach: prawdo-podobieństwa (narrative probability) oraz wiarygodności (narrative fidelity).
        Zamienilabym to nakazdemu czlowiekowi wydaje sie ze stosuje standardy racjonalnosci narracyjnej,opartej na prawdopodobienstwie i wiarygodnosci, kiedy w rzeczywistosci przykrawa tylko nowa wiedze do swojego okreslonego juz stanu emocjonalnego.
        • a_iii_ty Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 27.01.25, 14:59
          Za duzo filozofii w tym beukocie. Lepiej wstancie z szezlonga minute przed wschodem slonca i obserwujcie.
          • extramuralrura Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 27.01.25, 23:17
            Co mają obserwować? Słońce rano wschodzi, to fakt.

Czy też miałeś może na myśli poranny mocz?
            • a_iii_ty Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 27.01.25, 23:52
              Nie staraj sie byc za dowcipny hsirku.
              • extramuralrura Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 27.01.25, 23:56
                Jest to tu zabronione, nawet gdybym się starał?
                • a_iii_ty Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 28.01.25, 00:02
                  Wiesz co mozesz zrobic.
                  Na przyklad bodnac sie w buly.
                  • extramuralrura Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 28.01.25, 00:22
                    Pewnie, że mogę. Ale czy muszę? A jeśli tak, to dlaczego? Bo mi literki z netu kazały?
              • wilczamia Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 28.01.25, 00:26
                W przyrodzie wystepuje tylko niewystarczajce poczucie humoru, nadmiernego dotad nie odnotowano! smile

Sorki, ze offtopicznie, ale z siusianiem mi sie cos skojarzylo wink

Porucznik Rżewski z kompanami, pijaństwo ogólne oczywiście.
                - Panowie huzarzy, wykąpmy konie w szampanie!
                - Ale panie poruczniku, toż to wydatek byłby straszny, a żołdu nie było od trzech miesięcy!
                - Ech, wy... To chociaż oblejmy piwem kota!

(off I go)
        • wilczamia Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 27.01.25, 17:22
          przykrawa tylko nowa wiedze do swojego okreslonego juz stanu emocjonalnego

Ano. A ja tam lubie podwazac dominujacy paradygmat, co generacje wink

20 lat temu dyskutowalismy, co to bedzie, jak sie zalegalizuje homomalzenstwa, w kontekscie interes spoleczny vs interes jednostki. Nota bene prawo w warunkach zachodniej demokracji kapitalistycznej nakazuje wlasnie rownowazenie tych interesow, czyli uszczuplanie obu. Gorzej z wyznaczeniem pktu rownowagi.

My z jmx stalysmy po stronie interesu jednostki, na tle etyczno-empatycznym, w rezultacie przyjmujac - z przyczyn przeciez nie innych niz emocjonalne - priorytet tego interesu jednostki i odrzucajac jako bezzasadne pewne konkretne widzenie interesu spolecznego. Jmx nawet podnosila, ze nie jest interesem spolecznym deptac jednostki, czyli posunela sie do utozsamienia interesu spolecznego z jednostkowym. Tunelowe widzenie poszlo nastepujaco: odsetek LGBTQ+ jest staly (choc w sumie nie wiadomo, skad to bylo wiadomo), a wiec legalizacja nie doprowadzi do depopularyzacji heteroseksualizmu. Jedynie polepszy sytuacje jednostek niehetero, co zreszta okazalo sie akurat faktem, przynajmniej w krotkiej perspektywie, bo w dlugiej homoseksualizm moze wyginac wraz z ludzkoscia wink

Nasz interlokutor, uznajac i podzielajac argumenty etyczne, stal w tym watku po stronie priorytetu interesu spolecznego w konstrukcji prawa, co jest z kolei o tyle paradoksalne, tak na marginesie, ze taki priorytet obowiazywal de iure wlasnie w prawodawstwie PRL. Hipoteza byla, ze spoleczenstwo moze wyginac po prawnym podniesiemu homoseksulizmu do rangi rownej heteroseksualizmowi - co dzis wyglada na mozliwsze, biorac pod uwage trend, ktory pokazuja dane Gallupa. A wydawalo sie wowczas niemozliwe totalnie, zgodnie z piesnia tamtych czasow i na bazie zalozenia, ze (ewentualna) stalosc czy tam ogranioczonosc popularnosci homoseksualizmu w warunkach represji oznacza stalosc i ograniczonosc popularnosci homoseksulizmu w warunkach akceptacji.

Pogladow, jesli nie wytrzymuja konfrontacji ze zmieniajaca sie rzeczywistoscia, nie zmienia tylko kompozyt na bazie cementu lub jednostka z zacnym aparatem poznawczym, ale w warunkach irracjonalnej upartosci.

Tak tylko sobie a muzom pisze, bo mnie ubodla niedawno ludzka niewiara...

• a_iii_ty Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 27.01.25, 19:02
            I ty mi zarzucasz wpierdalanie sie gdzie tylko mozna z tematem homo.
            Nic innego nie robisz tylko sledzisz trendy w temacie.
            Albo jestes popiandrolona progresywna baba, albo krypto lesba.
            Muck Fusk.
            • wilczamia Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 27.01.25, 19:43
              krypto lesba

LOL I am whatever... Jestem tez lyzwiarka figurowa, miesozerczynia, hafciarka i himalaistka. Tez mam w dudzie, czy inni to praktykuja.

I ty mi zarzucasz wpierdalanie sie gdzie tylko mozna z tematem homo.

Nic takiego Ci nie "zarzucam". Zauwazylam, ze podnosisz temat zdroznosci meskiego homoseksualizmu z ponadprzecietna czestotliwoscia i zaangazowaniem. Jesli to Cie, Bodziu, tak ubodlo, ze zauwazylam, chetnie przeprosze wink

Natomiast chyba nie zrozumiales przeslania tego, co napisalam, skoro pojawil sie przymiotnik "progresywna"...

Pomoge. Nie napisalam o homoseksualizmie, tylko o znieksztalceniach poznawczych. Pomylilam Ci sie z Toba. Nie sledze "trendow w temacie", ale interesuje sie swiatem, a to sa akurat dane, ktore zrobily na mnie wrazenie w zeszlym roku, poniewaz podwazyly moje zalozenia. Znalazlam je przez przypadek, przy okazji szukania innych danych na Gallupie do innej dyskusji. Niechcacy stales sie ilustracja tunelowego widzenia. Pierdolnales swoja piosenke, zanim przeczytales, o co tak naprawde chodzi smile
              • a_iii_ty Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 27.01.25, 19:51
                No tak, jestes ambasadorem naszej galaktyki, masz kontakty w White House, znasz paru astronautow osobiscie, jadasz obiady czwartkowe z Michele Obama i bylas juz na Mont Everest.
                A z tym sledzeniem Gallupa to juz przewal.
                Nudzisz lalka i miedzy milostkami piszesz epistoly na kazdy temat.
                Cos makabrycznego.
                Jestes taki maly ptaszek... co konie dusi.
                Tuck Framp.
                • wilczamia Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 27.01.25, 20:04
                  Zawsze fascynowalo mnie kobiece cialo, i w zasadzie tylko tego potrzebowalem.

Niewatpliwie jestes wysokiej klasy specjalista od milostek. Ja natomiast ambasadorka takiej galaktyki nigdy nie bylam i nigdy nie zostane smile

Myśli kozioł: coś dla ciebie
                  ta zabawa nie jest zdrowa...
                • extramuralrura Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 27.01.25, 23:55
                  miedzy milostkami piszesz epistoly na kazdy temat

Ty też piszesz epistoły na lażdy temat. Wszyscy tutaj. Bo po to jest to forum o dużo mówiącej nazwie ocean, bynajmniej nie oceanograficzne.

Tylko muszę się zastamowić między czym Ty piszesz te epistoły. Chyba nie miłostkami. Ale pomyślę.
                  • a_iii_ty Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 28.01.25, 00:03
                    Nie mysl, myslenie to nie twoja domena.
                    • extramuralrura Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 28.01.25, 00:20
                      To akurat fakt. Myślenie pozostawiam Tobie. Ja tam tylko sobie tak pierdolę, co w duszy gra.

Co innego Myśliciel i Filozof od Zawsze, jak Ty.
                      • a_iii_ty Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 28.01.25, 00:35
                        Szalom i bodnij sie.
    • extramuralrura Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 27.01.25, 23:37
      A ja nadal sobie głupio myślę, że przyczyną śmierci JFK był mały napis "united states note"...

www.ebay.com/itm/266628018154?norover=1&mkevt=1&mkrid=711-169407-669907-5&mkcid=2&itemid=266628018154&targetid=297512520417&device=c&mktype=pla&googleloc=9219192&poi=&campaignid=21082369877&mkgroupid=160701766018&rlsatarget=pla-297512520417&abcId=&merchantid=5300592201&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA-ty8BhA_EiwAkyoa37pN3DEHJrcQqFR7Iy-G1zc3JG5luxMFXt1nEiuWVh4RfWHaA_VBwhoCN3MQAvD_BwE

na mocy executive order 11110.

Sam dekret był delikatny, ale próbował wprowadzić grzech śmiertelny: złamać monopol rezerwy federalnej.

O ile się nie mylę, któryś prezydent próbował tego samego w 1 połowie 20 wieku, i też chyba mu się jakoś zmało nieoczekiwanie...
      • wilczamia Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 28.01.25, 22:17
        Troszke pogrzebalam. Autor tej teorii pare razy mial racje w innych sprawach. Nie deteminuje to jeszcze niczego co prawda, ale mial.
    • a_iii_ty Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 28.01.25, 15:43
      www.facebook.com/reel/602492899193664?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
    • krytyk2 Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 29.01.25, 13:34
      Kiedyś już pisałem tu o teoriach spiskowych. Dla mnie jednym z kryteriów prawdziwości teorii jest jej niesprzeczność. Jeżeli analizuję jakąkolwiek teorię, hipotezę , to najpierw sprawdzam, jak ona się ma do mojej dotychczasowej wiedzy na dany temat. Jeżeli teoria taka jest sprzeczna z kilkoma pewnymi założeniami mojej wiedzy, to z góry odrzucam to jako fałszywy punkt widzenia.
      • a_iii_ty Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 29.01.25, 15:34
        Zara, kwila...przeca twoja wiedza moze byc fragmentaryczna. I na tej podstawie odrzucasz teorie i hipotezy? Przeca wlasnie w ten sposob wszelkie rewolucyjne teorie byly wysmiewane i...palone na stosie.
        Moja wiedza na temat ewolucji wszechswiata jest ciupenka i dlatego mam odrzuczac string theory, istnienie black holes etc?
        Odbior.
        • wilczamia Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 29.01.25, 17:38
          Krytyk dobrze prawi! Gdybysmy nie odrzucali dotychczasowej wiedzy i postepowali zgodnie z ugruntowanymi, sprawdzajacymi sie w praktyce zalozeniami, juz dawno nie mieszkalibysmy w jaskiniach i jeszcze, niedajboze, w przestrzeni miedzy jaskiniami wisialaby jakas siec, a co tam panie mozna w nia zlowic, to luckie pojecie przebiega! 🙂
          • a_iii_ty Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 29.01.25, 17:44
            Czy ty kumasz o czym mowi krytyk?
            • wilczamia Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 29.01.25, 19:22
              Najpierw robie, potem mysle! 😂
        • krytyk2 Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 29.01.25, 18:38
          No dobrze.
          Weźmy np tzw teorię o istnieniu chemitrails na tapetę.
          Wg jej zwolenników jakiś rząd światowy, działający ponad głowami wszystkich państw i rządów na świecie, każe wypuszczać z samolotów jakieś trujące substancje.
          Pierwsza myśl , która mi się nasuwa: kto byłby na tyle głupi, żeby to robić jesli sam również poddawany by był trującemu działaniu tych substancji ???
          Druga myśl -po co miałby ten super meta rząd to robić?
          Jaki efekt miałby osiągnąć ?
          Naprawdę nic sensownego nie da się tu wymysleć. A może ty wiesz ?
          • a_iii_ty Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 29.01.25, 19:10
            Jesli to prawda z tymi chemitrails, to ci co decyduja o tym nie sa na tyle durni, by siebie samych zatruwac. Mozna spekulowac, ze ONI maja jakies antidotum, albo
            ta cala historia ma zupelnie inny cel niz zatruwanie ludzkosci, jak na przyklad utrzymywanie wszystkich w stanie permanentnego strachu.
            Inna sprawa, trzeba byc naiwnym, by myslec, ze te spaliny setek tysiecy samolotow w powietrzu nie powoduja zniszczenia atmosfery.
            Odbior.
            • wilczamia Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 29.01.25, 22:46
              Wezmy np. jakas koszule blizsza cialu…. Taki wirus, co niedawno puscil z torbami to i owo, a strumienie platnicze przekierowal tu i tam. Cos tak slyszalam swego czasu intensywnie, ze tylko foliarstwo daje wiare laboratoryjnej genezie. Zdaje sie, ze dzis CIA przeszla na strone foliarstwa 😀

Po drugie z tym rzadem swiatowym na ten przyklad. Odnosze wrazenie, ze wyznawcy religii mainstreamu, dla ulatwienia sobie wysmiania szatana, wyobrazaja sobie taki rzad w postaci klasyki z premierem, ministrami, stosowna numeracja uchwal i sekretarkami? 😉 A grupa Bilderberg, ze tak rzuce tym, co oczywiste?

UfOki vs amerykanskie agendy rzadowe poruszac, czy za proste?

Z tajnymi rzeczami to jest tak: jak pierdolnie, to sie dowiadujesz, ze latami od xuja ludu w kilku krajach nad tym pracowalo. Jak pierdolnie. W miescie rymujacym sie z nazwa obecnej pory roku. A poki nie pierdolnie, lopanie, foliarstwo…
              • a_iii_ty Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 29.01.25, 23:47
                Beukot
            • krytyk2 Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 03.05.25, 12:37
              Zgodzę się z Tobą w jednym- że najciemniej jest pod latarnią: to co stanowi ważny jawny czynnik wpływający na jakiś aspekt naszego życia ( np zdrowie), nie jest brany pod uwagę przez gawiedź- bo kogo interesuje to, co jest opatrzone ?
              Prawda musi byc spektakularna i od/u/kryta , zeby została doceniona
              • krytyk2 Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 03.05.25, 12:43
                Poza tym rozum ludzki świętuje najczęściej tam , gdzie może coś wyszczególnić. Więc najbardziej spektakularne stają się w opinii ludzi wyniki analiz a nie syntez. Naukowcy dostają Nobla za odkrycie jednego konkretnego enzymu regulującego jakąś konkretną funkcję komorki. Jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś został nagrodzony za odkrycie systemu wszystkich powiązań kilkyset wyodrębnionych z nazwy I znaczenia czynników
                • krytyk2 Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 03.05.25, 12:47
                  Dlatego w np w medycynie jesteśmy na poziomie epoki kamienia, bo więcej nie wiemy niż wiemy. Operacje często są szukaniem po omacku w terenie, którego lekarze prawie w ogóle nie znają. Tomograf komp czy rezonans ujawniają zaledwie konturowy stan anatomii danego organu a nie są w stanie prześledzić szczegółowej dynamiki funkcji zaburzeń tego organu
                  • shachar Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 03.05.25, 13:59
                    No nareszcie ktoś to powiedział. Ludzie powinni być przerażeni, idąc do lekarza z czymś tam, jak mało on wie, co zrobić.
                    Cześć Krytyku, jak się masz? Mam nadzieję, że lepiej.
                    • krytyk2 Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 03.05.25, 19:10
                      Cześć!To co powyżej napisałem, jest niestety wynikiem przemyśleń nad testowaniem przez lekarzy mojego stanu zdrowia. Jeżdżę po całej Polsce, wydaję dużą kasę za 10-15 minutowa konsultację i tyle samo wiem co przed wejściem do gabinetu. Jedyny lekarz , który cokolwiek mi zaproponował, zrobi mi 29 maja operację ,ale będzie ona miała charakter nie - usunięcia przyczyny , lecz likwidacji powierzchownych skutków urazu kręgosłupa. Lekarze w Polsce maja w tej chwili eldorado.Jest ich mało, średnia wieku dobija do 60 tki i nadal nie widać końca tego kryzysu.Ich zarobki osiągają astronomicznych kwot, nierzadko , pracując na 3-4 etatach, wyciągają ponad 100 tys złotych na mc , co jak na warunki polskie jest sumą szokującą.Dziwię sie ,że jeszcze chodzą normalnie po ziemi, bo już powinni fruwać . Swoich klientów w swej masie traktują jak natrętów i głupków.
    • a_iii_ty Re: Cos dla sledzacych teorie spiskowe 06.03.25, 15:28
      Poczytaj o twoim idolu...
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31253278,wozil-autem-truchlo-wieloryba-czesc-mozgu-zjadl-mu-pasozyt.html
    • shachar Virginia Giuffre is dead 26.04.25, 17:38
      Głowna oskarżycielka księcia Andrzeja, matka trójki dzieci, nieletnich chyba.
      • a_iii_ty Re: Virginia Giuffre is dead 26.04.25, 20:02
        Za co go oskarzyla?
        • jan_stereo Re: Virginia Giuffre is dead 27.04.25, 15:47
          O seksualne wykorzystanie jej gdy miala 17lat.

Ps. Jeszcze Ghislaine Maxwell siedzi.
          • a_iii_ty Re: Virginia Giuffre is dead 27.04.25, 16:20
            Kto ci to powiedzial?
            • jan_stereo Re: Virginia Giuffre is dead 27.04.25, 20:54
              No ona za zycia, sprawa przeciez byla i ksiaze zostal zdegradowany i usuniety w cien przez mamusie, co oznaczalo iz rodzina krolewska wiedziala o jego akcjach z nieletnimi.
              • a_iii_ty Re: Virginia Giuffre is dead 27.04.25, 21:39
                17 lat to nieletnia?
                • jan_stereo Re: Virginia Giuffre is dead 27.04.25, 23:55
                  A dowód dostajesz na 18 czy mając 17 ? U Epsteina to i 13 latki juz byly pelnoletnie, dlatego książę tam jezdzil, dobrzy kumple byli.
                  • a_iii_ty Re: Virginia Giuffre is dead 28.04.25, 01:17
                    Tygrys lubi swieze mieso, buahaha.
                    Pelnoletnosc dowodowa jest rozna od pelnoletnosci w/g kodeksu karnego.
                    Chyba 15 czy 16 lat.
                    • a_iii_ty Re: Virginia Giuffre is dead 28.04.25, 01:20
                      In Nebraska, the legal age of consent for sexual activity is 16 years old. However, there are exceptions to this rule, particularly when dealing with "debauching a minor," which criminalizes inducing someone under 17 into sexual activity.
                      • jan_stereo Re: Virginia Giuffre is dead 28.04.25, 17:09
                        U Aborygenow to i 12lat to juz starosc, wiem ze tam jezdziles na wczasy seksualne ;D

Tutaj jednak nie bylo zdaje sie obopolnej zgody, tak samo jak w innych przypadkach naganiacza kolegi Epsteina:

www.bbc.co.uk/news/uk-58871849
                        • a_iii_ty Re: Virginia Giuffre is dead 28.04.25, 18:19
                          Buahaha, "jednak"..."zdaje sie"... powtarzasz cos, o czym sam nie masz pojecia.
                          • jan_stereo Re: Virginia Giuffre is dead 28.04.25, 19:19
                            Ms Giuffre says the duke sexually assaulted her on three occasions when she was under the age of 18.

Jaka jest Twoja wersja wydarzen, bo czuje ze znasz je z pierwszej reki big_grin
                            • a_iii_ty Re: Virginia Giuffre is dead 28.04.25, 20:03
                              Nie pamietam, z Clintonem sie uchlalem, Trump sie chcial dolaczyc, ale trzech na jedna to bylo za duzo.
                              A nie mowila, co tam 3 razy robila?
                              Under the age of 18???... to chyba sobie zdawala sprawe po co na ta wyspa zjechala. Czy od razu po pierwszym razie udala sie na police? A po drugim, a po trzecim? Jak dlugo czekala z tymi rewelacjami?
                              Do czasu gdy Andrew powiedzial, ze zadnej kasy nie dostanie?
                              Kretynka i nic wiecej. I ta reszta zepsutych mlodych dziwek.
                              Gasnico po dupach!
                              • jan_stereo Re: Virginia Giuffre is dead 28.04.25, 22:12
                                W KK rozni biskupi tez takich nieletnich frajerow znajdowali do seksu, co sie dlugie lata pozniej dopiero tlumaczyli, ze za dziecka ich brali i wcale nie chcieli, patalachy a nie nieletni...Andrzej tak was poblogoslawi ze wam w piety pojdzie, co nie Jedrus smile
                                • a_iii_ty Re: Virginia Giuffre is dead 28.04.25, 23:07
                                  Jakurwasiu, nie pierkurwadol za dukurwazo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka