Dodaj do ulubionych

democracy in usa

• a_iii_ty Re: democracy in usa 21.02.25, 01:52
      Chuj mnie to obchodzi. Dobranoc.
    • elissa2 Re: democracy in usa 21.02.25, 12:34
      Ale "zasuwają"! Włączyłam angielskie napisy, ale nawet one nie nadążają za nimi. smile
      Ciekawi mnie, co tam mówią.
      [ostatnio spotkałam się z terminem: demokracja oligarchiczna smile ]
      • rzeka.suf Re: democracy in usa 21.02.25, 15:07
        w opcjach napisow masz 'przetlumacz automatycznie' i liste do wyboru. 10 pierwszych sekund tlumaczenie jest ok.
        • elissa2 Re: democracy in usa 21.02.25, 23:34
          Dzięki kiss
          Bardzo ciekawe, ale smutne bo choć coś tam wiedziałam, ale tu Hedges obnaża przerażające detale.
    • elissa2 Re: democracy in usa 21.02.25, 12:49
      Właśnie republikanie właśnie zatwierdzili na szefa FBI Kasha Patela.
      K. Patel:
      - dostał akcje warte milion dolarów od chińskiego Shein za 8 miesięcy nieokreślonej pracy i odmawia ich sprzedaży w celu uniknięcia konfliktu interesów
      - zapłacono mu 25000$ za udział w filmie nagrywanym przez firmę z rosyjskimi powiązaniami, w którym promował narrację Kremla o upadającym Zachodzie
      - William Barr, prokurator generalny podczas poprzedniej prezydentury Trumpa, gdy usłyszał, że Trump chciał Patela zrobić dyrektorem CIA podsumował to jednym zdaniem - „po moim trupie”
      - był oskarżony przez CIA o przeciek tajnych dokumentów dotyczących rosyjskich wpływów na wybory w 2016 roku
      - Patel jest autorem książki dla dzieci „Spisek przeciwko królowi” gdzie w formie bajki tłumaczy dzieciom, że wybory w 2020 były oszukane i w rzeczywistości wygrał je Trump (przedstawiony jak dobry król, a Patel jest jego czarodziejem)
      Ten człowiek będzie teraz przewodził FBI.
      • rzeka.suf Re: democracy in usa 21.02.25, 15:21
        tak, widzialam clip o tej ksiazeczce. argumenty przeciw oburzeniu nia beda po linii ' a demokraci to ksiazeczki o transach dzieciom wciskali'.
        wywiad z Hedges jest ciekawy, odnosi sie do tematow, jakie poruszala tutaj Shachar, zdrady lewicowych idealow demokratow na rzecz idealow lewackich tzw kawiorowej lewicy.
        jest tez o mega kosciolach promujacych kult maga.
        i o tym dlaczego czasem byc moze warto podjac walke z wiatrakami, niepragmatycznie, zdawaloby sie.
        ja bardzo lubie Hedgesa, kogos moze draznic jego 'ministrancki', naiwny idealizm, ale trudno mu zarzucic, ze jest hipokryta, ze postepuje inaczej niz glosi.
    • a_iii_ty Re: democracy in usa 22.02.25, 19:45
      Tu mata idola swego. Juz chyba jasne.
      • shachar Re: democracy in usa 22.02.25, 20:19
        Krasnov, nie Apielsinchik? I źródło poproszę. jakiś link, że to legit wiadomości.
        • a_iii_ty Re: democracy in usa 22.02.25, 21:22
          Hahaha, to jest wszystko pochowane, myslisz ze znajdziesz to w bibliotece?
        • jan_stereo Re: democracy in usa 22.02.25, 23:01
          shachar napisała:

> Krasnov, nie Apielsinchik? I źródło poproszę. jakiś link, że to legit wiadomości.

Podpucha, taka sama jak z UFO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka