rzeka.suf 20.02.25, 23:55 ciekawi mnie, co sądzicie o tej analizie, amerykanie: Democracy doesn’t exist in the United States: Chris Hedges | UpFront www.youtube.com/watch?v=5EDKRGkgLsI Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elissa2 Re: democracy in usa 21.02.25, 12:34 Ale "zasuwają"! Włączyłam angielskie napisy, ale nawet one nie nadążają za nimi. Ciekawi mnie, co tam mówią. [ostatnio spotkałam się z terminem: demokracja oligarchiczna ] Odpowiedz Link
rzeka.suf Re: democracy in usa 21.02.25, 15:07 w opcjach napisow masz 'przetlumacz automatycznie' i liste do wyboru. 10 pierwszych sekund tlumaczenie jest ok. Odpowiedz Link
elissa2 Re: democracy in usa 21.02.25, 23:34 Dzięki Bardzo ciekawe, ale smutne bo choć coś tam wiedziałam, ale tu Hedges obnaża przerażające detale. Odpowiedz Link
elissa2 Re: democracy in usa 21.02.25, 12:49 Właśnie republikanie właśnie zatwierdzili na szefa FBI Kasha Patela. K. Patel: - dostał akcje warte milion dolarów od chińskiego Shein za 8 miesięcy nieokreślonej pracy i odmawia ich sprzedaży w celu uniknięcia konfliktu interesów - zapłacono mu 25000$ za udział w filmie nagrywanym przez firmę z rosyjskimi powiązaniami, w którym promował narrację Kremla o upadającym Zachodzie - William Barr, prokurator generalny podczas poprzedniej prezydentury Trumpa, gdy usłyszał, że Trump chciał Patela zrobić dyrektorem CIA podsumował to jednym zdaniem - „po moim trupie” - był oskarżony przez CIA o przeciek tajnych dokumentów dotyczących rosyjskich wpływów na wybory w 2016 roku - Patel jest autorem książki dla dzieci „Spisek przeciwko królowi” gdzie w formie bajki tłumaczy dzieciom, że wybory w 2020 były oszukane i w rzeczywistości wygrał je Trump (przedstawiony jak dobry król, a Patel jest jego czarodziejem) Ten człowiek będzie teraz przewodził FBI. Odpowiedz Link
rzeka.suf Re: democracy in usa 21.02.25, 15:21 tak, widzialam clip o tej ksiazeczce. argumenty przeciw oburzeniu nia beda po linii ' a demokraci to ksiazeczki o transach dzieciom wciskali'. wywiad z Hedges jest ciekawy, odnosi sie do tematow, jakie poruszala tutaj Shachar, zdrady lewicowych idealow demokratow na rzecz idealow lewackich tzw kawiorowej lewicy. jest tez o mega kosciolach promujacych kult maga. i o tym dlaczego czasem byc moze warto podjac walke z wiatrakami, niepragmatycznie, zdawaloby sie. ja bardzo lubie Hedgesa, kogos moze draznic jego 'ministrancki', naiwny idealizm, ale trudno mu zarzucic, ze jest hipokryta, ze postepuje inaczej niz glosi. Odpowiedz Link
shachar Re: democracy in usa 22.02.25, 20:19 Krasnov, nie Apielsinchik? I źródło poproszę. jakiś link, że to legit wiadomości. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: democracy in usa 22.02.25, 21:22 Hahaha, to jest wszystko pochowane, myslisz ze znajdziesz to w bibliotece? Odpowiedz Link
jan_stereo Re: democracy in usa 22.02.25, 23:01 shachar napisała: > Krasnov, nie Apielsinchik? I źródło poproszę. jakiś link, że to legit wiadomości. Podpucha, taka sama jak z UFO. Odpowiedz Link