Dodaj do ulubionych

Porządki Forum-Sport Wa-wa

09.08.06, 20:58

Nie lubię pisać jako moderator, ale czasem trzeba. Mam krótki komunikat dla
wszystkich użytkowników tutejszego forum. Po konsultacjach z wierchuszką
zdecydowałem, że czas przywrócić tutejszemu forum charakter forum-sportowego
Warszawy. Oznacza to, że dyskusje odbiegające od zasadniczej tematyki będą
kasowane. Rozmowy polityczne, informatyczne itp. proponuje przenieść na inne
fora. Uprzejmości poza tematyczne także polecą w niebyt. Apel kieruje do
wszystkich - bez wyjątku
Obserwuj wątek
    • mike_ Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 09.08.06, 21:40
      Good, wywalaj też wiąchy i może (w co wątpię) będzie lepiej...
      • Gość: menago Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 10.08.06, 08:06
        Skoro o porządkach mowa, dobrze by było gdyby drugim moderatorem został dla
        rownowagi ktos z Legii. Proponuje mike'a.
        • mike_ Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 10.08.06, 09:27
          jeden wystarczy, tylko ciekawe kiedy się calaganowi znudzi ;)
          • kazuyoshi78 Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 10.08.06, 14:58
            Przecież Menago wyraźnie napisał, że dla równowagi jeden z moderatorów
            powienien być kibcem _Legii_ - na razie mamy jednego kibica Polonii.
            • mike_ Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 10.08.06, 15:19
              nie wydaje mi się....
              • Gość: PawełB Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 17:01
                Nie staje w obronie Calagana, bo zdaje się, ze on adwokatów
                nie potrzebuje i świetnie daje sobie radę sam, ale ciekawość
                mnie zżera więc muszę zapytać:

Kazuś, Menago - co macie do Calagana?
                • kazuyoshi78 Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 10.08.06, 19:02
                  > Kazuś, Menago - co macie do Calagana?

Odpowiem za siebie. Mój głowny zarzut to tolerowanie postów polonistów
                  obrażających Legię i jej kibiców przy jednoczesnym kasowaniu wpisów w odwrotną
                  stronę. Albo jedno i drugie kasujmy albo zostawiajmy.
                  • Gość: kixx Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.acn.waw.pl 10.08.06, 19:08
                    olsnilo mnie
                    jestem legionista-pewnie najglebsze zakamarki mojego serca jednak sa w bialo-
                    zielonych barwach
                    swiadcza o tym te dziesiatki wycietych przez Calagana moich postow
                    • calagan Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 10.08.06, 21:43

Widzisz Kazu. Wasze zaślepienie świadczy tylko o tym, że wykonuję swoją
                      skromną pracę tutaj nie tak źle jak myślałem. Zarówno Ty jak i Menago uważacie,
                      że wycinam głównie Was, względnie kibiców Legii. Ja wiem jaka jest prawda,
                      administratorzy też wiedzą. A Wy ... widocznie jestem szybki i nie widzicie
                      wszystkiego ;-). Albo nie chcecie. Na szczęście zarzut stronnoczości pada też
                      ze strony tomcata. Znaczy równowaga w przyrodzie jest zachowana.
                      A co do drugiego moderatora - jak już kiedyś pisał Atob - jak nie podoba Wam
                      się moja praca, to piszcie do Adminów - może uznają Wasze racje i wywalą mnie
                      ze stołka - raczej się tym specjalnie nie zmartwię.

Ps: A wiecie, że tylko tutaj jeszcze do niedawna było 2 moderatorów? A i teraz
                      moderatorzy społeczni na sportowych forach regionalnych są tylko w Warszawie i
                      Poznaniu. Może to da do myslenia niektórym osobom.
                      • muller-miller Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 10.08.06, 21:48
                        Wiem że to może być "pocałunek śmierci" ale ja do calagana nic nie mam.
                        Uważam że tnie nasze głupoty, chamstwa i przegięcia równo jak kosiarka trawnik,
                        nie patrząc na kolor ciętego.
                        • Gość: kixx Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.acn.waw.pl 10.08.06, 21:52
                          uwaga!!!
                          muller-miller to zakamuflowany legionista
                          wszyscy jestesmy legionistami
                          cala Warszawa to legionisci
                          ba,cala Polska
                          e tam Polska,caly swiat

tylko Calagan to swir-kibicuje Polonii ,bo wycina nas,legionistow
                          • mike_ Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 10.08.06, 23:00
                            Gość portalu: kixx napisał(a):

> uwaga!!!
                            > muller-miller to zakamuflowany legionista
                            > wszyscy jestesmy legionistami
                            > cala Warszawa to legionisci
                            > ba,cala Polska
                            > e tam Polska,caly swiat
                            > tylko Calagan to swir-kibicuje Polonii ,bo wycina nas,legionistow

twoi kumple też nieraz pisali na moderatora że im wycina a legionistom zostawia,
                            ale to pominąłeś. klasyczne...
                            • Gość: kixx Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.acn.waw.pl 11.08.06, 14:35
                              co klasyczne?
                              nie mam dostepu do poczty ,ktora pisza uwazajacy sie za meczennikow tego
                              forum,odpowiedz dotyczyla tylko tego watku i tylko wyciec moich wpisow
                              ja tam nic nie pisalem
                  • Gość: PawełB Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 10:00
                    Odpowiem za siebie. Mój głowny zarzut to tolerowanie postów polonistów
                    > obrażających Legię i jej kibiców przy jednoczesnym kasowaniu wpisów w
                    odwrotną
                    > stronę. Albo jedno i drugie kasujmy albo zostawiajmy.

Ja tam nie widzę jego stronniczości a mam wrażenie, że swoje
                    głupoty wipisuje tu trochę dłużej od Ciebie, drogi Okabe.
                    Ponadto czepialiście się go zanim zaczął ciąć cokolwiek,
                    więc chyba udzieliłeś mi niepełnej odpowiedzi.

Ale nieważne, dajmy koledze czas, może coś mu się uda,
                    a nie tak od razu kłody pod nogi.
                    Myśle, że facet jest jednak kibicem Legii i taki zarzut
                    posiadania czarnego serca mógł zabrzmieć boleśnie,
                    z całym szacunkiem dla polonistów oczywiście.
                • Gość: menago Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.08.06, 10:27
                  > Kazuś, Menago - co macie do Calagana?

Postaram się napisać bez używania inwektyw, a naprawdę będzie to trudne. W
                  duzym skrócie, osoba calagana jest uznana w internetowym srodowisku kibiców
                  Legii (internetowym w sensie obecnosci w internecie, a nie kibicowania ala
                  kixx) za ku.. o przepraszam, za osobę nieporządaną. Dał się po prostu poznać
                  jako osoba która uwaza że ma monopol na wiedzę. Dla mnie to zwykły, nadęty
                  pyszałek, który pomylił stadiony. Zaznaczam, że opieram swoje zdanie nie tylko
                  na podstawie jego działalności na tym forum, na którym zresztą jak widać
                  reprezentuje interesy czarnych.
                  • Gość: PawełB Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 13:37
                    Menago, ja nie widzę, aby Calagan reprezentował tu
                    czyjeś interesy. Nie wiem, co wypisuje na innych forach,
                    bo nie zaglądam. Parę razy zajrzałem na legialive i szybko
                    uciekłem. Na gazecie przejawia postawę, ze się tak wyrażę,
                    zdroworozsądkową. Czy to nie jest tak, że krytykujesz go
                    dlatego, że wyznaje inny model kibicowania. Czy dlatego
                    jest kurwą, że bardziej interesuje go ilość bramek strzelona
                    przez Legię niż ilość kibiców na meczach wyjazdowych?
                    Czy dlatego jest osoba niepożądaną, że woli docenić dobrą grę
                    piłkarzy niż jakość dopingu?
                    Czy dlatego, że nie nienawidzi Polonii i nie wyzywa jej kibiców
                    to znaczy, że reprezentuje ich interesy?

Pytam nie dlatego, że jakoś mocno mnie interesuje kogo lubisz,
                    a kogo nie. Pytam, bo mi Polonia na przykład zwisa i mam do niej
                    stosunek kompletnie ambiwalentny, ale staram się nie rzucać mięsem,
                    tylko dlatego, że ktoś nosi inny szalik ( nie dotyczy wyjątkowej postaci
                    100%Mława). I teraz nie wiem, czy nie masz o mnie podobnej opinii
                    jak o Calaganie a to by mnie już interesowało.

Masz prawo znęcać się słownie nad kibicami z Muranowa,
                    rób sobie na tym forum co chcesz ale nie obrażaj człowieka,
                    który kibicuje tej samej drużynie, tylko robi to trochę inaczej.

Na koniec może przypomnę - ja też jestem kibicem Legii.
                    • Gość: menago Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.08.06, 19:16
                      > Czy to nie jest tak, że krytykujesz go
                      > dlatego, że wyznaje inny model kibicowania. Czy dlatego
                      > jest kurwą, że bardziej interesuje go ilość bramek strzelona
                      > przez Legię niż ilość kibiców na meczach wyjazdowych?
                      > Czy dlatego jest osoba niepożądaną, że woli docenić dobrą grę
                      > piłkarzy niż jakość dopingu?
                      > Czy dlatego, że nie nienawidzi Polonii i nie wyzywa jej kibiców
                      > to znaczy, że reprezentuje ich interesy?

Mnie też interesuje ilośc strzelonych bramek i nie wartościuje co jest
                      ważniejsze. Wyznaje taką filozofię, że dla mnie na Estadio WP jest miejsce dla
                      każdego, bez względu na zameldowanie, pochodzenie, grubość portfela i
                      wykształcenie i chciałbym żeby Legia właśnie taka była - klubem dla wszystkich.
                      Dlatego zarzut pod moim adresem, że wartościuje kibiców wg dziwnych kryteriów
                      jest chybiony.

> Masz prawo znęcać się słownie nad kibicami z Muranowa,
                      > rób sobie na tym forum co chcesz ale nie obrażaj człowieka,
                      > który kibicuje tej samej drużynie, tylko robi to trochę inaczej.

Ależ napisałem wyrazniej, calagan podpadł (nie tylko mi zreszta) na innym
                      forum, jego tutejsza dzialalnosc to sprawa wtorna. No moze nie do konca, bo
                      swoim zachowaniem potwierdza, ze taka opinia o nim była słuszna.

> Na koniec może przypomnę - ja też jestem kibicem Legii.

I chwała! Legia Warszawa - szlachectwo zobowiązuje! :-)
        • parazauroloff Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 11.08.06, 09:13
          W czasach, których zapewne nie wiekszość forumowiczów nie zna z autopsji
          istaniała gazeta "Sztandar Młodych", która zamieszczała wyniki turnieju
          o "Złotą Piłkę" w którym grałem. Zawsze gdy ją kupowałem kioskarka przy
          Górczewskiej upominała mnie: "...po co ci "Sztandar", kup se
          odrazu "Trybunę"..."
          Na tej samej zasadzie proszę Administratorów by Morderatorem został ktoś z
          dwójki menago - Kazuyoshi78, ewentualnie obaj. Ich kompetencji, kulturze i
          obiektywności nikt tu nie sprosta. Forum przez nich moderowane stanowiłoby
          świetną wizytówkę Warszawy i przyczyniłoby się do wzrostu zaufania do
          przeżywającej trudny okres Gazety Wyborczej.
          • Gość: menago Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.08.06, 10:30
            > Na tej samej zasadzie proszę Administratorów by Morderatorem został ktoś z
            > dwójki menago - Kazuyoshi78, ewentualnie obaj.

Chętnie się podejmę. :-))) W jeden dzień zrobiłbym porządek, tak aby forum
            rzeczywiście odpowiadało nazwie: Sport - WARSZAWA. :-)) Oczywiscie w miarę
            możliwości, postarałbym się wykroić jakieś nowomiejskie podforum, na którym
            mogliby się realizować poloniści.
            • qznia Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 11.08.06, 14:03
              niestety menago nawet poczucia humoru nie masz, a podobno to jeden z
              wyznaczników inteligencji...
    • enederdorf Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 10.08.06, 07:57
      Jeśli chodzi o przekleństwa to jestem jak najbardziej za.
    • atob Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 10.08.06, 23:22
      Coz milej walki z wiatrakami...
      I tyle :) Choc mnie korci zeby napisac :
      PDK :)
      KBTN:)
      A na powaznie zycze szczescia.Naprawde
    • stoprocentwuwa Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 18.08.06, 19:08
      calagan napisał:

>
      > Nie lubię pisać jako moderator, ale czasem trzeba. Mam krótki komunikat dla
      > wszystkich użytkowników tutejszego forum. Po konsultacjach z wierchuszką
      > zdecydowałem, że czas przywrócić tutejszemu forum charakter forum-sportowego
      > Warszawy. Oznacza to, że dyskusje odbiegające od zasadniczej tematyki będą
      > kasowane. Rozmowy polityczne, informatyczne itp. proponuje przenieść na inne
      > fora. Uprzejmości poza tematyczne także polecą w niebyt. Apel kieruje do
      > wszystkich - bez wyjątku

POSLUCHAJ CALAGAN, MASZ ZOLTA KARTKE ZA SELEKTYWNOSC. POZWALASZ OBRAZAC, NIE
      POZWALASZ ODPOWIADAC. POMIMO, TWOICH STARAN, TO FORUM JEST TAKIM SAMY GOWNEM
      JAK BYLO. NIE POTRAFISZ PRZYPILNOWAC CHOCIAZBY JEDNEGO WATKU BY OD POCZATKU
      DOTYCZYL TEMATU A POTEM WTRYNIASZ SIE Z NOZYCAMI KOMPLETNIE BEZ LADU I SKLADU.
      TY TEGO NIE OGARNIASZ I JUZ. TYLE ZE ZAPOMNIALES O CTRL C, CTRL V...

• calagan Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 18.08.06, 20:32

Po pierwsze - nie krzycz.

Po drugie - nie jestem tu od tego, zeby siedziec 24h przed monitorem i
        pilnowac, czy kazdy z Was pisze na temat. Znasz pojecie samokontroli?

Po trzecie - jesli ktos Cie obraza, to nie reaguj. Wtedy jest wieksza szansa,
        ze ja go wytne, bo nie bede mial do przejzenia nastu postow, tylko pare.

Po czwarte - forum tworza jego uzytkownicy - nie moderatorzy. Zrobiliscie
        bagno? Nie oczekuj, ze ja bede po Was sprzatal.

Po piate - jak mnie przez 2-3 dni nie bedzie, to moze zrozumiesz ile rzeczy
        znika z tego forum nim Ty, czy ktokolwiek inny to dostrzeze.

Po szoste - pisal o tym Atob, pisalem ja i powtorze kolejny raz - jak Wam sie
        nie podoba sposob moderowania, to zgloscie to Adminowi. Jak on uzna, ze nie
        powinienem moderowac, to mnie usunie. Ja nie jestem tu dozywotnio i po
        znajomosci.
        • Gość: menago Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.08.06, 20:42
          > Po piate - jak mnie przez 2-3 dni nie bedzie

A co, wybierasz sie moze na ŁKS?
          • Gość: menago Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.08.06, 10:35
            Calagan, wielki moderatorrze, odpowiedz mi na kulturalne pytanie - czy bedziesz
            dzisiaj w miescie Łodzi?
            • calagan Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 19.08.06, 12:37
              Gość portalu: menago napisał(a):

> Calagan, wielki moderatorrze, odpowiedz mi na kulturalne pytanie - czy
              bedziesz
              >
              > dzisiaj w miescie Łodzi?

Nie, nie bede. Bo pracuje, bo stary jestem i mi sie nie chce, bo zaprzestalem
              wyjazdow dawno temu.
              • Gość: menago Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.08.06, 18:10
                Tak myslalem. Mam nadzieje ze na Łazienkowska tez jesteś za stary.
        • stoprocentwuwa Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 20.08.06, 00:03
          calagan napisał:

>
          > Po pierwsze - nie krzycz.

Po pierwsze oszczędź swoje rady dla siebie

> Po drugie - nie jestem tu od tego, zeby siedziec 24h przed monitorem i
          > pilnowac, czy kazdy z Was pisze na temat. Znasz pojecie samokontroli?

Po drugie w zasadzie nie jestes tu od niczego, czy bez ciebie czy z toba burdel
          jaki tu panuje jest taki sam

> Po trzecie - jesli ktos Cie obraza, to nie reaguj. Wtedy jest wieksza
          szansa,
          > ze ja go wytne, bo nie bede mial do przejzenia nastu postow, tylko pare.

Po trzecie wskaz jakakolwiek logike w tym co robisz! Ile jest watkow, w których
          jak się zadeklarowałeś dyskusja dotyczy przynajmniej w wiekszosci sportu i nie
          odbiega od głównej tematyki? To co robisz jest kompletnie niespojne,
          selektywne. czemu zostawiasz dyskusje i napinki zupelnie nie zwiazane z
          pierwotnym tematem a wycinasz tylko niektore wypowiedzi? chcesz przyklady?

> Po czwarte - forum tworza jego uzytkownicy - nie moderatorzy. Zrobiliscie
          > bagno? Nie oczekuj, ze ja bede po Was sprzatal.
          >
          Po czwarte tylko forum na którym sa jasne, z gory określone i konsekwentnie
          przestrzegane zasady ma szanse powodzenia. Niestety ty tego nie ogarniasz.

> Po piate - jak mnie przez 2-3 dni nie bedzie, to moze zrozumiesz ile rzeczy
          > znika z tego forum nim Ty, czy ktokolwiek inny to dostrzeze.

po piate, jeśli to co zostawiasz, w takim razie, twoim zdaniem jest na
          poziomie, widac jaki masz poziom

> Po szoste - pisal o tym Atob, pisalem ja i powtorze kolejny raz - jak Wam
          sie
          > nie podoba sposob moderowania, to zgloscie to Adminowi. Jak on uzna, ze nie
          > powinienem moderowac, to mnie usunie. Ja nie jestem tu dozywotnio i po
          > znajomosci.

Po szoste calagan rowna się BALAGAN

po siodme jacy moderatorzy, takie forum

po osme nawet w watku na temat porzadku, wdajesz sie w gadki kompletnie nie na
          temat (patrz obok)
          • calagan Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 20.08.06, 00:52
            > Po drugie w zasadzie nie jestes tu od niczego, czy bez ciebie czy z toba
            burdel jaki tu panuje jest taki sam

Ja Ci mowie, ze nie masz bladego pojecia co tu sie dzieje. Nie wiesz co i w
            jakich ilosciach znika.

> Po trzecie wskaz jakakolwiek logike w tym co robisz! Ile jest watkow, w
            których
            > jak się zadeklarowałeś dyskusja dotyczy przynajmniej w wiekszosci sportu i
            nie
            > odbiega od głównej tematyki? To co robisz jest kompletnie niespojne,
            > selektywne. czemu zostawiasz dyskusje i napinki zupelnie nie zwiazane z
            > pierwotnym tematem a wycinasz tylko niektore wypowiedzi?

Popatrz jeszcze raz na te tematy. Przyjzyj sie co zostalo. Uwierz, ze to i tak
            jest szczyt Waszej inteligencji zaprezentowanej w necie. Jak zaczne wycianc
            kazda napinke, to znikniecie z tego forum - niemal wszyscy. Taki obecnie
            prezentujecie poziom merytoryczny. Zostawiam to, co nie grozi wiekszymi jatkami
            slownymi. Myslisz, ze wyciecie wszystkiego w pien sprawi, ze liczba wpisujacych
            sie troli spadnie?

> Po czwarte tylko forum na którym sa jasne, z gory określone i konsekwentnie
            > przestrzegane zasady ma szanse powodzenia. Niestety ty tego nie ogarniasz.

Wskaz te zasady? Regulamin to wielkie G. Netykieta to wielkie G. Ja moge
            zasady opracowac, ale co z tego, jak mnie admini zaraz zdejma, bo okaze sie, ze
            wycinam 90% tego co tutaj jest pisane?
            Nie odniosles sie w zaden sposob do tego co napisalem. Szukasz kozla
            ofiarnego? Zly adres. Mysl z pkt czwartego Ty i pare innych osob powinno sobie
            na czolo wytatuowac zlotymi literkami.

> po piate, jeśli to co zostawiasz, w takim razie, twoim zdaniem jest na
            > poziomie, widac jaki masz poziom

Biorac pod uwage fakt, ile postow Twoich i Menago usuwam, to co powinienem
            napisac o Twoim poziomie?

> Po szoste calagan rowna się BALAGAN

Patrz pkt 5.

> po siodme jacy moderatorzy, takie forum

Patrz pkt 4.

> po osme nawet w watku na temat porzadku, wdajesz sie w gadki kompletnie nie
            na
            > temat (patrz obok)

To chyba jednak Ty masz problem ze zrozumieniem czym jest forum. A napewno
            bladego pojecia nie masz jakie zadania ma moderator (zwlaszcza tutaj, gdzie
            narzedzi do dzialan nie ma zadnych).
            • stoprocentwuwa Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 24.08.06, 17:28

1. nie mam jakiejkolwiek przyjemnosci z angazowania sie w jakiekolwiek
              prowadzone tutaj polemiki. gdyby nie to, ze czytajac artykuly na temat Polonii
              musialem caly czas znosic wredne komentarze osob, ktorych te kwestie zupelnie
              nie dotycza, z pewnoscia nie mialbym watpliwej przyjemnosci uczestniczenia w
              tego typu debatach.
              2. chyba nie jestes takim idealista by wierzyc, ze kiedysz doprowadzisz do
              milej i uprzejmej dyskusji pomiedzy kibicami jednej i drugiej druzyny.
              3. jedynym rozwiazaniem by bylo w miare normalnie, jest ustalenie jednej
              zasady, ze wszelkie prowokacyjne posty kibicow przeciwnej druzyny pod
              artykulami ich nie dotyczacymi znikaja z automatu.
              4. oczywiscie takie rozwiazanie nie bedzie podobac sie przeroznym osobnikom,
              ktorzy realizuja sie w internecie "niszczac" za pomoca tego medium jedna czy
              druga druzyne.
              5. rzeczywiscie moze pojawic sie problem, ze czesc uczestnikow tego forum poza
              napinka moze nie miec nic sensownego do powiedzenia (trzeba jednak wierzyc w
              ludzi ;))
              6. tak czy inaczej przy takiej polityce z czasem pewnie pojawiliby sie osoby,
              ktorych nie kreca klotnie i napinki. jestem tego na 100% pewien i ta wiedza
              poparta jest doswiadczeniem z innego forum.
              7. bez takich zmian, niezaleznie od tego ile wytniesz ogolny obraz pozostaje
              bez zmian i tyle...
              • calagan Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 24.08.06, 20:33
                gdyby nie to, ze czytajac artykuly na temat Polonii
                > musialem caly czas znosic wredne komentarze osob, ktorych te kwestie zupelnie
                > nie dotycza, z pewnoscia nie mialbym watpliwej przyjemnosci uczestniczenia w
                > tego typu debatach.

Dlatego apeluje o ignorowanie troli. Czytasz to forum? Jezdza niektorzy po
                mnie? Czy ja ich wyzywam? Ja poprostu nie biore do siebie tych bzdurnych uwag.

> 2. chyba nie jestes takim idealista by wierzyc, ze kiedysz doprowadzisz do
                > milej i uprzejmej dyskusji pomiedzy kibicami jednej i drugiej druzyny.

Nie wiem, czy pamietsz czasy, kiedy ja, Atob, Mike, Kixx i nawet Karolak
                zawziecie wyklocalismy sie o rozne rzeczy - czasem nawet ostro. Ale nigdy nie
                zeszlismy do poziomu Menago i Twojego. Bez uwary, ale to co Wy wypisujecie, to
                sie nie nadaje do niczego.

> 3. jedynym rozwiazaniem by bylo w miare normalnie, jest ustalenie jednej
                > zasady, ze wszelkie prowokacyjne posty kibicow przeciwnej druzyny pod
                > artykulami ich nie dotyczacymi znikaja z automatu.

Ale to ewidentne lamanie wolnosci slowa. Ja czasem lubie podyskutowac na
                tematy czysto pilkarskie - nawet Polonii. Czasem spieram sie o historie Legii i
                Polonii. Ale robie to w kulturalny sposob. Czemu dzialasz tak jak nasza
                policja, wladze warszawy itd - wylewasz wszystkich z kapiela? Rozrabia pare
                osob, a Ty wywalasz wszystkich.

> 6. tak czy inaczej przy takiej polityce z czasem pewnie pojawiliby sie
                osoby,
                > ktorych nie kreca klotnie i napinki. jestem tego na 100% pewien i ta wiedza
                > poparta jest doswiadczeniem z innego forum.

No nie wiem - tu byla taka grupa ludzi - i uciekli. Zobacz, ze Atob, Mike, czy
                nawet ja praktycznie nie wypowiadamy sie.

> 7. bez takich zmian, niezaleznie od tego ile wytniesz ogolny obraz pozostaje
                > bez zmian i tyle...

A ja licze na zniechecenie paru osob. Pewnie nie tych najbardziej zajadlych,
                ale te kilka meteorow tez bedzie sukcesem.
                • stoprocentwuwa Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 24.08.06, 21:00
                  1. to ze mnie obrazaja akurat mi zupelnie nie przeszkadza, a wrecz odwrotnie -
                  znaczy ze boli... dlugi czas olewalem te prowokacje pod kazdym tekstem
                  dotyczacym Polonii, ale nie bedzie tak, ze ktos moze w sposob systematyczny
                  saczyc jad wymieszany z klamstwami a to pozostaje bez odpowiedzi.
                  2. wybor dyskursu to kwestia interlokutora.
                  3. to nie jest lamanie wolnosci slowa bo w takim razie cala ta Wasza
                  netetykieta by ja rowniez ograniczala. to sa jedynie zasady, ktore by to
                  miejsce ucywilizowaly. chodzi jedynie o prowokacyjne posty, z ktorych wiadomo,
                  ze zadna dyskusja sie nie rozwinie
                  6. juz od dawna tak nie jest, a to wszystko przez to, ze tolerowaliscie tutaj
                  napinke.
                  7. agresja rodzi agresje. jesli to bedzie forum ekspresji agresji, to nawet gdy
                  jedni sie zniecheca pojawia sie nowi.

ps. jedno moge obiecac, jesli nie bede mial doczynienia z jadem i klamstwami
                  pod artykulami na temat Polonii, ze mna bedziesz mial luz...
                  • Gość: calagan Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 22:09
                    > 6. juz od dawna tak nie jest, a to wszystko przez to, ze tolerowaliscie tutaj
                    > napinke.

Nikt jej tutaj nie tolerowal. Poprostu administratorzy nie reagowali. Zobacz,
                    ze Atob wzial sie za moderatorke, kiedy uznalismy, ze forum schodzi na psy.
                    Potem ja przejalem paleczke. Pozwol dzialac mi, czy komukolwiek, kto sie zlapie
                    za ta robote. Poki co, ja sporo czasu marnuje na to, zeby wycinac dyskusje
                    Twoja i Menago. I to glownie dlatego, ze sie nawzajem obrazacie. Olalbym juz
                    fakt, ze piszecie kompletnie od czapy. Ale jak sie wyzywacie od roznych takich,
                    to musze reagowac, bo za chwile wszyscy sie beda wyzywac.

> 7. agresja rodzi agresje. jesli to bedzie forum ekspresji agresji, to nawet
                    gdy
                    > jedni sie zniecheca pojawia sie nowi.

Ryzykuje piszac to, ale popatrz, ze taki Kazuyoshi lekko spasowal. Byl czas,
                    gdy pisal rownie duzo i rownie "sensownie" jak Menago. Zluzowal. Nie wiem, czy
                    mu sie znudzilo, czy nie ma czasu, czy jeszcze co. Jest tego mniej. Napinek tez
                    jest duzo mniej - a nawet jak sie pojawiaja, to sa w miare kulturalne. Trudno
                    wycinac kazdy post, w ktorym autor nasmiewa sie z jakiejs ekipy - ilez takich
                    mam o Legii. Ale nie moge wycinac wszystkiego, bo to bez sensu. Nie ma byc
                    jedynie slusznej linii - mozna pogadac, ale w granicach kultury. Dlatego np:
                    wciaz wycinam temat Menago o bojce na Polonii. Wiem, ze byla, ale wiem tez, ze
                    przy obecnym skladzie forumowiczow i poziomie wypowiedzi zamieni sie to w jatke
                    (zreszta juz byla jatka - ale ja wycialem). Gdybym mial pewnosc, ze dyskusja
                    bedzie normalna, to nie ruszylbym tematu, ale to nie na tym forum i nie w
                    obecnych czasach.
                    • Gość: kixx Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.acn.waw.pl 24.08.06, 22:34
                      wiesz,Calagan ,ja rozumiem 100%wawe
                      w kazdym watku o Polonii mamy mozliwosc poczytac o jedynie slusznej teorii
                      dziejow,jaka wyznaje mendago-kazdy watek o Polonii to pyskowka z mendago w roli
                      glownej ,watki o Legii jednak sa duzo krotsze
                      mnie to tez kiedys wku##o,teraz to mi juz sie czasem nawet nie chce na
                      tfurczosc tego kretyna reagowac

ps.wg mnie wykonujesz kawalek niezlej roboty
                      pps.czasem pozwalam sobie nawet na lekkie naduzycia-pisze cos,czego bym raczej
                      normalnie nie napisal ,wiedzac,ze bedzie to wyciete
                      • mike_ Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 25.08.06, 13:44
                        Gość portalu: kixx napisał(a):

> wiesz,Calagan ,ja rozumiem 100%wawe

:|

każdy kij ma dwa końce...

w kazdym watku mamy mozliwosc poczytac o jedynie slusznej teorii
                        dziejow,jaka wyznaje mława - każdy watek to pyskówka z mławą w roli
                        glównej, wyzwiska od pedałow, debili i komuchów - nawet w kierunku ludzi, którzy
                        niewiele tutaj się udzielają.
                        • stoprocentwuwa Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 25.08.06, 14:39
                          dobra, postaram sie byc uprzejmy:
                          1. "w kazdym watku" - otoz nie w kazdym watku. Ewentualnie w kazdym watku
                          dotyczacym Polonii, w ktorym pojawiaja sie prowokacyjne posty nasaczone jadem i
                          klamstwami.
                          2. wystarczy porwnac liczbe postow na temat Legii, w ktorych sie wypowiadalem
                          do liczby watkow na temat Polonii, w ktorej udzielaja sie precyzyjnie okresleni
                          kibice druzyny przeciwnej by uzywajac uprzejmego eufemizmu, mozna bylo
                          stwierdzic ze mijasz sie z prawda.
                          3. zapewne wymarzona przez Ciebie sytuacja byloby, gdyby kibice Polonii nie
                          wypowiadali sie na temat Legii, natomiast watki dotyczace Polonii skladalyby
                          sie glownie z mniej lub bardziej uprzejmych podjazdow, ktore kibice druzyny z
                          Konwiktorskiej znosiliby ze stoicka pokora. Niestety zgodnie z moim obecnym
                          stanem wiedzy moge Ci zagwarantowac, ze taka wizja jest w chwilo obecnej
                          kompletnie nierealna.
                          4. nie atakuje nikogo kto nie pluje jadem i klamstwami pod artykulami na temat
                          Polonii, ewentualnie od czasu do czasu, wdaje sie w dyskusje z osobami, ktore
                          atakuja mnie personalnie np. tytulujac moja osoba nazwa miejscowosci, w ktorej
                          do tej pory jeszcze nie bylem (jestem pewien, ze jestes w stanie to zrozumiec,
                          chociazby z tego powodu, ze rowniez nie ucieszylbys sie gdyby, ktos zaczal
                          rozmowe z Toba uzywajac na przyklad okreslenia "Srajk"). Choc, uczciwe dodam,
                          ze w sumie bardziej przypadaja mi do gustu dowody niecheci do mnie ze strony
                          kibicow druzyny przeciwnej udzielajacych sie na tym forum niz akceptacji z ich
                          strony. O przyczynach tej sytuacji, ze wzgledu na konsyliacyjny charakter tej
                          dyskusji wolalbym sie jednak nie rozpisywac.
                          5. Jesli nie bede musial obcowac z jadem i zlosliwosciami pod artykulami na
                          temat Polonii, moge Ci zagwarantowac, ze nie bedziesz musial czytac
                          czegokolwiek z mojej strony pod artykulami na temat Legii. Co wiecej,
                          najprawdopobniej w ogole nie bede zaklocal Twojego dobrego samopoczucia, a to
                          ze wzgledu na fakt, ze swoje zainteresowania zwiazane z pilka nozna wole
                          rozwijac na innych niz internet, a w szczegolnosci to forum, polach.
                          6. Smiem jednak twierdzic, ze nie posluguje sie glownie i bezpodstawnie
                          obelgami, co jednak zostawiam indywidualnej i mam nadziej w miare obiektywnej
                          ocenie.
                          • Gość: menago Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.08.06, 14:59
                            Mławie marzy się powrót cenzury w najlepszym wydaniu. Że na Polonii wszyscy się
                            kochają, między sobą nie leją po pyskach, nie wiszą flagi z essesmańską
                            czaszką, na trybunach nie ma ubeków, a frekwencja jest o 100% wyższa niż
                            rzeczywista. NIC Z TEGO.
                            • stoprocentwuwa Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 25.08.06, 15:23
                              Gość portalu: menago napisał(a):

> Mławie marzy się powrót cenzury w najlepszym wydaniu. Że na Polonii wszyscy
                              się
                              >
                              > kochają, między sobą nie leją po pyskach, nie wiszą flagi z essesmańską
                              > czaszką, na trybunach nie ma ubeków, a frekwencja jest o 100% wyższa niż
                              > rzeczywista. NIC Z TEGO.

dwa zdania i stek klamstw. wiadomo, trolu, ze stracilbys sens zycia gdyby nie
                              aktywnosc na tym forum sprowadzajaca sie do obsesyjnej idei, zniszczenia
                              Polonii za pomoca internetu, ktora kilkakrotnie zadeklarowales. kazdy ma taka
                              misje zyciowa na jaka zasluguje, reszte dopisz sobie sam.

ps. jesli chodzi o cenzure, ubectwo i komunizm ogolnie powinienes wyrazac sie o
                              tym okresie z wiekszym szacunkiem jako dziecko ludowego wojska polskiego i
                              sowieckich politrukow.
                              • Gość: menago Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.08.06, 15:33
                                Tym razem ku twojemu utrapieniu nie bedzie polemiki, to mój ostatni post na TEN
                                temat. Wyjaśniliśmy sobie, że tolerując w klubie donosicieli i tajnych
                                wspolpracownikow, Polonia jest tak naprawdę ubeckim pomiotem. Jezeli ktos
                                powinien czuc wstyd i zazenowanie, to na pewno nie ja. Nie niszcze Polonii,
                                doskonale to robią wasi działacze i niech im zdrowia starczy, aby robili to jak
                                najdluzej. Jedyne co robię to demaskuje wasza dwulicowosc i zakłamanie, co mnie
                                szczerze bawi, bo wykładacie się na kazdym kroku. Z mitycznego feniksa ktory
                                powrocił do pierwszej ligi po 40 latach komunistycznej niewoli - ze zacytuje
                                Tajnego Wspolpracownika - została dzisiaj tylko kupka gówna i tysiąc widzów na
                                trybunach. Niestety, wbrew temu co twierdzisz Mława, nie ma w tym mojej
                                zasługi. EOD.
                                • stoprocentwuwa Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 25.08.06, 15:46
                                  nuuuda, a i tak to zaraz wykasuja wiec dodam tylko, ze nie masz zadnych dowodow
                                  na agenturalna przeszlosc tych osob ale powtarzasz ten sam stek klamstw z
                                  uporem gorszym lepszej sprawy jednoczesnie zapominajac o niewatpliwych ubekach
                                  u siebie, ktorych sztandarowym przykladem jest Mr Dziewulski oraz o
                                  nomenklaturowym pochodzeniu firmy ITI.
                                  ps. nie nigdy nie nosilismy przedstawicieli Polonii, ktorych pomawiasz o bycie
                                  agentami, na rekach
                                  ps. Murdoch z Bertelsmannem juz nadciagaja.
    • calagan Do Menago 25.08.06, 10:00

Ten temat jest wlasnie po to, zeby tutaj ewentualnie zglaszac swoje uwagi
      dotyczace moderowania. Tworzenie kolejnych watkow powoduje zasmiecanie.
      KJak chcesz wiedziec, czemu wylatywal i wciaz wylatuje watek o bijatyce na
      Polonii to sluze wyjasnieniami. Watek powodowal napinki i wzajemne obrazanie
      sie obu zwasnionych grup kibicowskich, a nie dotyczy bezposrednio sportu.
      Takze Twoje dysputy z Setka (ja przepraszam, ale nie jestem wstanie tego nicku
      zapamietac, o napisaniu juz nie wspomne) na temat medialnosci i mediow
      polecialy dlatego, ze sie tam nawzajem wyzywacie. Jak zaczniecie pisac
      normalnie - bez wyzwisk - nic nie bedzie ruszane (bo choc bylo to lekko OT, to
      na tyle ciekawe, ze moglo spokojnie pozostac). W przeciwnym wypadku uzytkownicy
      dojda do wniosku, ze obowiazuja tu podwojne kryteria oceny.
      • Gość: menago Re: Do Menago IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.08.06, 10:03
        Dziękuję za wyjaśnienia. To mi wystarczy.
      • stoprocentwuwa Re: Do Menago 31.08.06, 10:12
        a nie mozna by przemianować tego forum ze "Sport" na "mendago", zdecydowanie
        trafniej ta nazwa oddawalaby jego istote, a to ze względu na to ze wszelka
        dyskusja tutaj sprowadza sie w zasadzie do ciaglej napinki, ktorej tenze
        uzytkownik jest glownym motorem?

• muller-miller Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 15.09.06, 22:41
      calagan napisał:

>
      > Nie lubię pisać jako moderator, ale czasem trzeba. Mam krótki komunikat dla
      > wszystkich użytkowników tutejszego forum. Po konsultacjach z wierchuszką
      > zdecydowałem, że czas przywrócić tutejszemu forum charakter forum-sportowego
      > Warszawy. Oznacza to, że dyskusje odbiegające od zasadniczej tematyki będą
      > kasowane. Rozmowy polityczne, informatyczne itp. proponuje przenieść na inne
      > fora. Uprzejmości poza tematyczne także polecą w niebyt. Apel kieruje do
      > wszystkich - bez wyjątku

Minęło raptem półtorej miesiąca, posty wycinane są wybiórczo, wycinane jest
      natomiast wszystko dot. zachowań kibicowskich "najlepszych kibiców w Polsce".
      Dlaczego?
      Przecież kibicowanie to chyba też forum-sport.
      • Gość: calagan Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 23:09

Po pierwsze - stosowna notke otrzymal autor kasowanego tematu - mam nadzieje,
        ze sie zastosuje.

Po drugie - nie wszystko jest kasowane.

Po trzecie - kibicowanie to jedno, a opisywanie akcji poza stadionem to inna
        bajka - nie zwiazana ze sportem.
        • Gość: kixx Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.acn.waw.pl 15.09.06, 23:19
          a co ,kretynie jeden, bylo sprzecznego z regulaminem we wpisie o najnudniej
          grajacej druzynie ekstraklasy,ze postanowiles go wyciac?
          • Gość: kixx Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.acn.waw.pl 15.09.06, 23:20
            pojawia sie i znika
            watpliwosci sie budza?
          • mike_ Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 16.09.06, 09:00
            Calagan daj spokój, zrezygnuj i poproś gorę aby na moderatorze ustawili mławę,
            wojtkalu, ibrahima, milera, kixxa...
            chłopaki będą mogli wreszcie się pobawić w jednej piaskownicy, pisać o Legii ile
            wlezie, o jej kibicach, o układach, pzpnie. Może nowych przekleństw sie
            nauczą...daj im tą radość bo ostatnio ich klub nie rozpieszcza dodatkowo rodzice
            ich jeszcze na mecze nie puszczają.
            • Gość: calagan Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 10:27

Wiesz Mike, ale szkoda mi tego forum. Przez lata funckjonowalo bardzo dobrze,
              typerek lecial, dyskusje byly. A teraz ... Wystarczylo, ze pojawilo sie
              dwoch "inteligentnych inaczej" z jednej strony i wysyp takich samych z drugiej
              i wszystko pryslo jak banka mydlana. A ja bede uparty i nie dam im satysfakcji
              zniszczenia wszystkiego. Bo jest coraz mniej miejsc do swobodnej dyskusji.
              Moze, gdyby Atob nie zrezygnowal ze swojego pomyslu.
              • Gość: menago Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.icm.edu.pl 16.09.06, 10:58
                > Wystarczylo, ze pojawilo sie
                > dwoch "inteligentnych inaczej" z jednej strony

Rozumiem, że to o mnie, ale mnie to ani ziębi, ani grzeje. Internetowe opinie
                są dla mnie tyle warte, co zeszłoroczny śnieg, a niewielu było takich, którzy
                mieli odwagę potórzyć tą samą kwestię stojąc twarzą w twarz.

Natomiast co do forum uparcie postuluje rozwiązanie, które rozwiąże sprawę -
                stworzenie oddzielnego subforum dla sportu nowomiejskiego. To jest forum
                warszawskie i poloniści siłą rzeczy tu nie pasują. Jak się przeniosą do siebie,
                wróci typerek, a dyskusje będą ukierunkowane jedynie na warszawski sport.
              • stoprocentwuwa Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 18.09.06, 18:20
                Gość portalu: calagan napisał(a):

>
                >
                > Wiesz Mike, ale szkoda mi tego forum. Przez lata funckjonowalo bardzo
                dobrze,
                >
                > typerek lecial, dyskusje byly. A teraz ... Wystarczylo, ze pojawilo sie
                > dwoch "inteligentnych inaczej" z jednej strony i wysyp takich samych z
                drugiej
                > i wszystko pryslo jak banka mydlana. A ja bede uparty i nie dam im
                satysfakcji
                > zniszczenia wszystkiego. Bo jest coraz mniej miejsc do swobodnej dyskusji.
                > Moze, gdyby Atob nie zrezygnowal ze swojego pomyslu.

trzeba bylo czytac uwaznie to co napisalem powyzej. jest dokladnie tak jak
                mowilem. agresja rodzi agresje i tyle. ja bym w zyciu tu nie zajrzał gdybym nie
                musial non stop czytać pod artykułami na temat Polonii postów menago ze
                Stworzyszenia Kibiców Legii Warszawa, który nie wiem czy społecznie czy za kasę
                realizuje misję niszczenia Polonii Warszawa w internecie. odkad wziales sie za
                robote nie jest tutaj wcale lepiej niz bylo, a wrecz odwrotnie moim zdaniem
                spirala wzajemnej agresji sie rozkreca i Twoje apele nic tu nie zmienia, bo to
                jest dokladnie tak jakbys kibicow dwoch wrogich sobie druzyn wpuscil do jednej
                klatki i apelowal o spokoj i rozsadek, wzajemne poszanowanie i skupienie sie na
                ogladaniu meczu.
                • Gość: calagan Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:05

100% - taaa, zgoda co do tego, ze agresja rodzi agresje. Ale moze przejzysz
                  laskawie forum z ostatnich miesiecy i zobacz kto pisze agresywnie, kto
                  odpowiada na zaczepki. Przestan sie wreszcie wybielac. Slepy nie jestem, wiem
                  co usuwam, wiem co kto pisze. Menago jest jeden, polonistow aktywnych jest
                  kilku. Pisalem nie reagujcie na jego teksty? Wiec po jaka cholere to robicie i
                  macie potem do mnie pretensje, ze jest burdel? Czy ja sie wdaje z nim w
                  polemiki? Czy ja reagule na jego obrazliwe posty pod moim adresem?

ja bym w zyciu tu nie zajrzał gdybym nie
                  > musial non stop czytać pod artykułami na temat Polonii postów menago ze
                  > Stworzyszenia Kibiców Legii Warszawa, który nie wiem czy społecznie czy za
                  kasę
                  > realizuje misję niszczenia Polonii Warszawa w internecie.

Masz jeszcze jakies ciekawe teorie? Poki co, to efekt Twoich i Twoich ziomali
                  walk z Menago jest zamarcie zycia na forum. Kazdy temat sprowadza sie do mniej
                  lub bardziej ostrej wymiany zdan z nim. Typerek przez 2 lata istnial.
                  Zdolaliscie go skutecznie unicestwic. Wszyscy. Przypomnij sobie co pisalem - to
                  Wy, forumowicze, ksztaltujecie forum, nie moderator.

odkad wziales sie za
                  > robote nie jest tutaj wcale lepiej niz bylo, a wrecz odwrotnie moim zdaniem
                  > spirala wzajemnej agresji sie rozkreca i Twoje apele nic tu nie zmienia, bo
                  to
                  > jest dokladnie tak jakbys kibicow dwoch wrogich sobie druzyn wpuscil do
                  jednej
                  > klatki i apelowal o spokoj i rozsadek, wzajemne poszanowanie i skupienie sie
                  na
                  > ogladaniu meczu.

Podstawowa roznica jest w tym, ze zadne slowo nie rani, jesli tego nie chcemy.
                  Posty Menago splywaja po mnie. Po Tobie najwyrazniej nie. I dlatego, Ty na sile
                  starasz sie przekonac go do swoich racji, co jest niewykonalne.
                  • stoprocentwuwa Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 18.09.06, 23:28

>
                    >
                    > 100% - taaa, zgoda co do tego, ze agresja rodzi agresje. Ale moze przejzysz
                    > laskawie forum z ostatnich miesiecy i zobacz kto pisze agresywnie, kto
                    > odpowiada na zaczepki. Przestan sie wreszcie wybielac. Slepy nie jestem, wiem
                    > co usuwam, wiem co kto pisze. Menago jest jeden, polonistow aktywnych jest
                    > kilku. Pisalem nie reagujcie na jego teksty? Wiec po jaka cholere to robicie
                    i
                    > macie potem do mnie pretensje, ze jest burdel? Czy ja sie wdaje z nim w
                    > polemiki? Czy ja reagule na jego obrazliwe posty pod moim adresem?

przeczytaj raz jeszcze to co napisales powyzej i bez obrazy przemysl raz
                    jeszcze. glownym Twoim zarzutem jest to ze kibice Polonii odpowiadaja na
                    prowokacje, klamstwa i manipulacje dotyczace ich klubu pod artykulami na temat
                    ich klubu i ich druzyny, ewentualnie ze nie pozostaja dluzni??!! nie chodzi o
                    tutaj o personalne wycieczki bo mam je w dupie, ale o teksty dotyczace Polonii.
                    ja bardzo dlugo staralem sie je olewac czytajac artykuly na temat mojej druzyny
                    ale niestety w koncu sie wku..lem tak jak najwyrazniej niezaleznie wku..lo
                    sie pare innych osob i stad jest tutaj tak jak jest. musisz odroznic przyczyny
                    od skutkow. tolerujac tego typu akcje pretensje mozesz miec tylko do siebie.

> Masz jeszcze jakies ciekawe teorie? Poki co, to efekt Twoich i Twoich ziomali
                    > walk z Menago jest zamarcie zycia na forum. Kazdy temat sprowadza sie do
                    mniej
                    > lub bardziej ostrej wymiany zdan z nim. Typerek przez 2 lata istnial.
                    > Zdolaliscie go skutecznie unicestwic. Wszyscy. Przypomnij sobie co pisalem -
                    to
                    >
                    > Wy, forumowicze, ksztaltujecie forum, nie moderator

mnie nie interesuje to czym stalo sie to forum. interesuje mnie zebym nie
                    musial czytac tego typu wpisow, gdy czytam i tak juz niewesole informacje na
                    temat mojego klubu, a jesli juz musze je czytac zalezy mi na tym by ten jad i
                    klamstwa nie pozostawal bez odpowiedzi. nie wiem o jakich teoriach mowisz ale
                    to, ze ten osobnik w swoich wywodach napisal, ze kontaktuje sie z Zygo jako
                    przedstawiciel Stowarzyszenia Kibicow Legii Warszawa jest dosyc znamienne. choc
                    mozliwe, ze klamie by czuc sie jeszcze wazniejszym. sadzac po jego
                    niestrudzonej aktywnosci tutaj, to forum jest jedynym miejscem gdzie moze
                    zaistniec, byc "kims", zwrocic na siebie uwage a Ty mu to umozliwiasz.

> Podstawowa roznica jest w tym, ze zadne slowo nie rani, jesli tego nie chcemy.
                    >
                    > Posty Menago splywaja po mnie. Po Tobie najwyrazniej nie. I dlatego, Ty na
                    sile
                    >
                    > starasz sie przekonac go do swoich racji, co jest niewykonalne

slowa sa bardzo istotnym narzedziem walki od zawsze, zobacz co sie dzieje teraz
                    w mediach po wypowiedzi BXIV. znamienne jest to, ze ten czlowiek poza debilnymi
                    postulatami zabronienia kibicom Polonii pisania tutaj (tak jakbym ja proponowal
                    kibicom Legii przeniesienie sie na forum Mazowsze), nie zadnych chociazby
                    czesciowo konstruktywnych propozycji zmiany tej sytuacji. my przynajmniej
                    zgadzamy sie w jednym, w tym ze to co sie tutaj dzieje nam nie odpowiada. jemu
                    natomiast to sie bardzo podoba i z jego punktu widzenia najlepiej byloby by nic
                    sie nie zmienilo. to jest jego zywiol. zatem zacznij odrozniac przyczyne od
                    skutkow, moze to naprowadzi Cie na trop jak rozwiazac sytuacje, z ktora poki co
                    sobie nie radzisz. w kazdym razie wariant, ze ten czlowiek i jemu pokrewni
                    szaleja pod artykulami na temat Polonii przy milczacej zgodzie calej reszty
                    ODPADA.
                    • Gość: menago Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.icm.edu.pl 18.09.06, 23:32
                      > nie wiem o jakich teoriach mowisz ale
                      > to, ze ten osobnik w swoich wywodach napisal, ze kontaktuje sie z Zygo jako
                      > przedstawiciel Stowarzyszenia Kibicow Legii Warszawa.

Mława, masz rzadką okazję udowodnić, że nie jesteś kłamcą z czworaków - zacytuj
                      proszę post, w którym napisałem, że w imieniu SKLW kontaktuje się z Zygo.
                      Czekam!
                    • Gość: calagan Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 17:41

Pozwol, ze odpowiem Ci w mailu, ktory wysle na adres gazetowy.
                      • Gość: menago Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.icm.edu.pl 19.09.06, 21:46
                        > Pozwol, ze odpowiem Ci w mailu, ktory wysle na adres gazetowy.

Nie masz nawet cywilnej odwagi napisać o sprawach, które dotyczą wszystkich na
                        forum publicznym. Moderator! Kibic! Ha ha ha!
                        • Gość: kixx Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.acn.waw.pl 19.09.06, 22:01
                          czy naprawde musimy znosic popisy tego idioty mendagi?
                          przeciez od czasu,kieda ta ku.. [pojawila sie na tym forum ,rozmowy o sporcie
                          zaeszly na dalszy plan-glownym tematem sa klamstwa,pomowienia,wyzwiska itp
                          a moze ktos z naszej strony zgosi sie na moderatora i wytepi tego idiote?
                          bo mimo wszystko Calagan,przy calym szacunku dla jego staran,pole dzialania
                          jednak ma troche ograniczone

• Gość: menago [...] IP: *.icm.edu.pl 19.09.06, 23:39
                            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                          • anteante Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 20.09.06, 11:10
                            Nie pozostaje nic innego jak tylko przyklasnąć.
                            • Gość: menago Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.icm.edu.pl 20.09.06, 11:22
                              Kumpla sobie znalazles?
                              • anteante Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 20.09.06, 11:26
                                A Tobie kumpla brakuje?
                                Odnoszę takie wrażenie, bo ilekroć wejdę na forum siedzisz na nim jak .....
                                Samotność w sieci?
                                • Gość: menago Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.icm.edu.pl 20.09.06, 11:30
                                  Nie odpowiada sie pytaniem na pytanie. Nie, mi nie brakuje. Teraz odpowiedz na
                                  moje pytanie.
                          • Gość: menago Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.icm.edu.pl 20.09.06, 15:02
                            A i taka mała ciekawostka:

"czy naprawde musimy znosic popisy tego idioty mendagi?
                            przeciez od czasu,kieda ta ku..pojawila sie na tym forum (...)"

Nowy wzorzec, jak należy pisać, aby nie podpaść. :-)
            • Gość: kixx Chyba cie porabalo Mike IP: *.acn.waw.pl 16.09.06, 15:29
              zeby uzerac sie z takimi idiotami,jakich tu ostatnio mamy wysyp to trzeba miec
              duze samozaparcie
              a dodajac do tego jeszcze tych madrzejszych,ktorzy zdecydowanie rownaja w dol
              mamy tu prace godna Herkulesa-a ja nazywam sie zupelnie inaczej

ps.choc moze najwazniejszy ,ale jednak na koncu-przepraszam Calagan,masz racje
              co do moich wpisow w tym watku
              ale mialbym jednak prosbe;
              wyrownaj miary
              • Gość: calagan Re: Chyba cie porabalo Mike IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 16:06

Nie ma sprawy Kixx - ja sie tak latwo nie obrazam ;-).

Staram sie cos tu zrobic i rownac miary, ale uwierz mi - to nie jest latwe.
                Tym bardziej, ze agresywnych Polonistow jest jednak wiecej. Tyle razy
                wszystkich prosilem o pewne zachowania i nic. Zero reakcji. Ba, malo tego -
                dowiedzialem sie, ze to ja ksztaltuje to forum. No rece i majtki mi opadly. Jak
                ja zaczne tu cos ksztaltowac, to po 2 wpisy pod tematami sie ostana najwyzej.
                Zauwaz Kixx, ze ostatnio to wlasnie "Twoja" strona podworka czesciej rzuca
                granatami zaczepnymi. Ja juz nawet wszystkiego nie czytam - nie mam ani tyle
                czasu, ani tyle sil. Chcesz, zglos sie na moda - uciesza sie jak nie wiem co -
                zobaczysz jaka to "frajda" i jak bardzo ma sie rece zwiazane.
                • Gość: kixx Re: Chyba cie porabalo Mike IP: *.acn.waw.pl 16.09.06, 18:57
                  nigdy w zyciu
                  wole beztroskie zycie umiarkowanego(powiedzmy) trolla
                  • Gość: menago Re: Chyba cie porabalo Mike IP: *.icm.edu.pl 18.09.06, 08:07
                    kixx 16.09.06, 18:57

Polonia - Odra Opole 17:00

Kixx znowu w formie! :-))))
                    • Gość: kixx Re: Chyba cie porabalo Mike IP: *.acn.waw.pl 18.09.06, 13:35
                      nudziarz
                      • nordsea Do calagana 18.09.06, 15:43
                        Dlaczego wyrzucasz posty? Czy nie lepiej zostawiać je , wywalając jedynie
                        przekleństwa,lub naruszające regulamin forum.
                        Pozostawiaj nick'i i usuwaj posty, wtedy widać kto łamie regulamin, kto nie
                        trzyma się elementarnych zasad współzycia na tym forum.
                        To że kilka osób wariuje to nie znaczy że mają nas zakrzyczeć.
                        • Gość: menago [...] IP: *.icm.edu.pl 18.09.06, 15:56
          • Gość: calagan Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 10:24

Gdybys tam nie wkrecal Menago to nic. Ale po co zaraz wtlaczac w tekst
            personalne rozgrywki?
    • modanaczarnekoszule Re: Porządki Forum-Sport Wa-wa 19.09.06, 21:50
      I znowu było bezsensowne ciach.
    • mike_ Calagan... 21.09.06, 20:46
      Pytanie:
      skoro usuwałeś wątki o meczu KSP to dlaczego jeszcze istnieją te:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=485&w=48978404
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=485&w=48978980
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=485&w=48981721
      służace jedynie wzajemnym wyzwiskom (ewentualnie obrażaniem pracowników Legii)?
      • Gość: calagan Re: Calagan... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 21:16

Jak sprawdzisz poczte, to bedziesz wiedzial.
        • Gość: menago Re: Calagan... IP: *.icm.edu.pl 22.09.06, 08:00
          Czy mam rozumieć, że forum stało się prywatnym folwarkiem niejakiego Calagana,
          który do tej pory nie odpowiedział na pytanie o regulamin forum, a sprawy
          dotyczące nas wszystkich załatwia na priva? Może i do mnie napiszesz
          księżniczko, czy może wolisz porozmawiac po meczu?
          • Gość: menago [...] IP: *.icm.edu.pl 23.09.06, 13:01
            • Gość: menago Pytanie o regulamin... IP: *.icm.edu.pl 23.09.06, 23:23
              ... jest pytaniem nieregulaminowym. Brawa dla moderatora!
        • Gość: PawełB Re: Calagan... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 09:52
          Ale ja też chcę wiedzieć.
        • nordsea Re: Calagan... 22.09.06, 15:39

>
          > Jak sprawdzisz poczte, to bedziesz wiedzial.
          A do mnie nic nie piszesz:-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka