magda_bemowwo_park 12.08.08, 14:41 jak wygląda sprawa budowy? nie ma mnie i mam nadzieje, ze do mkoca wakacji skoncza ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pisuary Re: roboty za płotem 12.08.08, 15:19 no mają taki plan..... nie wiedzą tylko czy zdażą pasy namalować do końca sierpnia :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda_bemowwo_park Re: roboty za płotem 12.08.08, 17:37 :))))))))))))))))))))))))))))))))) głównie chodzi mi o tą magiczną maszynę robiącą "ping" Odpowiedz Link Zgłoś
pisuary Re: roboty za płotem 12.08.08, 22:43 aaa....taaa.....robi robi..... no ale to nic: pewiem sąsiad wiercił o 22.00...... na balkonie....... w NIEDZIELĘ :) pewnie stwierdził, że skoro maszyna PING nie robi to mu jakoś tak cicho.... heh :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda_bemowwo_park Re: roboty za płotem 13.08.08, 12:11 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sbrzuc Re: roboty za płotem 22.08.08, 22:13 Ciekawostka: s8.konotopa-prymasa.pl/pl/9/1218448118/1218448568/21 Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront Re: roboty za płotem 25.08.08, 20:49 a to łaskawcy - chociaż w niedzielę dadzą nam trochę spokoju we własnych mieszkaniach... Odpowiedz Link Zgłoś
sbrzuc Re: roboty za płotem 26.08.08, 12:00 Jeszcze jedna ciekawostka - nie wiem czy się cieszyć czy... :) www.ztm.waw.pl/news.html 2008-08-21 | Zawieszenie kursowania linii tramwajowej 20 | W związku z pracami drogowymi przy budowie trasy ekspresowej S8 od dnia 1.09.2008r (poniedziałek) godz. 3.30 do odwołania (na ok. 1 rok) wyłączony będzie ruch tramwajowy na ciągu ul. Dywizjonu 303 - Kaliskiego na odcinku od ul. Radiowej do pętli Boernerowo. W tym czasie zawieszone będzie kursowanie linii tramwajowej 20. Odpowiedz Link Zgłoś
megiszew Re: roboty za płotem 18.09.08, 09:27 Nie wiem jak Wy, ale ja wczoraj a raczej dziś o 3 nad ranem leżałam sobie w łózku i słuchałam jak bardzo wykonawaca stara się, by te wszytskie hałasy byly dla nas mało uciążliwe.... Jak ktoś wrzeszczał do cofającego pana (tak, Madzia, to ta maszyna od "ping") dramatycznie "stój, stóóóójjj...." to miałam cichą nadzieję, że ktoś kogoś przejedzie i wreszcie będzie cisza... Dzwoniłam wczoraj do Urzędu Bemowo i się dowiedziałam, ze to priorytet i musi być skończone, chośby przysłowiowe "skały srały"...(no, może się tak Pani nie wyraziła, ale sens był taki), i choć jest im wszytskim przykro, muszą to skończyć... Dziś będę czatować na Panów i jakby co to dzownić będę na straż miejską....skoro nie szanują ciszy nocnej.... może zróbmy jakiś sabotaż tej budowy, potłuczmy im żarówki w latarniach (po ciemku nie będą chyba robić...nie?). Pozdrawiam, Niewyspana Magda Odpowiedz Link Zgłoś
megiszew Re: roboty za płotem 18.09.08, 09:30 sbrzuc napisał: > 2008-08-21 | Zawieszenie kursowania linii tramwajowej 20 | W związku z pracami > drogowymi przy budowie trasy ekspresowej S8 od dnia 1.09.2008r (poniedziałek) g > odz. 3.30 do odwołania (na ok. 1 rok) wyłączony będzie ruch tramwajowy na ciągu > ul. Dywizjonu 303 - Kaliskiego na odcinku od ul. Radiowej do pętli Boernerowo. > W tym czasie zawieszone będzie kursowanie linii tramwajowej 20. > Nie mamy się co cieszyć, 20stka będzie teraz latała bliżej nas. Zostanie przesunieta do naszego ogrodzenia. A w urzędzie nie potrafili mi powiedzieć, gdzie będą postawione ekrany wyciszające.... Także nie dość, że szum przemykających ciężarówek to jeszcze tramwaj wjeżdżający do salonu.... nie wiecie jaka jest minimalna odległość dyktowana prawem w jakiej może przebiegać linia tramwajowa od osiedla?? Magda Odpowiedz Link Zgłoś
beata.cressay Re: roboty za płotem 18.09.08, 12:03 Nie wierzę!!!Już obecnie 20- tka wjeżdża do salonu, jeśli przesuną linię tramwajową w stronę osiedla, to 20-tka będzie najzwyczajniej u nas parkować.Trzeba się dokładnie wywiedzieć co oni zamierzają zrobić, bo to granda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magda_bemowwo_park Re: roboty za płotem 18.09.08, 16:30 ma byc blizej płotu - 20 oczywiście:) my na cale szczescie nie slyszymy tego magicznego ping... wiec jak chcesz sie wyspac, to wiesz... :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pank70 Re: roboty za płotem 19.09.08, 16:00 a może poprosić, aby zaczeli od postawienia ekranów Odpowiedz Link Zgłoś
magda_bemowwo_park Re: roboty za płotem 19.09.08, 16:56 mogą się pobrudzić czy coś... Odpowiedz Link Zgłoś
safjanekt Re: roboty za płotem 22.09.08, 11:17 Witam, a już myślałam, że mi to tylko przeszkadza. Kilkanaście razy już dzwoniłam na straż miejską ale oni twierdzą, że Ci z budowy mają pozwolenie na te roboty nocne. Wydaje mi się, że to skandal. Chyba mamy prawo chociaż nocą mieć spokój. Co możemy zrobić w tej sprawie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
siouxsie.s Re: roboty za płotem 23.09.08, 12:42 Witam wszystkich, Niestety musimy się liczyć z "atrakcjami" związanymi z budową trasy. Już sobie wyobrażam te setki ciężarówek wywożących ziemie, a potem aromat wylewanego asfaltu.... Uważam że nasz Zarząd i administracja powinni w imieniu Wspólnoty złożyć pisma z żądaniem zaprzestania lub znacznego ograniczenia hałasów. We wszystkich możliwych instytucjach. To że nie zostało to do tej pory świadczy jak bardzo jest zaangażowana nasza administratorka w sprawy osiedla. Przy okazji, ponawiam propozycję zmiany firmy administrującej. Jestem pewna, że np. "ping" da się wyłączyć, ale nikt indywidualnie nic tu nie zwojuje. A jeśli chodzi o ekrany, to nikt już o nich nie mówi i nie ma ich na planach. Aż strach pomyśleć, ale czy to znaczy że jak jest wykop to nie ma ekranów???? Odpowiedz Link Zgłoś
siouxsie.s Re: roboty za płotem 23.09.08, 12:44 A tak przy okazji - czy ktoś wie co się dzieje po drugiej stronie płotu tzn po drugiej stronie Wrocławskiej? Chyba nie budują nam tam autostrady :-) Odpowiedz Link Zgłoś
safjanekt Re: roboty za płotem 23.09.08, 14:34 Witam, to może jakieś spotkanie powinno zostać zorganizowane. Czy pojedynczo będziemy zgłaszać problem do administratorki? Nie mam pojęcia co tam się dzieje. Nie wyobrażam sobie, żeby nie było ekranów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda_bemowwo_park Re: roboty za płotem 23.09.08, 17:55 stawiam na dojazd do autostrady :))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
megiszew Re: roboty za płotem 24.09.08, 15:16 Czołem. Ekrany mają być, ale w urzędzie naszej gminy nie byli w stanie mi powiedzieć, gdzie dokladnie mają stać. Czy będą nas chroniły przed hałasami z trasy czy także przed 20tką. Minimalna odległość budynków mieszkalnych od krawędzi jezdni wynosi 6 metrów, nie wiem, czy wlicza się w to tory, ale chyba te 6 metrów to będzie raczej pobożne życzenie u nas... Ja już myślałam o nabyciu wiatrówki i urządzeniu sobie zawodów strzeleckich w te dwa olbrzymie reflektory, którymi panowie na budowie sobie świecą by lepiej widzieć.... hormony mi szaleją, mam prawo do pewnych niezrównoważonych działań...nie? Magda Odpowiedz Link Zgłoś
magda_bemowwo_park Re: roboty za płotem 24.09.08, 20:03 a moze procę? albo nauczymy nasze psy polowania... a co tam;) mnie facynuje to trzęsienie podlogi. za pierwszym razem mialam wrazenie, ze moze to brak kawy, ale za drugim juz nawet dziecko sie zadziwilo. a malutkie jest Odpowiedz Link Zgłoś
siouxsie.s Re: roboty za płotem 25.09.08, 12:27 Jeśli chodzi o ekrany to myślę że najlepiej zwrócić się na pismie jako Wspólnota do GDDKiA o udostepnienie dokładnych planów nas interesujących. A wczoraj też mi się podłoga trzęsla na III piętrze!!! Myślałam że mam omamy, a to okazuje się nasza wesoła okolica... Odpowiedz Link Zgłoś
safjanekt Re: roboty za płotem 26.09.08, 10:07 Witam, mi nerwy już puszczają. od wczoraj pod oknem mam widok na 3 pracujące non stop betoniary. Zacznijmy działać. Sama nic nie zrobię. Telefony do straży miejskiej i urzędu nic nie dają. Odpowiedz Link Zgłoś
safjanekt Re: roboty za płotem 26.09.08, 10:09 jeśli chodzi o ekrany, sąsiadka się dowiadywała i powiedzieli, że w czasie budowy nie postawią. Ale chyba jakieś normy hałasu obowiązuja! Odpowiedz Link Zgłoś
michal_wawa Re: roboty za płotem 26.09.08, 19:24 huby.seo.pl/08_halas/81_normy_halasu.htm www.wsse.waw.pl/ Możemy ich pozwać albo nasłać sanepid :D Odpowiedz Link Zgłoś
safjanekt Re: roboty za płotem 29.09.08, 09:24 Najlepsze jest jeszcze to, że od strony Radiowej zaczęły sobie też jeździć sam. osobowe. super. Odpowiedz Link Zgłoś
safjanekt Re: roboty za płotem 29.09.08, 15:33 Dziękuję za informację. Zobaczymy jak to będzie dalej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sbrzuc Re: roboty za płotem 29.09.08, 10:05 Nowości: ---------------------------------- s8.konotopa-prymasa.pl/pl/9/1218448118/1222176752/21 Utrudnienia dla mieszkańców w rejonie ul. Rosy Bailly spowodowane hałasem – informacja o przyczynach prowadzenia robót w godzinach nocnych. Informujemy, że Wykonawca Robót w rejonie ul. Rosy Bailly wykonuje głębokie sekcje ścian szczelinowych (do 19 m). Z uwagi na wymagania technologiczne, w tym konieczność wymiany zawiesimy bentonitowej, całkowity proces wykonania jednej sekcji (bez możliwości przerwania procesu) wynosi minimum 18-20 godzin. Zastosowanie ścian szczelinowych było konieczne z uwagi na oczekiwany przez mieszkańców przebieg trasy w poziomie poniżej terenu „-1”. Ponadto brak możliwości rozszerzenia linii rozgraniczających z uwagi na lokalizowane w ubiegłych latach (i obecnie), w sąsiedztwie przyszłej drogi ekspresowej osiedla, spowodował konieczność realizacji trasy w ścianach szczelinowych (jedynym możliwym rozwiązaniu pozwalającym obniżyć przebieg trasy do poziomu „–1”) bez rozszerzenia linii rozgraniczających. Realizacja oczekiwanego przez mieszkańców rozwiązania, dodatkowo wymuszonego przez wydane decyzje o warunkach zabudowy dla terenów przyległych do przyszłej trasy ekspresowej skutkuje obecnie uciążliwością prowadzonych prac, przy wykonywaniu głębokich sekcji ścian szczelinowych. Informujemy, że realizacja zadań w trybie 24 godzinnym będzie trwała do przełomu roku 2008/2009. W chwili obecnej najbardziej uciążliwe prace systematycznie oddalają się od zabudowy jednorodzinnej w kierunku ul. Księcia Janusza, gdzie teren pozbawiony jest budynków mieszkalnych. Dodatkowo dla ograniczenia hałasu od dnia 27.08.2008 r. o godzinie 20 zamykany jest wjazd na odcinek budowy od ul. Rosy Bailly, a dostawy materiałów niezbędnych do prowadzenia robót odbywają się od strony Fortów Bema. Przepraszamy za utrudnienia i informujemy, że Zamawiający i Wykonawca dokładają wszelkich starań by realizowane zadania w jak najmniejszym, możliwym stopniu były uciążliwe dla pobliskich mieszkańców. ---------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
sbrzuc Re: roboty za płotem 29.09.08, 14:11 I jeszcze z ciekawostek o trasie - mail od pani z biura generalnego wykonawcy: ------------------------------------------- 1. Całkowite wyłączenie sygnału ostrzegawczego maszyn pracujących w godzinach nocnych nie jest możliwe (sygnał ten wynika z przepisów BHP i jest elementem bezpieczeństwa na budowie). Wykonawca został poinstruowany przez Nadzór, aby dołożył wszelkich starań w celu zmniejszenia uciążliwości budowy dla okolicznych mieszkańców i organizował pracę w ten sposób aby była ona jak najmniej uciążliwa. 2. Średnia różnica niwelety w okolicy osiedla Bemowo Park (róg ul. Wrocławskiej i ul. Radiowej) wynosi około 5 m (od 4,4 w km 8+500 do 6,43 m w km 8+700). Ekrany będą wykonane w wersji dźwiękochłonnej, z materiałów o izolacyjności akustycznej nie mniejszej niż 28 dB. Wysokość ekranów - 3 m. Z poważaniem, Katarzyna Nużyńska ------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
safjanekt Re: roboty za płotem 01.10.08, 08:49 Dzisiejszej nocy wykonawca chyba zapomniał, że w odległości 4 m mieszkają ludzie. Szkoda, że nie było głośniej. Nie zauważyłam, żeby najbardziej uciązliwe prace przeniosły się bliżej ul. Księcia Janusza ale raczej bliżej naszego osiedla. Nie wiem czym oni dzisiaj w nocy walili ale to skandal! Odpowiedz Link Zgłoś