Dodaj do ulubionych

roboty za płotem

12.08.08, 14:41
jak wygląda sprawa budowy?
nie ma mnie i mam nadzieje, ze do mkoca wakacji skoncza ;)
Obserwuj wątek
    • pisuary Re: roboty za płotem 12.08.08, 15:19
      no mają taki plan..... nie wiedzą tylko czy zdażą pasy namalować do końca sierpnia :) :)
      • magda_bemowwo_park Re: roboty za płotem 12.08.08, 17:37
        :)))))))))))))))))))))))))))))))))
        głównie chodzi mi o tą magiczną maszynę robiącą "ping"
        • pisuary Re: roboty za płotem 12.08.08, 22:43
          aaa....taaa.....robi robi..... no ale to nic: pewiem sąsiad wiercił o 22.00...... na balkonie....... w NIEDZIELĘ :) pewnie stwierdził, że skoro maszyna PING nie robi to mu jakoś tak cicho.... heh :)
          • magda_bemowwo_park Re: roboty za płotem 13.08.08, 12:11
            :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • sbrzuc Re: roboty za płotem 22.08.08, 22:13
      Ciekawostka:

s8.konotopa-prymasa.pl/pl/9/1218448118/1218448568/21
      • michalfront Re: roboty za płotem 25.08.08, 20:49
        a to łaskawcy - chociaż w niedzielę dadzą nam trochę spokoju we
        własnych mieszkaniach...

• sbrzuc Re: roboty za płotem 26.08.08, 12:00
          Jeszcze jedna ciekawostka - nie wiem czy się cieszyć czy... :)

www.ztm.waw.pl/news.html
          2008-08-21 | Zawieszenie kursowania linii tramwajowej 20 | W związku z pracami drogowymi przy budowie trasy ekspresowej S8 od dnia 1.09.2008r (poniedziałek) godz. 3.30 do odwołania (na ok. 1 rok) wyłączony będzie ruch tramwajowy na ciągu ul. Dywizjonu 303 - Kaliskiego na odcinku od ul. Radiowej do pętli Boernerowo.
          W tym czasie zawieszone będzie kursowanie linii tramwajowej 20.
          • megiszew Re: roboty za płotem 18.09.08, 09:27
            Nie wiem jak Wy, ale ja wczoraj a raczej dziś o 3 nad ranem leżałam sobie w
            łózku i słuchałam jak bardzo wykonawaca stara się, by te wszytskie hałasy byly
            dla nas mało uciążliwe....
            Jak ktoś wrzeszczał do cofającego pana (tak, Madzia, to ta maszyna od "ping")
            dramatycznie "stój, stóóóójjj...." to miałam cichą nadzieję, że ktoś kogoś
            przejedzie i wreszcie będzie cisza...
            Dzwoniłam wczoraj do Urzędu Bemowo i się dowiedziałam, ze to priorytet i musi
            być skończone, chośby przysłowiowe "skały srały"...(no, może się tak Pani nie
            wyraziła, ale sens był taki), i choć jest im wszytskim przykro, muszą to skończyć...
            Dziś będę czatować na Panów i jakby co to dzownić będę na straż miejską....skoro
            nie szanują ciszy nocnej....
            może zróbmy jakiś sabotaż tej budowy, potłuczmy im żarówki w latarniach (po
            ciemku nie będą chyba robić...nie?).
            Pozdrawiam,
            Niewyspana Magda
          • megiszew Re: roboty za płotem 18.09.08, 09:30
            sbrzuc napisał:

> 2008-08-21 | Zawieszenie kursowania linii tramwajowej 20 | W związku z pracami
            > drogowymi przy budowie trasy ekspresowej S8 od dnia 1.09.2008r (poniedziałek) g
            > odz. 3.30 do odwołania (na ok. 1 rok) wyłączony będzie ruch tramwajowy na ciągu
            > ul. Dywizjonu 303 - Kaliskiego na odcinku od ul. Radiowej do pętli Boernerowo.
            > W tym czasie zawieszone będzie kursowanie linii tramwajowej 20.
            >
            Nie mamy się co cieszyć, 20stka będzie teraz latała bliżej nas. Zostanie
            przesunieta do naszego ogrodzenia. A w urzędzie nie potrafili mi powiedzieć,
            gdzie będą postawione ekrany wyciszające....
            Także nie dość, że szum przemykających ciężarówek to jeszcze tramwaj wjeżdżający
            do salonu....
            nie wiecie jaka jest minimalna odległość dyktowana prawem w jakiej może
            przebiegać linia tramwajowa od osiedla??
            Magda
            • beata.cressay Re: roboty za płotem 18.09.08, 12:03
              Nie wierzę!!!Już obecnie 20- tka wjeżdża do salonu, jeśli przesuną linię
              tramwajową w stronę osiedla, to 20-tka będzie najzwyczajniej u nas
              parkować.Trzeba się dokładnie wywiedzieć co oni zamierzają zrobić, bo to granda!!!
              • magda_bemowwo_park Re: roboty za płotem 18.09.08, 16:30
                ma byc blizej płotu - 20 oczywiście:)
                my na cale szczescie nie slyszymy tego magicznego ping...
                wiec jak chcesz sie wyspac, to wiesz...
                :))))))
                • pank70 Re: roboty za płotem 19.09.08, 16:00
                  a może poprosić, aby zaczeli od postawienia ekranów
                  • magda_bemowwo_park Re: roboty za płotem 19.09.08, 16:56
                    mogą się pobrudzić czy coś...
                    • safjanekt Re: roboty za płotem 22.09.08, 11:17
                      Witam,
                      a już myślałam, że mi to tylko przeszkadza. Kilkanaście razy już
                      dzwoniłam na straż miejską ale oni twierdzą, że Ci z budowy mają
                      pozwolenie na te roboty nocne. Wydaje mi się, że to skandal. Chyba
                      mamy prawo chociaż nocą mieć spokój. Co możemy zrobić w tej sprawie?
                      pozdrawiam
                      • siouxsie.s Re: roboty za płotem 23.09.08, 12:42
                        Witam wszystkich,
                        Niestety musimy się liczyć z "atrakcjami" związanymi z budową trasy. Już sobie
                        wyobrażam te setki ciężarówek wywożących ziemie, a potem aromat wylewanego
                        asfaltu....
                        Uważam że nasz Zarząd i administracja powinni w imieniu Wspólnoty złożyć pisma z
                        żądaniem zaprzestania lub znacznego ograniczenia hałasów. We wszystkich
                        możliwych instytucjach. To że nie zostało to do tej pory świadczy jak bardzo
                        jest zaangażowana nasza administratorka w sprawy osiedla. Przy okazji, ponawiam
                        propozycję zmiany firmy administrującej.
                        Jestem pewna, że np. "ping" da się wyłączyć, ale nikt indywidualnie nic tu nie
                        zwojuje.
                        A jeśli chodzi o ekrany, to nikt już o nich nie mówi i nie ma ich na planach. Aż
                        strach pomyśleć, ale czy to znaczy że jak jest wykop to nie ma ekranów????
                      • siouxsie.s Re: roboty za płotem 23.09.08, 12:44
                        A tak przy okazji - czy ktoś wie co się dzieje po drugiej stronie płotu tzn po
                        drugiej stronie Wrocławskiej? Chyba nie budują nam tam autostrady :-)
                        • safjanekt Re: roboty za płotem 23.09.08, 14:34
                          Witam,
                          to może jakieś spotkanie powinno zostać zorganizowane. Czy
                          pojedynczo będziemy zgłaszać problem do administratorki?
                          Nie mam pojęcia co tam się dzieje.
                          Nie wyobrażam sobie, żeby nie było ekranów.
                          pozdrawiam
                          • magda_bemowwo_park Re: roboty za płotem 23.09.08, 17:55
                            stawiam na dojazd do autostrady :)))))))))))))))))
                          • megiszew Re: roboty za płotem 24.09.08, 15:16
                            Czołem.
                            Ekrany mają być, ale w urzędzie naszej gminy nie byli w stanie mi powiedzieć,
                            gdzie dokladnie mają stać. Czy będą nas chroniły przed hałasami z trasy czy
                            także przed 20tką.
                            Minimalna odległość budynków mieszkalnych od krawędzi jezdni wynosi 6 metrów,
                            nie wiem, czy wlicza się w to tory, ale chyba te 6 metrów to będzie raczej
                            pobożne życzenie u nas...
                            Ja już myślałam o nabyciu wiatrówki i urządzeniu sobie zawodów strzeleckich w te
                            dwa olbrzymie reflektory, którymi panowie na budowie sobie świecą by lepiej
                            widzieć....

hormony mi szaleją, mam prawo do pewnych niezrównoważonych działań...nie?

Magda
                            • magda_bemowwo_park Re: roboty za płotem 24.09.08, 20:03
                              a moze procę? albo nauczymy nasze psy polowania... a co tam;)
                              mnie facynuje to trzęsienie podlogi. za pierwszym razem mialam
                              wrazenie, ze moze to brak kawy, ale za drugim juz nawet dziecko sie
                              zadziwilo. a malutkie jest
                              • siouxsie.s Re: roboty za płotem 25.09.08, 12:27
                                Jeśli chodzi o ekrany to myślę że najlepiej zwrócić się na pismie jako Wspólnota
                                do GDDKiA o udostepnienie dokładnych planów nas interesujących.

A wczoraj też mi się podłoga trzęsla na III piętrze!!! Myślałam że mam omamy, a
                                to okazuje się nasza wesoła okolica...
                                • safjanekt Re: roboty za płotem 26.09.08, 10:07
                                  Witam,
                                  mi nerwy już puszczają. od wczoraj pod oknem mam widok na 3
                                  pracujące non stop betoniary. Zacznijmy działać. Sama nic nie
                                  zrobię. Telefony do straży miejskiej i urzędu nic nie dają.
                                  • safjanekt Re: roboty za płotem 26.09.08, 10:09
                                    jeśli chodzi o ekrany, sąsiadka się dowiadywała i powiedzieli, że w
                                    czasie budowy nie postawią. Ale chyba jakieś normy hałasu obowiązuja!
                                    • michal_wawa Re: roboty za płotem 26.09.08, 19:24
                                      huby.seo.pl/08_halas/81_normy_halasu.htm
                                      www.wsse.waw.pl/
                                      Możemy ich pozwać albo nasłać sanepid :D
                                      • safjanekt Re: roboty za płotem 29.09.08, 09:24
                                        Najlepsze jest jeszcze to, że od strony Radiowej zaczęły sobie też
                                        jeździć sam. osobowe. super.
                                        • safjanekt Re: roboty za płotem 29.09.08, 15:33
                                          Dziękuję za informację. Zobaczymy jak to będzie dalej. pozdrawiam
    • sbrzuc Re: roboty za płotem 29.09.08, 10:05
      Nowości:

----------------------------------
      s8.konotopa-prymasa.pl/pl/9/1218448118/1222176752/21
      Utrudnienia dla mieszkańców w rejonie ul. Rosy Bailly spowodowane hałasem – informacja o przyczynach prowadzenia robót w godzinach nocnych.

Informujemy, że Wykonawca Robót w rejonie ul. Rosy Bailly wykonuje głębokie sekcje ścian szczelinowych (do 19 m). Z uwagi na wymagania technologiczne, w tym konieczność wymiany zawiesimy bentonitowej, całkowity proces wykonania jednej sekcji (bez możliwości przerwania procesu) wynosi minimum 18-20 godzin.

Zastosowanie ścian szczelinowych było konieczne z uwagi na oczekiwany przez mieszkańców przebieg trasy w poziomie poniżej terenu „-1”. Ponadto brak możliwości rozszerzenia linii rozgraniczających z uwagi na lokalizowane w ubiegłych latach (i obecnie), w sąsiedztwie przyszłej drogi ekspresowej osiedla, spowodował konieczność realizacji trasy w ścianach szczelinowych (jedynym możliwym rozwiązaniu pozwalającym obniżyć przebieg trasy do poziomu „–1”) bez rozszerzenia linii rozgraniczających. Realizacja oczekiwanego przez mieszkańców rozwiązania, dodatkowo wymuszonego przez wydane decyzje o warunkach zabudowy dla terenów przyległych do przyszłej trasy ekspresowej skutkuje obecnie uciążliwością prowadzonych prac, przy wykonywaniu głębokich sekcji ścian szczelinowych.

Informujemy, że realizacja zadań w trybie 24 godzinnym będzie trwała do przełomu roku 2008/2009. W chwili obecnej najbardziej uciążliwe prace systematycznie oddalają się od zabudowy jednorodzinnej w kierunku ul. Księcia Janusza, gdzie teren pozbawiony jest budynków mieszkalnych. Dodatkowo dla ograniczenia hałasu od dnia 27.08.2008 r. o godzinie 20 zamykany jest wjazd na odcinek budowy od ul. Rosy Bailly, a dostawy materiałów niezbędnych do prowadzenia robót odbywają się od strony Fortów Bema.

Przepraszamy za utrudnienia i informujemy, że Zamawiający i Wykonawca dokładają wszelkich starań by realizowane zadania w jak najmniejszym, możliwym stopniu były uciążliwe dla pobliskich mieszkańców.
      ----------------------------------
      • sbrzuc Re: roboty za płotem 29.09.08, 14:11
        I jeszcze z ciekawostek o trasie - mail od pani z biura generalnego wykonawcy:

-------------------------------------------
        1. Całkowite wyłączenie sygnału ostrzegawczego maszyn pracujących w
        godzinach nocnych nie jest możliwe (sygnał ten wynika z przepisów BHP i jest
        elementem bezpieczeństwa na budowie). Wykonawca został poinstruowany przez
        Nadzór, aby dołożył wszelkich starań w celu zmniejszenia uciążliwości budowy dla
        okolicznych mieszkańców i organizował pracę w ten sposób aby była ona jak
        najmniej uciążliwa.

2. Średnia różnica niwelety w okolicy osiedla Bemowo Park (róg ul.
        Wrocławskiej i ul. Radiowej) wynosi około 5 m (od 4,4 w km 8+500 do 6,43 m w km
        8+700). Ekrany będą wykonane w wersji dźwiękochłonnej, z materiałów o
        izolacyjności akustycznej nie mniejszej niż 28 dB. Wysokość ekranów - 3 m.

Z poważaniem,

Katarzyna Nużyńska
        -------------------------------------------
      • safjanekt Re: roboty za płotem 01.10.08, 08:49
        Dzisiejszej nocy wykonawca chyba zapomniał, że w odległości 4 m
        mieszkają ludzie. Szkoda, że nie było głośniej. Nie zauważyłam, żeby
        najbardziej uciązliwe prace przeniosły się bliżej ul. Księcia
        Janusza ale raczej bliżej naszego osiedla. Nie wiem czym oni dzisiaj
        w nocy walili ale to skandal!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się