bulgaricus.com 03.03.04, 18:20 Którą z tych dwóch miejscowości byście wybrali? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ala Re: Nesebyr czy Sozopoł IP: 192.168.2.* / *.unitron.lublin.pl 04.03.04, 07:08 Nesebyr to przepiękna zabytkowa miejscowość, ale można powiedzieć, że bez plaży.Polecam inną miejscowość np. bardzo blisko Nesebyru - Słoneczny Brzeg (ale ceny dość wygórowane) - a Nesebyr koniecznie trzeba zobaczyć (wystarczy wybrać się tam na 1 dzień). Sozopolu nie znam - ale słyszałam, że to także piękna miejscowość. Odpowiedz Link
wysoki_adam Re: Nesebyr czy Sozopoł 04.03.04, 11:29 Neseber jest piękne !!! A na plażę jest 500 metrów, można się przejść przez to śliczne miasteczko. W Neseber są tanie prywatne kwatery, ale problem z samochodem, trzeba go zostawić na parkingu (strzeżonym) na stałym lądzie, na przepustkę można wjechać na wyspę na 2 godziny, żeby wyładowac bagaże. Odpowiedz Link
Gość: Tomaszek193 Re: Nesebyr czy Sozopoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 18:23 Ani to, ani to. To są dwie piękne miejscowości, oczywiście Neseber przewyższa Sozopol klasą i ilościa zabytków, ale nie są to moim zdaniem miejscowości wypoczynkowe. Warto tam pojechać, spędzić dzień, czy nawet noc (oczywiście nie śpiąc), ale wypoczywać należy zupełnie gdzie indziej. Sozopol jest strasznie ciasny, tłumy ludzi i nieciekawe plaże. Pewnie, że są, ale w porównaniu do wielu innych to nic atrakcyjnego. Neseber to miasto - rezerwat architektoniczny, cudo, które każdy, kto choć trochę interesuje się kulturą powinien zobaczyć. Odpowiedz Link
Gość: theo Re: Nesebyr czy Sozopoł IP: 217.8.184.* 05.03.04, 14:20 Ja jestem za neseber! miasto ładniejsze, więcej zabytków, fajnych lokali a plaza jest również fajna bardzo blisko, oczywiscie nie na starym neseber, ale albo w stronę ravdy, koło hotelu hawaii (chyba) albo z drugiej strony w slonecznym brzegu a sozopol? wojskowa strefa, plaze mniejsze i wiecej skał, tez ok ale lepiej w neseberze Odpowiedz Link
Gość: BG Re: Nesebyr czy Sozopoł IP: 217.153.88.* 08.03.04, 16:30 Oczywiście Sozopoł. Jest mniej Niemców i Rosjanów, a więcej Bułgarów. Spokojnie można tam też odpoczywać. W dzień na plaży a wieczorem w jednej z licznych knajpek. Odpowiedz Link
wysoki_adam NESEBER ! ! ! 09.03.04, 11:24 Ja nadal uważam, że Neseber, które jest atrakcja turystyczna na skalę światową. Miasto zostało założone jeszcze przez Rzymian !!! Knajpkami jest usiane całe zabytkowe miasteczko! W końcu nie spędza sie calego dnia na plaży, a sześciokilometrowa plaża Słonecznego Brzegu ciągnie się właśnie przy NESEBER ! Chyba zrobimy głosowanie? Odpowiedz Link
wysoki_adam Re: NESEBER ! ! ! 16.03.04, 20:44 No, ja oczywiście też! Pięknie tam jest! Chociaż nie jestem bardzo romantyczny, ale miasteczko śliczne, morze dookoła i wąskie przejście na stały ląd. A ile przytulnych knajpek! O Bułgarkach to już nic nie powiem, bo byłem z Polką. Odpowiedz Link
Gość: serbio Re: Nesebyr czy Sozopoł IP: *.saint / 195.117.38.* 22.03.04, 18:05 Polecam Sozopoł ,piękne miasteczko,wiele knajpek,miła atmosfera,wąskie uliczki,zabytkowe domy a ludzie przemili.Bardzo spokojnie może dlatego że byłem we wrześniu.Jest to urocze miasteczko.A co do Nesebera to multum niemców,pełne uliczki ciągle przepychanie sie i tak naprawdę byłem zmęczony tą wycieczką .Choć miasteczko jest ciekawe i godne zwiedzenia.Pozdrawiam.Będziesz jechał samochodem czy autokarem? Odpowiedz Link
Gość: Ja Re: Nesebyr czy Sozopoł IP: 217.153.88.* 29.03.04, 11:26 Ja chyba polecę samolotem. Odpowiedz Link
joko5 Re: Nesebyr czy Sozopoł 29.03.04, 12:53 Leciałam samolotem i polecam ten środek lokomocji w godzinę byliśmy na miejscu. Odpowiedz Link
Gość: Marlew Re: Nesebyr czy Sozopoł IP: *.grohe.de / *.us.infonet.com 30.03.04, 09:13 Neseber trzeba odwiedzić ale to muzeum a w muzeum źle się mieszka - Sozopol zachowuje uroki Neseber i daje dodatkowo nieskrępowaną atmosferę przesyconą zabawą (całonocną zresztą) a poza tym jest sporo taniej. Odpowiedz Link
Gość: Barbara Re: Nesebyr czy Sozopoł IP: *.icpnet.pl 01.04.04, 20:58 Tylko Sozopol! Jest pięknie połozony..To urocze miasteczko z zabytkami tureckimi, greckimi, bizantyjskimi. Wieczorami tętni zyciem, mnostwo kawiarni, restauracji..Kwaterę warto wynająć zdala od promenady, chyba ze ktos lubi gwar calonocny..Ladnie jest na ulicy Wichreny - cisza a i do morza niedaleko. Plaza w Sozoplu jest piekna i duza..Jest nawet plaza dla naturystow, wsrod skal..Okolice Sozopola warte zwiedzania, tak samo - koniecznie trzeba zobaczyc Nesebyr - miasto zabytkow (bardzo tam tloczno i o wiele drozej niz w Sozopolu) Odpowiedz Link