Dodaj do ulubionych

Nesebyr czy Sozopoł

03.03.04, 18:20
Którą z tych dwóch miejscowości byście wybrali?
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: Nesebyr czy Sozopoł IP: 192.168.2.* / *.unitron.lublin.pl 04.03.04, 07:08
      Nesebyr to przepiękna zabytkowa miejscowość, ale można powiedzieć, że bez
      plaży.Polecam inną miejscowość np. bardzo blisko Nesebyru - Słoneczny Brzeg
      (ale ceny dość wygórowane) - a Nesebyr koniecznie trzeba zobaczyć (wystarczy
      wybrać się tam na 1 dzień). Sozopolu nie znam - ale słyszałam, że to także
      piękna miejscowość.
      • wysoki_adam Re: Nesebyr czy Sozopoł 04.03.04, 11:29
        Neseber jest piękne !!! A na plażę jest 500 metrów, można się przejść przez to
        śliczne miasteczko. W Neseber są tanie prywatne kwatery, ale problem z
        samochodem, trzeba go zostawić na parkingu (strzeżonym) na stałym lądzie, na
        przepustkę można wjechać na wyspę na 2 godziny, żeby wyładowac bagaże.
        • Gość: Tomaszek193 Re: Nesebyr czy Sozopoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 18:23
          Ani to, ani to. To są dwie piękne miejscowości, oczywiście Neseber przewyższa
          Sozopol klasą i ilościa zabytków, ale nie są to moim zdaniem miejscowości
          wypoczynkowe. Warto tam pojechać, spędzić dzień, czy nawet noc (oczywiście nie
          śpiąc), ale wypoczywać należy zupełnie gdzie indziej. Sozopol jest strasznie
          ciasny, tłumy ludzi i nieciekawe plaże. Pewnie, że są, ale w porównaniu do
          wielu innych to nic atrakcyjnego. Neseber to miasto - rezerwat
          architektoniczny, cudo, które każdy, kto choć trochę interesuje się kulturą
          powinien zobaczyć.
    • Gość: theo Re: Nesebyr czy Sozopoł IP: 217.8.184.* 05.03.04, 14:20
      Ja jestem za neseber!
      miasto ładniejsze, więcej zabytków, fajnych lokali a plaza jest również fajna
      bardzo blisko, oczywiscie nie na starym neseber, ale albo w stronę ravdy, koło
      hotelu hawaii (chyba) albo z drugiej strony w slonecznym brzegu
      a sozopol? wojskowa strefa, plaze mniejsze i wiecej skał, tez ok ale lepiej w
      neseberze
    • Gość: BG Re: Nesebyr czy Sozopoł IP: 217.153.88.* 08.03.04, 16:30
      Oczywiście Sozopoł. Jest mniej Niemców i Rosjanów, a więcej Bułgarów. Spokojnie
      można tam też odpoczywać. W dzień na plaży a wieczorem w jednej z licznych
      knajpek.
      • wysoki_adam NESEBER ! ! ! 09.03.04, 11:24
        Ja nadal uważam, że Neseber, które jest atrakcja turystyczna na skalę światową.

Miasto zostało założone jeszcze przez Rzymian !!!

Knajpkami jest usiane całe zabytkowe miasteczko!

W końcu nie spędza sie calego dnia na plaży, a sześciokilometrowa plaża
        Słonecznego Brzegu ciągnie się właśnie przy NESEBER !

Chyba zrobimy głosowanie?
        • Gość: gg Re: NESEBER ! ! ! IP: *.lodz.mm.pl 16.03.04, 15:42
          to ja glosuje na Nesebyr
          • wysoki_adam Re: NESEBER ! ! ! 16.03.04, 20:44
            No, ja oczywiście też! Pięknie tam jest! Chociaż nie jestem bardzo romantyczny,
            ale miasteczko śliczne, morze dookoła i wąskie przejście na stały ląd. A ile
            przytulnych knajpek! O Bułgarkach to już nic nie powiem, bo byłem z Polką.
            • clickkey Re: NESEBER ! ! ! bez tekstu 17.03.04, 01:13
        • Gość: Ja Sozopoł!!! IP: 217.153.88.* 22.03.04, 16:13
          Ja głosuję za Sozopoł smile
    • Gość: serbio Re: Nesebyr czy Sozopoł IP: *.saint / 195.117.38.* 22.03.04, 18:05
      Polecam Sozopoł ,piękne miasteczko,wiele knajpek,miła atmosfera,wąskie
      uliczki,zabytkowe domy a ludzie przemili.Bardzo spokojnie może dlatego że byłem
      we wrześniu.Jest to urocze miasteczko.A co do Nesebera to multum niemców,pełne
      uliczki ciągle przepychanie sie i tak naprawdę byłem zmęczony tą
      wycieczką .Choć miasteczko jest ciekawe i godne zwiedzenia.Pozdrawiam.Będziesz
      jechał samochodem czy autokarem?
      • Gość: Ja Re: Nesebyr czy Sozopoł IP: 217.153.88.* 29.03.04, 11:26
        Ja chyba polecę samolotem.
        • joko5 Re: Nesebyr czy Sozopoł 29.03.04, 12:53
          Leciałam samolotem i polecam ten środek lokomocji w godzinę byliśmy na miejscu.
      • Gość: Marlew Re: Nesebyr czy Sozopoł IP: *.grohe.de / *.us.infonet.com 30.03.04, 09:13
        Neseber trzeba odwiedzić ale to muzeum a w muzeum źle się mieszka - Sozopol
        zachowuje uroki Neseber i daje dodatkowo nieskrępowaną atmosferę przesyconą
        zabawą (całonocną zresztą) a poza tym jest sporo taniej.
    • Gość: Barbara Re: Nesebyr czy Sozopoł IP: *.icpnet.pl 01.04.04, 20:58
      Tylko Sozopol! Jest pięknie połozony..To urocze miasteczko z zabytkami
      tureckimi, greckimi, bizantyjskimi. Wieczorami tętni zyciem, mnostwo kawiarni,
      restauracji..Kwaterę warto wynająć zdala od promenady, chyba ze ktos lubi gwar
      calonocny..Ladnie jest na ulicy Wichreny - cisza a i do morza niedaleko. Plaza
      w Sozoplu jest piekna i duza..Jest nawet plaza dla naturystow, wsrod
      skal..Okolice Sozopola warte zwiedzania, tak samo - koniecznie trzeba zobaczyc
      Nesebyr - miasto zabytkow (bardzo tam tloczno i o wiele drozej niz w Sozopolu)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka