Dodaj do ulubionych

po amputacji

27.12.10, 14:22
Jestem po amputacji kończyny dolnej prawej. Amputacja na wysokości 1/3 bliższej uda.
I zastanawiam się jak sobie WY radzicie po amputacjach? Ja miewam gorsze i lepsze dni.... ale chyba po prostu na chwilę obecną potrzebuje kontaktu z kimś kto jest w podobnej sytuacji jak ja. Potrzebuję po prostu żeby ktoś powiedział że daje radę i że da się radę...

Obserwuj wątek
    • kopciuszek125 Re: po amputacji 28.12.10, 19:19
      Witaj, nic nie piszesz ile masz lat i czy masz już protezę. Mój tato tez miał amputacji nogi ma już drugą protezą. Jest starszym Panem i bardzo dobrze sobie radzi w domu chodzi bez kuli jedynie jak wychodzi z domu to dla bezpieczeństwa bierze kulę. Spora drogę przeszedł do takiej chwili że swobodnie chodzi i bardzo ważne jest wsparcie najbliższych. Pisz jeżeli masz jakiekolwiek pytania.
      • nariatka Re: po amputacji 28.12.10, 20:16
        Mam 25 lat. Nogę straciłam dokładnie 3 września w wyniku choroby nowotworowej. Od wyjścia ze szpitala mam protezę tymczasową bardzo niewygodną z NFZtu. Obecnie jestem na etapie zbierania środków na protezę docelową. Szukam też dobrej protezowni na Śląsku. No i też szukam osób w podobnej sytuacji jak moja bo jest wiele rzeczy których nie wiem, a niestety miewam chwile zwątpienia.
        • niepelnosprawni.info Re: po amputacji 29.12.10, 08:11
          Polecam stronę
          amputowani.pl/
          i jej forum
          • nariatka Re: po amputacji 29.12.10, 13:18
            dziękuję, jestem już na nim zalogowana;)
        • korcia1162 Re: po amputacji 27.07.13, 19:56
          Witaj,postanowiłam do ciebie napisac,bo Ty już to przerobiłaś,ja 4 lipca miałam amputowana prawą nogę po 16 operacjach niestety nie udało się jej uratować jestem na dodatek osobą samotna jest mi bardzo ciężko wierze ze mnie zrozumiesz i odpowiesz mi na parę pytan,miedzy innymi jak długo trwaja te bóle fantomowe?podejrzewam ze w tej chwili masz już protezę ja mam za dwa tygodnie zgłosić się do przymiarki czy to jest bardzo bolesne?jak sobie radziłaś z hartowaniem kikuta?będę wdzięczna za kazdą podpowiedz tak bardzo się boje a zarazem nie mam motywacji,gdybym mogła chociaż się z kims tym podzielić jak mi ciężko,pozdrawiam
    • fifi78 Re: po amputacji 12.01.11, 15:40
      Mam 32 lat i jestem przed amputacją.U mnie to problem ze stanem zapalnym prawej stopy.Kiedy będę mieć amputację to już zależy ode mnie kiedy się zdecyduję.Lekarz prowadzący powiedział,że do niczego mnie namawiać nie będzie.Wczoraj się o tym dowiedziałam.Jest mi bardzo smutno i bardzo się boję samej amputacji,późniejszego okresu i pytanie skąd wziaść pieniądze na dobrą protezę.Myslę o tym by zgłosić się do fundacji Anny Dymnej lub Jasia Meli.Dodam ,że mam wsparcie w rodzinie a to ważne ale i tak mi smutno...
      • nammkha Re: po amputacji 23.09.11, 17:25

fifi78 Czy ja dobrze rozumiem, że przez stan zapalny chcą ci amputowac stopę? To mi się trochę w głowie nie mieści. Rak to rozumiem ale stan zapalny? Nie moga tego wyleczyć? Czy znasz przyczyny tego stanu zapalnego? Czy próbowałaś jakichś metod alternatywnych leczenia? Typu oczyszczanie organizmu metodą Tombaka, głodówka Pani Dąbrowskiej? Napisz coś więcej.

„Ludzie idą do nieba nie za opanowanie i kontrolę nad swoimi żądzami, lub też za ich brak, lecz w nagrodę, że pracowali nad ich zrozumieniem” (William Blake, Wizja sądu ostatecznego).
    • walerialuba Re: po amputacji 14.09.11, 17:26

Poszukuję kobiet, które z powodu choroby lub wypadku, a może od urodzenia nie mają rąk i nóg. Kobiety, które chciałby poświęcić nam trochę wolnego czasu i porozmawiać w kobiecym gronie o swojej niepełnosprawności. O swoim codziennym życiu, potrzebach, o tym z czym sobie radzą a w czym potrzebują pomocy.
      Bardzo proszę o kontakt:
      Agnieszka a.lubawska@tvn.pl
      516444962
      Rozmowa telefoniczna do niczego nie zobowiązuje.;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka